FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Incognito87
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sad ima priliku da pokaže "od čega je napravljen", pa je odigrao 70 minuta. Opet ponavljam, strašno mi je drag igrač, vidio sam nešto u njemu, ali ako on sam sebi ne pomogne, niko drugi neće. Ne možeš ti propasti ako kidaš na treninzima, ako dobro igraš, nema tu propadanja, pa bilo nekome drago ili ne bilo. Vrlo jednostavno.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
- Neandertalac
- Kontakt:
To je era, preuzimanja ugovora. Nije samo Dadi to radjeno i pokusano. Ima toga jos a sve u svoje vrijeme.
Ove price o dogovorima internim, priljepcima itd, nisu, ne smiju biti relevantne. Klub ispada neozbiljan, amaterski, mahalski.
Vidi ovo; Bekric oko 8, 8,5 milja km nas kosta mjesecno. ( Bekric mu je najblizi poziciono, ne Kostas, vec Bekric)
Prodat ga mozemo jedino na gerijatriju, uz svo duzno postovanje njemu, njegovim igrackim kvalitetama. Jedan sam od rijetkih koji ga je branio. Nije on kriv, pa ponudili covjeku ugovor od 3.5 god on ga potpisao. Bilo kojeg igraca pitajte svi bi isto uradili. Tako da prica o `ljubavi prema klubu` automatski pada u vodu.
Dado plata oko milju i po, standardni mladi reprezentativac, kakva god repka da je, bila ponuda vec koja je odbijena i sa Memijom najveci potencijal za eventualnu zaradu u buducnosti.
Znaci, za jedan mjesec, Bekric kosta kao Dado skoro za sest. Plus zarad od transfera. Plus koncept kluba gdje `zlatnoj` koki mjesto uzme igrac u poznim godinama ili u drugim slucajevima malo ili nimalo bolji igrac sa strane.
Koncept je jako bitna stvar, dobar donese milione u kasu a los odnese.
Nakon Ode i sezone gdje su DJECA odigrala oko 70 utakmica u takmicarskoj godini, donijeli klubu profit, ispovrjedjivali se i kao takvi tjerani da igraju, marginalizirani su i gurnuti u drugi plan. Svi koji ne shvataju kako je povrijedjen igrati i trenirati nisu realni! Nije se radilo sa njima adekvatno, nije se obracala paznja na njihove zelje, godine, psihu, mladost, zrelost, vec se gledalo ko ih zastupa.
Eh to je porazavajuce. Volio ga neko ili ne.
Ove price o dogovorima internim, priljepcima itd, nisu, ne smiju biti relevantne. Klub ispada neozbiljan, amaterski, mahalski.
Vidi ovo; Bekric oko 8, 8,5 milja km nas kosta mjesecno. ( Bekric mu je najblizi poziciono, ne Kostas, vec Bekric)
Prodat ga mozemo jedino na gerijatriju, uz svo duzno postovanje njemu, njegovim igrackim kvalitetama. Jedan sam od rijetkih koji ga je branio. Nije on kriv, pa ponudili covjeku ugovor od 3.5 god on ga potpisao. Bilo kojeg igraca pitajte svi bi isto uradili. Tako da prica o `ljubavi prema klubu` automatski pada u vodu.
Dado plata oko milju i po, standardni mladi reprezentativac, kakva god repka da je, bila ponuda vec koja je odbijena i sa Memijom najveci potencijal za eventualnu zaradu u buducnosti.
Znaci, za jedan mjesec, Bekric kosta kao Dado skoro za sest. Plus zarad od transfera. Plus koncept kluba gdje `zlatnoj` koki mjesto uzme igrac u poznim godinama ili u drugim slucajevima malo ili nimalo bolji igrac sa strane.
