NBA Finals 2017

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 19:10

kad_kako je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Generalno uzasan PO. Ovi se prosetali Zapadom, oni Istokom. Finale nista posebno. 2 uzbudljive tekme ostalo dosada.

Drago mi je zbog Kevina, cisto iz razloga, sto ga najvise osporavaju oni koji svo vrijeme brane Bronov prelazak u Miami. Obojica ganjali prsten, dupli arsini na djelu.

Cestitke simpatizerima GSW. ;)
E jbg prijatelju.Stvarno mislis da je isti potez Duranta i Jamesa?? Ok,jeste u ganjanju prstena isti,ali svaki drugi korak je razlicit i to u OGROMNOJ mjeri.
Apsolutno isti. U svemu tome poenta je da su obojica zbrisala iz svojih ekipa da bi ganjali prsten. Jedan dosao u super tim, drugi dosao u super tim. Da, i Bron je dosao u super tim, jer nebi dosao da nije znao da ce i Bosh potpisati, a znamo da su se njih trojica to sve izdogovarali daleko prije kraja onog cirkusa od odluke. U trenutku potpisa Jamesa i Bosha, Miami je postao super tim.

Pljuvao sam prelazak Kevina u GSW, kao i Jamesa u Miami, ali vidjeci duple arsine, poceo onda navijat da Kevin razvali. Cisto radi tih duplih standarda.

Iako je supak i dalje zbog ganjanja prstena, bravo za njega sto je arsinarima malo muku napravio. :D
Ni blizu.Objasnicu po milioniti put i zasto.Osim motiva prstena koji je isti(da se razumijemo osudjivao sam i osudjujem oba prelaska)James NIJE otisao u ekipu koja je glavni favorit za titulu i bez njega.James NIJE napustio jednu od najtalentovanijih ekipa lige i top 5 igraca pored sebe.James NIJE otisao u ekipu koja mu je jedan od najvecih konkurenata i koja ga je upravo izbacila iz PO zato sto je on,izmedju ostalih, chokeovao vodstvo od 3-1.Ogromna razlika.

@JHam I tebi je odgovor iznad.Jedno je uklopiti jednog igraca uz vec postojeci sistem,a sasvim drugo kreirati potpuno novi identitet,stil igre i sistem.Nebo i zemlja,zato su i izgubili od DAL prvo finale,jer je DAL ekipa koja je godinama na okupu bila.To ako ne vidis i nije ti jasno,meni je zao.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 13 jun 2017, 19:15, ukupno mijenjano 2 puta.

Epidaurus
Kontakt:

Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la Epidaurus » 13 jun 2017, 19:10

bombaysaphire je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Previse se zamarate potezima Brona i KDa iz proslosti. Imali smo priliku gledati historijske serije 2 najbolja igraca lige u ovom trenutku. LeBron je od prije vec zacementirao svoj status kao jedan od 5 najboljih igraca ikad (u najgorem slucaju, tj u ocima onih sto ga mrze), a Durant je tek na pocetku svog puta da postane jedan od najvecih igraca ikad. Te price o ekipi i prostoru koji ima mozete okacit macku o rep, to je isto kao da se omalovazava Shaqova dominacija npr s pocetka 2000ih u finalima jer nije imao dostojnog protivnika s druge strane.

Kajmak sa Shaqove dominacije je pokupio Kobe ... Pored onakvog Shaqa je "natjerao" ljude da misle da je on najzaslužniji za titule...
Ne znam da to iko misli, vise je ustaljeno misljenje da Kobe nema apsolutno nikakvih zasluga za taj threepeat.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 13 jun 2017, 19:12

Epidaurus je napisao/la:
bombaysaphire je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Previse se zamarate potezima Brona i KDa iz proslosti. Imali smo priliku gledati historijske serije 2 najbolja igraca lige u ovom trenutku. LeBron je od prije vec zacementirao svoj status kao jedan od 5 najboljih igraca ikad (u najgorem slucaju, tj u ocima onih sto ga mrze), a Durant je tek na pocetku svog puta da postane jedan od najvecih igraca ikad. Te price o ekipi i prostoru koji ima mozete okacit macku o rep, to je isto kao da se omalovazava Shaqova dominacija npr s pocetka 2000ih u finalima jer nije imao dostojnog protivnika s druge strane.

Kajmak sa Shaqove dominacije je pokupio Kobe ... Pored onakvog Shaqa je "natjerao" ljude da misle da je on najzaslužniji za titule...
Ne znam da to iko misli, vise je ustaljeno misljenje da Kobe nema apsolutno nikakvih zasluga za taj threepeat.

