Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Goalgetter
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 21 nov 2014, 16:39

slika
slika

slika

slika
:bih: :bih: :bih:

Covjek koji je harao sa nasa 3 najbolja igraca. :opaopa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 nov 2014, 16:43

@Goalgetter nije ni Magath neki jackpot. On je dobar u klubovima ili u mozda reprezentacijama na DUZE STAZE i AKO ga igraci prihvate. Sa tim njegovim strogim metodama i disciplinom. Mada sada kada moras pobjediti bar 5 od 6 utakmica nisam bas siguran da je on taj. Osim toga mozes zaboraviti na Arslaangice, Tankovice i druge igrace. Mada svejedno bi trebao da bude ipak bolji od skoro svih "domacih" trenera koji se nude.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 nov 2014, 16:46

Ajax je napisao/la:@Goalgetter nije ni Magath neki jackpot. On je dobar u klubovima ili u mozda reprezentacijama na DUZE STAZE i AKO ga igraci prihvate. Sa tim njegovim strogim metodama i disciplinom. Mada sada kada moras pobjediti bar 5 od 6 utakmica nisam bas siguran da je on taj. Osim toga mozes zaboraviti na Arslaangice, Tankovice i druge igrace. Mada svejedno bi trebao da bude ipak bolji od skoro svih "domacih" trenera koji se nude.
I ja sam tog misljenja. Samo malo podpaljujem raju. :P

Strani trener nije rjesenje, a posebno Magath, ciji je najjaci adut fizicki spremna ekipa. :) Mada Magath tezi ka tome da ima uvijek 5-6 viska igraca oko sebe, tako da bi se sigurno pobrinuo i za skauting ostalih, uz naravno to da ima nekog naseg pomocnika. Ali, o tom po tom, nije ozbiljna opcija, ni on, Trappatoni ili ne daj boze Matthäus.

Vidjecemo, i ja sam siguran da ce stranci otpasti iz svih kombinacija, ali ne slutim dobro, jer sam skeptican sto se tice Vahe, a pogotovo ako Faruk preuzme.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 21 nov 2014, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 nov 2014, 16:46

mirzatele je napisao/la:Kakva ti je ta izjava bila dovoljno ti govori to da te cak ni navijaci Zelje nisu podrzali
Paša mislim da nije u pitanju ni Zeljo ni Sarajevo, vec reprezentacija, gdje treba biti objektivan. Ne mogu ja reci da neko nije zasluzio poziv u reprezentaciju jer je igrao u Sarajevu, igra ili mu je dedo igrao.. previse forsira raja tu pricu pitar , manijak, to je glupost obicna, nije brate mili predsjednistvo da moraju igraci biti iz 3 naroda i tako :salut:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 21 nov 2014, 16:47

http://sportsport.ba/bh_fudbal/i-sener- ... p-a/145975" onclick="window.open(this.href);return false;
Odo' predat' aplikaciju u N/FSBIH! :facepalm:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 nov 2014, 16:47

Jedan od razloga zasto Osim ne bi smio postati selektor.

emir_

Post Postao/la emir_ » 21 nov 2014, 16:48

Felix je definitvno najbolji izbor poslije Vahe.
4-IN-A-ROW

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 nov 2014, 16:48

S Magathom nikad ne znas, ima reputaciju strogog trenera i covjeka koji zna izvuci ekipe iz krize. ALi ponekad njegove metode samo pogorsaju situaciju. U Fulhamu je napravio cirkus. Sve najbolje igrace stavio na klupu ili prodao a igrao sa rezervama. I tako ih je u roku od 4-5 mjeseci odveo iz prve lige do dna druge lige. Ne vjerujem da bi kod nas napravio tako nesto ali ko ce znati, ne zovu ga neki njemacki Saddam Hussein bez razloga. :)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 nov 2014, 16:49

Goalgetter je napisao/la: Strani trener nije rjesenje, a posebno Magath, ciji je najjaci adut fizicki spremna ekipa. :) Mada Magath tezi ka tome da ima uvijek 5-6 viska igraca oko sebe, tako da bi se sigurno pobrinuo i za skauting ostalih, uz naravno to da ima nekog naseg pomocnika. Ali, o tom po tom, nije ozbiljna opcija, ni on, Trappatoni ili ne daj boze Matthäus
:thumbup: :thumbup:
Mada ako bas mora biti stranac onda neka bude on ili Prosinecki. Steta da nema nekog intervjua sa njim. Mislim da svi cekaju sta ce da kaze Vaha, tako i treba. :thumbup:

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 21 nov 2014, 16:49

NKMramor je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/i-sener- ... p-a/145975
Odo' predat' aplikaciju u N/FSBIH! :facepalm:
Sener mi je skocio na prvu poziciju potencijalnih trenera. Covjek koji ima daMu ubacit svoje ime pored Halihodzica, Magatha, Trapatonia, mora da ima neki plan da repku odvede na EP. :urnebes:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 21 nov 2014, 16:50

Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la: Ne vadi iz konteksta. Nisam rekao da bi Adilovic bio ispred Dzeke i Ibisevica ali svakako da bi mi u tom trenutku bio ispred napadaca koji je u karijeri zabio 15 golova (u 4-5 sezona, sve u nizim ligama) i napadaca koji nikad nije zabio vise od 13 golova u sezoni. Trebao nam je u tom trenutku koliko-toliko pouzdan golgeter i snalazljiv CF a ne neki zanimljiv igrac za buducnost.
Susic da ima ono nesto ( kad vec nije u pet godina unazad ) kao naprimjer CIro pozvao bi makar Adilovica tada na pripreme i u onih par dana probao bi ga uigrati. Cak i Adilovic ( mada po meni on nije najbolji izbor ) bi pokazao vise nego Hajrovic, Kvrzic i kasnije Visca na mjestu napadaca i pitanje je dali bi izgubili tu utakmicu. Mozda bi cak i poveli u prvom poluvremenu sa "normalnim" napadacem. Mada Papetu je bilo bitnije da ostane tvrdoglav do kraja pa makar i izgubio. Velika greska.
Pape je morao igrati u formaciji sa centarforom, a ne formaciju 4-6-0. Da je na mjesto koje bi igrao 0 iz formacije postavio DRVO, to DRVO bi vezalo dva stopera izraela za sebe. To je fudbalska filozofija i nije izmišljanje tople vode. Imali bi više prostora u sredini i ne bi nam se desilo da imamo slabiji posjed lopte od Izraelaca a u igri nam u jednom trenutku 8 srednjaka, 1 odbrambeni i Begović.
Fula, da ne može biti veća. Međutim, nakon bitke je lako biti General.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 nov 2014, 16:50

Sanse da stranac bude selektor su kao da Hadzic opet zaigra reprezentaciju, znaci nikakve

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 nov 2014, 16:52

Ajax je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Strani trener nije rjesenje, a posebno Magath, ciji je najjaci adut fizicki spremna ekipa. :) Mada Magath tezi ka tome da ima uvijek 5-6 viska igraca oko sebe, tako da bi se sigurno pobrinuo i za skauting ostalih, uz naravno to da ima nekog naseg pomocnika. Ali, o tom po tom, nije ozbiljna opcija, ni on, Trappatoni ili ne daj boze Matthäus
Mada ako bas mora biti stranac onda neka bude on ili Prosinecki. Steta da nema nekog intervjua sa njim. Mislim da svi cekaju sta ce da kaze Vaha, tako i treba. :thumbup:
Takodjer, i ja sam za Prosineckog ako ne bude htio Vaha (a i Bajevic isto nece). Nemam neko posebno povjerenje u Faruka i Mesu. Mlad je jos poprilicno, ambiciozan, ima eto koliko toliko tog iskustva, radio je sa Bilicem, bio u Zvezdi i Turskoj. Ne znam kakav je bio u Zvezdi, nisam to nikako pratio, ali u Turskoj preporodio neki spor tamo sto je vodio. :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 nov 2014, 16:56