Nakon Ode i sezone gdje su DJECA odigrala oko 70 utakmica u takmicarskoj godini, donijeli klubu profit, ispovrjedjivali se i kao takvi tjerani da igraju, marginalizirani su i gurnuti u drugi plan. Svi koji ne shvataju kako je povrijedjen igrati i trenirati nisu realni! Nije se radilo sa njima adekvatno, nije se obracala paznja na njihove zelje, godine, psihu, mladost, zrelost, vec se gledalo ko ih zastupa.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ima Dado u Krskom 280 minuta, s tim da je samo jednu cijelu utakmicu proveo na klupi, ostale je ili igrao od prve minute ili ulazio sa klupe. Prva 3-4 kola nije bio ekipi vjertovatno zato sto fizicki nije spreman.
Dado definitivno ima mjesta u nasoj ekipi, osim Bekrica nemamo pravog ofanzivnog veznog a jasno da Bekric ne moze i nece igrati kod Slavke.
Dado definitivno ima mjesta u nasoj ekipi, osim Bekrica nemamo pravog ofanzivnog veznog a jasno da Bekric ne moze i nece igrati kod Slavke.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Klub i jeste amaterski vodjen, dokaz tome jesu Hervas, Pozder, Husic, Bevab, Halvadzic i komplet transfer politika vodjena od ljeta 2015., kada su igracima nudjeni ugovori po dvije tri godine a nakon toga su tjerani odreda, zasto da ne bude onda internih dogovora? nije to neka fama niti nesto spektakularno, pa najplaceniji igraci ne dobivaju cijele plate preko banke, 60% preko banke ostatak na ruku, preko licnog dogovora koji nigdje nije zaveden, usput trenutno najveca placa jeste 6.000 KMNeandertalac je napisao/la:To je era, preuzimanja ugovora. Nije samo Dadi to radjeno i pokusano. Ima toga jos a sve u svoje vrijeme.

1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
- plavousrcu
- Kontakt:
Ako ne racunamo "na ruke" najveca plata jeste 6000Hrasno1921 je napisao/la:Klub i jeste amaterski vodjen, dokaz tome jesu Hervas, Pozder, Husic, Bevab, Halvadzic i komplet transfer politika vodjena od ljeta 2015., kada su igracima nudjeni ugovori po dvije tri godine a nakon toga su tjerani odreda, zasto da ne bude onda internih dogovora? nije to neka fama niti nesto spektakularno, pa najplaceniji igraci ne dobivaju cijele plate preko banke, 60% preko banke ostatak na ruku, preko licnog dogovora koji nigdje nije zaveden, usput trenutno najveca placa jeste 6.000 KMNeandertalac je napisao/la:To je era, preuzimanja ugovora. Nije samo Dadi to radjeno i pokusano. Ima toga jos a sve u svoje vrijeme.

- Hrasno1921
- Kontakt:
@plavousrcu, mozgas, mozgas
Zato kazem niko ne moze znati tacno koliko je kojem igracu plata, jer je sve stvar internog dogovora, sa druge strane mogu komotno reci da je Zeba bio najplaceniji poslijeratni igrac Zelje, to 100% sigurno.

Zato kazem niko ne moze znati tacno koliko je kojem igracu plata, jer je sve stvar internog dogovora, sa druge strane mogu komotno reci da je Zeba bio najplaceniji poslijeratni igrac Zelje, to 100% sigurno.
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Slazem se donekle sa oba forumasa. Treba pricati @ plavo u srcu da nam se ne bi ponovilo. Pricati, kuditi, upozoravati. Bar ja tako mislim.
Na 6 milja jos dodas ostale stavke i vidis koliko ko kosta.
Hrasno@ Nisam rekao da internih dogovora ne treba biti vec da ` price ` nisu i ne smiju biti relevantne. Velika je to razlika.
Na 6 milja jos dodas ostale stavke i vidis koliko ko kosta.
Hrasno@ Nisam rekao da internih dogovora ne treba biti vec da ` price ` nisu i ne smiju biti relevantne. Velika je to razlika.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Igrao je puno vise od 72 minute, u 9.kolu čitavu utakmicu, u 10.do 69.minute, 11.nije igrao tako da ima ipak vise od 72 minute.Incognito87 je napisao/la:Damir je ove sezone odigrao ukupno 72 minute za treću ekipu sa dna tabele. Koliko god meni bio drag i koliko god ga ja gotivio, to nešto govori.
