FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zaboljegzelju
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljegzelju » 10 apr 2016, 01:05

Danas nova pobjeda i nova 3 boda, te smo sigurno još korak bliže ka osiguravanju mjesta koje vodi u Evropu.
Patili smo se dosta danas, ali se vidjela i druga strana naše igre, a to je da kada "osjetimo protivnika i teren", te kada se mi pitamo na terenu, da možemo iz par smišljenih akcija riješiti utakmicu, tako je na kraju i bilo.

Ako je neko upućeniji od mene, neka nam malo posloži ovdje stanje sa kartoniranim igračima... Ko propušta Slobodu u srijedu, ko propušta Travnik?

Možda će ovo zvučati malo preoptimistično od mene, ali sam nekako siguran da sa Slobodom u srijedu već zaključujemo prolazak dalje. Nikad nisam volio prognozirati rezultat, ali mislim da bi nam 2:0 bilo dovoljno pred uzvrat.
|***Against Modern Football***|

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 10 apr 2016, 12:46

Rutinski juce al mene raduje sto nas se svi plase. Nije prvenstvo jos gotovo. Imamo mi mnogo toga za reci a uz samo malo srece mozemo na kraju sampanjac ispiti na nasoj Grbavici. Hvala vam momci za sve...

MILAN24RADIC
Kontakt:

Post Postao/la MILAN24RADIC » 10 apr 2016, 12:56

Moje misljenje je da je i Stevanovic trebao da ocisti kartone, taman protiv travnika da odmori,jer slijede posle bitnije utakmice. Ili da odmori protiv travnika da ne bi slucajno dobio zuti. Po meni on i Lendric najjaca pojacanja.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 10 apr 2016, 13:19

Žute su dobili oni kojima je Edis rekao da dobiju....

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 apr 2016, 15:06

Koga bilo sta brine taj nije normalan.Ako cemo realno ljudi trebaju u ovome svemu da uzivaju, bez nekog pritiska i stalno preseravanja za neki oprez. Bitno je podrska i da raja prepozna da se radi, a sve doci na svoje. Svi kiksaju i mi cemo morati nekad, normalna stvar u sport, jer su porazi i pobjede sastavni dio.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 10 apr 2016, 15:42

amazon je napisao/la:
zaboljegzelju je napisao/la:Memija čisti kartone, interesuje me ko će još do kraja očistiti..

..evo i Blagoja, rutinski :=)
Ostao Stevanovic i Bogicevic. Stevanovica odmarati protiv Travnika nema druge.
Mislim da ce i Bogicevic odmarati, a da ce stoperski par ciniti Kosoric i Hodzurda... Ne bi trebalo biti problema protiv Travnika sto se tice toga

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 10 apr 2016, 15:43

TikTak je napisao/la:Velika tri boda u Zvorniku. Ono što brine, smijem reći brine, je to što pored ovih sjajnih igara i rezultata mi još ništa nismo uradili. Blizu smo Evrope, ali loša partija protiv Slobode u Kupu i jedan kiks u prvenstvu mogu nas ostaviti pred vratima raja. Siguran sam da je toga svjestan i Edis i da neće dozvoliti nikakvo opuštanje i nikakvo dizanje glava u nebesa. Idemo dalje, Sloboda pa Travnik.
Ma normalno, ne smije biti opustanja niti trunka jedna, inace pada u vodu sve sto smo uradili.

Moramo se izboriti za trenutak kad ce sve biti u nasim rukama, da ne moramo cekati kiks drugih, a onda sam siguran da to necemo propustiti.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 apr 2016, 15:49

Alleenn je napisao/la: Mislim da ce i Bogicevic odmarati, a da ce stoperski par ciniti Kosoric i Hodzurda... Ne bi trebalo biti problema protiv Travnika sto se tice toga
p

Vrlo moguce. Igrat cemo sad kup u srijedu a onda ce da ih odmara protiv Travnika.Sarajevo isto par igraca s zutim kartonima, a oni ako budu cistili danas nece imati igrace protiv Viteza a i to im je bitna utakmica. Bazirat se na Sarajevo, to ce nam vjerovatno biti odrednica svega.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

SmokingKills
Kontakt:

Post Postao/la SmokingKills » 10 apr 2016, 15:56

1921 TV, UPITNIK: Vedran Kjosevski

[youtube][/youtube]

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 apr 2016, 17:31

Gledam Sarajevo, mi smo kvalitetniji od njih jedno 250 puta. Presmijesna ekipa, realno. Ovo moramo pocjepati..

