FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kyrgios
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kyrgios » 30 apr 2016, 00:22

samoplavi je napisao/la:Amazon ti si u pravu potpuno sa ovim strajkacima. S njima se bas ne moze normalno komunicirati. Samo su oni pametni, samo oni sve znaju o fudbalu, o klubu, o tribinama. Kakvi iskomplekirani likovi.
:clap:

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 apr 2016, 00:22

Ma sad je puno bolja tema, ljudi komuniciraju normalno, osim ovih upada ponekada. Nije vise chat, kako su oni bitni i najpametniji. Ali da ne idemo u off, tacno mi zeludac nije dobar poslije veceras.Da mi je zaspat u pm i evropa i sve. :sick:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 30 apr 2016, 00:28

Zakomplicirali smo sevbi zivot sa ovim remijem al nekako sam i dalje uvjeren da cemo igrati Evropu. Na nasu zalost po svemu sudeci opet na lavoru. Ljeto bez Evrope ne bi bilo pravo ljeto. Moraju momci ovu utakmicu zaboraviti sto prije i okrenut se Celiku. Punac ce opet raditi pa i mozda vise njih.

Edit: Eto i Kyrgisoa, Aco daj nam majketi reci koji mu je stari nick :opaopa:

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 apr 2016, 00:29

Ako odemo u evropu morat cemo dovesti jos kvalitetnih igraca, a s nekim raskinuti ugovor. Ako ne odemo u evropu, ostaviti ovu ekipu na okupu da igra ligu 12. Edisu pojacati strucni stab definitvno, jedan od prioriteta.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 00:30

Neko ko u zavisnosti od uspjeha/neuspjeha mijenja mišljenje o treneru/igraču, taj ili je potpuni neznalica ili osoba koja svjesno želi da unese nemir.

Svi bismo željeli da Željo može da dominira 90 minuta, da pritiskom lomimo protivnike, pogotovo na Grbavici, ali još uvijek smo daleko od toga, sjetite se da smo tek donekle konsolidovali ekipu, a to su stvari koje ne mogu da se urade preko noći.

Isto tako, razna palamuđenja vezano za izmjene koje pravi Edis, ko želi kritikovati - uvijek se može naći razlog, ali ko hoće, uvijek može stvari sagledati i iz drugog ugla, mnogo realnije.

Naprimjer, po meni, Edis dosta izmjena pravi rezonski, školski, bez mnogo pametovanja i rizika, te u skladu sa onim čime raspolaže na klupi. Zašto ne gledati na večerašnje izmjene u tonu da je Lendrić imao dovoljno vremena da uradi nešto kao špic, te je nakon toga prebačen na krilo, a Djermanović na špica (on se definitivno ni u ludilu ne bi snašao na krilu). Nećemo sada diskutovati o tome kako čitam komentar da želimo da gledamo Mujagića - naše dijete, jer pamtim dobro komentare nakon što je ubačen protiv Slobode kad smo ganjali rezultat, da nema konstituciju, da ne može zabiti, da treba Djermanović da igra itd.... Tek sada se može vidjeti rezon one priče od prije mjesec, kad smo diskutovali koliko napadača ekipa treba da ima u rosteru, a i dalje stojim iza toga, da ukoliko želimo da budemo veliki Željo, da taj broj mora biti minimalno 4, sve ostalo je amaterizam.
|***Against Modern Football***|

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 30 apr 2016, 00:32

amazon je napisao/la:Ma sad je puno bolja tema, ljudi komuniciraju normalno, osim ovih upada ponekada. Nije vise chat, kako su oni bitni i najpametniji. Ali da ne idemo u off, tacno mi zeludac nije dobar poslije veceras.Da mi je zaspat u pm i evropa i sve. :sick:
Kako Konja kaze, idemo biti pozitivni :bih:

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 30 apr 2016, 00:35

zaboljegzelju je napisao/la:Neko ko u zavisnosti od uspjeha/neuspjeha mijenja mišljenje o treneru/igraču, taj ili je potpuni neznalica ili osoba koja svjesno želi da unese nemir.