- Incognito87
- Kontakt:
Nije to ništa čudno u svijetu fudbala. Imaš primjer Dinama gdje je Tavarel poveo mlađeg brata u Dinamo, pa Emir Spahić je uvijek vodio brata sa sobom. Doduše to su kvalitetnji klubovi i lige od našeg tako da ti igrači nisu igrali u prvim timovima. Tavarel mlađi igra i sad za Dinamo2, dok je Spahić mlađi igrao u niželigašima po Rusiji i Njemačkoj.Hrasno1921 je napisao/la:To je usmeni dogovor Siljka i oca im, zato je Enis i igrao za najmanju placu od svih fudbalera
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Pa nije, slazem se, nisam ni rekao da jeste, nego Aco rece kako mu to zvuci nevjerovatno za povjerovati, ipak na kraju i igrac pa i klub profitira na ovaj ili onaj nacin, ne vjerujem da iko normalan moze pomisliti da je Enis "igrao" za Zelju zbog svog kvaliteta, ali to je vec neka druga prica u koju ja licno nebih ulazio, zasto, sta, kako i zbog cega.Incognito87 je napisao/la:Nije to ništa čudno u svijetu fudbala. Imaš primjer Dinama gdje je Tavarel poveo mlađeg brata u Dinamo, pa Emir Spahić je uvijek vodio brata sa sobom. Doduše to su kvalitetnji klubovi i lige od našeg tako da ti igrači nisu igrali u prvim timovima. Tavarel mlađi igra i sad za Dinamo2, dok je Spahić mlađi igrao u niželigašima po Rusiji i Njemačkoj.Hrasno1921 je napisao/la:To je usmeni dogovor Siljka i oca im, zato je Enis i igrao za najmanju placu od svih fudbalera
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Kada smo vec kod mladih pa i ovih ne vise tako mladih, interesuje me kakvo misljenje vlada, generalno oko davanja sanse tim mladjim igracima.
Ja sam za, u velikoj mjeri. Doduse moramo uzeti u obzir da nisu uigravani, bodovni saldo tj imperativ i tezinu svake naredne utakmice. Steta sto protiv Brotnja nisu igrali neki od pocetka iako shvatam da je Slavko vjerovatno zelio dodatno uigrati ekipu i dobiti na samopouzdanju.
Ali kada pogledam ucinak po pozicijama, tj lijevi bek, stoper, amf, itekako sam za ubrzani plan ubacivanja mladih.
Bar jednog od pocetka drugog dozirati. Za pocetak. Lijevi bek je idealna sansa za to, bar necu lupat glavom od zid nakon svake utakmice znajuci da ce se taj potez isplatiti u buducnosti.
Naravno, moguce je da taj mladi bude totalni promasaj ali vjerujem u nasu skolu. Rizik jeste, nema govora.
Ja sam za, u velikoj mjeri. Doduse moramo uzeti u obzir da nisu uigravani, bodovni saldo tj imperativ i tezinu svake naredne utakmice. Steta sto protiv Brotnja nisu igrali neki od pocetka iako shvatam da je Slavko vjerovatno zelio dodatno uigrati ekipu i dobiti na samopouzdanju.
Ali kada pogledam ucinak po pozicijama, tj lijevi bek, stoper, amf, itekako sam za ubrzani plan ubacivanja mladih.
Bar jednog od pocetka drugog dozirati. Za pocetak. Lijevi bek je idealna sansa za to, bar necu lupat glavom od zid nakon svake utakmice znajuci da ce se taj potez isplatiti u buducnosti.
Naravno, moguce je da taj mladi bude totalni promasaj ali vjerujem u nasu skolu. Rizik jeste, nema govora.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Halo **** te Dado vise igra u Sloveniji klub **** i sad on nesto neki igraci.Pa protiv Radnika kad smo kuci zijanili dao je go Ali kasnije umro frajer 60 minuta umire nemoze hodat sta ga vise zalite.Otvorite humanitarnu za Dadu.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Prvo da kazem da mi je iskreno drago sto je tema krenula normalnim tokom
Prvo da se razumijemo, a sto sam primijetio kod nas jeste da je nama pojam "mlad igrac" igrac do 25.g, sto je na zapadu svakako drugacija percepcija, gdje se pod tim pojmom smatraju igraci do 20.-21. godine, sve preko toga su vec afirmisani ili dokazani igraci.
Dok je kod nas prica da se igracu od 24.g govori neka ga jos je mlad, pokazat ce se, neka grijesi i sl.
Trenutno u ovom rosteru kojeg imamo, iskreno i ruku na srce ne vidim nekog igraca koji bi bljesnuo u slucaju da mu se pruzi prilika, ako cemo konkretno o imena Mujagic po meni nikako da se trzne i da digne formu na visi nivo, ista stvar i sa Osmankovicem i Durakovicem, onome kome bi ja pruzio zadnjih desetak minuta jeste mali Zeric, prvo sto je najmladji od njih sviju a kao drugo gledao sam ga na par treninga, mali je zvjerka samo takva, ista stvar i sa Sabanadzovicem i ekipom koja je nedavno prikljucena prvom timu, sve bi ja njih pomalo gurao u igru, pa makar zadnjih pet deset minuta, naravno onda kada nam rezultat odgovara i kada ne moramo letati za istim.
Slavko je takav trener da forsira i gura mlade igrace, i kao takav po meni je idealan i zbog toga za trenera, pa pogledajmo sta je uradio u Radniku po tom pitanju a sa druge strane Zeljo ima vec provjereno najacu omladinsku skolu u cijeloj drzavi sa infrastrukturom koji rijetko koji klub u drzavi ima (tri terena, sportska dvorana,teretana), i vjerujem da ce to biti odlican spoj, gdje ce se prvi rezultati pokazati vec za godinu ipo dvije.
Samo moramo svi znati da je to proces koji traje i gdje nista ne moze preko noci, kada god imam vremena pogledam utakmicu omladinaca, gdje su mi posebno za oko zapeli kadeti, i mogu se usuditi reci da od 1996. pa do danas u toj selekciji imamo najvise talentovanih igraca, samo sa njima treba raditi i usmjeravati ih, kao sto rece sam Slavko, kao dijamant ih brusiti do savrsenstva, sve u svemu Slavko mi po pitanju omladinaca ulijeva sigurnost kao Amar nekada, i po tom pitanju uz sadasnje ljude u omladinskom pogonu, iskreno ja se nista ne sikiram.

Prvo da se razumijemo, a sto sam primijetio kod nas jeste da je nama pojam "mlad igrac" igrac do 25.g, sto je na zapadu svakako drugacija percepcija, gdje se pod tim pojmom smatraju igraci do 20.-21. godine, sve preko toga su vec afirmisani ili dokazani igraci.
Dok je kod nas prica da se igracu od 24.g govori neka ga jos je mlad, pokazat ce se, neka grijesi i sl.

Trenutno u ovom rosteru kojeg imamo, iskreno i ruku na srce ne vidim nekog igraca koji bi bljesnuo u slucaju da mu se pruzi prilika, ako cemo konkretno o imena Mujagic po meni nikako da se trzne i da digne formu na visi nivo, ista stvar i sa Osmankovicem i Durakovicem, onome kome bi ja pruzio zadnjih desetak minuta jeste mali Zeric, prvo sto je najmladji od njih sviju a kao drugo gledao sam ga na par treninga, mali je zvjerka samo takva, ista stvar i sa Sabanadzovicem i ekipom koja je nedavno prikljucena prvom timu, sve bi ja njih pomalo gurao u igru, pa makar zadnjih pet deset minuta, naravno onda kada nam rezultat odgovara i kada ne moramo letati za istim.
Slavko je takav trener da forsira i gura mlade igrace, i kao takav po meni je idealan i zbog toga za trenera, pa pogledajmo sta je uradio u Radniku po tom pitanju a sa druge strane Zeljo ima vec provjereno najacu omladinsku skolu u cijeloj drzavi sa infrastrukturom koji rijetko koji klub u drzavi ima (tri terena, sportska dvorana,teretana), i vjerujem da ce to biti odlican spoj, gdje ce se prvi rezultati pokazati vec za godinu ipo dvije.
Samo moramo svi znati da je to proces koji traje i gdje nista ne moze preko noci, kada god imam vremena pogledam utakmicu omladinaca, gdje su mi posebno za oko zapeli kadeti, i mogu se usuditi reci da od 1996. pa do danas u toj selekciji imamo najvise talentovanih igraca, samo sa njima treba raditi i usmjeravati ih, kao sto rece sam Slavko, kao dijamant ih brusiti do savrsenstva, sve u svemu Slavko mi po pitanju omladinaca ulijeva sigurnost kao Amar nekada, i po tom pitanju uz sadasnje ljude u omladinskom pogonu, iskreno ja se nista ne sikiram.
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Naravno da ide normalno kada ljudi citaju sta se pise, ne vode se predrasudama i medjusobno se uvazavaju uprkos neznatnim razlikama u misljenju. Ne bi ni valjalo da svi isto razmisljamo, ili klimamo glavom na svaku.Hrasno1921 je napisao/la:Prvo da kazem da mi je iskreno drago sto je tema krenula normalnim tokom![]()
Dok je kod nas prica da se igracu od 24.g govori neka ga jos je mlad, pokazat ce se, neka grijesi i sl.![]()
Fin post. Pogotovo ovaj dio do kada se igrac moze nazvati `mladim`. Takav vakat, imas x slucajeva gdje 30_godisnjaci zive s roditeljima i na svaki pomen zaposlenja kazu; neka djeteta

Iz prve ruke, tj od trenera iz omladinskog, Osmankovic je vec sada morao imati odredjenu minutazu.
Fizicki superioran, tehnicki jako dobar, uostalom ne bi bio predlozen da ne zna, fudbalski inteligentan fino cita igru.
Znaci pricam o ovome ono sto su mi prenijeli ljudi kojima je to posao.
A opet u timu imamo stopera_e koji su direktni krivci ili sukrivci za pola nasih golova.
Zera. Jedino sto mu je mana je fizcka inferiornost i slaba adaptacija na seniorski fudbal. A slazem se da je majstor, zna dosta toga. Upravo zbog toga je cesto povrijedjen, da ne ulazimo u druge razloge njegova neigranja.
I na njegovoj poziciji se patimo.
O Besirevicu sam vec pisao a samo jos da spomenem onog malog sto je u Gorazdu bio, ne znam je li jos. Lijevo krilo. Tu smo takodje `tanki`.
Ono sto je bitno to je strategija. Da se nastavilo nakon Europe pod Odom u onom pravcu i timu se dodavali bas kapitalci uz igrace iz omladinskog, danas ne bi pricali o katastrofalnom vodjenu kluba vec o jedinom ispravnom sa dosta boljim ucinkom. Opet, samo moje misljenje.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Mislim da se svi slažemo da imamo trenera koji voli forsirati mlade igrače. Takođe mišljenja sam da imamo trenera koji samostalno odlučuje ko će mu igrati, ko će sjediti na klupi, koga od omladinaca će priključiti prvoj ekipi, i najvažnije koga dovesti na pozicijama gdje smatra da smo tanki.
Po meni da on smatra da Žera treba igrati igro bi. Isto tako i Osmanković. Što se Dade tiče proći će i ta famozna posudba. Vratiće se, pa vidjećemo hoće li Mrvici dokazati da treba da bude "desetka" mozak i duša ekipe. Po meni ( a volio bi da griješim) on se neće naigrati niti kod Slavka, jer on, kao i većina naših omladinaca nema glavu da napravi nešto više u karijeri. Svidio mi se članak o Zlatanu i njegovom manageru, i to je suština. Ovdje već djeca počinju glumiti neke zvijezde, igrače, u glavi im cifre i transferi, a po vazdan cuclaju crijeva, i na pauzi između okusa spucaju hamburger i kolu, uz eventualno malo čipsa...rijetka su djeca tipa Amira ili Baje, ali i oni su "utekli" u 90 minuti. Ne daj Bože da su ostali još pola sezone ili cijelu...bilo bi isto kao sa Kerimom....
Po meni da on smatra da Žera treba igrati igro bi. Isto tako i Osmanković. Što se Dade tiče proći će i ta famozna posudba. Vratiće se, pa vidjećemo hoće li Mrvici dokazati da treba da bude "desetka" mozak i duša ekipe. Po meni ( a volio bi da griješim) on se neće naigrati niti kod Slavka, jer on, kao i većina naših omladinaca nema glavu da napravi nešto više u karijeri. Svidio mi se članak o Zlatanu i njegovom manageru, i to je suština. Ovdje već djeca počinju glumiti neke zvijezde, igrače, u glavi im cifre i transferi, a po vazdan cuclaju crijeva, i na pauzi između okusa spucaju hamburger i kolu, uz eventualno malo čipsa...rijetka su djeca tipa Amira ili Baje, ali i oni su "utekli" u 90 minuti. Ne daj Bože da su ostali još pola sezone ili cijelu...bilo bi isto kao sa Kerimom....
- Neandertalac
- Kontakt:
Hocemo malo elaborirati; nema glavu da nesto napravi, kao i vecina nasih omladinaca?Monci je napisao/la:Mislim da se svi slažemo da imamo trenera koji voli forsirati mlade igrače. Takođe mišljenja sam da imamo trenera koji samostalno odlučuje ko će mu igrati, ko će sjediti na klupi, koga od omladinaca će priključiti prvoj ekipi, i najvažnije koga dovesti na pozicijama gdje smatra da smo tanki.
Ta recenica je plod dosta faktora, ne kazem da nije u neku ruku istinita ali za mene, najmanje je do samih igraca. Takodje se moze jako puno zloupotrebavljavati stavljajuci etiketu nekima bez da im se da adekvatna sansa. Najlakse tako.
I sam sam se bavio sportom, bio donekle uspjesan doduse individualni sport je u pitanju. Dotakao bih se ishrane. Sportska ishrana kosta dosta vise od ove tradicionalne Bosanske kuhinje. Dalje, ne moze se preko noci promijeniti svijest ljudi, generacijama se jede pita npr i sada dodje tamo neki trener i kaze nutricionoisticki, pita je smece. Boze me oprosti

Jedne prilike kazem ja jednom nasem proslavljenom strucnjaku, zasto ne napravite sastanak sa roditeljima. Kaze on, da oni meni objasnjavaju sta i kako treba? Ma jok, kazem, ti njima, a on opet ponovi; oni meni da objasnjavaju!? Tek iz drugog puta sam ga shvatio i proci ce jos dosta vode ispod mosta pa da svoju djecu prestanemo gledati previse zastitnicki i nerealno te da uvazimo strucno misljenje. I tu moramo raditi.
Eh, da ne bilo kako su roditelji i ishrana krivi da se osvrnemo i na trenere.
Eh sada. Imas dijete, talenat, izbjegao sve te zamke oko ishrane, vrijedno radi, obecava razvojem i na pragu ulaska u seniore dodje neko i kaze ne valja.
Unistis ga psihicki. Devastiras. Ubijes u pojam.
Srusis mu snove.
Ili valjas ali za klupe i onda on sa klupe gleda nekog istrosenog igraca na njegovoj pozociji kako grijesi i grijesi, pa tog otjeraju a unjesto njega koji kao zapeta puska ceka sansu, dodje neki drugi, isluzeni, ne tako dobar igrac i takodje, grijesi li grijesi. Znaci los a trebao bi biti extra klasa da uzme mjesto nasem djetetu jer je u njega ulozeno deset godina necijeg rada, truda, znanja.
