FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2016, 00:27

aleksandar_veliki je napisao/la:Zeba? Pokusat ce ga Ibrakovic dovesti u Austriju.
:pray: :pray:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 okt 2016, 00:29

balotelli90 je napisao/la:Imaju onog balvana u odbrani Novakovića :lol: Ne igra im balić, anđušić al on je izmjena. Nema Benke, husejinovic povreda, duljevic ce vjerovatno do tada biti spreman. Oni se moraju čuvati i kartona, 10 pred suspenzijom, ako se ne budu čuvali, poslije idu zrinjskom tu im je svakako popušlić
U derbiju nema cuvanja od kartona. Halali bi oni petoricu za Zrinjski da nas dobiju. Mi smo bolji, oni su poljuljani, cijelu sezonu su u nekom ratu sami sa sobom i to je nasa prednost.

balotelli90
Kontakt:

Post Postao/la balotelli90 » 04 okt 2016, 00:31

Čuvat će ih sudija, neće se oni čuvati :lol: Sve ide u našu korist, ali..

z1921
Kontakt:

Post Postao/la z1921 » 04 okt 2016, 00:59

Zatvorit im krila i nece oni nista moci. Trazit ce sansu iz prekida jer imaju Ahmetovica, akcije ce im slabo prolazit jer je nas vezni red jaci od njihovog 10x. Nadam se pozitivnom ishodu, rezultat 0:2 :)
Tan Dragon!
TikTak je moj brat!

Otisao je Kusturica nastala je tuga, mnogi zale za njim jer plate nema.
Nakon govora gospodina Misimovica placenici su se povukli...

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 okt 2016, 02:16

Merhaba je napisao/la:Raja 99,99 posto Zajko Zeba potpisuje. Iskreno i nije mi nesto drago i ako jedan njegov potez moze rijesti utakmicu. Ako nista , bolje da je kod nas nego npr. u Zrinjskom

Usput , veceras je ZZ igrao mali fudbal za Centar i citavo vrijeme onako pomalo ko preko kurca , jedva nesto i onda iz vedra neba asistencija i to vrhunska...
I da dodje, nece moci kod Slavke igrati preko one stvari. Tj, zna se sta mu sljeduje nakon toga. Radinovic se ne setka kod Petrovica. Bekric i ne igra vise u prvoj postavi, nego je izmjena za zadnjih 15 minuta. Nema kod Cele zajebancije. Sa Lendricem ce jos on vidjeti na mini-pripremama, sve je do njega, pa je moguce da ga vidimo protiv Sarajeva.
Derbi je i nikad se ne zna. Jaci smo puno u mnogim poljima sada nego u prvom kolu. Od trenera, Stanica umjesto budale Husica, Krizman + Markovic, Mico, Blagoje i Veca. Petrovic na klupi. Hoce li to biti dovoljno, vidjet cemo. Sudije ce i najmanju ostru igru s nase strane brutalno kaznjavati. Trebat ce nam malo srece.

I ne mogu da vjerujem da se opet Dado spominje, i to zna se od koga :lol:
Covjek je na posudbi, ja najsretniji ako proradi, Celo ce ga vratiti ako misli da moze pomoci i tu je kraj price.
Ja nisam za dolazak Zebe, jer imamo vec Bekrica. Jeste Bekric losiji, ali imati takva dva igraca, stara, nimalo jeftina u ekipi...ne znam, Slavko ako misli da mu treba, u potpunosti podrzavam. Ionako i kad bi sutra dosao, nema pravo igre do sljedece godine, pa se ne treba zamarati. Imamo dovoljan kadar za izgurati jos 7 kola do pauze.

z1921
Kontakt:

Post Postao/la z1921 » 04 okt 2016, 02:39

Omar500 je napisao/la:
Merhaba je napisao/la:Raja 99,99 posto Zajko Zeba potpisuje. Iskreno i nije mi nesto drago i ako jedan njegov potez moze rijesti utakmicu. Ako nista , bolje da je kod nas nego npr. u Zrinjskom

