Po svemu nabrojanom, on se mora vratiti i razvaliti ovdje, pokazati i treneru i upravi i navijačima da smo svi pogriješili u vezi njega...ne znam je li otišao na pola godine ili godinu( mislim da je cijelu sezonu) i proći će gore zimske pripreme, igra, napucaće se snagom, i doći na ljeto spreman da bude vođa ove ekipe Želje....ja mu stvarno OD SRCA želim svu sreću, i da bude ovakav scenario, ali vidjećemo.....ja treneru vjerujem, drago mi je da se i jedna naša legenda malo uključila u dovođenje igrača (preporučio Križmana, a biće još igrača od njega) i ne sumnjam da svaku tekmu istrči najboljih 11. Bez protekcije ili pritisaka nekih, naravno te se već pomalo vidi i na rezultatima...Neandertalac je napisao/la:Haveru, fino napisano. Za razlikub od trola ti bi i razgovarao. A nemam se ja sta smiriti glede ove price, ja samo pricam o svom vidjenju njega, kluba, omjeru ulozenog dobijenog I apsolutno sam u pravu.Monci je napisao/la:O jbt kako ti se da ponovo o Dadi...
Al haj koju. Slažemo li se da je Mrvica trener koji dosta zna o lopti, i koji zna procijeniti igrače, posebno mlađe. Vjerovatno u svom tefteru ima i o Dadi nešto napisano. Kako je momak na posudbi, vratiće se u Želju, staviti na raspolaganje treneru koji samostalno odlučuje o sastavu ekipe, i igračima koji mu mogu odgovoriti na određenim pozicijama.
Volio bi iskreno da griješim, i da Petrović ukaže našem Dadi puno povjerenje i da ga on opravda, i da bude jedan od ključnh Željinih igrača, donese nam mnogo radosti, i da ga prodamo i zaradimo, i da mu manageri zarade, i da se Neandertalac smiri.....samo ne znam šta ćemo ako Mrvica kaže da nije za njega? Hoćemo li ga tjerat odmah, ili ćemo konstatovat da možda ipak mali Sadiković i nije neki potencijal kakvim ga pojedini smatraju...
Teška je to priča, i vrijeme će pokazati ko je u pravu, mnogo je primjera sličnih Dadi koji su prevagnuli i na jednu i na drugu stranu. Jbg zato je loptanje najvažnija sporedna stvar na svijetu...![]()
Salim se malo. Slazem se da ce vrijeme pokazati a isto tako volio bi da dobije sansu. Kao sto rekoh bitno da igra, posle povrede nije imao priprema pa bi nakon zimskih to moglo biti dosta bolje. Pa onda sva ta desavanja, velike su to turbulencije za mladog igraca, nadam se da ce samo jos jace poceti trenirati. Iz ove perspektive on je u vrlo dobroj ekipi, nema imperativ neki veliki, igra dosta cesto, bolji uslovi, manji pritisak van terena pa se moze posvetiti samo fudbalu... Motiv.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
- Hrasno1921
- Kontakt:
Opet o Sadikovicu
Nemojte mi samo Enisa zaboraviti, naljutit ce se mali
Nemojte mi samo Enisa zaboraviti, naljutit ce se mali
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Joj viđo ga u BL neki dan fata prevoz za Sarajevo....ko siroče....
- Hrasno1921
- Kontakt:
Postao je babuka nedavno, pa sam sad malo popustljiv prema njemu, jbg doslo vrijeme da djeca prave djecu ...
1921'
Jel se ovo i siroki raspade, mozda i od njih mogli nekog ugrabit, onaj baraban je strasan igrac
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Neandertalac
- Kontakt:
Da ti pomognem.balotelli90 je napisao/la:Kakve relevantne podatke za i protiv? Statistika ili?Neandertalac je napisao/la:Na stoperu. Da ne ulazimo sada, ko, kako, zasto, nakacit ce se jos par forumasa i ode tema u helac.balotelli90 je napisao/la:Ja sam troll jer kažem da sadiković nema mjesta u veznom redu
Možda bi ga mogli isprobati na lijevom beku.
Hajde da analiziramo ovo, potkrijepi svoje tvrdnje relevantnim podatcima za i protiv. A ne ovako, zato i kazem da trolujes
Nemoj mi bogati te priče ima više asistencija i bolji je
Fizika; snaga, izdrzljivost, brzina, prirodna kondicija, skocnost, balans, agilnost, ubrzanje.
Psiha; agresivnost, citanje igre, anticipacija, koncetracija, kreativnost, odluke, igra bez lopte, postavljanje, timski rad, nepredvidivost, odlucnost, utjecaj, zelja za napredkom.