Spominju mnogi kada se udje u raspravu LeBron-Kobe....
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2017, 19:15

miki_92 je napisao/la:moze ovom slikom se zatvorit' tema :kafa:

slika

na iskušenju sam

JHam
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la JHam » 13 jun 2017, 19:18

Ma dajte pa ne pricamo o igracima iz nase lige, pricamo o likovima koji su kod vrhunskog trenera provodili priprema i priprema zajedno igrajuci za repku. Da imas 10 istih igraca, promijeni dva opet se svi morate uigrati, dobro, treba GSWu manje, ali nije sad da je Lebronu i njima trebalo tri sezone da skontaju kako da igraju...Nije **** nego se pas posro. Veci je problem sto ocigledno nije potpisao za ekipe za koje su se pojedinci nadali, pa i njihove, pa daj sad da ga pljujemo kako stignemo...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 jun 2017, 19:19

Donnie Darko je napisao/la:

slika

na iskušenju sam
Mozes mi od ove slike napraviti takav avatar slican tvom, ako ti nije problem ? :ljepota:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 jun 2017, 19:20

slika

na iskušenju sam
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2017, 19:25

Epidaurus je napisao/la: Mozes mi od ove slike napraviti takav avatar slican tvom, ako ti nije problem ? :ljepota:
way ahead of ya :kafa:

slika

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 jun 2017, 19:27

Epidaurus je napisao/la: Mozes mi od ove slike napraviti takav avatar slican tvom, ako ti nije problem ? :ljepota:
way ahead of ya :kafa:

slika
:ljepota: :ljepota: :ljepota:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 13 jun 2017, 19:31

Postali ste ko Amerikanci i njihove usiljene statistike kad je u pitanju prelazak Duranta...Covjek bio FA, najnormalnije presao u ekipu kojoj su druge ekipe omogucile to otvaranjem prostora u budzetu...Boze moj, nek i ostale ekipe naprave 3 all star igraca na malim ugovorima pap nek 4og dovedu na ekipu koju su slagali godinama..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 19:39

JHam je napisao/la:Postali ste ko Amerikanci i njihove usiljene statistike kad je u pitanju prelazak Duranta...Covjek bio FA, najnormalnije presao u ekipu kojoj su druge ekipe omogucile to otvaranjem prostora u budzetu...Boze moj, nek i ostale ekipe naprave 3 all star igraca na malim ugovorima pap nek 4og dovedu na ekipu koju su slagali godinama..
Pa ko spori njegovu odluku da predje bilo gdje?To je njegovo pravo da to uradi,to je pravo GSa da uradi fantastican potez,ali to opet ne mijenja cinjenicu da je izabrao najlaski moguci put do titule.I to nakon sto je ON,par godina unazad, pisao da je to pi.ckast potez.
Ne znam za vas,ali ja sam ocigledno malo starijeg kova i zelim gledati borbu sto vise ekipa vrlo slicne kvalitete,pa da do izrazaja dodje necija mentalna snaga,zelja,fizicka izdrzljivost itd.Ne zelim gledati kako 2 supertima setaju do finala.Ovaj potez,prvo Jamesa u MIA,pa sada i Duranta je ocigledno uzrokovalo da ce se supertimovi sada cesce forimirati,osim ako to novi CBA ne sprijeci,iako opet,postoje nacini. ;)

P.S.Znas kad ce tvoj DEN sa ovim novim trendom dodji na red da osvoji titulu?Nikad,jer ce uvijek ovi atraktivni timovi formirati super ekipe i uzimati iste.A upravo je to bio car NBA lige.Da kad-tad moras pasti ,a onda svi imaju jednaku sansu da izgrade tim i dodju do titule.

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 13 jun 2017, 19:54

Komentar na youtube-u
KD feeling like the man this year after winning the championship is like loosing your virginity to a prosititute. Yeah you got the job done, but you cant take most of the credit.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Čestitke GSW na zasluženoj tituli, definitivno su najbolja ekipa u ligi u ovom trenutku. Kad već planiraju da postanu dinastija, nadam se da će barem dobiti pravu konkurenciju u narednim sezonama, da se neće ovako prošetati ligom opet. Isto tako se nadam da će se Pachulia usrećiti u nekoj finoj ekipi, tipa Brooklyn Nets... (bilo gdje, samo da ga moje oči više ne gledaju)