Usput , veceras je ZZ igrao mali fudbal za Centar i citavo vrijeme onako pomalo ko preko kurca , jedva nesto i onda iz vedra neba asistencija i to vrhunska...
I da dodje, nece moci kod Slavke igrati preko one stvari. Tj, zna se sta mu sljeduje nakon toga. Radinovic se ne setka kod Petrovica. Bekric i ne igra vise u prvoj postavi, nego je izmjena za zadnjih 15 minuta. Nema kod Cele zajebancije. Sa Lendricem ce jos on vidjeti na mini-pripremama, sve je do njega, pa je moguce da ga vidimo protiv Sarajeva.
Derbi je i nikad se ne zna. Jaci smo puno u mnogim poljima sada nego u prvom kolu. Od trenera, Stanica umjesto budale Husica, Krizman + Markovic, Mico, Blagoje i Veca. Petrovic na klupi. Hoce li to biti dovoljno, vidjet cemo. Sudije ce i najmanju ostru igru s nase strane brutalno kaznjavati. Trebat ce nam malo srece.

I ne mogu da vjerujem da se opet Dado spominje, i to zna se od koga :lol:
Covjek je na posudbi, ja najsretniji ako proradi, Celo ce ga vratiti ako misli da moze pomoci i tu je kraj price.
Ja nisam za dolazak Zebe, jer imamo vec Bekrica. Jeste Bekric losiji, ali imati takva dva igraca, stara, nimalo jeftina u ekipi...ne znam, Slavko ako misli da mu treba, u potpunosti podrzavam. Ionako i kad bi sutra dosao, nema pravo igre do sljedece godine, pa se ne treba zamarati. Imamo dovoljan kadar za izgurati jos 7 kola do pauze.
Nek ode Bekric na zimu a dodje Zeba. Ako Dado bude bio dobar u Sloveniji nek se vrati i bude izmjena Zebi kao sto rekoh da ulazi zadnjih 10-15min da se adaptira i bude stari Dado. Daj Boze da bude stari pa da se oparimo fino :)
Tan Dragon!
TikTak je moj brat!

Otisao je Kusturica nastala je tuga, mnogi zale za njim jer plate nema.
Nakon govora gospodina Misimovica placenici su se povukli...

balotelli90
Kontakt:

Post Postao/la balotelli90 » 04 okt 2016, 02:44

Hrasno kaze zeba dolazi, aco se ne bi slozio

Jel dolazi ili ne :lol:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 okt 2016, 08:43

Neandertalac je napisao/la:Da otvorimo temu pa mozemo i sutra nastaviti.

Petrovic vs Cala. Prednosti i mane.

Evo ja cu poceti. Cala ima igracko i trenerako iskustvo derbija dok Petrovic nema. Vise puta u istoriji se to znalo pokazati kao jako veliki bonus pa da oni koji znaju sta ih ceka budu spremniji na sve izazove derbija. Najsvjeziji primjer je Mulalic vs Jesic. Iskustvo i karijera Jesica plus forma i kvaliteteta njihovog tima su im davali ulogu favorita a sjecamo se svi sta je bilo na terenu.
Petrovic sto posto. Cala je radio u Sarajevu u nekim drugim vremenima. Posljednjih godina je pravio rasporede fizickog djeci i ne moze u istu recenicu sa Slavkom. Ocekujem da mu Petrovic objasni neke stvari na terenu.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 10:48

balotelli90 je napisao/la:Hrasno kaze zeba dolazi, aco se ne bi slozio

Ne lupaj, rekao sam da ima zelju da se vrati, nigdje nisam napisao da 100% dolazi, daleko je to od dolaska ... :kafa:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 10:53

balotelli90 je napisao/la:Čuvat će ih sudija, neće se oni čuvati :lol: Sve ide u našu korist, ali..
Kako je lijepo vrijeme, za samoubistva a jos sam hasta. Ali to nije tema, pa da joj se vratimo;

Hajde da se i mi zastitimo, da ispred kluba kandidujemo ljude koji ce stititi nase interese. Idealan trenutak.
Sramotno je da najveci klub u BiH nema nikoga u savezu, odborima i sta jos vec postoji od tih tijela. Koga predloziti? To mora biti osoba/e od povjerenja, sa dugogodisnjim stazom u Zelji, po mogucnosti neko veliko ime. Par dana prije derbija kada sve oci javnosti budu na na ova dva kluba, kao sto sam vec jednom pisao o tome a evo sada cu i ponoviti par tih postova uz molbu moderatorima da me ne banuju zbog njih a neka cita kome nije mrsko;