Tehnika; prijem, dodavanje, markiranje, centarsut, tehnika, dribling, udarci iz daljine, slobodni udarci, igra glavom, zavrsnica, prefinjenost.
Ovde jos dodaj da svaka pozicija zahtijeva neke od od ovih stvari u izrazenijoj mjeri a jos uzmi u obzir godine, eventualni transfer, iskustvo, mogućnost napredka, dosadasnju karijeru, trenutnu formu, statistiku, trenerovu viziju, klubsku strategiju i ciljeve.
Ima jos ali dosta za sada. Izvoli pa da te ocijenim kasnije
Monci@ Da, on kada se vrati morat ce biti dosta bolji, ako ne od ostalih onda od onoga sto je pruzao prije. Nekako sam siguran da ce mu Slo goditi, fali mu malo te muskosti i hrabrosti. A opet kada pogledam kako Celo forsira bas takvu igru htio ne htio morat ce ocvrsnuti ako misli da bude u kombinacijama. Motiv ima sigurno.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
-
balotelli90
- Kontakt:
Opa, pa da li si siguran da je to Damir 'Dado' Sadiković ili Ronaldo, nije on za nas, ja bi njemu dao papire i učinio uslugu da ide u neko od liga petice.
Koja je to igračina
Koja je to igračina
- plavousrcu
- Kontakt:
Nije lijepo da se nisko udara Enis. Igrao je za Zelju, nije nikad bio kailibar igraca kojeg mi hocemo gledati, ali u datim okolnostima je bio clan naseg kluba i zato zasluzuje repsekt.
Ma to ti kažem Neandertalac@ majke mi niko sretniji od mene da nas "popiški" sve, evo mene prvog....ako bude "zvijer" samo Željo može profitirai, a meni je to jedino važno. Isto bi volio i da mali Žera dođe sebi i počne lagano dobijati šansu, mada zbog važnosti svake tekme nema trenera koji bi u sadašnjoj situaciji eksperimentisao.Nadam se da se i Kerim lagano vraća, a i Veca ne laprda više,fokusirao se na rad i trening, i dosta je stabilniji i sigurniji....
- Neandertalac
- Kontakt:
Kerim se vec vraca, vidljivo je to. Usudicu se reci dosta vise na desnom beku doprinosi od Stevanovica doduse rano je za to jer se citava ekipa digla ali bar meni tako djeluje. Prodorniji, agresivniji prema naprijed, olaksava Miri itekako kada moraju na jos jednog igraca misliti.Monci je napisao/la:Ma to ti kažem Neandertalac@ majke mi niko sretniji od mene da nas "popiški" sve, evo mene prvog....ako bude "zvijer" samo Željo može profitirai, a meni je to jedino važno. Isto bi volio i da mali Žera dođe sebi i počne lagano dobijati šansu, mada zbog važnosti svake tekme nema trenera koji bi u sadašnjoj situaciji eksperimentisao.Nadam se da se i Kerim lagano vraća, a i Veca ne laprda više,fokusirao se na rad i trening, i dosta je stabilniji i sigurniji....
Baloteli@ Dosta za danas a i za ubuduce. Pokusao sam i na zalost nisam uspio, malo zbog tvojih slabasnih kapaciteta malo zbog ocite zlobne namjere. Drugi put nadji sebi vršnjaka, nekog srednjoskolca pa bacajte spiku koliko god hocete.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
meni mali sadikovic nije neki igrac ali mislim da bi on uz petrovica strahovito napredovao
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
-
balotelli90
- Kontakt:
Menalo, Lončar, soldo je dobar golman al džaba kad im je odbrana rupairfo je napisao/la:Jel se ovo i siroki raspade, mozda i od njih mogli nekog ugrabit, onaj baraban je strasan igrac
Kerim ima problem prema nazad...vidio si kako trčkara za onim Simeunovićem a ovaj sam na Vecu ide....ako to ne ispravi, nikada igrača od njega....Kerim je grač za full bočnog igrača, ali on ima furku samo prema naprijed.Mnogo se radi sa njim, i mislim da se može u glavi to popraviti...
- Thetraphak1921
- Kontakt:
Sve i jedan igrac veznog reda, bar od prve jedanaestorke, je daleko bolji od Damira Sadikovica.
Memija mora imati prednost u odnosu na Sinisu, uostalom, u prethodnim utakmicama i jeste pokazao vise u odnosu na Stevanovica.
Memija mora imati prednost u odnosu na Sinisu, uostalom, u prethodnim utakmicama i jeste pokazao vise u odnosu na Stevanovica.
Kerim je dosta tanak defanzivno, ima tu još dosta neodgovornosti, ima šansu i mora brzo napredovati, jer mi trenutno nemamo previše prostora i vremena za eksperimentisanje.
