FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

starigrad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la starigrad » 28 jul 2016, 23:10

Virtu4l je napisao/la:
TikTak je napisao/la:Cekaj, je li se vracaju Stevanovic i Blagojevic ili je mene prenijelo. Ako se vracaju dvojica, onda dvojica ispadaju.
Da, vraćaju se.
nadam se da cemo, povratkom ove dvojice, vidjeti pozitivni pomak u igri, koji, barem ja licno, cekam duze vrijeme. i dalje mi nije jasna postavka kostica, protiv sarajeva, sa 4 spica u pocetnoj postavi. imao je mogucnost memiju postaviti na desnu stranu, naprijed, a sinisu staviti na beka. lijevu stranu je mogao zatvoriti sa husicem i bevabom u 1. postavi i s ovim promjenama u startnoj postavi bi i licilo na standardnu 4-4-2 formaciju. takodjer, stisli su nas zadnjih 20-tak minuta da valja, a mjenja napadaca za napadaca. ne koristi trecu izmjenu, a mislim da je secerovic, svojom trkom, mogao donijeti dodatnu cvrstinu u sredini, ispred zadnjeg reda odbrane. ali, eto, ovo zadnje je opravdao strahom od reakcije novog igraca, a smatrao je da sve dobro funkcionise na terenu.

mozda razlog onako lose igre s nase strane i nije to sto su 4 spica pocela tekmu, mozda je znacaj utakmice i atmosfera uticala na igrace, pogotovo ove nove, mada, eto, novajlija ugljesa ponese epitet igraca utakmice.

na osnovu pripremnih i utakmice sa fks, ne znam sta ocekivati protiv olimpika. ovo sto sam naprijed napisao nije pljuvanje, tjeranje i nazivanje kostica neznalicom, nego samo iznosim svoje misljenje da su se neke stvari mogle i drugacije odraditi. vrijeme i utakmice pred nama ce pokazati hoce li i moze li kostic unaprijediti nasu igru i donijeti ocekivane rezultate. uvjete i igrace ima.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 28 jul 2016, 23:10

Ne smijem prognozirati nista sto se tice sastava. U derbiju nam je Kostic pokazao da je nepredvidiv. Treba izvesti najjace sto imamo, kiksa ne smije biti. Napasti od prve minute i sto ranije dati gol jer u protivnom ce uci nervoza u igrace, a i nas na tribinama.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2016, 23:14

Omar500 je napisao/la:Vrijeme je da od pocetka pocnemo kupiti poene, da ne bi opet ganjali nekog. Prvih sest kola je poprilicno tesko, ali treba skupit sto vise poena. U prva tri kola ne idemo nikako iz Sarajeva, sto je isto olaksavajuca okolnost.
Prošle godine u ovo doba smo bili između Ferencvaroša i Standarda i tada smo izgubili u Banja Luci, a nismo imali roster koji je to mogao izdržati. Ovoga puta ne smijemo zaostati, konkurenti su apsolutno isti, Zrinjski, Sloboda, Široki i Sarajevo, s tim da ćemo sad igrati po četiri puta sa njima. Nema opuštanja, ovo sa Olimpicom nam je vjerovatno na papiru najlakše gostovanje u sezoni i to je to, svako naredno će biti pakleno. Ako ne ideš ekipi iz vrha, onda ideš Krupi ili Metallegheu, koji će poginuti ( :mrgreen: ) svaku utakmicu, ne znaš šta je teže.

Treba nam ritam, maksimalno zalaganje i idemo utakmicu po utakmicu. Svako svakoga može pobijediti i ne smije nam se dešavati Rudar Prijedor na Grbavici i slično.

