ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 02 mar 2012, 15:44

Ako se poslije ovog meca ne javi @virtu4l zovem policiju da prijavim njegov nestanak. Mislim da ga je neko koknuo i pojeo. :-)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 02 mar 2012, 15:54

DANTES je napisao/la:Ako se poslije ovog meca ne javi @virtu4l zovem policiju da prijavim njegov nestanak. Mislim da ga je neko koknuo i pojeo. :-)
Možda je nakon AO odustao od praćenja tenisa ? :mrgreen:
Dobro,Endi od ovoga ne može bolje dok je Novak na nekih 60-70 %.Neka lagano tempira formu za ono najvažnije što ide u periodu maj-septembar.
"Indija,Pakistan..."

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 02 mar 2012, 16:00

Nije Virtu4l tip provokatora koji se samo javlja kada Andy pobjeđuje. Čovjek je, otkako pamtim i otkako sam malo aktivnije počeo pisati na ovom forumu, navijao za Murraya, a provokacije su nastajale uglavnom zbog onih kvazi 2011 navijača.

Andy odlično odigrao, bio bolji u dužim razmjenama, bolje se kretao i više želio pobjedu. Novak ispod svog nivoa, ali dobrim dijelom je za to kriv i Andy koji je odlično riternirao i još bolje servirao. Malo je choknuo kada je servirao za meč i to je ono na čemu i dalje mora raditi. Ne smije tako oscilirati, to mu se dešavalo i u Rimu, pa je zato i izgubio dobijen meč. Uglavnom, dobra igra i zaslužena pobjeda.

Nadam se da će meč Delpa i Federera biti malo neizvjesniji i da neće ići u jednom smjeru kao u Rotterdamu. Nadam se, ali džaba, Federer će to uzeti u 2 seta. Mislim da Delpo neće moći ukrotiti Rogerove varijacije i brzu promjenu ritma, no vidjećemo.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 mar 2012, 16:05

@soba 39 ja sam ocekivao ovaj poraz. Nole nije ni na 60% fizicke spreme kao prosle godine u ovo doba. To se vidjelo na AO a vidjelo se i danas. Jednostavo nece da juri svaki turnir ko 2011-e. Mislim da ni na sledecim turnirima ne treba ocekivati Bog zna kakvu igru. Tek od Monte Karla i RG ja ocekujem njegov najbolji tenis
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 02 mar 2012, 16:07

DANTES je napisao/la:@soba 39 ja sam ocekivao ovaj poraz. Nole nije ni na 60% fizicke spreme kao prosle godine u ovo doba. To se vidjelo na AO a vidjelo se i danas. Jednostavo nece da juri svaki turnir ko 2011-e. Mislim da ni na sledecim turnirima ne treba ocekivati Bog zna kakvu igru. Tek od Monte Karla i RG ja ocekujem njegov najbolji tenis
Apsolutno se slažem,meni bi ove godine bilo dovoljno "RG" i zlatna olimpijska medalja.Nek se malo i tuđa Đeca igraju :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 02 mar 2012, 16:09

formance je napisao/la:Nije Virtu4l tip provokatora koji se samo javlja kada Andy pobjeđuje. Čovjek je, otkako pamtim i otkako sam malo aktivnije počeo pisati na ovom forumu, navijao za Murraya, a provokacije su nastajale uglavnom zbog onih kvazi 2011 navijača.

Andy odlično odigrao, bio bolji u dužim razmjenama, bolje se kretao i više želio pobjedu. Novak ispod svog nivoa, ali dobrim dijelom je za to kriv i Andy koji je odlično riternirao i još bolje servirao. Malo je choknuo kada je servirao za meč i to je ono na čemu i dalje mora raditi. Ne smije tako oscilirati, to mu se dešavalo i u Rimu, pa je zato i izgubio dobijen meč. Uglavnom, dobra igra i zaslužena pobjeda.