Svi bismo željeli da Željo može da dominira 90 minuta, da pritiskom lomimo protivnike, pogotovo na Grbavici, ali još uvijek smo daleko od toga, sjetite se da smo tek donekle konsolidovali ekipu, a to su stvari koje ne mogu da se urade preko noći.

Isto tako, razna palamuđenja vezano za izmjene koje pravi Edis, ko želi kritikovati - uvijek se može naći razlog, ali ko hoće, uvijek može stvari sagledati i iz drugog ugla, mnogo realnije.

Naprimjer, po meni, Edis dosta izmjena pravi rezonski, školski, bez mnogo pametovanja i rizika, te u skladu sa onim čime raspolaže na klupi. Zašto ne gledati na večerašnje izmjene u tonu da je Lendrić imao dovoljno vremena da uradi nešto kao špic, te je nakon toga prebačen na krilo, a Djermanović na špica (on se definitivno ni u ludilu ne bi snašao na krilu). Nećemo sada diskutovati o tome kako čitam komentar da želimo da gledamo Mujagića - naše dijete, jer pamtim dobro komentare nakon što je ubačen protiv Slobode kad smo ganjali rezultat, da nema konstituciju, da ne može zabiti, da treba Djermanović da igra itd.... Tek sada se može vidjeti rezon one priče od prije mjesec, kad smo diskutovali koliko napadača ekipa treba da ima u rosteru, a i dalje stojim iza toga, da ukoliko želimo da budemo veliki Željo, da taj broj mora biti minimalno 4, sve ostalo je amaterizam.
Jok, nego zbog cega cemo mijenjati misljenje. Inace, posjetio si me na veliko udruzenje BP1946. Cuj forum i nemiri. Ne mogu da vjerujem sta se sve moze procitati.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 00:42

Nije problem promijeniti mišljenje, ali jeste problem kad se ono mijenja od jutra do popodneva, od treninga do utakmice, od pressice do obične izjave, i tako više puta dnevno.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 30 apr 2016, 00:46

VIDEO/ FOTO: FK Željezničar – HŠK Zrinjski 0-0

http://1921.ba/video-foto-fk-zeljeznica ... i-0-0-1992
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 apr 2016, 01:37

samoplavi je napisao/la:
ScoutInternational je napisao/la:Ne znam za mnoge, ali mnogo se ocekuje od jednog pripravnika na klupi, tj Edisa Mulalica. Isto kao sto su oscilacije sastavni dio jednog mladog nogometasa, tako su ujedno oscilacije sastavni dio jednog trenera, posebno pocetnika, gdje moze biti da jednu utakmicu postane apsolutni HEROJ, a drugi TRAGICAR. Tako je to, trebat ce njemu jos mnogo utakmica dok ne pronade svoj balans.

Ovu igru, koju on pokusava da igra, moze proci kratkorocno, sto se osjeti na rezultatima, ako realno gledamo na stvari. Negdje prode sa tom igrom, negdje ne mozes stvoriti adekvatne prilike. U ovoj postavci, najveci problem su ekipe koje su fizicki spremne i imaju igrace za duel igre, pa ti mogu igrati presing na sredini raditi, gdje tebe primoraju na duge lopte, jer ti odsjeku centralnog igraca, tj 10 u startu, to nije nikakva znanost.

Da bi se povratio, moras forsirati agresivnost u konstanti, kako bi njih neutralisao, sto je vrlo tesko. To samo mogu Engleske ekipe drzati, a ovako imas Blagojevica koji "pogine" u duel igri dok drugi pustaju da ti prolaze kroz sredinu. Ali to je normalno sve, za nesto vise, treba mnogo jaca investicija, posebno igracki kadar, ali kada pogledas da smo se tek tznuli sa tim, ovo je super.