Treba nam trener koji nije sujetan, koji neće gurati igrača kojeg ne ide, ali eto on ga je doveo pa se mora dokazivati, to su bile Edisove greške, zato nismo imali pobjedu u zadnja četiri kola, i zato smo ostali bez Evrope.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 28 jul 2016, 23:21

Omar500 je napisao/la:Moje misljenje ko bi mogao istrcati protiv Olimpica

Fejzic - Memija, Kosoric, Boccaccini, Bevab - Stevanovic, Blagojevic, Radinovic, Lazic - Nikolic, Lendric

Olimpic nikad slabiji, ali imaju opasne kontre. Opustiti se protiv njih bi bilo ravno suicidu. Mene plasi statistika, samo dva remija u zvanicnim utakmicama, nijedan poraz. Valja nastaviti tu tradiciju. Ozbiljno uci u utakmicu i uzeti tri boda, nema druge. Vec je pritisak na ekipi, iako je duga sezona. Vrijeme je da od pocetka pocnemo kupiti poene, da ne bi opet ganjali nekog. Prvih sest kola je poprilicno tesko, ali treba skupit sto vise poena. U prva tri kola ne idemo nikako iz Sarajeva, sto je isto olaksavajuca okolnost.
nisam pratio olimpic u ovom prelaznom roku, niti njihov nastup u tuzli, tako da ne mogu govoriti u kakvom su stanju kao ekipa sada. ali, negdje procitah da za faika pisu kako je neznalica od trenera. s tim se ne bih slozio, jer sam olimpic gledao pred kraj prosle sezone, protiv sirokog, sarajeva i slobode. u sve tri utakmice su zasluzili pobjede, a na kraju su i pobjedili fks i siroki. sloboda ih je sretno i nezasluzeno pobjedila. prema vidjenom u tim tekmama, nikada za faika ne bih rekao da je neznalica.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2016, 23:23

TikTak je napisao/la:Ima li iko sem Bevaba na boku?
Samo on i kartonirani Husić.
Voli te tvoje Sarajevo.

Euzebio
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio » 28 jul 2016, 23:24

samoplavi je napisao/la:
Euzebio je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:Pare vratite Amaru, one pare koje pozajmio i kojih da nije bilo danas mozda ne bismo pricali o Svetinji. I jos nije uzeo kamatu, njemu to ne treba, on voli Zelju.
Uzeo kamatu u prvom mandatu uzet ce je opet.....
Slabe vam informacije Dejo ublehas daje. Nije lijepo lagati ili vas roditelji tome nisu ucili.
Dug prema Amaru u prvom mandatu je bio 48 000 km sa kamatom je naraslo na 72 000 km.Uredno je tuzio klub u to vrijeme i naravno dobio presudu kojom je blokirao sve racune kluba (3) pa cak i racun omladinskog pogona kao 4.preko kojeg su se vrsile sve transakcije pa i one bitne za klub.Blokadom tih racuna je doveo klub na ivicu propasti jer isti nije mogao funcionosati.Znaci disao na skrge.
Svojim povratkom je expresno odblokirao sve racune odnosno povukao istu te isti dug naplatio u potlunosti od kirije mesare Dayton....
Jos nesto?

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 jul 2016, 23:26

Zamisli Amar tuzio Zelju za 70,000KM, a u klubu od Visce, Sehica, Amira, Bajica ostavio 4-5 miliona :urnebes: :urnebes: Memija, Kjosevski, Dado itd. :urnebes:

eshedu la ilahe illa :pray:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

larssonche1337
Kontakt:

Post Postao/la larssonche1337 » 28 jul 2016, 23:32

kakav je sad yebeni problem ako on piše o tome, a nije problem kad ovi pišu o kamatama, o krađi na stolicama i slično?

briši sve postove i ćao

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 28 jul 2016, 23:38

Fakat, ako mogu jedni, neka pisu i drugi. Ili brisat sve ili pustit nek se pise.

Ne znam, Husica nece biti zbog suspenzije, tu imamo Bevaba i mozda Lazica, ali nisam siguran kako bi on izgledao na beku. Bolje Bevaba staviti, mozda se i fino pokaze. Taman je dobio priliku izostankom Husica.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 28 jul 2016, 23:41

postujem amara i, za sve sto je uradio na sportskom polju, skidam mu kapu i zahvalan sam mu do groba na osvojenim titulama.

trenutnoj upravi skidam kapu za do sada uradjeno, u administrativnom segmentu kluba. pred njima je jos dosta posla, pogotovo u sportskom dijelu, i nadam se da ce greske u buducnosti svesti na najmanju mogucu mjeru.

poslovati, ma cime se bavili, sa 0% rizika i greske je nemoguce.

