Pobjedu u Parizu ne bih nazvao čudom, al' postavimo realno stvari. Mi smo autsajderi i idemo na megdan jednoj od najjačih reprezentacija u Evropi. No, ova Francuska ima svoje slabosti, to stoji.
Ono što je vidljivo je napredak u našoj igri. Nadam se da će tako biti i u utorak, te da nećemo podleći atmosferi i grotlu stadiona. Uostalom, biće tu podrška i naših navijača, tako da bismo možda mogli gledati meč k'o kontra Belgije (samo bez baklji).
Sigurno da će Benzema, Abidal, Mexes, Ribery, Evra (

), Diaby, Sagna nedostajati Francuskoj. Al' ono što je sigurno je da oni imaju veliku bazu igrača i da mnogi čekaju k'o zapete puške kako bi se dokazali. Dakle, s te strane može ovo biti dvosjekli mač. Al', opet bih ja radije da igraju Gomis, Revelierre, Sakho negoli prvotimci.

Jbg, i kod njih se vidi razlika u kvaliteti, što jest jest.
Blanc jeste stabilizov'o ekipu, koja je u JAR-u pokazala kako izgleda raštimani orkestar. S druge strane, Pape je harmonizirao našu ekipu, te nam igra ima i glavu i rep. Da se razumijemo, ne idealizujem toliko naše igrače, al' vidi se koliko su taktički zreliji u odnosu na početak kvalifikacija. Odnosno, koliko je Pape napredov'o.
Ne vidim našu prednost u tome da nam je ovo (još jedna) historijska utakmica. Svi znamo kakvi smo inače pod pritiskom i kako igramo "must win" utakmice.

No, ni Francuskoj nije lako. Ulogu favorita dokazuješ na terenu, a ne preko pisanih medija i kojekakvih papira. Sve pada u vodu kada sudac da znak za početak utakmice. Kalkulacije se brišu i momci u 90 minuta pokazuju koliko znaju i umiju. Ne trebamo potcjenjivati Francuze. Ili, bolje rečeno, ne bismo smjeli to činiti.

Ipak smo mi i dalje mali u odnosu na njih. Al' i mali znaju skinuti skalp favoritima (Švicarska Španiji, Bjelorusija Francuskoj, Crna Gora Engleskoj, Estonija Srbiji...).
Jbt, odbrana nam je k'o u Bayerna.

Ne primamo golove, redovno pravimo odlične akcije i zabijamo golove. Je l' može bolje?
Iskreno se nadam da nećemo izgorjeti u pariškoj želji, a srce se sukobljava sa pameću i govori da će biti 0:1.

Haj', valjda srce pogodi.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”