- Incognito87
- Kontakt:
Ma ova Dadina posudba je win win situacija sve dok on igra tamo redovno. Ako se pokaže dobro i dođe neka ponuda, uzećemo neke eure na njemu, ako ne dođe ponuda, onda imamo spremnog igrača kojem neće biti problem da se uklopi u ekipu.

Svaka čast.Neandertalac je napisao/la:Valja izdrzati ove dvije sedmice. Sretnem jednog naseg igraca rano ujutro u jednom Sarajevskom klubu.
Malo citanja bukvice, da ga uputim u to sta nam Zeljo i predstojeci derbi znace a naravno i podrska ali ako ce raditi ozbiljno, al`na treningu a ne partijanju.
Zadnja izmjena: Incognito87, dana/u 03 okt 2016, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
- Neandertalac
- Kontakt:
Da. Markiranje i timska igra defanzivno su mu tanki vazda bili. Stratove imaju podjednake dok ofanzivno brzina, dribling, probojnost apsolutno idu u Memijinu korist. Mislim da je kod njega problem vise psiha, tj nedostatak fokusa i koncentracije u igri bez lopte i jako losa anticipacija.Monci je napisao/la:Kerim ima problem prema nazad...vidio si kako trčkara za onim Simeunovićem a ovaj sam na Vecu ide....ako to ne ispravi, nikada igrača od njega....Kerim je grač za full bočnog igrača, ali on ima furku samo prema naprijed.Mnogo se radi sa njim, i mislim da se može u glavi to popraviti...
Moze se to sve popraviti.
Bitniji mi je Krizman. On za desetak dana moze osjetno dici fiziku te zalijeciti povredu u potpunosti. Celo pazi na to i sigurno da ce imati ooseban rezim. Kod njega mi se svidja sto je drzak i ne libi se uci u dribling, sut sa distance i tu me malo podsjeca na Viscu.
Ali kako se osjeti kada je tu igrac koji zna na toj ooziciji ako nista ne podbaciti totalno. Tek se sada vidi koliko smo deficitirani bili.
Jos mi se svidja Ugljesin radijus kretanja, koliko samo pretrci. Za ovo je zasluzan Celo u najvecem dijelu jer gledajuci njega prije mjesec i sada, trkacki, dva razlicita igraca. Od lijenog hocu necu do super mobilnog agresivnog veznjaka. Tome jos doprinosi odlicno markiranje druga dva veznjaka koji igraju malo vise iza defanzivno. Blagojevic agilan a Markovic cita igru i hladno rutinski obavlja zadatke.
Ajzea@ U pravu si, treba mu nikakva, nema instagram.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ma u cijeloj priči se vidi koliko je Mrvica za kratko vrijeme unaprijedio ekipu, odnosno neke dijelove ekipe....ove dvije hefte će sigurno dobro doći za dodatno podizanje fizičke spreme i samopouzdanja, i očekujem jednu odličnu prestavu Želje u derbiju.
- Thetraphak1921
- Kontakt:
Neandertalac je napisao/la:Da. Markiranje i timska igra defanzivno su mu tanki vazda bili. Stratove imaju podjednake dok ofanzivno brzina, dribling, probojnost apsolutno idu u Memijinu korist. Mislim da je kod njega problem vise psiha, tj nedostatak fokusa i koncentracije u igri bez lopte i jako losa anticipacija.Monci je napisao/la:Kerim ima problem prema nazad...vidio si kako trčkara za onim Simeunovićem a ovaj sam na Vecu ide....ako to ne ispravi, nikada igrača od njega....Kerim je grač za full bočnog igrača, ali on ima furku samo prema naprijed.Mnogo se radi sa njim, i mislim da se može u glavi to popraviti...
Moze se to sve popraviti.
Bitniji mi je Krizman. On za desetak dana moze osjetno dici fiziku te zalijeciti povredu u potpunosti. Celo pazi na to i sigurno da ce imati ooseban rezim. Kod njega mi se svidja sto je drzak i ne libi se uci u dribling, sut sa distance i tu me malo podsjeca na Viscu.
Ali kako se osjeti kada je tu igrac koji zna na toj ooziciji ako nista ne podbaciti totalno. Tek se sada vidi koliko smo deficitirani bili.
Jos mi se svidja Ugljesin radijus kretanja, koliko samo pretrci. Za ovo je zasluzan Celo u najvecem dijelu jer gledajuci njega prije mjesec i sada, trkacki, dva razlicita igraca. Od lijenog hocu necu do super mobilnog agresivnog veznjaka. Tome jos doprinosi odlicno markiranje druga dva veznjaka koji igraju malo vise iza defanzivno. Blagojevic agilan a Markovic cita igru i hladno rutinski obavlja zadatke.