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 10 apr 2016, 18:06

amazon je napisao/la:Gledam Sarajevo, mi smo kvalitetniji od njih jedno 250 puta. Presmijesna ekipa, realno. Ovo moramo pocjepati..
Ovakve kitice ako ne dobijemo bicu razocaran. Oni su odron, na svakoj poziciji smo bolji a imamo i boljeg trenera i bolju atmosferu u klubu.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 10 apr 2016, 18:25

plavousrcu je napisao/la:
amazon je napisao/la:Gledam Sarajevo, mi smo kvalitetniji od njih jedno 250 puta. Presmijesna ekipa, realno. Ovo moramo pocjepati..
Ovakve kitice ako ne dobijemo bicu razocaran. Oni su odron, na svakoj poziciji smo bolji a imamo i boljeg trenera i bolju atmosferu u klubu.
Nemoj da razmisljamo tako posto je to derbi i nikad se ne zna ishod.... Kad smo bili najgori a oni bas dobri mi smo ih dobijali i obrnuto... Tako da je derbi nezahvalno prognozirati i biti toliko uvijeren u pobjedu...

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 10 apr 2016, 20:02

Vratite se samo nekoliko mjeseci unazad, neposredno pred prošli derbi, glavno pitanje po mahalama je bilo koliko će nam komada utrpati, a otišli su pognute njuške. U fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji, u derbijima pogotovo.

Ali, prvo Sloboda i Travnik, ako to kiksamo (a siguran sam da nećemo), derbi možemo igrati samo za raju, nažalost.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 apr 2016, 20:04

Ma oni su presmijesna ekipa. Trenutno su u rangu kvaliteta Slavija.Sva sreca da nismo dali za Duljevica 400k.Njega uopce ne treba cuvati pustis ga i on se sam spetlja kod sesnesterca. Odbrana im je odron. Lahko je igrati ove kupljene utakmice gdje igrac preskace loptu da ga daju :kafa: Njih sad otrest ko ves na striku ;)

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 11 apr 2016, 10:07

plavousrcu je napisao/la:
Pitari će poklopiti sudije, tu dileme nema. Ne bi me čudilo da pokušavaju ući i u naše igrače. Pogotovo nakon jučerašnjeg povratka Punca. Ono je cirkus, čovjek preskače loptu.

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 11 apr 2016, 11:45

Malo da i ja analaliziram stvari do sada. Drina apsolvirana uspješno i moje čestitke svima. Drago mi je što se kartoni čiste, mada bih volio da je i M. Stvevanović očistio. Polako diže formu i volio bih ga vidjeti na utakmici sa Sarajevom i Zrinjskim. Ne bih volio da ranije dobije žuti karton pa da ga nema u ova dvije utakmice. Postaje vrlo bitna naša karika. Ali da se ipak malo ostavim lige i da pređem na KUP. Sloboda je slodidna ekipa i mislim da su najmanje nas željeli u kup-u. Što se nas tiče mi moramo pobijediti na grbavici bilo kojim rezultatom. Mislim i dalje da nas oni ne mogu dobiti u Tuzli, zato bi bio zadovoljan bilo kojom pobjedom. Što veće pobjeda to je bolje. Mislim da je puno lakše kroz kup nego kroz ligu do europe. U ligi Široki i Sarajevo imaju lakši raspored od nas. Za nas je bitno u ligi da imamo bolji međusobni omjer od Sarajeva jer ako kojim slučajem budemo imali isto bodova sa Sarajevo i Širokim imamo onda boljim omjer. Široki je apsloviran uspješno.
Slobodu pobijedti kako god, a u revanšu garantijem da nećemo izgubiti.
"Truth begins in lies."

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 11 apr 2016, 13:15

Ma naravno, opreza nikad dosta, pogotovo u ovom dijelu sezone i u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Samo jedan kiks nas vraća kilometrima unazad, i tek sad vidimo kako je teško, i uz fantastične rezultate na proljeće, nadoknaditi loše urađene stvari sa početka sezone. I pored silnih pobjeda i bodova, prosipanje bodova sa Travnikom ili kiks sa Slobodom, vratilo bi nas u probleme.

Što se srijede tiče, nadam se lijepom vremenu, punoj Grbavici i lijepim uslovima za igru. Ranije sam rekao kako mislim da ćemo Slobodu riješiti lakše nego što očekujemo, što bi nam uveliko skinulo teret i pred revanš, ali i pred predstojeće utakmice u ligi.

GKhan
Kontakt:

Post Postao/la GKhan » 11 apr 2016, 15:39

Eh da nije, Eh da jes, sta bi bilo da je bilo,
Da nas sudije ne hebashe protiv Radnika na Grbavici i onu prvu sa sirokim sad bi imali puno povoljniju situaciju
"Volim te Zeljo"

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 11 apr 2016, 15:56

Protiv Slobode trebamo riješiti sve u prvoj utakmici, tim prije jer i oni nisu sad sigurni šta im je prioritet, a nemaju dovoljno kvalitetnih igrača za ovaj ritam igranja. Mislim da im je bitnija utakmica sa Širokim i ako ih dobijemo u prvoj utakmici recimo 2:0, revanš u Tuzli bi nam bio kao izlet, jer su oni svjesni da tu nemaju šta tražiti i okrenuli bi se prvenstvu. Što se tiče Travnika, tu treba pobijediti što bezbolnije, znači bez kartona, povreda itd., jer nam poslije toga slijede možda tri najvažnije utakmice sezone. I dalje sam siguran da, ako pobijedimo sve utakmice u ligi, titula stiže na Grbavicu. Gazi ih sve! Volim te Željo!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 apr 2016, 18:03

Osvrt na poslovanje Kluba sa predsjednikom Nadzornog odbora, Senadom Misimovićem
FK Željezničar je napisao/la:Predsjednik Nadzornog odbora FK Željezničar, Senad Misimović, navijačima, sponzorima i prijateljima Kluba je prezentovao model rada Kluba i argumentovano objasnio svaki pojedinačni segment.

Osvrt predsjednika Nadzornog odbora FK Željezničar, Senada Misimovića, prenosimo vam u cijelosti u nastavku.

MODEL RADA KLUBA

Sadašnji model rada FK Željezničar svoje poslovanje temelji na planskom generisanju prihoda Kluba i apsolutnoj kontroli troškova. Vizija FK Željezničar je, između ostalog, ostvariti održivo poslovanje u srednjem i dužem roku, koje će obezbijediti pretpostavke da se značajno unaprijede rezultati sportskog segmenta Kluba u domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Važno je naglasiti da održivo poslovanje Kluba podrazumijeva kontrolu rizika, transparentnost i budžetiranje svih poslovnih aktivnosti. To su nužne pretpostavke da bi se prema navijačima, članovima Kluba, sponzorima, ulagačima i prijateljima Kluba izgradilo povjerenje i uspostavila dugoročna sportska i poslovna veza.

Na toj platformi, FK Željezničar je već postao poželjna destinacija za igrače, trenere, uposlenike Kluba i sponzore Kluba u BiH i regiji. Apsolutna transparentnost Kluba prema navijačima, sponzorima, sportskoj i poslovnoj javnosti ogleda se u činjenici da je FK Željezničar danas educirani poreski obveznik koji uredno izvršava svoje obaveze prema institucijama sistema, uposlenicima Kluba i dobavljačima Kluba.

U posljednja četiri mjeseca, na ime poreza i doprinosa FK Željezničar je uplatio iznos od 498.613,46 KM, što je za jedan sportski kolektiv izuzetno visok iznos. Ova činjenica posebno dobija na značaju kada se stavi u kontekst poslovnog okruženja, koje nije razvijeno u toj mjeri da omogućava dostatne profite za stimuliranje društveno odgovornih grana kao što je sport. S druge strane, ova činjenica pokazuje jasnu opredijeljenost Kluba da bude uzoriti primjer u svakom segmentu svog ponašanja, kako u sportskom, tako i u poslovnom dijelu.

Urednost ličnih primanja svim uposlenicima FK Željezničar u sportskom segmentu i administraciji, uz plaćene poreze i doprinose na stvarne osnovice primanja, garantirana je ličnim kompenzacionim paketom koji je sastavni dio ugovora svakog uposlenika. Klubom se mogu baviti realizirane i finansijski obezbijeđene odgovorne osobe, koje nemaju potrebu za ličnom promocijom niti hipotetički mogu imati opciju ostvarivanja ličnog interesa.

Svi generatori prihoda Kluba, kao što su prihodi od ulaznica, prihodi od sponzora i prihodi od transfera igrača seniorskog tima i omladinskog pogona su strogo kontrolisani.

Klub posluje po već etabliranim praksama u ovoj industriji, koje podrazumijevaju iznadprosječna znanja u vođenju svih poslovnih operacija, znanja iz upravljanja poslovnim rizicima i hrabrost u donošenju poslovnih odluka.

SPORTSKI SEGMENT KLUBA

Ovaj segment uređen je generalnim kompenzacionim paketom koji važi za Stručni štab i ličnim kompenzacionim paketima koje je potpisao svaki uposlenik Kluba. Generalni kompenzacioni paket podrazumijeva autonomiju Stručnog staba kod donošenja svih odluka koje se tiču sportskog segmenta Kluba, ukoliko taj segment funkcioniše na liniji postavljenih ciljeva.

Shodno tomu, nijedan igrač se ne može angažovati bez saglasnosti Stručnog štaba i argumenata koji se moraju dostaviti u pismenoj formi. Ta procedura podrazumijeva da za svakog igrača postoji istorija komunikacije, od inicijalnog kontakta do sklapanja ugovora u štampanoj i elektronskoj formi, koja je uvijek na raspolaganju svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora i koja će biti na raspolaganju novim strukturama Kluba u budućnosti.

Isti model procedure postoji i za igrače koji nisu i koji neće zadovoljiti kriterije FK Željezničar, što se argumentira upitnikom koji popunjava Stručni štab i koji se prezentira takvim igračima. Na ovaj način, uz jasne propozicije, FK Željezničar želi podići nivo zadovoljstva svakog igrača, svakog člana Stručnog štaba i svih uposlenika administracije.

Na bazi linije životnog ciklusa ekipe kao cjeline i svakog pojedinog igrača, ova struktura FK Željezničar trudi se na vrijeme planirati i donositi poslovne odluke, sa najmanjim mogućim procentom greške.

To je ujedno i put kojim će FK Željezničar postati prva opcija igrača, trenera i menadžera iz BiH i regije kada odluče promijeniti sredinu ili kada se odluče odazvati pozivu Kluba. Svaka poslovna cjelina Kluba je profitna jedinica, što znači da svaka ta cjelina generiše vlastiti prihod i pokriva troškove.

Na liniji takve poslovne prakse, sportski segment neće biti oslabljen zbog ulaganja u infrastrukturu stadiona. To podrazumijeva dovođenje ciljanih pojačanja, što će u saradnji sa Stručnim štabom biti urađeno prije kraja sezone, jer vizija FK Željezničar podrazumijeva sportsku borbu za najviše ciljeve u svakoj sezoni.

OMLADINSKI POGON FK ŽELJEZNIČAR

U ovom segmentu urađeno je jako mnogo promjena u posljednjih godinu dana. Značajno je unaprijeđena infrastruktura i položaj trenera Omladinske škole. Trenerima Omladinske škole regulisan je formalno pravni status.

Klub iz vlastitih prihoda plaća najam terena u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, u sklopu Opštine Novi Grad, što predstavlja značajnu uštedu u budžetu Omladinske škole. Unaprijeđeno je i ukupno poslovanje, uzevši u obzir budžet Omladinske škole, kao i planiranje prihoda i rashoda.

Također, od svakog transfera igrača koji je ponikao u Omladinskoj školi, prebacuje se 3% iznosa ukupnog transfera na raspolaganje školi. Svi prihodi Omladinske škole su zbog loših iskustava iz prošlosti danas zaštićeni, jer se sredstva Omladinske škole deponuju na posebnom računu kojim upravljaju šef Omladinske škole i direktor FK Željezničar.

Međutim, zbog niske prethodne baze, te promjene još uvijek nisu generisale očekivanu dodatnu vrijednost. U narednom periodu je planiran neovisni audit rada Omladinske škole, što će poslužiti kao polazna osnova za radnu grupu koja se bavi omladinskim pogonom, kao i za kadrove škole, kako bi se definisao precizan plan budućeg održivog razvoja.

Omladinskom pogonu, kao najvećem potencijalu FK Željezničar, su potrebni kadrovi koji će pokrenuti projekte koji donose novac, na temelju kog će se realizirati vizija razvoja Omladinske škole, uz nužna osvježenja u svim dijelovima omladinskog pogona. Ti procesi su započeti i podrazumijevat će ozbiljne promjene u radu škole.

ULAGANJE U GRADNJU INFRASTRUKTURE STADIONA

Fudbal se igra zbog navijača, te je prvenstveno zbog toga bilo razumno planirati unaprijeđenje infrastrukture stadiona Grbavica. Odziv navijača i sponzora kluba iz BiH i svijeta kroz akciju Kupi stolicu za evropsku Grbavicu bio je motiv svim strukturama Kluba da počnu i završe sve poslove koji će obezbijediti dobijanje licence za igranje evropskih utakmica na stadionu Grbavica već od ljeta ove godine.

FK Željezničar je ponosan na navijače koji su sa pravom postali generalni sponzor Kluba. Snaga brenda FK Željezničar i garantirana transparentnost su bili motiv navijačima u cijelom svijetu da postanu dio važnog projekta.

Odgovorne osobe FK Željezničar, koje su preuzele ozbiljne obaveze za poslovanje Kluba u ponuđenom mandatu, su prije svega navijači FK Željezničar i žele da u ovoj, kao i u narednim generacijama navijača uvijek postoji neraskidiva veza između stadiona i svih simpatizera Kluba. Na bazi ovakvog jedinstvenog primjera sinergije u modernoj istoriji ovog sporta, navijači FK Željezničar će se uvijek osjećati posebnima, jer su gradili stadion Grbavica.

Zbog tog važnog čina, u znak zahvalnosti svim onim koji su pomogli i koji će pomoći gradnju stadiona, vanjski zidovi obnovljenog Plavog salona će biti obloženi bijelom fasadnom ciglom, gdje će biti zabilježena imena svih navijača i sponzora koji su vlastitim sredstvima učestvovali u gradnji stadiona.

Nakon što projekat bude završen, 31.05.2016. godine, navijači i sponzori FK Željezničar će se upoznati sa svim novim sadržajima koji će predstavljati važan korak u kontinuiranom radu na infrastrukturi stadiona.

Na liniji kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu, FK Željezničar će u ovoj godini, iz vlastitih izvora sredstava, kao i iz sredstava sponzora, lokalne zajednice i institucija, te iz sredstava koja će se generisati iz posebnih projekata sa navijačima, započeti i završiti gradnju prve faze istočne tribine stadiona Grbavica.

U idućoj godini će početi i gradnja prve faze južne tribine. Krajnji cilj je da kroz poboljšanje uslova za navijače i igrače povećamo posjete navijača i podignemo kvalitet igre. Također, želimo omogućiti porodične posjete utakmicama i podići nivo sigurnosti svih posjetilaca. To su važni preduslovi da već ove godine na Stadionu Grbavica možemo ugostiti i reprezentativne selekcije.

Ovakav pristup u poslovanju je univerzalno priznat model rada u poslovnom svijetu i bio je važan preduslov da bi se ova upravljačka struktura uopšte bavila Klubom.

Za evropsku Grbavicu. Mi smo Željini, Željo je naš!
fkzeljeznicar.ba

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.