1. Ne treba u rat, to je pogresno.
Treba stititi svoje interese!

Pametno, mudro, dugorocno, planski. Ne mora niko suditi nista za nas ali ne smije suditi ni protiv nas. Jasno i glasno, neka znaju. Ne dirati ih za male greske, treba biti i realan pa reci da nekada stvarno panicarimo ali ovakvi gafovi su ofirni.
Ne smiju nam ovo raditi.
Za ovo sto pricam trebaju ljudi sa ugledom koji znaju kako se ove stvari rjesavaju.
Postavis ispred kluba Misu Smajlovica i Envera Hadziabdica pa neka njima ovaj mrmot objasni da ovo nije penal.
Zastitis se, ugled tih ljudi te zastiti. Velicina legendi, pedigre.
Sa njima se ovako ne smjeli ponasati.
Dajem ovu dvojicu samo za primjer, moze biti i neko drugi, nebitno.
Ali neko takav mora uvijek biti u klubu!

2. Da pojasnim.

Znas sta je ovo sa sudijama?

Siroki i ponisteni go. Zalili se mi. Javno. A fino nam govorili nemojte se zaliti, priznajemo gresku ali ne javno. I mi ih napali u medijima.
Oni nam; povukli liniju!
Samo sto nismo skontali koja je to linija. Ona koja se ne smije prijeci i mi je predjemo.
Oni kazu ok, sada cemo da vas handrimo.
I handre nas sve od tada. Svaki sudija u ligi, skoro svaku utakmicu!
Jasu nas!
I nikom nista, mi sada sutimo ko kuje zadnje, izasao nekakav bankar i reko ne smiju krasti Zelju. Sada suti!
Kada smo to prije mi ovako sutili?
Kada smo pustali da nas ovako ponizavaju?
Nikad!

Eh vidi sada;

Hadzija, Miso, Refik...itd, sazovu PRESS konferenciju ispred kluba!
Legende zovnule!
Dodju svi, i oni kazu;
Dobar dan, ja sam taj i taj, u Zelji sam 50 godina a toliko i VISE u fudbalu!
Pogledajte gospodo ovaj video, ovog `sudiju` Vladimira Bjelicu.
Pa ide video, pet tekmi, u svih pet, kardinalne greske.

Pa pitaju legende; jeste li svi vidjeli da ovaj sudija sudi na steti Zelje?

Svi kazu; Jesmo!

Legende zakljucuju; necemo da nam ovaj sudija sudi vise, i necemo da nam ostale sudije ovako sude!

Kraj price!

Sada su legende nacrtale liniju! Rekli stop!
Da vidimo ko ce iz saveza smjeti da je predje. Da vidimo kakvo ce nam onda biti sudjenje.

I ovo gledaju svi. Svi su culi za Hadziju, Misu, Refika, svima je NORMALNO da oni izadju ispred kluba i pricaju u vezi SPORTA. A ne bankar da izadje.
Ovi ljudi imaju damu, ne povlace se kada im neko nacrta liniju, ne mozes njih sutat kako hoces! Nekaznjeno!

3. Vidi ovo;

; Kada Miso Smajlovic hoda, Salem Prolic se vuce uz njegov rukav!
Salem Prolic je qarna za Misu Smajlovica, i nikad, ali nikad Salem Prolic nece SMJETI povuci liniji GOSPODINU MISI SMAJLOVICU!
LEGENDI!
Salem da Misi povuce liniju? Hadziji?
Hahhahahhaaa, pa zajebajes me :-)

Cuj Salem nam povukao liniju, mi sutimo.
Salem Prolic. Znas kako ga gsn Miso zna; ma onaj znas, onaj debeli sto je sudio. Ma ja taj!

On je mali mis za nase legende!
Gdje ce on nama sta crtat!
Ne savez, ON!
Napadnes njega. Nemaju kud!

A ne sa savezom ratovat.

A Legende bi pojele Salema!
Za dorucak!
Da legende sute Salemu!?

Eto ga, ukratko :lol:
Imamo uvjeravanja iz kluba da je trenutna garnitura u konstatnoj vezi sa svim nasim bivsim igracima, trenerima, uposlenicima. Najbolji trenutak da ih aktiviramo je u ove dvije naredne sedmice i da konacno na tom planu malo iskoracimo, ojacamo i tu infrastrukturu i ispred kluba kandidujemo ljude koji imaju ugled, znanje, iskustvo, ljude koji vole Zelju.

