NukeR_G1970 je napisao/la: ↑23 mar 2021, 15:48Mozda i najbolje izdanje jednog tenisera ikada. Doha, 2016.
Uzivaj u najboljoj teniskoj predstavi ikad, ujedno i protiv prvog igraca na ATP listi.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
NukeR_G1970 je napisao/la: ↑23 mar 2021, 15:48Mozda i najbolje izdanje jednog tenisera ikada. Doha, 2016.
Slazem se, jedino on kada je u najboljoj formi nam moze priustiti ovako nesto, definitivno najvisi nivo koji sam gledao je dolazio upravo od njeg. Imamo tu jos par meceva koje sad ne bih nabrajao ali prisjetit cu se nekih : sa Verdaskom na AO 09' kada niko jednostavno nije mogao vjerovat da je moguce igrat onako nesto, te mec koji se malo spominje ali koji ce meni zauvijek ostati u sjecanju a to je US 17' protiv DelPa u polufinalu. Ono je bilo jednostavno raznosenje. I da, protiv Wawrinke 17' RG.AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2021, 18:44Prva dva seta su vjerovatno bila najveca dominacija jednog od ATG igraca nad drugim, ako uzmemo u obzir cinjenicu da su oba bila blizu svog maksimuma. Nadalova top sljakaska forma je najvisi nivo tenisa.
A onda je to Djokovic isto rekao za njega,pa naravno da ce reci tako jedan za drugoga,taman posla da sam sebe hvali.NukeR_G1970 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 05:58Samo sto je Nadal sam izjavio da nikada nije video taj nivo tenisa sto je priredio Djokovic u Dohi, nikada u istoriji igre. Valjda on zna.
Ovo ne da nije bilo blizu maksimuna Djokovića, nego je bio jedan od losijih turnira na sljaci!AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2021, 18:44Prva dva seta su vjerovatno bila najveca dominacija jednog od ATG igraca nad drugim, ako uzmemo u obzir cinjenicu da su oba bila blizu svog maksimuma. Nadalova top sljakaska forma je najvisi nivo tenisa.
finale ao novak-rafa godinu prije je i veća dominacija s tim da su obojica došli odmorni i u top formi na finale,očekivala se drama oba puta. ipak,prvi set u parizu je prilično nerealan rezultat,ključne poene je dobio sve rafa maltene. a finale roland garrosa 2008...AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2021, 18:44Prva dva seta su vjerovatno bila najveca dominacija jednog od ATG igraca nad drugim, ako uzmemo u obzir cinjenicu da su oba bila blizu svog maksimuma. Nadalova top sljakaska forma je najvisi nivo tenisa.
ronaldo99 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 06:39A onda je to Djokovic isto rekao za njega,pa naravno da ce reci tako jedan za drugoga,taman posla da sam sebe hvali.NukeR_G1970 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 05:58Samo sto je Nadal sam izjavio da nikada nije video taj nivo tenisa sto je priredio Djokovic u Dohi, nikada u istoriji igre. Valjda on zna.
Razlika je velika Doha i finale GS turnira.
Bio psihicki poljuljan pa se oporavio i osvojio Rim na sljaci pa se nakon njega opet poljuljao?lucky13 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 19:06koje gluposti covjek ispisa. prvo, nole je igrao RG nakon one diskvalifikacije. i psihicki je bio dobro poljuljan. uopste nije bio na nivou. ali najbolje je da je nole bio u prajmu 15 i 16 a rafa donji tih godina i 2019. ali je bio pik 2020.
dominacija se ne moze mjeriti jednim mecem ili turnirom! treba uzeti sve podloge i uslove igre i period od godinu dana, kada se sve to izreda, je neki optimum. i tu je daleko neprevazidjen noletov period W15-RG16. niko nikada niti ce. vezana 4 slema, WTF, 5 mastersa, atp500 i atp250 + 3 masters finala za rekordnih 16950 poena.
naj sezona je opet noletaova 2015. naj ELO rejting u istoriji - opet nole!
https://www.ultimatetennisstatistics.com/bestSeasons
Doktor hahaha sam sebe lik kopa. Pise drugima da objavljuju gluposti a on sam to radi, ljudi se jeze od njegovih postova, svima na ignoreu na ovoj temi. Psihicki bio poljuljan i usao u finale RGjapa je napisao/la: ↑24 mar 2021, 23:10Bio psihicki poljuljan pa se oporavio i osvojio Rim na sljaci pa se nakon njega opet poljuljao?lucky13 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 19:06koje gluposti covjek ispisa. prvo, nole je igrao RG nakon one diskvalifikacije. i psihicki je bio dobro poljuljan. uopste nije bio na nivou. ali najbolje je da je nole bio u prajmu 15 i 16 a rafa donji tih godina i 2019. ali je bio pik 2020.
dominacija se ne moze mjeriti jednim mecem ili turnirom! treba uzeti sve podloge i uslove igre i period od godinu dana, kada se sve to izreda, je neki optimum. i tu je daleko neprevazidjen noletov period W15-RG16. niko nikada niti ce. vezana 4 slema, WTF, 5 mastersa, atp500 i atp250 + 3 masters finala za rekordnih 16950 poena.
naj sezona je opet noletaova 2015. naj ELO rejting u istoriji - opet nole!
https://www.ultimatetennisstatistics.com/bestSeasons
Dobro je da neko prati i slabije turnire i nize rangirane igrace.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.