Ajzea@ U pravu si, treba mu nikakva, nema instagram.
U ovom trenutku, nije bolji. Sam znas da niko nije mogao uticati na mene, niti da moze.. Takodjer, vrlo dobro znas da sam zagovarao ostanak Damira jer sam uvijek smatrao da moze, da ima potencijala za vece domete iako me on, za razliku od jednog Amira, nije cesto tjerao na takvo razmisljanje. Damir je u stanju uraditi nesto cime ce impresionirati svakog ljubitelja ovog naseg fubala, nakon cega nestane po nekoliko utakmica.
Ovakav vezni red je vise nego odlican, momcima skidam kapu i zaista se dopunjavaju kao da igraju duzi vremenski period zajedno. Kako vrijeme bude odmicalo, to ce izgledati sve bolje i bolje. Volim Zeljeznicar vise od svega, zar mislis da ne bih volio da Damir bljesne te da dobijemo jos jednog u nizu fantasticnog veznjaka te da budemo na slatkim mukama? Volio bih, volio bih kao i ti, vjeruj mi.
Ja mu zelim svu srecu u tome, ne boj se.
- Neandertalac
- Kontakt:
Da iskoristim ovaj post pa usput odgovorim i Ajzei@Monci je napisao/la:Ma u cijeloj priči se vidi koliko je Mrvica za kratko vrijeme unaprijedio ekipu, odnosno neke dijelove ekipe....ove dvije hefte će sigurno dobro doći za dodatno podizanje fizičke spreme i samopouzdanja, i očekujem jednu odličnu prestavu Želje u derbiju.
Upravo ovo sto Monci@ kaze; Celo je unaprijedio!!!
Svakom igracu ponaosob je digao formu. Rezultat toga je za deset klasa bolji timski rad sto se jako dobro ocituje u postavljanju na terenu, komunikaciji, markiranju. Sada i kada neki igrac pogrijesi cijeli tim odlucno radi na tome da tu gresku ispravi, sebicnost u igri je svedena na minimum. Odgovornost prema zadatcima koje imaju na terenu je na viskom nivou pa pomijeranja odradjuju kao cjelina sto se najbolje vidi u presingu i igri bez lopte. Eh sada, ima tu i mana, fokus i koncentracija pogotovo kod veznog reda i centralnih bekova sto rezultira velikim brojem nepotrebno ispucanih lopti a sto opet unosi u cijelu ekipu odredjenu dozu nesigirnosti i nervoze. Ako ste pratili na zadnjoj utakmici kako smo u dva navrata padali u igri upravo zbog ovoga. Ili kako je Kosoric naivno izletio za igracem napustajuci zadnju liniju i ostavlajuci prostor za utccavanje kod one njihove sanse kada su imali jedan na jedan sa Vecom. Nedostatak koncentracije. Opet nista strasno, da se to popraviti i kako ekipa bude duze na okupu to ce se sve rjedje desavati a dodatnim podizanjem fizicke spreme i mentalna snaga ce rasti. Raduje sposobnost ekipe da odgovori na takve padove pa smo se tako oba puta nakon odredjenog vremena dohavizali i stali na loptu.
Markovic je igrac koji je bas u ovom segmentu iznimno jak. Rutinski, hladne glave, ne bjezi od odgovornosti dok je Blagojevic tu dosta losiji sto zna demonstrirati zabijanjem u protivnicke igrace u pokusajima bespotrebnih driblinga ili jako cestim pogresnim pasovima u opasnoj zoni. Lako `pukne` pa se njegova sposobnost donosenja odluka uveliko smanji.
Dado bi takodje slicno kao i ostali uz Petrovica napredovao i sve ono sto mu je mana bilo bi svedeno na minimum. Upravo ova agresivnnost tima po meni bi mu jako godila a pogotovu sloboda i rastrcanost koju sada ima Ugljesa znajuci da iza ima dva `osiguraca`.
Opet, ofanzivno Dado je bolji od svih nabrojanih, sut sa distance, igra glavom, dribling, pas, sve stvari koje zna odraditi vrlo dobro a to je bas jedna od stvari koja nam cesto fali, malo prefinjeniji veznjak prema naprijed. Dosadasnje duge lopte nasih veznjaka su za mene vise sposobnost Mire da pobjegne cuvaru nego plod neke klase ne podcjenjujuci nikoga.
Fazon je sto Celo jako dobro vidi sta koji igrac moze i po tome donosi odluke i dijeli zadatke. Tako bi sigurno bilo i u Dadinom slučaju pa se sigirno ne bi desavalo da `mekano` udje u duel npr.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.