FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zato smo i treci, upravo zbog toga. Samo da nam je kup uzeti i bit ce sezona uspjesna. Trofej + Europa.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bravo!pasica je napisao/la:Ne smije se reci, niti pomisliti, da je Sarajevu cilj samo Evropa. Ok je to reci na polusezoni ako je neko vec usrao sezonu (kao sto su ovu i proslu usrali selimovic, kusturica, hurta i ostala ****), pa ti to ostaje kao jedino dostizno do kraja. Al nikako na pocetku sezone. Mi nismo United, al bi za ovu ligu to morali biti, i to je minumum sto ovaj klub mora postici u narednih 3-4 godine (iako bi to vec bili da je bilo mozga). To sto je neko osvojio/kupio titulu vise u zadnjih 20 godina to opravdanje okacite macku o rep. Zna se ko je i sta je Sarajevo kroz historiju bh fudbala, a ko su ostali, zato se i nakon rata od Sarajeva i ocekuje toliko puno dok je drugima normala zavrsiti osmi, biti 4-5 sezona bez Evrope, pa cak i ispasti iz lige. Molim vas da nas vise ne stavljate u isti kos, i poredite sa drugima. Mi se ovdje nemamo s kim porediti niti bi trebali, trenutno jesmo losi zato i "pljujemo/kritikujemo", al kritikujmo u svojoj kuci, molim vas prestanite porediti Sarajevo sa ostalim klubovima i povlaciti neke paralele izmedju nas i ostalih. Nema tu paralale, mi smo Sarajevo oni su svi ostali. Nama titula mora biti cilj, njima moze i ne mora, tacka.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Na ulazu na temu, zalijepit ovo da svi vide kad udju.pasica je napisao/la:Ne smije se reci, niti pomisliti, da je Sarajevu cilj samo Evropa. Ok je to reci na polusezoni ako je neko vec usrao sezonu (kao sto su ovu i proslu usrali selimovic, kusturica, hurta i ostala ****), pa ti to ostaje kao jedino dostizno do kraja. Al nikako na pocetku sezone. Mi nismo United, al bi za ovu ligu to morali biti, i to je minumum sto ovaj klub mora postici u narednih 3-4 godine (iako bi to vec bili da je bilo mozga). To sto je neko osvojio/kupio titulu vise u zadnjih 20 godina to opravdanje okacite macku o rep. Zna se ko je i sta je Sarajevo kroz historiju bh fudbala, a ko su ostali, zato se i nakon rata od Sarajeva i ocekuje toliko puno dok je drugima normala zavrsiti osmi, biti 4-5 sezona bez Evrope, pa cak i ispasti iz lige. Molim vas da nas vise ne stavljate u isti kos, i poredite sa drugima. Mi se ovdje nemamo s kim porediti niti bi trebali, trenutno jesmo losi zato i "pljujemo/kritikujemo", al kritikujmo u svojoj kuci, molim vas prestanite porediti Sarajevo sa ostalim klubovima i povlaciti neke paralele izmedju nas i ostalih. Nema tu paralale, mi smo Sarajevo oni su svi ostali. Nama titula mora biti cilj, njima moze i ne mora, tacka.
1946~
A dobro, mi smo uvijek nerealni i letimo visoko tako da...
hilmo je napisao/la:A dobro, mi smo uvijek nerealni i letimo visoko tako da...
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Janjosa postujem , al je jedna P icka ogromna , ako vidi da ne ide , neka mijenja nesto , neka uvodi nesta novo , on kao onaj Celo sa grbavice jedno te isto , samo onom se posrecilo , ocekujem Liivaka od prve , pa kud puklo da puklo ...
Upravo,ja sam kao navijac fudbalskog kluba Sarajevo nezadovoljan bilo cime osim trofeja,al kao covjek gledajuci trenutni igracki kadar sam zadovoljan ovim sto smo ostvarili.hilmo je napisao/la:A dobro, mi smo uvijek nerealni i letimo visoko tako da...
Npr da generacija Cimirot,Benko ,Krste,Stojcev nije uzela titulu bio bih razocaran.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
A jeste li realni, al ozbiljno pitam? Protiv Krupe je mijenjao u 60. i nekoj, kasnije je izbacio Almira, pa igrao sa 2 napadača, Lelića uveo ali mali nije ništa pokazao, Said ne može to je svima jasno, Projekta ako uvede sjebat će leđa po stoti put, Kadušića je uveo mislim protiv Mladosti na Koševu, ovaj se pogubio, o Anđušiću da ne pričam...HeraklitMracni je napisao/la:Janjosa postujem , al je jedna P icka ogromna , ako vidi da ne ide , neka mijenja nesto , neka uvodi nesta novo , on kao onaj Celo sa grbavice jedno te isto , samo onom se posrecilo , ocekujem Liivaka od prve , pa kud puklo da puklo ...
Čala nema koga ubaciti, nema ekipe, za to je kriv Ihtijarević i to je to. I Čala da je u februaru rekao nisu mi ispunili želje, većina bi rekla "Čala je pichka, napušta brod koji tone".
SARAJEVO
Problem je što uprava ima jedne ambicije a navijači sasvim druge. To je problem ove zadnje dvije sezone i to je jedan od razloga loše igre na tereneu. Navijači traže titulu, vrše pritisak, uprava ne može to da ispuni, igrači to ne mogu da podnesu, jer im je rečeno cilj je evropa. To je onaj "pritisak".
pasica je napisao/la:Ne smije se reci, niti pomisliti, da je Sarajevu cilj samo Evropa. Ok je to reci na polusezoni ako je neko vec usrao sezonu (kao sto su ovu i proslu usrali selimovic, kusturica, hurta i ostala ****), pa ti to ostaje kao jedino dostizno do kraja. Al nikako na pocetku sezone. Mi nismo United, al bi za ovu ligu to morali biti, i to je minumum sto ovaj klub mora postici u narednih 3-4 godine (iako bi to vec bili da je bilo mozga). To sto je neko osvojio/kupio titulu vise u zadnjih 20 godina to opravdanje okacite macku o rep. Zna se ko je i sta je Sarajevo kroz historiju bh fudbala, a ko su ostali, zato se i nakon rata od Sarajeva i ocekuje toliko puno dok je drugima normala zavrsiti osmi, biti 4-5 sezona bez Evrope, pa cak i ispasti iz lige. Molim vas da nas vise ne stavljate u isti kos, i poredite sa drugima. Mi se ovdje nemamo s kim porediti niti bi trebali, trenutno jesmo losi zato i "pljujemo/kritikujemo", al kritikujmo u svojoj kuci, molim vas prestanite porediti Sarajevo sa ostalim klubovima i povlaciti neke paralele izmedju nas i ostalih. Nema tu paralale, mi smo Sarajevo oni su svi ostali. Nama titula mora biti cilj, njima moze i ne mora, tacka.
Cilj je Evropa kako god. To što mi mislimo da smo mi neko i nešto to možemo mačku o rep objesiti, a što smo mi nekada igrali nešto i negdje je davno prošlo vrijeme. Ako ćemo realno, mi nismo ni sekunde iznad ostalih klubova, ali bas ni sekunde. Mislio sam da će se sa dolaskom Tana neke stvari promijene, ali i tu smo pokazali da smo mi mrtvi prosjek. Varalo se na transferima, uzimali se talovi, uposljavala se familija, ljubavnice i ko ne još...Volio bih da griješim ali mislim da u doglednoj budućnosti mi nećemo biti puno bolji, jedina svijetla tačka ovog kluba su navijaci, a sve ostalo je u 5 grama sa Zrinjskim, Željom, Rudarem, Krupom....
U Knjizi života, svaki list ima dvije strane. Jednu, ispisujemo mi ljudi našim planovima, željama i nadanjima, ali drugu puni određene, i ono što ono odredi, rijetko se sa našim ciljem podudari.
Ukratko:
Sa ovakvim igrackim kadrom i obzirom kakva nam je generalno struka u klubu maksimum je to 3. mjesto odnosno nastup u EL.
S druge strane obzirom da smo klub sa renomeom,tradicijom i najvecim brojem navijaca te da nam je vlasnik milijarder i da smo jedini BiH klub bez tereta dugova SVE ISPOD TITULE ILI DUPLE JE NEUSPJEH!
Sa ovakvim igrackim kadrom i obzirom kakva nam je generalno struka u klubu maksimum je to 3. mjesto odnosno nastup u EL.
S druge strane obzirom da smo klub sa renomeom,tradicijom i najvecim brojem navijaca te da nam je vlasnik milijarder i da smo jedini BiH klub bez tereta dugova SVE ISPOD TITULE ILI DUPLE JE NEUSPJEH!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Slazem se sa svim ali jednostavno sa ovom ekipom ako kup osvojimo slavit cemo 20 dana i to je to.zagorski je napisao/la:Ukratko:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- Osttribine
- Kontakt:
hilmo je napisao/la:A dobro, mi smo uvijek nerealni i letimo visoko tako da...
Sve se ja slazem da bi mi morali imati najvece moguce ciljeve, ali istorija naseg kluba dokazuje suprotno. Sad da optuzujemo da li je neko kupio titulu ili nije, isto i ti drugi mogu nas optuzivati i tako u krug.
Def daleka proslostOsttribine je napisao/la:hilmo je napisao/la:A dobro, mi smo uvijek nerealni i letimo visoko tako da...Ovo ti je ona prica "i ja bi da k.aram Vesnu Zmijanac, ali ne ide"
![]()
Sve se ja slazem da bi mi morali imati najvece moguce ciljeve, ali istorija naseg kluba dokazuje suprotno. Sad da optuzujemo da li je neko kupio titulu ili nije, isto i ti drugi mogu nas optuzivati i tako u krug.
FK SARAJEVO.
Ma nek poginu izginu,nek crknu Al mek donesu trofej kupa i ja ću biti zadovoljan za ovu sezonu,za sljedecu dobro nek se preispitaju i odgovorni shvate šta nam treba i na kojim pozicijama..poginite pi*ke hoćemo kup
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Sažeo si dobar dio rasprave o ovom problemu. Očito je nesuglasje po pitanju ambicija na liniji uprava - navijači ali ja smatram da navijačke ambicije nisu nerealne (borba za trofeje svake sezone) i da je osvajanje kupa imperativ po cijenu ostanka na aktuelnoj poziciji na tabeli.Stroj1946 je napisao/la:Problem je što uprava ima jedne ambicije a navijači sasvim druge. To je problem ove zadnje dvije sezone i to je jedan od razloga loše igre na tereneu. Navijači traže titulu, vrše pritisak, uprava ne može to da ispuni, igrači to ne mogu da podnesu, jer im je rečeno cilj je evropa. To je onaj "pritisak".
I vrijedi ponoviti da je je malo reći koliko je Almir Bekić ograničen igrač...
Ova sezona je takva kakva je , ali sta iduce sezone ? Odlazi Duljevic koji je 50% ekipe
- TobeYarabi
- Kontakt:
bicemo jedan od favorita za prvo mjestohrn je napisao/la:Ova sezona je takva kakva je , ali sta iduce sezone ? Odlazi Duljevic koji je 50% ekipe
Dobro bi nam i to biloTobeYarabi je napisao/la:bicemo jedan od favorita za prvo mjestohrn je napisao/la:Ova sezona je takva kakva je , ali sta iduce sezone ? Odlazi Duljevic koji je 50% ekipe
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, PapakIzSa, propoklopac i 21 gost.