Sada se pokazalo, da od svih dovedenih igraca, mi imamo neki okvir od njih 13 zapravo na koje mozes konretno racunati. Dakle, scouting, osim zvucnih, vec provjerenih igraca nije bas dobro odraden niti same selekcija jer kada trener nema koga da ubaci, ne mozes nista niti ocekivati.

Kako god da okrenes, mi smo imali svoje sanse, tj Lendric je morao pogodoti ono, jer su ovo tipovi utakmice, gdje moras da das, kako bi procepilo. Nedostatak koncentracije, mozda je i strah ucinio svoje su odigrali da on promasi zicer. Boze moj, momci su se borili, koliko je god bilo moguce u ovakvoj postavci igre. Zamjenu koja bi mogla ubrzati nas tempo igre, nismo imali, tako sve u svemu, vrlo lijepa atmosfera na Grbavici. Idemo dalje, nije jos nista zvanicno gotovo, i bit ce sirugno iznenadenja do kraja.

PROJEKAT EVROPSKA GRBAVICA

Postaje ocigledno da su "OLOS I LESINARI" osjetili da se nesto ljulja iz brda "zdravi novac", pa na sve nacine pokusavaju to da sabotiraju ili privuku za sebe. Mi svi dobro znamo tko stoji iz toga, koja politicka frakcija, a ujedno jos bolje znamo tko su ti izvrsioci na terenu koji sprovode rijec u djelu a konstanto obecavaju kule i gradove. Duduse, Sarajevo se gradi od Ilizde od Vratnika (Arapskim parama), a geografski centar i dalje gradska deponija. Valjda ne mogu tal da dogovore? A da ne govorim o gradskom stadionu?

Od toga svega, najveca nelogicnost mi lezi u rusenju dijela objekva zvanog Plavi zamak, gdje se dalo objasnjenje da isti mora biti ukljonjen, radi prostora i same izgradnje tribine, da bi sa druge strane navedog objekta se pravio, zapravo pravi novi objekat, prema info koji sam veceras dobio, HOTEL! (koji nije 100%, ali defitivno je vidno da se gradi novi objekat) Kakva je to indirekna poruka nama svima zapravo?

Toliko tu ima nelogicnosti, muljaza i svega, da se covjek jednostavno zapitati, pa dokle VISE?
Da nitko u ovoj drzavi ne prepozna ovako lijepo pricu, pa da se stane u kraj tim ljudima koji konstanto koce napredak sporta u BIH.

Ja upravo pozivam jos jednom da samo nastavi sa ovim sto je radila, i jos samo da to podigne na veci spunjan. Neki svijet zna, od Australije, preko Evrope pa da Amerike. Ima nas svugdje, i ljudi su prepoznali i podrzali ovo. Neka se pise, neka se zna tko su ti.

Od 92 do 95 smo vodili bitno da vanjskim neprijateljima. Od 96 do 2016 do ........ vodimo bitku sa unutrasnjim, samo ova prave je izgleda tek sada pocela.
Postavlja se pitanje imamo li mi vremena i snage trpiti trenera pocetnika. Mi smo mnogo ulozili u igracki kadar, cak po mahalskim pricama trenutno ulazemo vise nego ijedan u klub u BiH, a kockamo se sa trenerom pocetnikom. Da li nam to treba? Sta ce biti ako ne izborimo Evropu? Hocemo li sve svaliti na trenera pocetnika ili ce ipak i oni koji su ga postavili i drzali tu preuzeti dio odgovornosti. Ne znam, nekad serem ja prvi previse ali vecinom se svi slazemo da smo ovo sto smo izgubili ustvari izgubili radi Edisovih gresaka. Treba naravno biti posten i pohvaliti niz pobjeda, pa pobjedu u derbiju ali nama to jos nista ne donosi.