Eto toliko za sada, pisao bih jos ali bi da cujem i vase misljenje.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 11:05

aleksandar_veliki je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:
balotelli90 je napisao/la:Hrasno kaze zeba dolazi, aco se ne bi slozio

Ne lupaj, rekao sam da ima zelju da se vrati, nigdje nisam napisao da 100% dolazi, daleko je to od dolaska ... :kafa:
Necu reci da ne lupa ali nisam nigdje rekao da ne dolazi. Ponavljam, Ibrakovic ce ga pokusati dovesti u Kapfenberg. Da li ce uspjeti, da li ce Zeba pristati preseliti u Austriju, ne znam.
Ja bolan kazem da nigdje ja nisam napisao da 100% dolazi u Zelju, ima covjek zelju da se vrati to je sve, hoce li uspjeti u tome vidjet cemo, uzmijauci u obzir da Zeba voli pare i vise od rodjene matere na Novi Zeland da ode mene nebi cudilo a ne u Austriju
1921'

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 04 okt 2016, 11:10

Ovo je sjajan prijedlog, a zasigurno se može naći 10 situacija u kojima smo pokradeni kao da smo Pofalićki a ne Zeljo, najtrofejniji klub BiH.
I definitivno, negdje i mi moramo povući liniju, a trenutak je idealan, pred derbi. Da se ne bismo uhvatili za glavu poslije.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 04 okt 2016, 11:17

Pismo upućeno Poreznoj upravi od strane Kluba:

http://fkzeljeznicar.ba/povratak-bh-fud ... bih/22257/

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 11:47

zeljoooooooooo je napisao/la:Ovo je sjajan prijedlog, a zasigurno se može naći 10 situacija u kojima smo pokradeni kao da smo Pofalićki a ne Zeljo, najtrofejniji klub BiH.
I definitivno, negdje i mi moramo povući liniju, a trenutak je idealan, pred derbi. Da se ne bismo uhvatili za glavu poslije.
Tacno. Ne samo zbog derbija vec zbog cijelog procesa koji se trenutno odvija i puta na koji je klub krenuo. Evo mene jako raduje ovo pismo sto si postavio i to je oblast u kojoj trenutno imamo jake ljude koji znaju sta rade i na koja vrata da pokucaju. Takodje nesto slicno nam treba i u sportskom dijelu, Zeljo ne smije biti ostavljen na vjetrometini pa da raznorazne seljacke kabadahije zbog svojih ili necijih interesa u savezu na nama ostre koplja. Zar da nam oni odredjuju sudbinu?
Jedan Vladimir Bijelica, mali prasac ima min tri ocite kardinalne greske koje je donio na nasu stetu i sigurno jos tri koje nije donio u nasu korist. Fino se napravi kompilacija i povuce crta. Necemo da nam sudi vise i kraj. Kada sklonis jednog ili dvojicu ostali htjeli ne`htjeli moraju povesti malo vise paznje sta i kako rade.
Nista novo u svijetu fudbala, ovakvih stvari je bilo u velikoj mjeri gdje su klubovi upoznavali siru javnost sa problemima sudjenja.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 04 okt 2016, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 okt 2016, 11:49

Neandertalac, mi smo po pitanju zastupljenosti u savezu i uticaja u rangu sa Metallegheom. Zalosno, ali istinito. Za razliku od mnogih ne okrivljujem zbog toga savez. Sami smo sebi najveci krivci jer se ponasamo neodgovorno. Da takvo ponasanje je neodgovorno i moramo to shvatiti. Od stare slave se ne zivi, moramo na sve dozvoljene i nedozvoljene nacine u savez i komisije ugurati ljude koji ce znati stititi nase interese.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 12:01

plavousrcu je napisao/la:Neandertalac, mi smo po pitanju zastupljenosti u savezu i uticaja u rangu sa Metallegheom. Zalosno, ali istinito. Za razliku od mnogih ne okrivljujem zbog toga savez. Sami smo sebi najveci krivci jer se ponasamo neodgovorno. Da takvo ponasanje je neodgovorno i moramo to shvatiti. Od stare slave se ne zivi, moramo na sve dozvoljene i nedozvoljene nacine u savez i komisije ugurati ljude koji ce znati stititi nase interese.
Da, zalosno na kakvim smo granama tu. Da se razumijemo i to je `sportski segment`. Ne mozes poslat Dejana Nikolica ispred kluba! Ko je on, ne znaju ga, ne zna ga niko i on dosao ispred Zelje. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
Nego zovnes ove nase stare vukove, oni malo obidju neke koje znaju pa kazu; ima ovaj jedan nas, poslat cemo ga ispred kluba pa vidite da prodje i malo ga uputite a neka vam bude pri ruci ako sta zatreba. Jer tako trenutno funkcionisu stvari, ruka ruku mije. Moras tako htio ne htio i nema tu; ja posten i tih floskula, takve sa tim stavom pojedu, oglodju meso sa kostiju a onda i njih otkuhaju za supe.