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 13 jun 2017, 19:55

idu li kod Trumpića :mrgreen: čitam da bi mogli bojkotirati :?:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 jun 2017, 19:57

branimir85 je napisao/la:idu li kod Trumpića :mrgreen: čitam da bi mogli bojkotirati :?:
Odlučili su da ne idu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 19:59

arelinho je napisao/la:
branimir85 je napisao/la:idu li kod Trumpića :mrgreen: čitam da bi mogli bojkotirati :?:
Odlučili su da ne idu.
Bema jos zvanicne potvrde da ne idu. ;)

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la kad_kako » 13 jun 2017, 20:04

NEZALAGANJE je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: E jbg prijatelju.Stvarno mislis da je isti potez Duranta i Jamesa?? Ok,jeste u ganjanju prstena isti,ali svaki drugi korak je razlicit i to u OGROMNOJ mjeri.
Apsolutno isti. U svemu tome poenta je da su obojica zbrisala iz svojih ekipa da bi ganjali prsten. Jedan dosao u super tim, drugi dosao u super tim. Da, i Bron je dosao u super tim, jer nebi dosao da nije znao da ce i Bosh potpisati, a znamo da su se njih trojica to sve izdogovarali daleko prije kraja onog cirkusa od odluke. U trenutku potpisa Jamesa i Bosha, Miami je postao super tim.

Pljuvao sam prelazak Kevina u GSW, kao i Jamesa u Miami, ali vidjeci duple arsine, poceo onda navijat da Kevin razvali. Cisto radi tih duplih standarda.

Iako je supak i dalje zbog ganjanja prstena, bravo za njega sto je arsinarima malo muku napravio. :D
Ni blizu.Objasnicu po milioniti put i zasto.Osim motiva prstena koji je isti(da se razumijemo osudjivao sam i osudjujem oba prelaska)James NIJE otisao u ekipu koja je glavni favorit za titulu i bez njega.James NIJE napustio jednu od najtalentovanijih ekipa lige i top 5 igraca pored sebe.James NIJE otisao u ekipu koja mu je jedan od najvecih konkurenata i koja ga je upravo izbacila iz PO zato sto je on,izmedju ostalih, chokeovao vodstvo od 3-1.Ogromna razlika.

@JHam I tebi je odgovor iznad.Jedno je uklopiti jednog igraca uz vec postojeci sistem,a sasvim drugo kreirati potpuno novi identitet,stil igre i sistem.Nebo i zemlja,zato su i izgubili od DAL prvo finale,jer je DAL ekipa koja je godinama na okupu bila.To ako ne vidis i nije ti jasno,meni je zao.
To se zove tvoje misljenje, ja ga cijenim, ali se ne slazem sa njim.

Meni apsolutno isto, tebi nije, i to je to. Ja tebe ne planiram ubjedjivati u moje misljenje, tako da ocekujem isto i sa tvoje strane. :)
Postovanje treba zaraditi.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 13 jun 2017, 20:12

Kad ti čovjek iznese činjenice , onda samo ovo možeš napisati...Najteže je danas priznati da je neko drugi u pravu , čak i kada ti iznese sve argumente koji pobijaju tvoju tvrdnju... :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 20:13

kad_kako je napisao/la: To se zove tvoje misljenje, ja ga cijenim, ali se ne slazem sa njim.

Meni apsolutno isto, tebi nije, i to je to. Ja tebe ne planiram ubjedjivati u moje misljenje, tako da ocekujem isto i sa tvoje strane. :)
Ti znas da i ja postujem tvoje. ;) Samo sam iznio neke razlike.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 jun 2017, 20:14

@bombay, ocigledno me ne znas dovoljno dugo na forumu. Ne ulazim u diskusije. Ovo sam Nezalaganju odgovorio, jer se znamo odavno. Ja iznjeo svoje misljenje, ako se neko ne slaze sa njim, pa sta sad ja tu mogu.
Postovanje treba zaraditi.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 13 jun 2017, 20:23

kad_kako je napisao/la:@bombay, ocigledno me ne znas dovoljno dugo na forumu. Ne ulazim u diskusije. Ovo sam Nezalaganju odgovorio, jer se znamo odavno. Ja iznjeo svoje misljenje, ako se neko ne slaze sa njim, pa sta sad ja tu mogu.

Pa ja sam se radi ovakvih stvari i prijavio na forum , da još saznam neke stvari, jer uči se dok si živ....Vidio sam da imate suprotna mišljenja i da je po meni Nezalaganje iznjeo dobre argumente , ali ako imate takav odnos , ja to naravno poštujem...Nemoj šta zamjeriti , bitno je učestvovati :thumbup:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.