ali, stavljati bilo koga, kao sto se radi sa amarom ili misimovicem, ispred kluba i stavljati u ravan sa bozanstvima, nema smisla. i oni su, samo, ljudi od krvi i mesa i, kao takvi, podlozni greskama. bitno je da te greske nisu zlonamjerne i u cilju ostvarivanja licne koristi.

obojica imaju svoje prednosti, vrline i mane i kao takve ih treba posmatrati. pisati protiv nekog od njih dvojice moze samo onaj koji slijepo brani onog drugog, tako da mislim kako takve prepirke, dokazivanja, omalovazavanja uradjenog... nemaju smisla i kraja.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 28 jul 2016, 23:51

starigrad je napisao/la:postujem amara i, za sve sto je uradio na sportskom polju, skidam mu kapu i zahvalan sam mu do groba na osvojenim titulama.

trenutnoj upravi skidam kapu za do sada uradjeno, u administrativnom segmentu kluba. pred njima je jos dosta posla, pogotovo u sportskom dijelu, i nadam se da ce greske u buducnosti svesti na najmanju mogucu mjeru.

ali, stavljati bilo koga, kao sto se radi sa amarom ili misimovicem, ispred kluba i stavljati u ravan sa bozanstvima, nema smisla. i oni su, samo, ljudi od krvi i mesa i, kao takvi, podlozni greskama. bitno je da te greske nisu zlonamjerne i u cilju ostvarivanja licne koristi.

obojica imaju svoje prednosti, vrline i mane i kao takve ih treba posmatrati. pisati protiv nekog od njih dvojice moze samo onaj koji slijepo brani onog drugog, tako da mislim kako takve prepirke, dokazivanja, omalovazavanja uradjenog... nemaju smisla i kraja.
Istog sam misljenja iako po mojim komentarima to tako ne izgleda. Samo meni je Amar donio toliko srece, suza radosnica da sam slab kada neko podje protiv njega nesto pisati. Ja sam navijac fudbalskog kluba i meni su pobjede sve. Kad mogu na poslu pitara drkati ja sam najsretniji. Da li mi u klubu radi ona ili ova sekretarica, racunovodja, ne zanima me.

Euzebio
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio » 29 jul 2016, 00:01

amazon je napisao/la:Zamisli Amar tuzio Zelju za 70,000KM, a u klubu od Visce, Sehica, Amira, Bajica ostavio 4-5 miliona :urnebes: :urnebes: Memija, Kjosevski, Dado itd. :urnebes:

eshedu la ilahe illa :pray:
Govorimo o dugu iz prvog mandata.
Viscu on potrosio.
Bekrica on potrosio.
Sehu prvu ratu on potrosio.
Dzeku on potrosio.
Baju i Amira ovi sad trose.
Aco nije problem da odgovoris...ali vjeruj mi da znam sta govorim i da je to istina...
Pitaj Bukija ili Djelu recimo oni najbolje znaju.Bili su tu.Mozes i violinu jer je on tipovao racun od omladinskog pogona.
Znaci ovo nije mahalska nego ima i dokument koji bas i nije za ovoga foruma...

„Allahumme salli ala Sejjidina Muhammedin salaten tundžina biha min džemi’il-ehvali vel-afati, ve takdi lena biha džemi’al hadžati, ve tutahhiruna biha min džemi’is-sej’iati, ve terfe’una biha ‘indeke e’aled-deredžati, ve tubelliguna biha aksal-gajati min džemi’il-hajrati fil-hajati ve ba’adel memati“:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 jul 2016, 00:03

aleksandar_veliki je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Zeljo igra protiv Olimpica. Bilo bi lijepo da se malo vratimo na teren.
Danas sam ovo napisao i niko nije ni pogledao. Bitno je samo drzati rovove kao 93., ukopati se i ne popustati. Kada krene diskusija o Zelji, normalna i zdrava, uvijek se pojave ovi "pravi" navijaci koji je miniraju. Kada oni krenu s nomalnom diskusijom pojave se ovi "krivi" navijaci i miniraju je. I onda dodje po meni trenutno najbolji forumas na temi Starigrad i na meni se istrese :). Idemo dalje...
Tranše iskopali I rokanje 24/7, ti si kriv sto si ovo dozvolio. Jedna opomena i drugi put ban kao sto se radi na ostalim temama. Ovdje opomena bude 5 prije bana.
Ubise u pojam insana.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jul 2016, 00:04

Starigrad je to odlično objasnio. Mene prvog poprilično pecne kad neko napiše nešto kontra Amara, jbg, možda ga ja doživljavam upravo kako si ti opisao, kao božanstvo, ali šta ću, kad mi neko donese toliko radosti u životu onda vjerovatno ne želim da vidim bilo šta negativno oko te osobe.