Da ne pricamo o zaradi.
I na tome moramo raditi.
Eh to je taj nedostatak jasne strategije koji sam vec spominjao. Vec sam pisao kako npr u Dinamu imas mlade koji igraju a oni stranci bez obzira sto su `malo` bolji sjede na klupi. Svi vidimo rezultate tog rada, tj strategije.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ne možemo nogomet posmatrati izvan okvira načina življenja, okruženja i ponašanja. Nogomet je biznis, i to veliki, a znate kako se kaže "bussines no sentiment". Kao i u raji, kao i u firmama, vlasti, kod treba, u svim segmentima života uspjevaju najinteligentniji, najuporniji, najnamazaniji, i oni koji su spremni da najviše rade, da se odreknu mnogih stvari, stila života, lagodnosti. Uz sve nabrojano naravno faktor sreće je možda i najvažniji preduslov. Samo takvi su uspješni. Ostali su prosjek ili marginalci. U ovim pričama nema sredine. Ili jesi ili nisi. Jbg meni su primjeri koje navodiš ( u poslu, ne u sportu) štele, nepotizam, nepravda, bili dodatni motiv da napravim još više, da pokažem da sam iznad njih, da sam uspješan, i na kraju sam napravio ono što sam želio u životu. Jaka glava, samopouzdanje, vjerovanje u sebe, angažovanje do besvjesti, dodatna edukacija....po mom mišljenju uvijek je do tebe, ma kakve protivnike imao sa druge strane.
I u svijetu sporta je tako. Najuspješniji u velikoj većini dolaze iz siromašnih porodica, bez štela i protekcija, jednom dozom talenta, ali i nevjerovatnom količinom rada. Da ih ne nabrajam, svi ti južnoamerikanci i afrikanci u nogometu, atletici, pa američki košarkaši....samo rad,rad,rad, i jaka glava i ne boj se moraš napraviti nešto...
Nema onoga ko će izignorisati mogućnost da mu doneseš pare....
I u svijetu sporta je tako. Najuspješniji u velikoj većini dolaze iz siromašnih porodica, bez štela i protekcija, jednom dozom talenta, ali i nevjerovatnom količinom rada. Da ih ne nabrajam, svi ti južnoamerikanci i afrikanci u nogometu, atletici, pa američki košarkaši....samo rad,rad,rad, i jaka glava i ne boj se moraš napraviti nešto...
Nema onoga ko će izignorisati mogućnost da mu doneseš pare....
- Neandertalac
- Kontakt:
@ Monci
Da se nadovezem. Hajde jos da razlozimo to; svi se slazemo da imamo trenera koji samostalno odlucuje.
Evo ja se ne slazem.
Ne tvrdim da mu se neko mijesa vec se vodim cinjenicama. Poslusaj zasto ovako razmisljam.
Bio Odovic. Odlucivao samostalno i sa djecom viceprvak, u europi solidan da ne kazem odlican. Pocetak iduce sezone svi znamo sta i kako je bilo, dovedeni igraci koje je Oda trazio. Jest al` neki drugi Oda, ne ovaj, vec neki gluh, slijep i nijem.
Tada su nas ubjedjivali kako mu se niko ne mijesa.
Mulalic. Nece mu se niko mijesati, on ce donositi odluke.
Zno svi takodje kako i sta se radilo. Jos i prije otkaza.
Kostic. Slag na tortu. Ja se sjecam izjava; Kostic izricito trazio da mu se niko ne mijesa.
Znamo svi sta se desavalo.
Petrovic. Evidentno je kako povlaci poteze koji su prije bili nezamislivi. Kako se prihvatio posla i svojim znanjem donosi odredjeni napredak. To da li CE mu se mijesati, rano je govoriti. Ja cu prvi pisati ako se to desi. Za sada je ok.
Samo kazem kako se, bar ja, ne primam na price i cvrsta obecanja. Znaci da ne bih bio pogresno shvacen, ne kazem ni da se trenutno mijesaju ali Vrijeme ce pokazati sve kao i do sada uostalom.