Nadam se da će meč Delpa i Federera biti malo neizvjesniji i da neće ići u jednom smjeru kao u Rotterdamu. Nadam se, ali džaba, Federer će to uzeti u 2 seta. Mislim da Delpo neće moći ukrotiti Rogerove varijacije i brzu promjenu ritma, no vidjećemo.
Ne leži Rodžer u zadnje vrijeme Delpu nikako,prelako sa njim na kraj izlazi.Volio bih da danas bude drugačije
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 mar 2012, 16:40

Dajem Delpu set.

2:1 mjera, onda na Skotu, inace, doci ce Virtu ako Marej osvoji turnir i objesit Skotsku zastavu :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 mar 2012, 17:25

Jao kakav mec :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 02 mar 2012, 18:43

Odličan meč dvojice majstora i velika šteta što nije otišao u treći set.

Delpo se nosio sa Rogerom koliko je mogao, igrao je sa više samopouzdanja i na šampionski način spašavao brejk lopte. Imao je nekoliko odličnih vinera, sjajno se kretao i šteta po njega je to što je morao naletiti na Rogera, jer rijetko ko se može izboriti sa varijacijama dotičnog, naročito kada je ovako nabrijan.

Federer nastavlja dokazivati da nije za staro gvožđe, te da se na njega uvijek mora ozbiljno računati. Onako se vratiti poslije 6-2 u tb-u i privesti meč kraju mogu samo istinski šampioni i velemajstori ove igre. Opet je Federer dosta miksao, ali i imao nekoliko netipičnih grešaka, naročito na brejk loptama. Realizacija je morala biti bolja i to je nešto što mora popraviti u predstojećem meču sa Murrayom. Biće to jedno strašno finale u kojem će slaviti Federer (pretpostavljam).

Delpo ima igru, psihu, samopouzdanje, anticipaciju i fizičku spremu za povratak u TOP 5. Svakako da svoju šansu može tražiti i u Miamiju i IW-u i da može otići daleko na tim turnirima, naročito ako u žrijebu izbjegne Federera.
Sve u svemu, nema razloga biti nezadovoljan, izgubio je od Federera, jednog od najboljih ikad, a igra koju je pružio svakako ulijeva nadu. Samo neka nastavi ovako i rezultati sigurno neće izostati.
soba 39 je napisao/la:Ne leži Rodžer u zadnje vrijeme Delpu nikako,prelako sa njim na kraj izlazi.Volio bih da danas bude drugačije
Ne leži on ni ostatku toura. Dovoljno je sammo pogledati H2H sa ostalim teniserima da bude jasno koliko je Roger neugodan protivnik. Naravno, uvijek ima izuzetaka poput Nadala. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 02 mar 2012, 19:07

4 set lopte spasio, od 2-6 do 8-6 u tie breaku! 8-)

Murray igra odlicno i ove godine bi napokon mogao uzeti GS, rezultati rada sa Lendlom su itekako vidljivi.
Tesko ce biti sutra, Andy zna kako protiv Rogera.
Nekada je kljuc za Fedexa bila agresivna igra na Andyev drugi servis, vjerujem da ce i sutra krenuti agresivno i ne dozvoliti Andyu da udje u ritam odmah na startu.

Igra odlicno i medju glavnim favoritima ce biti i na IW i Miamiu.
8. pobjeda zaredom, drugo finale zaredom.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Genius, outrageous, the best ever! RF!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 mar 2012, 19:17

U koliko je sutra finale?

Ne stigoh pogledat polufinala jbg :cry:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 mar 2012, 19:59

Jbg, ja uvijek propustim mečeve kada je najzanimljivije. :( Vjerujte, nisam očekivao poraz Đokovića (barem ne u 2 seta), no znao sam da će se Murray pokazati kao tvrd orah, te težak protivnik za Novaka. Ipak, ne svrstavam ovu pobjedu Andyja u veliko iznenađenje. Škot je u odličnoj formi, treninzi sa Lendlom su ga dosta unaprijedili, te je podigao igru na zavidan nivo. Jedino još servis pomalo zaostaje, kao i te oscilacije u igri, no vjerujem da će se i ovo vremenom popraviti (mislim, krajnje vrijeme mu je :mrgreen: ).
soba 39 je napisao/la:nek nešto i Endi uzme,nije Nole lukav :mrgreen:
Ti sad govoriš kao da Novak praktično u svakom susretu nadigra Murrayja i doslovno ga rastavi na proste faktore. Eh, dragi moj, njihove statistika je već 7-5 (doduše, jeste za Djokovica), no definitivno da Andy ne djeluje potlačeno te preneraženo u mečevima kontra srpskog tenisera. Štaviše, siguran sam da će Britanac u predstojećem periodu poboljšati skor protiv Noleta, imam takav feeling. :mrgreen: Ali eto, da ne podcjenjujem čovjeka koji je imao sjajnu prošlu sezonu, a jako dobro je otvorio i novu; ne shvataj(te) osobno ovo što sam napisao, al' istina je da Đoko nije taj koji uvijek dominira kontra današnjeg protivnika, koji ga je pošteno savladao. ;)

Ah, da, što se tiče Federera sad... :mrgreen: Drago mi je što je ponovno pobijedio, iako ni ovaj susret nisam odgledao. :( Neće mi se, pa neće. :? Sve u svemu, kao i kod prvog duela, odgledao sam ove klipove što @retro postavi, tj. neki vid reviewa polufinalnih mečeva, a i više sam nego zadovoljan (iako su prikazivane većinom Rogerovi bravurozni poeni :D ). Iako su se odigrala 2 tie-breaka, pobjeda se piše i ista je i više nego važna, ali i detalj da je Roger nakon 5:0 i 6:2 preokrenuo drugi tb. u svoju korist i potukao Del Potra (inače, tenisera kojeg jako cijenim i volim gledati) do kraja. Bio je odličan i na mreži, imao je nekolicinu fantastičnih voleja. :D Što se tiče sutrašnjeg susreta protiv Murraya, ja se nekako nadam pobjedi RF-a, osjećam da bi ista mogla biti ostvarena u 3 seta (što bi, je li, bilo odlično za fanove Fedexa :mrgreen: ). Kao validan recept vidim agresivnu igru na servise Murraya (posebno na drugi, k'o što @formance napomenu u prethodnim postovima), iskorištavanje mogućih padova i oscilacija u igri protivnika, te dobra igra na vlastite servis-gameove (po meni je to ključ uspjeha ;) ). Uglavnom, ono što Švicarac nikako ne smije dozvoliti jeste mogućnost da se motivisani Murray razmaše i počne razvijati svoju specifičnu igru u dugim razmjerama udaraca sa (i iza) osnovne linije.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 mar 2012, 20:05

Ma Fedex ce da pobrise pijesak sa terena Endijem? Slazes se @edine?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 02 mar 2012, 21:14

Endi me iznenadio.Nije on bio tolko dobar kolko Djokovic los ali svakako je odigrao dobar mec i zasluzeno pobjedio.Nece Federeru bit lahko sutra ako ovaj ponovi dobru partiju.

Ove godine bi mogo Endi do GS, ja mu predvidjam ili RG(taj se nadam da nece) ili USO...
Jedva cekam Indian Wells i Miami, volio bi da Nadal osvoji jedan od njih radi samopouzdanja i to po mogucnosti da uzme Novaka jer ovaj Novak nije nepobjediv.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 mar 2012, 23:03

Samo za @Virtu4la:

slika

I Murray i Federer pokazali vise i u finalu cemo gledati taktiku protiv ofanzive. Prednost dajem Murrayu, ali se nadam da ce Maestro biti raspolozen za igru, a ne u Federror modu.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 mar 2012, 00:26

Moram priznati da nisam ocekivao ovakvu formu i igru od Federera, zagazio je u tridesetu, a ni prije nije igrao 100% neke turnire, kalkulisao, danas kao da je ovo neki drugi RF.

Kad sam pomislio da je korak sporiji nego prije, da se ne namjesta kako treba na udarce, sto je logicno u njegovim godinama, njegov rad nogu na posljednja dva turnira je fenomenalan, kao da opet ima 25 godina.
BH je vidno popravljen, mogu ostali pricati sta hoce, ali tako je, forehand radi perfektno od pocetka ove godine, a i servis je konstantniji nego ranije, itekako je motivisan da opet napravi nesto veliko, da pokaze mladjima da jos uvijek se moze racunati na njega.

I vise nego pozitivno iznenadjen, par odlicnih pobjeda, Del Potro danas, Del Potro u Rotterdamu, Davydenko i ova igra stvarno obecava.
U prilog mu je isla i brzina podloga na ova dva turnira, ultra brzi Rotterdam i sasvim solidni Dubai, koji je za IW i Miami, Wimbledon.
Murray zna kako protiv Federera i njegova defanziva je uvijek uspijevala protiv Roga, kada je Murray bio u boljoj formi, uvijek ga je dobijao.
Andyev drugi servis je bio blago receno los i to je bila Federerova vodilja za pobjedu protiv Skota, agresivno na drugi servis, napadacki i Andy protiv toga nikada nije imao rjesenje, a to mu se desavalo i protiv drugih igraca.
Polako Andy okrece svoju igru i radi upravo ono sto mu je potrebno za prvi GS, dodaje u svojoj igri ofanzivu i vise nije to onaj stari Andy, koji je bio pojam za pushera, naravno da i danas toga ima u njegovoj igri, ali mnogo vise napada i ide po poene.
Izabrao je pravog covjeka da ga trenira. igraca koji je i sam imao psiholosku barijeru dok nije osvojio svoj prvi GS, a nakon toga postao prava masina.
Lendl je tip trenera koji je po svmu idealan za Murraya, moze unaprijediti njegovu ofanzivnu igru, "nagrditit" ga kada se glupira i psiholoski ga ucvrstiti, jer je i sam prakticno prosao identicnu situaciju tokom svoje igracke karijere.
Malo je falilo da na AO dobije Noleta, uvijek je Andy bio los matchup za Novaka, uvijek je losije prolazio protiv njega, nego protiv Nadala.
Andyev slajs, nesto slicno kao i Federerov zadaje puno problema Novakovoj igri, slajs koji Nadal nema.
Novak nije sto posto spreman, i igre na ovom turniru na kojem je branio titulu su ukazivale da bi se ovako nesto moglo desiti.
Kao i danas u buducnosti ce Novak mnogo problema imati sa Skotom, nego sa Nadalom.
Malo sam se osvrnuo na neke druge stvari, zaboravivsi sutrasnje finale.
Andy ce vjerujem krenuti sa starom taktikom protiv Rogera, jer protiv njega pali taj pusheraj i defanziva.
Federer je u malo boljoj formi i obicno kada je tako bilo, Rog je dobijao meceve, za sutra mislim da su sanse 50-50, a nadam se da maestro ide po novu titulu.
Igre Rogera u Dubaiu i Rotterdamu, kao i Andyeve partije na ovom turniru, stavljaju ih u poziciju favorita za IW i Miami.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 mar 2012, 00:54

retro je napisao/la:Moram priznati da nisam ocekivao ovakvu formu i igru od Federera, zagazio je u tridesetu, a ni prije nije igrao 100% neke turnire, kalkulisao, danas kao da je ovo neki drugi RF.

Kad sam pomislio da je korak sporiji nego prije, da se ne namjesta kako treba na udarce, sto je logicno u njegovim godinama, njegov rad nogu na posljednja dva turnira je fenomenalan, kao da opet ima 25 godina.
BH je vidno popravljen, mogu ostali pricati sta hoce, ali tako je, forehand radi perfektno od pocetka ove godine, a i servis je konstantniji nego ranije, itekako je motivisan da opet napravi nesto veliko, da pokaze mladjima da jos uvijek se moze racunati na njega.

I vise nego pozitivno iznenadjen, par odlicnih pobjeda, Del Potro danas, Del Potro u Rotterdamu, Davydenko i ova igra stvarno obecava.
U prilog mu je isla i brzina podloga na ova dva turnira, ultra brzi Rotterdam i sasvim solidni Dubai, koji je za IW i Miami, Wimbledon.
Murray zna kako protiv Federera i njegova defanziva je uvijek uspijevala protiv Roga, kada je Murray bio u boljoj formi, uvijek ga je dobijao.
Andyev drugi servis je bio blago receno los i to je bila Federerova vodilja za pobjedu protiv Skota, agresivno na drugi servis, napadacki i Andy protiv toga nikada nije imao rjesenje, a to mu se desavalo i protiv drugih igraca.
Polako Andy okrece svoju igru i radi upravo ono sto mu je potrebno za prvi GS, dodaje u svojoj igri ofanzivu i vise nije to onaj stari Andy, koji je bio pojam za pushera, naravno da i danas toga ima u njegovoj igri, ali mnogo vise napada i ide po poene.
Izabrao je pravog covjeka da ga trenira. igraca koji je i sam imao psiholosku barijeru dok nije osvojio svoj prvi GS, a nakon toga postao prava masina.
Lendl je tip trenera koji je po svmu idealan za Murraya, moze unaprijediti njegovu ofanzivnu igru, "nagrditit" ga kada se glupira i psiholoski ga ucvrstiti, jer je i sam prakticno prosao identicnu situaciju tokom svoje igracke karijere.
Malo je falilo da na AO dobije Noleta, uvijek je Andy bio los matchup za Novaka, uvijek je losije prolazio protiv njega, nego protiv Nadala.
Andyev slajs, nesto slicno kao i Federerov zadaje puno problema Novakovoj igri, slajs koji Nadal nema.
Novak nije sto posto spreman, i igre na ovom turniru na kojem je branio titulu su ukazivale da bi se ovako nesto moglo desiti.
Kao i danas u buducnosti ce Novak mnogo problema imati sa Skotom, nego sa Nadalom.
Malo sam se osvrnuo na neke druge stvari, zaboravivsi sutrasnje finale.
Andy ce vjerujem krenuti sa starom taktikom protiv Rogera, jer protiv njega pali taj pusheraj i defanziva.
Federer je u malo boljoj formi i obicno kada je tako bilo, Rog je dobijao meceve, za sutra mislim da su sanse 50-50, a nadam se da maestro ide po novu titulu.
Igre Rogera u Dubaiu i Rotterdamu, kao i Andyeve partije na ovom turniru, stavljaju ih u poziciju favorita za IW i Miami.
Po meni su prva dva favorita Djokovic i Nadal.Mozda cak Nadal veci od no.1 jer ovaj Djokovic je losiji od onog na AO a na AO je poen odlucio mec, velika je razlika izmedju tog finala i onih finala prosle godine kad je bilo po 2:0 i 3:1 za Djokovica.
Federer jest u dobroj formi, odlicnoj zapravo ali i Nadal izgleda dobro.Nema povreda, koljeno sa AO nije bilo veci problem.Sam je rekao da poraz od Noleta sa AO nije toliko uticao na njega kao oni porazi u 2011.
Haj ti meni iskreno reci koji je favorit da se sastanu Rafa i Roger ? Objektivno.
Sto se Mareja tice.Dobar je , popravlja se ali ova pobjeda protiv Djokovica ne moze biti relevantan podatak da je Marej veci favorit od Noleta na sljedecim mastersima.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 mar 2012, 01:01

Nadal je favorit, osim na Wimbledonu i u dvorani.

Naravno da su medju favoritima Nadal i Djokovic, kao i uvijek prva 4. igraca kolo vode, ali ovo sam napisao na osnovu njihove trenutne igre i cinjenice da Nadal nije duze vremena igrao mec.

Uostalom vidjet cemo, jos malo.

Ja licno zadovoljan 1/2 na oba turnira ili eventualno jednim finalom.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 mar 2012, 01:15

retro je napisao/la:Nadal je favorit, osim na Wimbledonu i u dvorani.

Naravno da su medju favoritima Nadal i Djokovic, kao i uvijek prva 4. igraca kolo vode, ali ovo sam napisao na osnovu njihove trenutne igre i cinjenice da Nadal nije duze vremena igrao mec.

Uostalom vidjet cemo, jos malo.

Ja licno zadovoljan 1/2 na oba turnira ili eventualno jednim finalom.
Kakva je trava na WB u zadnje vrijeme, jos kakva ce biti na OI...**** sljaku

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 mar 2012, 01:30

Vapim za jos jednim njihovim duelom na Wimbledonu.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.