Jer nam se za neupucene sada desava; zazvoni tel Begicu, jedan nas vristi ( da ne imenujem ) sta nam rade, sta je ovo? Dobije odgovor bukvalno citiram;
Boli me qurac, sto si mene nazv`o.

Realnost hbga...

UPRAVA NAPOLJE!

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 04 okt 2016, 12:14

Mladost DK, Krupa, Radnik... Šta mislite hoće li ova sva 3 kluba izboriti Ligu za prvaka?

Moje mišljenje je da će to biti veoma teško, ali da nije nemoguće. U krajnjem slučaju, vjerujem da će 2/3 izboriti, a to jedno mjesto da će "ukrasti" Široki ili Sloboda (ukoliko se dozovu veoma brzo, a i jedni i drugi su u teškoj situaciji).

Ono na što ciljam je da bi uz nas, zrinjski i pitare, za trofej i evropu se borila još 3 "manja" kluba, što bi nam definitivno olakšalo put, prvo do Evrope - koja je "pod moranje", a onda možda i do titule. Očekujem da bismo i mi trebali biti na vrhuncu kada starta Liga za prvaka, gdje bi onda prosipanje bodova trebalo biti svedeno na minimum, a nekom ludom srećom bi se mogao nadoknaditi i zaostatak koji imamo u odnosu na Zrinjski, ali to već dobro ovisi i o tome kolika će ta razlika iznositi na početku LZP.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 okt 2016, 12:38

Mislim da trenutno imamo i vecih briga od toga ko ce uci u ligu za prvaka. Daleko je to jos a ja cu te ispostovat pa se osvrnuti na ovo kratko. Siroki je u raspadu, infrastruktura im otkazuje i zbog svega navedenog po meni nece uspjeti da drze korak. Sloboda takodje, doduse neka reorganizacija je na pomolu ali do tada ko zna koliko bodova ce jos prosuti.
Ove `male` ekipe imaju zdrave osnove, jake ljude koji ih guraju, rade pametno i tiho, korak po korak.
Dakle; Zrinjski, Sarajevo, Radnik, Mladost, Krupa i Zeljo.

A sta je infrastruktura najbolje trenutno pokazuje primjer Sirokog i Zrinjskog gdje jedan klub izgubi a drugi dobije bas taj dio sto u ljudstvu sto u sponzorima.
Jedni se pate disu na skrge, drugi punim plucima koracaju bukvalno meljuci svaku prepreku.

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 okt 2016, 12:49

E jeste vi meni shega, sve se vise udaljavate od same teme i opterecujete se nebitnim stvarima, a niko da "obrazlozi ili protumaci" ovo saopstenje kluba u vidu otvorenog pisma prema poreznoj upravi.

Jeli ovo Jakupovic sudi derbi !? :damn:
1921'

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 okt 2016, 12:58

Hrasno1921 je napisao/la:E jeste vi meni shega, sve se vise udaljavate od same teme i opterecujete se nebitnim stvarima, a niko da "obrazlozi ili protumaci" ovo saopstenje kluba u vidu otvorenog pisma prema poreznoj upravi.

Jeli ovo Jakupovic sudi derbi !? :damn:
Stp se tice saopstenja, ponovo ce sami ostati u ovome jer nazalost ostalim klubovima ne pada na pamet da prestanu davati ispod stola i da krenu kao i mi placati porez, a kakva nam je drzava ocigledno ih ne moze niko ni natjerat, jer poslije onih objavljenih papira na kojima su objavljene plata igracima slobode dzidicu i karicu i o tome kako se na ruke dobijaju pare, nikakve poreske kontrole im nije bilo, nicega, al zato nama koji jedini placamo svako malo poreska na vrata, a o klubovima iz hercegovina da i ne pricam, tamo kontrola ne smije ni pomislit da ode :puke:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []