kao prvo ovu temu netreba kljucat uopste za onog pametnjakovica. tema nije izbor alena halilovica, nego je o alen halilovicu opcenito, tako da ce bit zanimljivo i u narednom periodu bas da vidimo da li ce to bit neki novi "luka modric ili davor suker". stoga bi zamolio lika da prestane glumit lonca na poklop. i a da jest tema izbor alen halilovica za koju repku ce igrat blabla, tek je donjeo odluku prije 3-4 dana, tako da je tema itekako vrela.
imam dosta toga da kazem. prvo svoje licno misljenje (ako koga boli qrc

)
ja sam 98% bio siguran da ce curica izabrat hr... ta 2% su bili zbog cjele ove medijske hajke, ono, hajd mozda i hoce zaigrat za nas dok se dize ovolka prasina. al mi smo glup narod u pm. momak VEC IGRA za mladu hrvatske. pa zar to nije dovoljno koga je izabro i gdje ce igrat? zar to nije dovoljno nama da shvatimo? broj 2. igra i za dinamo ZAGREB. pa dje logicno da ce igrat. haj da je igro u zelji il sarajevu, a nekom ludom igrom igro za hr mladu, moglo bi se nadat. pa eto i da je igro negdje u inostranstvu, bilo bi tih nekih 5% umjesto 2%. al "covjek" igra za DINAMO ZAGREB. broj 3. RODJENI JE HRVAT!!! a i da nije, samim tim dje igra vec je dovoljno. al eto ajmo rec da je rodjen u BIH bilo bi i tu nekih 5% vise izglednih sansi. on se nije dvoumio ni sekunde vjerujte u to. ma nije ni pomislio da igra za bih. e sad da igra za albaniju il makedoniju, moglo bi se rec opet igrat ce za nas. al klinac je rodjen, i vec igra za reprezentaciju koja je od svog postojanja brazil za nas. i sad kad smo u najjacoj snazi ikad, oni su opet za 15ak mjesta iznad nas

i duplo skuplji jebote. stvarno smo biseri. nas jedini argument je bio, stari mu je igro za bih. a taj prvi otac ga je svim snagama ubacio u jedan dinamo, a ne u selju. stari mu je odvano znaci prodana dusha. al u drugu ruku i nije, ponavljam, mali je rodjen u HR. RODJEN. sta vam je ljudi. isti slucaj ured i ko sa ibrahimovicem. sta vi mislite ba neko ako ima korjene bosanske ce imat i krv bosansku? smijesno. drzava koja je **** bez ikakvog identiteta fudbalskog ce bit jako privlacna nekom pored jedne hrvatske il svedske koje su velesile za nas obje. pogotovo hrvatskaa. i da se osvrnem na par komentara....
Ovaj alen je uradio ono sto je sasvim normalno u njegovoj situaciji...imashrvatsku koja cini sve da zaigras za njih ,mole te ,pozivaju te itd a na drugoj strani imas susica kojeg zaboli neka stvar , nicim ti ne daje doznanja da te zeli u repci , ne zove te ,jednostavno svejedno mu je I onda normalno da u takvoj situaciji nije tesko odabrat stranu...isto je bilo I sa hajrovicem ,da ga je pape na vrijeme zvao imali bi ga I isto je I sa hrgotom I isto bi bilo I sa kolasincem da mu stari nije toliki entuzijazista..emoj safete pa citavu generaciju izgubismo tvojom (ne)radom
ma susicu svaka cast. ljudina je i po. sta mu treba popusit **** i da ga opet odbije? mali je itekako znao da su mu vrata bih i vise nego otvorena. nista susic i nasi nisu mogli uradit po pitanju njegove odluke. NISTA!!! ko ga ****. drago mi je da su vako postupili hladno. bar nismo ispali levati. ja ba izgubismo citavu generaciju zbog safeta. a ljubite mu noge poslje svake pobjede, covjek nas odvede na sp U BRAZIL jebote, sravni grcku ko da je albanija. susicu respekt samo dat. i svaka mu cast sto mu je sukno kulturno, sta sam ja trebo na koljena stat za njega? bravo legendo.
Mislim, ne možeš biti toliko bezobrazan pa pametovat' kako nije bilo dvojbe, kako si odjednom ponosan, sretan, bla bla...čuj nije bilo dvojbe nikad, mamu ti poganu.
vjeruj da nije bilo dvojbe u njegovoj glavi ni sekunde. neznam sto mu je mama pogana, kad je covjek hrvat rodom
"Iz BiH nikad nisam imao niti jedan konkretan poziv. Niko me nije osobno zvao, niti razgovarao sa mnom."
ovo je laz zescha. a kao drugo, prvo je reko da nije imo nikakve dvojbe bla bla bla. pa onda koji bi ga krc iko i zvao?

sam sebe poklapa lazima. kao eto da ga je neko "zvao" on bi se ko predomislio mozda. a kaze nije imo nikakve dvojbe. nek ga nisu ni zvali. za bosnu se igra srcem. netreba molit NIKOG. oce svicarsku, hrvatsku, svedsku, bujrum, sto dalje od svetinje i cao. takvi nikad nebi igrali do kosti i ovako i onako. MRS U PM svi! ha ja.