Za stadion sam vec danas rekao sta mislim. Mnogo je tu novca u igri i vidjet cemo na kraju kakvi su interesi sviju vezano za to, pa i nekih nasih ljudi koji su trenutno u klubu. Vrijeme je najbolji sudija a meni je najvise krivo sto smo se poceli baviti da tako kazem nelegalnim radnjama. Krenuli smo nesto graditi a nemamo za to urbanisticku dozvolu. Tim potezom smo pokazali da smo ustvari slicni i onima od kojih se zelimo miljama udaljiti.
Urbanisticka dozvola je obecana od opstine, dobilo se usmeno obecanje, pa se pocelo s radovima. Samo ti cekaj u ovoj banana drzavi na dozvole i idi sve po zakonu i vidjet ces gdje ces zavrsiti...pravo sam skeptican oko daljih desavanja, ovo mi pravo smrdi, **** lesinari iz SD-a, ja ne znam koja je uopste njihova funkcija, sta oni rade? A Koldzo se toliko pretrgne pred izbore oko Grbavice i busa se s tim, da bi ga vise stid trebalo biti, bas me zanima ima li on dozvolu za onu kucerinu blizu stadiona -.-
Ono, nadam se da ce se sve zavrsiti kako treba, samo cekam dan kad ce se pocet gradit istok, jer to ce biti veliki korak za Zeljeznicar, bez ikakvog pretjerivanja, u svakom mogucem smislu. Uvijek smo bili mnogima trn u oku :S

GKhan
Kontakt:

Post Postao/la GKhan » 30 apr 2016, 02:27

Ma ja ne zamjeram nikom ništa, dobra partija, Zrinski pokazao što je u vrhu

E jedino ta izmjena, ja bi ubacio recimo Kramarića umjesto Memije stim što bi Kramarić bio lijevi Bek a Stanić bi otišo na poziciju krila.
"Volim te Zeljo"

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 30 apr 2016, 02:39

Sto kaze jedan moj stari prijatelj. Kada se god pricalo o stadionu ozbiljno, obicno bi svi projekti pali u vodu zbog lesinara.

Ova uprava mora ISTRAJATI DO KRAJA uz pomoc sviju NAS!

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 30 apr 2016, 08:02

E jbg žao mi. Da smo pobijedili bilo bi potpuno zasluženo.
Ali, ako neki očekuju da mi sve gazimo kao da drugi ne igraju fudbal, onda žive u oblacima. Zrinjski je čvrsta ekipa i nisu džaba prvi.
Željo je odigrao muški i trebala je bar jedna ući od one tri koje smo svi vidjeli u golu.
Navijači. Atmosfera odlična. Ja sam bio na zapadu i čini mi se da je juče sjever dominirao i djelovao nabrijaniji od juga koji je bio standardno dobar. Mislim da su one prve dimne bombe djelovale negativno na našu ekipu jer je baš tada bio strahoviti pritisak na Zrinjski (prekid utakmice kod našeg kornera). Navijači treba da dignu ekipu, a ono je bilo kontraproduktivno.
Sve u svemu zadovoljan.
VOLIM TE ŽELJO.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 30 apr 2016, 08:45

Igrali smo protiv ekipe koja je prva na tabeli i koja je jako dobro vodjena i uigrana. I bili smo bolji. Sinoc nasa vezna linija nije bila na nivou. Lendric je fulio pobjedu na pocetku tekme ali desava se svima.... Ovo je najbolji centarfor od vremena Radmila Mihajlovica. Sad u Zenici na kost. Nekako ocekujem da ce olimpik otkinuti bod ili tri Sirokom...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 30 apr 2016, 09:55

slavko njegus je napisao/la:Igrali smo protiv ekipe koja je prva na tabeli i koja je jako dobro vodjena i uigrana. I bili smo bolji. Sinoc nasa vezna linija nije bila na nivou. Lendric je fulio pobjedu na pocetku tekme ali desava se svima.... Ovo je najbolji centarfor od vremena Radmila Mihajlovica. Sad u Zenici na kost. Nekako ocekujem da ce olimpik otkinuti bod ili tri Sirokom...
Ne znam, mene ovaj Zrinjski ni sinoc a ni u nekim ranijim utakmicama nije odusevio. Tempaska ekipa kojoj je trener najjace oruzje. I sinoc su bili zreli za poraza. Jedu prvi i uzet ce titulu ali svi znamo da kod nas mnogo fsktora van terena odlucuje o tituli. Tako je i ovaj put.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 30 apr 2016, 10:48

zaboljegzelju je napisao/la:Neko ko u zavisnosti od uspjeha/neuspjeha mijenja mišljenje o treneru/igraču, taj ili je potpuni neznalica ili osoba koja svjesno želi da unese nemir.

Pa zar nije trebao umjesto Zahirovića ubaciti Zolu i time napraviti ofanzivniji vezni red a ne mogu da vjerujem da su i Beganović i D Sadiković skroz zaboravili igrat.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 apr 2016, 10:51

Cestitke svima koji su sudjelovali u sinocnoj utakmici. Predivan dekor, dobra borba na terenu. Da je svaka predstava ovakva, gledala bi se na eurosportu. Realno nista jos nije odluceno, ali Zeljo bez Europe postaje prvak iduce sezone.

Zovemo te Zeljo!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 apr 2016, 13:15

savatihotece je napisao/la:E jbg žao mi. Da smo pobijedili bilo bi potpuno zasluženo.
Ali, ako neki očekuju da mi sve gazimo kao da drugi ne igraju fudbal, onda žive u oblacima. Zrinjski je čvrsta ekipa i nisu džaba prvi.
Željo je odigrao muški i trebala je bar jedna ući od one tri koje smo svi vidjeli u golu.
Navijači. Atmosfera odlična. Ja sam bio na zapadu i čini mi se da je juče sjever dominirao i djelovao nabrijaniji od juga koji je bio standardno dobar. Mislim da su one prve dimne bombe djelovale negativno na našu ekipu jer je baš tada bio strahoviti pritisak na Zrinjski (prekid utakmice kod našeg kornera). Navijači treba da dignu ekipu, a ono je bilo kontraproduktivno.
Sve u svemu zadovoljan.
VOLIM TE ŽELJO.
Fakat ne razumijem navijace, prekinuse utakmicu kad je Zeljo poceo nevjerovatno pritiskati, visio je gol u zraku, pravi retardi :? ...ajde takav prekid kad tvojoj ekipi ne ide, pa da se trznu, da dodju sebi, ali sto biti neprijatelj sam sebi... -.-'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 apr 2016, 13:49

Ko god misli da su navijaci krivi sto nismo pobjedili nije realno vala. Problem je sto Edis nece da vidi neke stvari. Ovo je cetvrta utakmica gdje ganjamo rezultat, a on cetvrti put stavlja Lendrica na krilo a zna da prethodna tri nismo napravili sanse poslije takve rokade. On u odlucujucoj utakmici kad nam treba gol, opet radi isto. Nije valjda da samo to vjezba na trenigu, taj mi dio nije bas najjasniji.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 14:36

bojamora je napisao/la:

Pa zar nije trebao umjesto Zahirovića ubaciti Zolu i time napraviti ofanzivniji vezni red a ne mogu da vjerujem da su i Beganović i D Sadiković skroz zaboravili igrat.
I to sve stoji što si napisao, slažem se!

Ono što sam htio reci je da postoji mnogo razlicitih misljenja i ideja, ali ipak bismo trebali imati vise povjerenja u Edisa, pa i kada ne ide najbolje. On je sam u vise navrata izmedju redova ispoljio razocarenje zbog prica koje su se vrtile poslije Slobode, i vidjelo se kako je odahnuo poslije derbija. Tek treba da se dokaze, a mi moramo imati strpljenja, uvjeren sam da će izrasti u pravog trenera za našeg Želju, samo mi moramo biti malo više strpljivi i dati mu podršku.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Edin TM87, MrkiMedo, Pablo11 i 49 gostiju.