avlami97 je napisao/la: Pape je morao igrati u formaciji sa centarforom, a ne formaciju 4-6-0. Da je na mjesto koje bi igrao 0 iz formacije postavio DRVO, to DRVO bi vezalo dva stopera izraela za sebe. To je fudbalska filozofija i nije izmišljanje tople vode. Imali bi više prostora u sredini i ne bi nam se desilo da imamo slabiji posjed lopte od Izraelaca a u igri nam u jednom trenutku 8 srednjaka, 1 odbrambeni i Begović.
Fula, da ne može biti veća. Međutim, nakon bitke je lako biti General.
Ma to je jasno ko dan. Samo @calcio izbjegava odgovor. To nije greskica to je katastroflana greska, ogromna. Jos veca ako se zna da je covjek imao PET GODINA da stvori treceg i cetvrtog napadaca pa makar on bio i taj Adilovic ako nema boljeg. Bod broj dva greska protiv Kipra od taktike, skautinga protivnika pa do svega je isto katastrofa. Tako da ako uzmemo samo ove cetiri utakmice otkaz je jedino moguce rijesenje i sasvim opravdano.

Kao sto si objasnio cim igra pravi centarfor u igri on veze na sebe dvojicu obrambenih igraca i to je sasvim druga igra onda. Bas zato niko vise neigra sa laznom 9-tkom osim Spanija i Barcelona prije par godina a ni oni vise to ne igraju jer to NE PROLAZI.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 nov 2014, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 21 nov 2014, 16:56

Begic treba uciniti sve moguce i nemoguce da dovede Vahu,ovakvu sansu ne smije propustiti.

Moram se ovdje osvrnuti na jednu jako bitnu stvar.Slusao sam Vahu kako daje izjavu da ce biti jako tesko plasirati se na EP,razumijem da nece biti lagano ali ne mogu prihvatiti alibi unaprijed.Sanse za plasman na Euro su jos uvijek sasvim realne,druga je stvar sto smo mi sad u kolektivnoj depresiji i pesimizmu u koje nas je doveo Podravka.

Uz svo postovanje prema svakom treneru i uz svo uvazavanje situacije u kojoj se nalazimo ja licno posao ne bih povjerio treneru koji cvrsto ne vjeruje da se mozemo plasirati i koji ce se tako odmah postaviti.
Mi tebamo plasman na Euro tretirati tako kao da nam od toga zivot zavisi i sve snage usmjeriti ka tome da se plasiramo.Eventualni neuspjeh ce devastirati nasu reprezentaciju na duze staze i tada nam nista ne znaci ni da nam je selektor Vaha ni bilo ko drugi.Fraze pravimo ekipu za SP u Rusiji nikome od nas nece znaciti nista.

Poenta:plasman,plasman,plasman,plasman...sve snage upregnuti,sve igrace pozvati,sve sujete ostaviti po strani za taj sudbonosni cin.

PS:Kakav stav treba imati novi selektor pokazao je Amar Osim(to nam treba,nikakvi izgovori i alibiji).
"Naravno da se mozemo plasirati na EP u Francusku.Nije sve izgubljeno.Medjitim,ne pitamo se samo mi vec i drugi.
Ipak,ko ima u timu jednog od najboljih napadaca svijeta Edina Dzeku,genijalca i ponajboljeg veznjaka u Evropi Miralema Pjanica,medju stativama izvrsnog Asmira Begovica.....taj ima puno pravo da kaze,nije sve gotovo,vidjet cete ko smo mi i kako cete do kraja proci s nama".

Ovako se dize atmosfera,ovako se iz igraca izvlaci maksimum,ovako se postizu rezultati a ne kao Podravka koji je skoro svaki dan ponizio,potcjenio nekog svog igraca ili citavu ekipu svojim nebuloznim proserima.
Koja ce ekipa i koji igrac dati svoj maksimum kad ih njihov trener podcjenjuje i ne vjeruje u njih?
Pa dobro ljudi,zaista,zar mi da se bojimo jednog Izraela i Velsa?Pa mi smo velesila za njih samo nam je ljudska i trenerska nula Podravka ubio sve sto smo stvorili.

