FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amazon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amazon » 14 maj 2016, 10:30

Da ima nešto na sudu nikad licence ne bi dobili.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

alphabet80
Kontakt:

Post Postao/la alphabet80 » 14 maj 2016, 10:50

amazon je napisao/la:Da ima nešto na sudu nikad licence ne bi dobili.
Moguće....ali rijetko ko je od te "silne ljubavi" oprostio dug

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 14 maj 2016, 12:03

alphabet80 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Da ima nešto na sudu nikad licence ne bi dobili.
Moguće....ali rijetko ko je od te "silne ljubavi" oprostio dug
Je li treba oprostiti dug klubu kojem si dao 19 godina života i koji te šutne bez da si vodio ijednu čak i pripremnu utakmicu, a sve to iz osvete predsjednika kluba prema Amaru koji ga nije volio ni kao igrača, a kamoli kao predsjednika. Taj predsjednik je jedva dočekao da Amar napusti klub, kako bi on preuzeo sve ovlasti. Ne znam imali puno ljudi koji su više vremena proveli u klubu, a da su im iz kluba vratili na ovakav način. Znaš li sa kim je u društvu selektor Baždarević pratio našu utakmicu u Širokom brijegu ove sezone, i kako je predsjednik kluba pobjegao glavom bez obzira iz lože?
Sve silni moralisti, a ne bi oprostili klubu kad bi ih izradio za jednu kartu, a ne za nešto više.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 maj 2016, 13:10

TikTak je napisao/la:Jutros citam u Jutarnjem listu da je Dinamo prodao nekog klinca Wolfsburgu za pet miliona eura odmah, dva iducu godinu i tri nakon narednog transfera. Kako im uspjeva. Razumijem da igraju LP, da su stalno na velikim takmicenjima ali 10 miliona za pubertetliju.
Mali je talent kakav odavno nije vidjen. Sve te pubertetlije u Dinamu prati vojska stranih skauta i velika vecina njih je na meti, a kada zagrize vise klubova onda im cijena raste.

Dinamo njega uopce nije htio prodati, jer da je htio klinac bi otisao za cistih 10 milijuna + 5 bonusa, ovo je prodaja na silu jer mu za godinu istice ugovor i isao bi besplatno. Problem je sto njegov stari zeli da mali ide u jacu ligu. Misli da ce igrati Bundesligu, a ne moze igrati HNL. Kao glavni razlog odlaska navode neigranje u prvoj momcadi. Odigrao je par utakmica, uglavnom ulazeci s klupe i gledao sam ga 3-4 puta i mislim da su u pravu kada ga ne stavljaju da igra. I to sto je igrao je isforsirano. Mali je talent, u juniorima radi sto pozeli, kako u Dinamu tako i u reprezentaciji, ali kada zaigra za A ekipu Dinama biva sav pogubljen. Treba njemu jos jako puno vremena da sazrije i mislim da ce propasti ako ga i u BL budu previse forsirali u prvu ekipu, mada mu tata tamo nece imati toliku rijec i mali ce vjerojatno igrati za omladince i drugu momcad. Da je odradio posudbu u nekom klubu naredne sezone, vec sezonu kasnije bi mogao biti glavni igrac Dinama. Bojim se da ce ga ovo preskakanje skupo kostati.

Slicni problemi su bili i s Halilovicem kojem je na kraju istekao ugovor ili je ponisten, ali su na kraju ipak dogovorili da Barcelona Dinamu plati pet milijuna eura uz dodatne bonuse ako mali bude tamo igrao.

Dinamo ima tu moc prodaje jer su se klinci koji su otisli dokazali u jacim ligama i strani klubovi vjeruju Dinamu. Imao je Zeljo npr. Hodzica koji je otisao upravo u taj Dinamo, ali ni dan danas se nije dokazao da je igrac kakav Dinamu treba. Dobar jeste, ove sezone puno bolji nego prosle, a nadam se da ce iduce eksplodirati. Ako se to desi onda ce Dinamo puno vise pratiti igrace Zeljeznicara, a isto to ce raditi drugi klubovi koji se usrece s nekim igracem Zeljeznicara. Na taj nacin se stvara prodajna moc, a ne kad ti najbolji igrac zeli van, a imas ponudu jednog kluba, a i to nekog osrednjeg kluba iz osrednje europske lige. Potrebno je samo da pocne, poslije sami dolaze. Ulaganje u omladinske pogone je buducnost za klubove s ovih prostora, jer ono sto mogu proizvesti jako tesko mogu dovesti, a kada proizvedes uzet ces neku paru, a imat ces od igraca korist i na terenu pa barem sezonu-dvije, a kako bivas veci i jaci onda i duze vrijeme jer ces ga moci zadrzati.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 maj 2016, 14:46