O ovoj trenutnoj garnituri je sve rečeno i ogromna većina se slaže u svemu vezanom za njih, administrativno su nevjerovatni, ali sportski segment škripi i to je to, nešto što smo čuli milion puta do sad. Taman kad pomisliš da je sve ok, desi se Hervas. Nemamo rješenje za Bogićevića, Stanića i Sadikovića, a plaćamo ih i to sigurno nisu male pare. Doveden je neiskusan ali veoma ambiciozan trener, stranac, kakvog do sad nismo imali, obzirom da su nam treneri uglavnom bili bivši igrači.

Sve je drugačije, klub je promijenjen iz temelja i te promjene su se zaokružile trenerom, koji se isto tako birao kao niti jedan ranije. Međutim, isto tako se promijenilo nešto od čega je klub živio od rata pa na ovamo, odnos prema mladim igračima, ne bukvalno naravno. Mi trenutno nemamo igrača kojeg možemo ponuditi i za kojeg ćemo sigurno reći da ćemo ga prodati naredni prelazni rok, kao što smo sa sigurnošću znali za Amira, Zolu, Baju ili Kvesu. Trebaju nam takvi igrači, možda se računa na Lendrića, Stevanovića ili Radinovića... vidjećemo, ali nekako sam bio sigurniji kad je tu bio Bajić, za njega se znalo da će nam donijeti lovu. To je najvažniji segment kluba, važniji i od konačnog plasmana na tabeli, jer taj segment nam garantuje funkcionalnog i finansijski stabilnog Želju, garantuje nam istočnu tribinu, i sve ono što dolazi s novcem.
Voli te tvoje Sarajevo.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 29 jul 2016, 00:05

samoplavi je napisao/la:
starigrad je napisao/la:postujem amara i, za sve sto je uradio na sportskom polju, skidam mu kapu i zahvalan sam mu do groba na osvojenim titulama.

Istog sam misljenja iako po mojim komentarima to tako ne izgleda. Samo meni je Amar donio toliko srece, suza radosnica da sam slab kada neko podje protiv njega nesto pisati. Ja sam navijac fudbalskog kluba i meni su pobjede sve. Kad mogu na poslu pitara drkati ja sam najsretniji. Da li mi u klubu radi ona ili ova sekretarica, racunovodja, ne zanima me.
vidi, kao sto trenutna uprava ima gresaka i to nece priznati samo onaj ko nece da to vidi, isto tako je i amar imao svojih gresaka. ali, kao sto je amar ucinio i napravio daleko vise dobrog, nego sto je grijesio, isto je i sa trenutnom upravom, koja cini sve sto moze i zna da ucini Zelju uspjesnim klubom. vrijeme ce pokazati hoce li istrajati i uspjeti u tim nastojanjima.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 29 jul 2016, 00:11

Fudbal mnogi ne razumeju. Neki ga, usled tog nerazumevanja, potcenjuju. Sa druge strane, mnogi ga vole do granica fanatizma. A on im vraća umetnicima.

Najjaci ikad. A, aaa,aa pehari su tu, sad za sad :kralj: :kralj:

Zadnja izmjena: amazon, dana/u 29 jul 2016, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 jul 2016, 00:15

amazon je napisao/la:Fudbal mnogi ne razumeju. Neki ga, usled tog nerazumevanja, potcenjuju. Sa druge strane, mnogi ga vole do granica fanatizma. A on im vraća umetnicima.
Fudbal razumiju :D sta ti pola ekavicom pola ijekavicom.