Trebamo vratiti samopouzdanje i samopostovanje(i Misimovica kad smo kod vracanja) i opet smo sila koje ce se bojati skoro cijela Evropa.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 21 nov 2014, 17:04, ukupno mijenjano 4 puta.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 nov 2014, 16:56

Goalgetter je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Takodjer, i ja sam za Prosineckog ako ne bude htio Vaha (a i Bajevic isto nece). Nemam neko posebno povjerenje u Faruka i Mesu. Mlad je jos poprilicno, ambiciozan, ima eto koliko toliko tog iskustva, radio je sa Bilicem, bio u Zvezdi i Turskoj. Ne znam kakav je bio u Zvezdi, nisam to nikako pratio, ali u Turskoj preporodio neki spor tamo sto je vodio. :D
U Turskoj je dobio otkaz iz Konyaspora jer su bili prikovani na dno tabele.
Kako vam Prosinecki moze biti ispred Osima, to mi nikako nije jasno. Pomocnik Bilicu, malo trenirao Zvezdu bez nekih vecih uspjeha, pa onda epizoda u Konyasporu. I vidim ljudi ga stavljaju odmah iza Vahe... :eh:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 nov 2014, 16:57

Bas me zanima da li je Barabarez podnio prijavu i sta u njoj pise tj. kakav mu je CV da bi bio selektor. :mrgreen:

Uglavnom mislim da ce savez gledati i da ustedi tj. da se nema para za veliku platu selektoru tako da ostaju Bazdarevic, Hadzibegic, A. Osim i mozda Prosinecki.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 nov 2014, 17:01

Goalgetter je napisao/la: Takodjer, i ja sam za Prosineckog ako ne bude htio Vaha (a i Bajevic isto nece). Nemam neko posebno povjerenje u Faruka i Mesu. Mlad je jos poprilicno, ambiciozan, ima eto koliko toliko tog iskustva, radio je sa Bilicem, bio u Zvezdi i Turskoj. Ne znam kakav je bio u Zvezdi, nisam to nikako pratio, ali u Turskoj preporodio neki spor tamo sto je vodio. :D
Je nisam najsigurniji sto se tice Prosineckog. Volio bi procitati da mu neko postavi onih 4,5 pitanja od novinara onda bi to bilo puno lakse. Mislim da je bolji od ovih "domacih" koji se nude. Samo jos uvijek mislim da je on trener za trece mijesto. Znaci nista od ovog EP i sljedeceg SP. Bili bi jako dobri samo bi nam malo falilio. Nesto kao sve one godine do ovog SP. Da nas je mozda Prosinecki preuzeo protiv Kipra ( na pocetku kvalifikacija ) onda bi bilo najvjerovatnije bar treci i igrali bi ako nista taj baraz. Ali da nas sada preuzme to bi bilo jako tesko po meni da bude na kraju treci.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 nov 2014, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 nov 2014, 17:05

calcio je napisao/la:
U Turskoj je dobio otkaz iz Konyaspora jer su bili prikovani na dno tabele.
Kako vam Prosinecki moze biti ispred Osima, to mi nikako nije jasno. Pomocnik Bilicu, malo trenirao Zvezdu bez nekih vecih uspjeha, pa onda epizoda u Konyasporu. I vidim ljudi ga stavljaju odmah iza Vahe... :eh:
Nije trenirao Konyu uopšte, nego Kayserispor i tamo se zadržao duže od godine dana. Kad ih je preuzeo bili su pri dnu tabele da bi sezonu okončali na odličnom 5. mjestu. U idućoj sezoni su igrali znatno lošije zbog čega je Prosinečki ponudio ostavku ali su mu u klubu, bez obzira na rezultate, ukazali povjerenje i podršku i ostavku nisu prihvatili. Valjda i to nešto govori. ;) Tek mjesec-dva kasnije ugovor je sporazumno raskinut.
Sa Zvezdom je osvojio Kup Srbije.

Prosinečki je mlad stručnjak koji sasvim sigurno posjeduje znanje za poziciju selektora. Karakterno je snažna osoba, autoritet, i sasvim sigurno je odlična opcija.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 21 nov 2014, 17:06, ukupno mijenjano 3 puta.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 21 nov 2014, 17:05

Kakav crni Prosinecki ako cemo vec selektora bez iskustva onda nekog naseg bivseg reprezentativca staviti , od njih bi Bajramovic mozda bio prvi izbor.

Mada evo Saner se prijavio ..... gotovo kljucaj temu imamo selektora :mrgreen:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.