FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
balotelli90
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sadikovići su obične karine od igrača, Peco za sve njih Bog igre
-
balotelli90
- Kontakt:
spin naravno
http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... i-u-Zvezdi
Da li su ljudi iz Željezničara pokušali da vas ipak "uvuku" u fudbal?
- Jesu, ne mogu da kažem da su me zaboravili. Naprotiv, u više navrata su mi nudili da budem trener ili sportski direktor, ali, ja sam ipak izabrao drugi put.
http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... i-u-Zvezdi
Da li su ljudi iz Željezničara pokušali da vas ipak "uvuku" u fudbal?
- Jesu, ne mogu da kažem da su me zaboravili. Naprotiv, u više navrata su mi nudili da budem trener ili sportski direktor, ali, ja sam ipak izabrao drugi put.
- Neandertalac
- Kontakt:
Incognoto@
Ide post, molim te da ga shvatis kao moje licno misljenje, satkano od cinjenica i informacija kojima raspolazem. Ne tvrsim da sam milion posto u pravu i da nema odstupanja u ovome sto iznosim jer iskustvo mi govori da smo se svi nemalo puta u zivotu, ono sto se kaze zajebali.
Nista zlonamjerno, niti pljuvanje, samo neki moj suma sumarum dosadasnjih desavanja gdlede ljudi koje si spomenuo.
Evo vidis da se sve moze kada se hoce, lijepa rijec i gvozdena vrata otvara. Stvar je u pristupu, kako u mom slucaju tako i u slucaju legendi koje si spomenuo u svom postu. Licno sam upucen da pristup i zahtjevi prema navedenima nisu bili realni cak cu se usuditi reci nerazumni. Amaterski.
Metaforcki kao kada bi ja kao bankar postao generalni direktor jedne medicinske ustanove koja postoji vec 95 god i ponudio posao renomiranim, ali pazi; renomiranim, uglednim, doktorima ; dr. Enveru i dr.Refiku koji su te pridjeve stjecali godinama isticuci se u svojoj bransi znanjem i profesionalnoscu.
Pa im kazem, jeste li zainteresovani imam ideju kako bi projekat trebao izgledati i vi cete raditi po njemu, ovako cete operisati, ovako davati dijagnoze. Shvatam ja da ste u jednu ruku zasluzni sto klinika uopste postoji i da ste tu proveli godine i godine, manje vise uspjesno ali nisam ni ja bas za odbaciti, velike planove imam, uostalom gledao sam na stotine operacija i nije neka pamet, mislim da bih i ja to znao. Nisam strucan ali imam najbolje namjere.
Ovo su vam pomocnici koji ce vas dodatno upucivati i pomagati, redom; automehanicar, konobar, elektricar.
Ako mozete jos puno radno vrijeme i kao slag na tortu, sve to naravno volonterski jer ste polozoli zakletvu da cete pomagati oboljelima.
Izvolite stavite svoj ugled na kocku, ugled stjecan godinama a karte dijelim ja.
Naravno, ljudi se ljubazno zahvalili odbijajuci tu velikodusnu ponudu. Usput smo se slikali za ugledni medicinski casopis a ta ce slika kasnije biti cesto u fokusu kada pacijent kojeg sam ja licno, ja bankar operisao i on podlegao a oni navedeni pomocnici ce saputati; sta ako ti kazem da je jedan ugledni Dr rekao kako da operisemo. Podlegao pacijent pa sta, ko radi taj i grijesi.
I za kraj, za eventualne uspjesne, visokorizicne operacije, sve lovorike bih kupio ja licno, gsn MegaBankar.
Dalje, dr Dogan je na klinici, odjel pedijatrija, radio dosta prije mog dolaska, imao na desetine uspjesnih operacija od kojih je rad na dvije najveci uspjeh same klinike skoro svih vremena. Dogan je tvrdoglavo poceo odbijati da me slusa i radi po mojim uputama praveci se da on zna bolje a jos vidi molim te drskosti nije htio da bude na klinici puno radno vrijeme vec bi on da savjetuje, da se po po njegovom planu i programu radi. E neces, moja je klinika ili ces raditi kalo ja kazem ili neces nikako a ja cu vec skontati nacin kako da lijecim djecu koja dodju trazeci pomoc. Mozda i jesi medju najstrucnijima pa desetine buducih doktora upravo pres tobom polazu diplomske ali odbijas poslusnost.
Nekako usput se pojavljuju price o kovertama i iako sam u jednom interviju izjavio kako bih rodjenog `babu` prijavio za takve stvari, dokazi za kovertu nikada ne ugledaju svjetlo dana ali prica je ostala i mnogi sada podozrivo i sumnjicavo gledaju u pravcu Dr. Dogana zaboravljajuci godine njegovog dobrog i predanog rada.
I tako, klinika radi, bez ijednog kvalifikovanog doktora ako ne racunamo par njih koji su dosli sa klinike mog direktnog konkurenta. U medjuvremenu je kroz kliniku proslo par doktora koji su radili po mojim uputama i desetci pacijenata su podlegli nanoseci klinicu stetu, kako materijalnu tako i po sam ugled. A kakve sam samo planove imao sa jednim internacionalnim doktorom koji nikada nije radio prakticni dio ali zato teoriju ima u malom prstu. On je imao jednu super ideju da mladog stomatologa stazistu koji puno obecavao, dobro mozda ne da bude najbolji ali bi sigurno imali odredjenu korist prebaci na ortopediju. Mladi stazista Dado to odbija. E hakde sada malo na kaljenje pa kada dodjes pameti javi se, ima stazista koliko hoces. Mozda nisu bolji, mozda nece donijeti onoliko koliki je tvoj potencijal bio, ali to nije ni vazno.
A sto tek imam jednog `malog od palube`, isto bankar, vrhunski. Ima veze, radi dobro za kliniku. Koliko smo samo pacijenata zajedno ili on sam uz moj amin; izmasakrirali po vec `utvrdjenim procedurama`. Morali smo neke tuzbe platiti zbog toga ali nema veze, kad tad cemo se ustelit pa izdici kliniku u visne koje nikada dotakla nije.
A vi sto govorite da to nije za njega usutite, nemoj da vas izbacim iz komore i oblatim. Sad cu mu inat dati bolju poziciju.
Evo malo zdrave zafrkancije kroz ovaj post u kojem su sve sličnosti namjerne. Da ne zaboravim, malo sam usminkao kliniku koja je fakat bila u losem stanju a obecao sam i novo krilo za `mentalne bolesnike` koji tu kliniku vole vise od sebe i godinama se na njoj lijece ili raboljevaju.
Takodje, budi pozdravljen i sve najbolje.
Ps. Kasnije probam napisati nesto u istom fonu a tice se; sta uraditi da `nasa mala klinika` ponovo bude najbolja.
Ide post, molim te da ga shvatis kao moje licno misljenje, satkano od cinjenica i informacija kojima raspolazem. Ne tvrsim da sam milion posto u pravu i da nema odstupanja u ovome sto iznosim jer iskustvo mi govori da smo se svi nemalo puta u zivotu, ono sto se kaze zajebali.
Nista zlonamjerno, niti pljuvanje, samo neki moj suma sumarum dosadasnjih desavanja gdlede ljudi koje si spomenuo.
Evo vidis da se sve moze kada se hoce, lijepa rijec i gvozdena vrata otvara. Stvar je u pristupu, kako u mom slucaju tako i u slucaju legendi koje si spomenuo u svom postu. Licno sam upucen da pristup i zahtjevi prema navedenima nisu bili realni cak cu se usuditi reci nerazumni. Amaterski.
Metaforcki kao kada bi ja kao bankar postao generalni direktor jedne medicinske ustanove koja postoji vec 95 god i ponudio posao renomiranim, ali pazi; renomiranim, uglednim, doktorima ; dr. Enveru i dr.Refiku koji su te pridjeve stjecali godinama isticuci se u svojoj bransi znanjem i profesionalnoscu.
Pa im kazem, jeste li zainteresovani imam ideju kako bi projekat trebao izgledati i vi cete raditi po njemu, ovako cete operisati, ovako davati dijagnoze. Shvatam ja da ste u jednu ruku zasluzni sto klinika uopste postoji i da ste tu proveli godine i godine, manje vise uspjesno ali nisam ni ja bas za odbaciti, velike planove imam, uostalom gledao sam na stotine operacija i nije neka pamet, mislim da bih i ja to znao. Nisam strucan ali imam najbolje namjere.
Ovo su vam pomocnici koji ce vas dodatno upucivati i pomagati, redom; automehanicar, konobar, elektricar.
Ako mozete jos puno radno vrijeme i kao slag na tortu, sve to naravno volonterski jer ste polozoli zakletvu da cete pomagati oboljelima.
Izvolite stavite svoj ugled na kocku, ugled stjecan godinama a karte dijelim ja.
Naravno, ljudi se ljubazno zahvalili odbijajuci tu velikodusnu ponudu. Usput smo se slikali za ugledni medicinski casopis a ta ce slika kasnije biti cesto u fokusu kada pacijent kojeg sam ja licno, ja bankar operisao i on podlegao a oni navedeni pomocnici ce saputati; sta ako ti kazem da je jedan ugledni Dr rekao kako da operisemo. Podlegao pacijent pa sta, ko radi taj i grijesi.
I za kraj, za eventualne uspjesne, visokorizicne operacije, sve lovorike bih kupio ja licno, gsn MegaBankar.
Dalje, dr Dogan je na klinici, odjel pedijatrija, radio dosta prije mog dolaska, imao na desetine uspjesnih operacija od kojih je rad na dvije najveci uspjeh same klinike skoro svih vremena. Dogan je tvrdoglavo poceo odbijati da me slusa i radi po mojim uputama praveci se da on zna bolje a jos vidi molim te drskosti nije htio da bude na klinici puno radno vrijeme vec bi on da savjetuje, da se po po njegovom planu i programu radi. E neces, moja je klinika ili ces raditi kalo ja kazem ili neces nikako a ja cu vec skontati nacin kako da lijecim djecu koja dodju trazeci pomoc. Mozda i jesi medju najstrucnijima pa desetine buducih doktora upravo pres tobom polazu diplomske ali odbijas poslusnost.
Nekako usput se pojavljuju price o kovertama i iako sam u jednom interviju izjavio kako bih rodjenog `babu` prijavio za takve stvari, dokazi za kovertu nikada ne ugledaju svjetlo dana ali prica je ostala i mnogi sada podozrivo i sumnjicavo gledaju u pravcu Dr. Dogana zaboravljajuci godine njegovog dobrog i predanog rada.
I tako, klinika radi, bez ijednog kvalifikovanog doktora ako ne racunamo par njih koji su dosli sa klinike mog direktnog konkurenta. U medjuvremenu je kroz kliniku proslo par doktora koji su radili po mojim uputama i desetci pacijenata su podlegli nanoseci klinicu stetu, kako materijalnu tako i po sam ugled. A kakve sam samo planove imao sa jednim internacionalnim doktorom koji nikada nije radio prakticni dio ali zato teoriju ima u malom prstu. On je imao jednu super ideju da mladog stomatologa stazistu koji puno obecavao, dobro mozda ne da bude najbolji ali bi sigurno imali odredjenu korist prebaci na ortopediju. Mladi stazista Dado to odbija. E hakde sada malo na kaljenje pa kada dodjes pameti javi se, ima stazista koliko hoces. Mozda nisu bolji, mozda nece donijeti onoliko koliki je tvoj potencijal bio, ali to nije ni vazno.
A sto tek imam jednog `malog od palube`, isto bankar, vrhunski. Ima veze, radi dobro za kliniku. Koliko smo samo pacijenata zajedno ili on sam uz moj amin; izmasakrirali po vec `utvrdjenim procedurama`. Morali smo neke tuzbe platiti zbog toga ali nema veze, kad tad cemo se ustelit pa izdici kliniku u visne koje nikada dotakla nije.
A vi sto govorite da to nije za njega usutite, nemoj da vas izbacim iz komore i oblatim. Sad cu mu inat dati bolju poziciju.
Evo malo zdrave zafrkancije kroz ovaj post u kojem su sve sličnosti namjerne. Da ne zaboravim, malo sam usminkao kliniku koja je fakat bila u losem stanju a obecao sam i novo krilo za `mentalne bolesnike` koji tu kliniku vole vise od sebe i godinama se na njoj lijece ili raboljevaju.
Takodje, budi pozdravljen i sve najbolje.
Ps. Kasnije probam napisati nesto u istom fonu a tice se; sta uraditi da `nasa mala klinika` ponovo bude najbolja.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
-
balotelli90
- Kontakt:
Tražio si izjavu, dobio si je. Ne spinuj
-
balotelli90
- Kontakt:
Saću nazvat Refika pa ti javim u pmTikTak je napisao/la:Ko mu je ponudio? Zujo, Vukotic, Gredic?balotelli90 je napisao/la:Tražio si izjavu, dobio si je. Ne spinuj
- amazon
- Kontakt:
Refik ispao jako pametan. NIje budala da bude sportski direktor da mu neko sutra je.be od do zbog dovodjenja po ustaljenoj proceduri.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
- amazon
- Kontakt:
Poslije svih desavanja u klubu oko igraca, nama sad moze doci samo igrac kojeg niko nece. Odnosno da smo mu posljednja opcija. Kako smo fino doveli igraca i otjerali tacno nekad covjeku bude muka u sitne sate. Isto vazi za Refika, pa nije levat. Skaut moze Cenan jer je guzni haver Misketa, a onda dodu da spinuju kako su oni ocistili rodbinske lobije, menadzere, itd. Tacno za plakati.
Sutra ako ne pobjedimo na Grbavici nece biti vise od dvije hiljada budala.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
- Neandertalac
- Kontakt:
Hmm... Ako smijet naglasiti kako apsolutno nisi u pravu, vezano za igrace.amazon je napisao/la:Poslije svih desavanja u klubu oko igraca, nama sad moze doci samo igrac kojeg niko nece. Odnosno da smo mu posljednja opcija. Kako smo fino doveli igraca i otjerali tacno nekad covjeku bude muka u sitne sate. Isto vazi za Refika, pa nije levat. Skaut moze Cenan jer je guzni haver Misketa, a onda dodu da spinuju kako su oni ocistili rodbinske lobije, menadzere, itd. Tacno za plakati.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- amazon
- Kontakt:
Moguce, to je moje misljenje sta znam.Neandertalac je napisao/la:Hmm... Ako smijet naglasiti kako apsolutno nisi u pravu, vezano za igrace.amazon je napisao/la:Poslije svih desavanja u klubu oko igraca, nama sad moze doci samo igrac kojeg niko nece. Odnosno da smo mu posljednja opcija. Kako smo fino doveli igraca i otjerali tacno nekad covjeku bude muka u sitne sate. Isto vazi za Refika, pa nije levat. Skaut moze Cenan jer je guzni haver Misketa, a onda dodu da spinuju kako su oni ocistili rodbinske lobije, menadzere, itd. Tacno za plakati.
-
balotelli90
- Kontakt:
Uglješu sutra na klupu, ne mogu da vjerujem da on zaslužuje da igra u prvoj po svojim partijama
Al svršavate, pojavio se još jedan kolega koji se slaže sa Vama. Baš Vam je dobro....
Sutra očekujem utakmicu sa puno trke na obje strane. AKo izdržimo taj ritam, možemo očekivati pozitivan rezultat. Mislim da ako dobijemo Radnik da ćemo dobiti i pitare...i onda bi baš konkurentni za vrh bili. Ali hajmo korak po korak. Teška tekma sutra, trebaće nam i mnogo sreće za osvajanje bodova u Bjeljini.
Sutra očekujem utakmicu sa puno trke na obje strane. AKo izdržimo taj ritam, možemo očekivati pozitivan rezultat. Mislim da ako dobijemo Radnik da ćemo dobiti i pitare...i onda bi baš konkurentni za vrh bili. Ali hajmo korak po korak. Teška tekma sutra, trebaće nam i mnogo sreće za osvajanje bodova u Bjeljini.
- amazon
- Kontakt:
Kad nemamo kvaliteta sreca nam je itekako potrebna.
Nije kvalitet uvijek dovoljan, ne samo u sportu nego i u životu. Nema ga ko je nešto postigao, ada faktor sreće ne bude jako bitan u ostvarenju...amazon je napisao/la:Kad nemamo kvaliteta sreca nam je itekako potrebna.
- Neandertalac
- Kontakt:
Naravno, nisam nista rekao, samo ti.amazon je napisao/la:Moguce, to je moje misljenje sta znam.Neandertalac je napisao/la:Hmm... Ako smijet naglasiti kako apsolutno nisi u pravu, vezano za igrace.amazon je napisao/la:Poslije svih desavanja u klubu oko igraca, nama sad moze doci samo igrac kojeg niko nece. Odnosno da smo mu posljednja opcija. Kako smo fino doveli igraca i otjerali tacno nekad covjeku bude muka u sitne sate. Isto vazi za Refika, pa nije levat. Skaut moze Cenan jer je guzni haver Misketa, a onda dodu da spinuju kako su oni ocistili rodbinske lobije, menadzere, itd. Tacno za plakati.
Nego vezano za ovo. Posljedice koje bi se oslikale u tome da nas igravi izbkegavaju nisu mogice pogotovu jer je svima isplaceno sve. Kakvi god da smo i dalje kotiramo kao vrlo pozeljna destinacija u nasoj ligi, sami vrh.
Dalje, tu smo dotakli samo dno, ne vjerujem da nekome moze pasti na pamet da se usudi ponoviti nesto takvo a jos je tu Petrovic koji vjerovatno ima svoje vizije sta mu treba. Sklanjanje omiljenog igraca priucenih menagera na klupu, Bekrica, pokazuje da misli ozbiljno.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- amazon
- Kontakt:
Ne znam koji su to igraci da mi dobro kotiramo njima. Pravi put se mogao napraviti itekako sto se tice transfera kad su dovedeni Stevanovic, Zahirovic. Samo sto drugi nikad nije trebao biti otjeran ako je vec doveden pod uslovima kakvim jeste. Cim su krenuli ici za pola godinu, piramida dobrog rada je morala biti srusena.Evo npr ja dalje mislim da kod nas nikad ne bi dosao nijedan igrac Zrinjskog, Sirokog, niti bi iz Slobode mogli dovesti Ordagica i njih par koji valjaju, ali cemo dovesti Mehidica. Nama Zrinja uze Bogdanovica, Colica, Sarajevu uze pet igraca i sad razvljaju ligu.
- Neandertalac
- Kontakt:
Pa dobro, nije da smo prije nesto bili poznati po dovodjenju igraca iz liga petice, ili europe, mozda iz okruzenja da je sletio koji a opet ni oni nisu neka krema u maticnim zemljama.balotelli90 je napisao/la:Slažem se sa kolegom amazonom. Mi jedino možemo još možda iz Mladosti, Olimpica i Metalleghea dovesti. Grohnuli smo ko kauč
Zaokret u klupskoj transferskoj politici, tj ne potpisivanje bas svakog ponudjenog igraca vec ciljano po pozicijama bi osjetno popravio dosta stvari pa makar oni dolazili iz Mladosti, Olimpica ili Metaleggea.
Jos kada nauce da prije potpisa odvedu igrace na obavezni mesicinski pregled ima da dominiramo
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Odigras najbolju tekmu sezone prošle sedmice opet ne valja opet na sreću sve dobijas [emoji144] [emoji144] kako to zaključit osim gledanja samo konačnog rezultat, a ne tekme jer ko god je gledo tekmu da li na stadionu da li na TV-u nema te teoretske šanse da ovo može izjaviti 
Onda fantastična moć spinovanja
- gdje je refiku ponudjeno mjesto "doktora"
- link na članak i još izdvojen taj dio
- to je on reko reda radi nije to istina
[emoji144] [emoji144] to je bgm vrhunac spina, jedino refika da ufatimo da pod zakletvom to izjavi?

Sutra po pobjedu, bit ce teško ali ovi momci to mogu
Onda fantastična moć spinovanja
- gdje je refiku ponudjeno mjesto "doktora"
- link na članak i još izdvojen taj dio
- to je on reko reda radi nije to istina
[emoji144] [emoji144] to je bgm vrhunac spina, jedino refika da ufatimo da pod zakletvom to izjavi?
Sutra po pobjedu, bit ce teško ali ovi momci to mogu
Ma ne uredu igrali smo ko ka.rina par tekmi bilo je tekmi oči me peku i dusa boli, ali ova zadnja nema te osobe koja može nesta loše priča (lažem ima izgleda), jer je bila naša najbolja tekma ove sezone 
Uredu nekad se i opravdano ovdje kritikuje ponekad, ali za ovo stvarno nema smisla
Pa onaj hausman tj. ovaj isti sa drugog profila je poslije tekme gluposti piso još gore jer nije bio na tekmi nego vidio 2-1, a rezultat nije bio mjerilo tekme, pa se onda vadio ovo ono ali jasna je namjera bila
Uživajte, kad se sjetim viteza i uporedim sa zadnjom tekmom to je nevidjena razlika, a bara bara su te dvije ekipe tako da nema te osobe koja može reci da nismo napredovali i to ne malo
Još to nije nivo za sami vrh ali vidi se uzlazna putanja
Uredu nekad se i opravdano ovdje kritikuje ponekad, ali za ovo stvarno nema smisla
Pa onaj hausman tj. ovaj isti sa drugog profila je poslije tekme gluposti piso još gore jer nije bio na tekmi nego vidio 2-1, a rezultat nije bio mjerilo tekme, pa se onda vadio ovo ono ali jasna je namjera bila
Uživajte, kad se sjetim viteza i uporedim sa zadnjom tekmom to je nevidjena razlika, a bara bara su te dvije ekipe tako da nema te osobe koja može reci da nismo napredovali i to ne malo
Još to nije nivo za sami vrh ali vidi se uzlazna putanja
-
balotelli90
- Kontakt:
Naravno da smo napredovali i da to mnogo bolje izgleda, ali šta govoriti nekom ko nije utakmice uživo pogledao, i onda dođe i kad neko napiše objektivan komentar on odgovara "šta ti znaš nisi gledao utakmicu, nije ti stream radio"
Imam pitanje za kritičare i nezadovoljnike, šta misle o Sandi Križmanu? Znam da je rano, došao i odigrao tri tekme, ali zabio dva gola. Ne pitam ja to zbog Križmana nego načina na koji je došao. Ovdje pojedini koji kao imaju informacije iz kluba( ustvari iz kafića u Hrasnom) pišu samo loše stvari po pitanju transfera (jeste ih bilo kao u priči- pretežno loših) ne znam zašte se ne napiše i kada se nešto dobro odradi?
I nakon toga se piše o ljubavi prema Želji. Licemjerno pravo....
I nakon toga se piše o ljubavi prema Želji. Licemjerno pravo....