Nego kad ce jufke platit I koliko je tacno stete.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 29 jul 2016, 00:16

Virtu4l je napisao/la:Starigrad je to odlično objasnio. Mene prvog poprilično pecne kad neko napiše nešto kontra Amara, jbg, možda ga ja doživljavam upravo kako si ti opisao, kao božanstvo, ali šta ću, kad mi neko donese toliko radosti u životu onda vjerovatno ne želim da vidim bilo šta negativno oko te osobe.

O ovoj trenutnoj garnituri je sve rečeno i ogromna većina se slaže u svemu vezanom za njih, administrativno su nevjerovatni, ali sportski segment škripi i to je to, nešto što smo čuli milion puta do sad. Taman kad pomisliš da je sve ok, desi se Hervas. Nemamo rješenje za Bogićevića, Stanića i Sadikovića, a plaćamo ih i to sigurno nisu male pare. Doveden je neiskusan ali veoma ambiciozan trener, stranac, kakvog do sad nismo imali, obzirom da su nam treneri uglavnom bili bivši igrači.

Sve je drugačije, klub je promijenjen iz temelja i te promjene su se zaokružile trenerom, koji se isto tako birao kao niti jedan ranije. Međutim, isto tako se promijenilo nešto od čega je klub živio od rata pa na ovamo, odnos prema mladim igračima, ne bukvalno naravno. Mi trenutno nemamo igrača kojeg možemo ponuditi i za kojeg ćemo sigurno reći da ćemo ga prodati naredni prelazni rok, kao što smo sa sigurnošću znali za Amira, Zolu, Baju ili Kvesu. Trebaju nam takvi igrači, možda se računa na Lendrića, Stevanovića ili Radinovića... vidjećemo, ali nekako sam bio sigurniji kad je tu bio Bajić, za njega se znalo da će nam donijeti lovu. To je najvažniji segment kluba, važniji i od konačnog plasmana na tabeli, jer taj segment nam garantuje funkcionalnog i finansijski stabilnog Želju, garantuje nam istočnu tribinu, i sve ono što dolazi s novcem.
obzirom na nase prihode i rashode, bez igraca iz omladinskog pogona, od kojih cemo uzeti pare kroz transfere, tesko cemo sve ovo finansijski propratiti kvalitetno. jos, relativno, dugo ce nas plafon u evropi biti 3. pretkolo el, a tim parama je nemoguce zatvoriti jace plate i ostale izdatke, o gradnji tribina da ne govorimo.

trenutno su tu samo zeric i memija. za dzenisa, mujagica, osmankovica... ne smijem i ne mogu reci da mozemo uzeti ozbiljniju lovu. lendric i stevanovic u ovim godinama i iz ove lige se ne mogu prodati za ozbiljniju cifru.

kao klub, trebamo teziti tome da nam se vise ne desavaju slucajevi kao gojak i hajradinovic. gotovo sam siguran da smo za njih dvojicu mogli uzeti iste pare kao za baju i amira, a to je vec ozbiljnija lova.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 jul 2016, 09:35

Fejzic, Memija, Grk, Italijan, Bevab, Stevanovic, Radinovic, Blagojevic, Lazic, Nikolic i Lendric. Probati ovako s jakim presingom od prve minute. Teren na Otoci nije dobar i to nam je otezavajuca okolnost.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 29 jul 2016, 09:54

Vedran Kjosevski, Kerim Memija, Kemo Osmanković, Dženis Beganović, Žerić, Mujagić...to su trenutni produkti iz Željine omladinske škole u i oko prve ekipe, i očekivati je da naprave neke transfer i nastave se dalje razvijati u svojoj karijeri. Sigurno je da će i Željo profitirati na nekim od tih transfera, kada i u kojem iznosu nemoguće je sada reći. Mnogo stvari utiče na to, i ne bih širio priču sada.
Sigurno je da se i ovdje stvari mjenjaju, oko transfera, pa je i zbog toga dosta napada i pritisaka na upravu, u svim medijima i sredstvima informisanja. Vrijeme će pokazati je su li argumenti ovih par koji su protiv njih, i njihovih mentora istiniti i rezonski, ili je samo borba za vlastite interese.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Samba71 i 30 gostiju.