**** i ovo prodas Amira i Bajica kupis druge u pola cjene znaci ostalo ti ono para za jednog ispusis evropu dodje ti isti **** a osto si bez 2 najbolja igraca.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 maj 2016, 15:48

TikTak je napisao/la: Slazem se sa ovim sto si napisao ali opet mi ne ide u glavu kako mi ne mozemo prodati igraca u lige petice bar za milion eura. Mislim da su u ovim poslovima i menadzerski lobiji od presudnog znacaja. Mi to nazalost nemamo.
Naravno da ima i toga, al evo ti opet isti primjer, isti taj Hodzic, isti taj Dinamo. Hodzic je iz Zelje otisao u Liverpool i tamo se nije dokazao. Stalno je vracan u Zeljeznicar na posudbu, a istekom posudbe opet na novu. Bio je jedan od najboljih igraca lige i jedan od najboljih strijelaca lige (drugi ako se ne varam) i opet ni kao takav nije zadovoljio da ostane u Liverpoolu i da ga bar posalju negdje na posudbu. Umjesto toga su ga prakticki dali Dinamu, jer je to bio free transfer. I kada ti netko u buducnosti objavi da u BiH ima dobar igrac, da mozda igra za Zeljeznicar, cisto sumnjam da ce se ovi iz Liverpoola dici jer su vec imali neuspjesan projekt s Hodzicem.

A vidi sad ovo. Desi ti se jedan Trajkovski, igra za Inter u Zapresicu, bude odlican, proda se za 1.1 milijun eura u Zulte Waregem. U Belgiji jedno vrijeme igra dobro, za 900 tisuca ga dovede Palermo u kojem se uklopio u sivilo tog kluba, ali opet nije los. I onda ti se u Interu pojavi novi makedonac, Nestorovski, trpa svim mogucim klubovima i taj Palermo se prvi javi, vec na polusezoni daju pola milijuna eura na sto ovi iz Zapresica pristanu uz uvjet da on ostane do kraja sezone. Sta se desava? Za nikakve pare su dobili najboljeg strijelca lige, 25 golova u sezoni uz odlicne igre u prilicno losem klub. Dakle, taj Inter si je otvorio put ka Palermu i kad god se pojavi neki kvalitetan igrac oni ce ga doci pogledati, jer su vec jednom pogodili, a ne sumnjam da ce pogoditi i s Nestorovskim. Pored Nestorovskog su dogovorili i transfer Posaveca, golmana U21 reprezentacije Hrvatske s tim da je mali odmah presao u Palermo gdje je rezervni golman. Njega su platili 400.000 eura.

Mozes imati tisucu menadzera, ali ako ti menadzeri s vremenom ne podju prodavati kvalitetan proizvod onda ti dzabe sve.

U BiH se ulaze jako malo novca u omladinski pogon. U Hrvatskoj je taj iznos puno veci, pogotovo iznos koji Dinamo ulaze i taj iznos ne moze izdvojiti niti jedan klub u BiH, ali i drugi klubovi u Hrvatskoj uspjevaju proizvesti svog igraca i za dobre pare ga prodati van. Takodjer se pojavi i netko kao Trajkovski i Nestorovski, dobro skautirani igraci koji su iz nekog manjeg kluba otisli van za finu svotu novaca, mada je ovaj Nestorovski otisao dzaba, da su cekali kraj sezone mogli su uzeti dva milijuna.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 14 maj 2016, 16:41