Ps. Dobar post
Da se nadovezem. Hajde jos da razlozimo to; svi se slazemo da imamo trenera koji samostalno odlucuje.
Evo ja se ne slazem.
Ne tvrdim da mu se neko mijesa vec se vodim cinjenicama. Poslusaj zasto ovako razmisljam.
Bio Odovic. Odlucivao samostalno i sa djecom viceprvak, u europi solidan da ne kazem odlican. Pocetak iduce sezone svi znamo sta i kako je bilo, dovedeni igraci koje je Oda trazio. Jest al` neki drugi Oda, ne ovaj, vec neki gluh, slijep i nijem.
Tada su nas ubjedjivali kako mu se niko ne mijesa.
Mulalic. Nece mu se niko mijesati, on ce donositi odluke.
Zno svi takodje kako i sta se radilo. Jos i prije otkaza.
Kostic. Slag na tortu. Ja se sjecam izjava; Kostic izricito trazio da mu se niko ne mijesa.

Znamo svi sta se desavalo.
Petrovic. Evidentno je kako povlaci poteze koji su prije bili nezamislivi. Kako se prihvatio posla i svojim znanjem donosi odredjeni napredak. To da li CE mu se mijesati, rano je govoriti. Ja cu prvi pisati ako se to desi. Za sada je ok.
Samo kazem kako se, bar ja, ne primam na price i cvrsta obecanja. Znaci da ne bih bio pogresno shvacen, ne kazem ni da se trenutno mijesaju ali Vrijeme ce pokazati sve kao i do sada uostalom.
Ps. Dobar post

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Hrasno1921
- Kontakt:
Jos dva dana je otvoren javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju istocne tribine, koliko cujem do sada prijavilo se preko desetak firmi, dvije cak iz Austrije i Slovenije, iskreno se nadam da ce najbolji ponudjac biti izabran u sto kracem roku nakon isteka poziva.
Sa druge strane danas su postavljeni temelji za reflektore na pomocnom terenu.
Sa druge strane danas su postavljeni temelji za reflektore na pomocnom terenu.
1921'
Ja kažem ono što znam trenutno, a to je da mu se niko ne mješa. Meni je to najvažnije. Takođe imam osjećaj da ovaj trener ima karizmu i da nikome ne pada na pamet da mu se mješa u posao(osim onih koji su uz njega, ali i oni oprezno sugerišu). Sa druge strane nabijem na racku trenera(e) koji klepe ušima i dopuste da im neko drugi kreira taktiku i odlučuje ko će igrati i koga dovesti.
U svakom slučaju teško je ovo gradivo, i mnogo sreće treba da oo igrača doneeš pravu odluku. Pa u svakoj generaciji propadne ih 20, amožda jedan ili dva naprave nešto, ali opet kažem možda. Gledj Želju kroz istoriju. Koliko je igrača prošlo kroz sve kategorije, a koliko je od njih napravilo sjajne karijere, i na kraju koliko ih je "klubskih legendi" mislim onih pravih? Na jednu ruku da ih prebrojiš...a sjećamo se talenata, od šljake, blata pa i prve ekipe....sa štelama i bez, sa protekcijama ili bez njih....kad hoće hoće, a kad neće nemože i na glavu da se nasadiš
U svakom slučaju teško je ovo gradivo, i mnogo sreće treba da oo igrača doneeš pravu odluku. Pa u svakoj generaciji propadne ih 20, amožda jedan ili dva naprave nešto, ali opet kažem možda. Gledj Želju kroz istoriju. Koliko je igrača prošlo kroz sve kategorije, a koliko je od njih napravilo sjajne karijere, i na kraju koliko ih je "klubskih legendi" mislim onih pravih? Na jednu ruku da ih prebrojiš...a sjećamo se talenata, od šljake, blata pa i prve ekipe....sa štelama i bez, sa protekcijama ili bez njih....kad hoće hoće, a kad neće nemože i na glavu da se nasadiš
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.