Ako uzmemo sutra Slaviju 0:5, vidjet ce te da ce trener ostati Alihodzic :mrgreen: Koji ce sastav igrati?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 14 maj 2016, 19:24

amazon je napisao/la:Ako uzmemo sutra Slaviju 0:5, vidjet ce te da ce trener ostati Alihodzic :mrgreen: Koji ce sastav igrati?
Ma kakav Hare, da dobijemo 10:0 on nece ostati trener. Hare ce na kraju ispasti kriv sto smo ostali bez Evrope, zrtveno janje se mora pronaci. Sastav? Volio bih vidjeti ovog Svedju i Damira. Cisto me interesuje sta mogu u ovakvoj utakmici.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 14 maj 2016, 20:15

samoplavi je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ako uzmemo sutra Slaviju 0:5, vidjet ce te da ce trener ostati Alihodzic :mrgreen: Koji ce sastav igrati?
Ma kakav Hare, da dobijemo 10:0 on nece ostati trener. Hare ce na kraju ispasti kriv sto smo ostali bez Evrope, zrtveno janje se mora pronaci. Sastav? Volio bih vidjeti ovog Svedju i Damira. Cisto me interesuje sta mogu u ovakvoj utakmici.
Mogao bi i Mailsona probati.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 14 maj 2016, 20:16

[youtube][/youtube]

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 15 maj 2016, 09:44

Kako cemo se veceras radovati. Imam taj neki osjecaj da ce nam se sve poklopiti. I onda u srijedu spektakl kad Sloboda dobije u Bijeljini.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 maj 2016, 11:27

De ba prvo mi necemo pobjedit drugo Sarajevo nece izgubit trece Sloboda nece osvojit kup.Raduj se iducoj sezoni novim trenerom igracima i ljepsoj Grbavici.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 maj 2016, 12:51

0:3, idemo u Evropu. Sretno nam.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 15 maj 2016, 13:22

plavousrcu je napisao/la:Kako cemo se veceras radovati. Imam taj neki osjecaj da ce nam se sve poklopiti. I onda u srijedu spektakl kad Sloboda dobije u Bijeljini.
Nisi ozbiljan nikako. Nema nas pola, igramo ko kite i jos nam se mnogo toga treba poklopiti. Mozemo se zajebavati, malo cirkusiti ovdje, ali realno sanse su nam nikakve. Ja sam se halalio od Evrope, molim samo Boga da se konacno neko strucan angazuje u klubu i da krenemo s poslom po tom pitanju. Ovo sve u sportskom planu jos uvijek lici na cirkus.

tm1921
Kontakt:

Post Postao/la tm1921 » 15 maj 2016, 13:37

samoplavi je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Kako cemo se veceras radovati. Imam taj neki osjecaj da ce nam se sve poklopiti. I onda u srijedu spektakl kad Sloboda dobije u Bijeljini.
Nisi ozbiljan nikako. Nema nas pola, igramo ko kite i jos nam se mnogo toga treba poklopiti. Mozemo se zajebavati, malo cirkusiti ovdje, ali realno sanse su nam nikakve. Ja sam se halalio od Evrope, molim samo Boga da se konacno neko strucan angazuje u klubu i da krenemo s poslom po tom pitanju. Ovo sve u sportskom planu jos uvijek lici na cirkus.
Milan Guardiola, kako si!? :)

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 15 maj 2016, 13:45

tm1921 je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:
Nisam dobar nikako, s klubom mi se igraju kao da je igracka. Ali tjesi me sto sve bude i prodje, tako ce i ovo. Meni ce svakako biti lakse u bliskoj buducnosti jer sam skontao na vrijeme, a ti i slicni cete na leksicima zavrsiti.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 maj 2016, 14:58

tm1921 je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:
Strajkac, kako ide ? Jesi gladan.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 15 maj 2016, 15:09

Ja isto očekujem da će nam sve sve poklopiti večeras, bilo zasluženo ili ne, vrijedilo bi para...

Treba vjerovati sve dok ima bilo kakve šanse!
|***Against Modern Football***|

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 maj 2016, 16:27

Fejzić, Memija, Kramarić, Đermanović, Bogičević, Kosorić, Halvadžić, Sadiković, Lendrić, Zahirović, Stevanović.

Dobar sastav pravo, sto se mene tice.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 maj 2016, 17:35

Slavija ima sansu samo takvu. Totalno neuigrana postava.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.