FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 22 okt 2016, 15:02

Muerte je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Muerte je napisao/la:Zeba nam jeste prijeko potreban. Potrebniji od lijevog beka
Zavisi kakvu taktiku trener njeguje. Sjećam se jednog intervjua Ivice Osima, davno je to bilo doduše ali danas je to još izrazenije. Roma je tada uzela titulu, Capello bio trener, a Babuka kaže; Lako je Capellu kada ima dva "aviona" na bokovim;. Cafu i Candela.
Meni je to ostalo urezani u sjećanju i dan danas gledam po vrhunskim ekipama kakvi su bekovi u paru.
Imamo Memiju desno a ovo što sada radimo lijevo je šivanje jedne rane nastale odlaskom Kvesića. Strogo sam mišljenja, ako već ne možemo dovesti lijevog beka vrhunskih kvaliteta i performansi, onda mali Besirevic "mora", sa naglaskom na "mora" biti naš prvi izbor. Forsirati ga i istrpiti, za pola godine imamo beka koji je tu negdje sa svim ovim iz lige a na papiru kao kotiraju za nijansu bolje. Naš, mlad i abd žara skup ;)

Toliko o beku a Zeba da nam je toliko potreban, ja se ne slažem. Bar ne prijeko i prije beka kako ti kažeš.
Nekome je on najbolji igrač lige, meni nije. Igrač poteza da, najbolji zbog toga, ne.
Naravno da se o ovome diskutovati.
Mi imamo Cafua i Candelu ? Ili Tottia i Batistutu ?
Nama treba igrac koji zna ubaciti loptu, koji zna pruziti loptu, koji ce spojiti napadace sa ostatkom tima. Takvih nemamo. Blagojevic, Ugljesa i Markovic su pokazali da znaju igrati svoju poziciju i to odlicno, ali isto da nisu igraci koji mogu organizovati napad, pružiti zadnji pas.

Besirevic ne moze igrati dok barem ne odradi jedan ili dva pripremna ciklusa. Pa protiv Gorazda bi mu one sirovine nogu slomile, a vi bi da gurate mlade igrace. Bas ste pametni. Samo razmišljate kako prodati igraca to sto mu mozes karijeru unistiti nikome nista. Zeric da je igrao od pocetka svasta se moglo desiti.
Strasno glupo razmišljanje
Bukvalac.
Naravno da sam pametan, razmišljam kako klub može imati koristi.
Pet igrača u samo godinu dana na toj poziciji i u 50% utakmica minimalno medju najlošijima na terenu. Činjenica.

Ta priča "uništiti karijeru" ne stoji niti jednog trena. Pogotovo protiv drugoligaša koji će uskoro biti trećeligaš. Besirevic je za njih kondiciono svemirski brod na nitro pogon.
Da smo tako razmišljali npr jedan Amir nikada zaigrao nebi, ko pero dijete bilo. Bajić ko štiglić. Sjeti se Dzeke, noge ko dvije štake.
Svi su oni konstitucijom bili inferiorni na početku seniorske karijere.

Npr. Jedan Rasford igra prije Runija. Neko mu je dao šansu u izgubljenoj sezoni i vidi sta imaju danas. Sta mi imamo?

Za igrače poput Zebe u modernom fudbalu se ne trči, oni trče kao i svi u timu, doprinose, igraju defanzivu.
On sa svojih skoro 35 neće sigurno taj dio odradjivati. Nije ni kada je u snazi bio, kamoli sada.

Ali hej, ja sam samo navijač koji na glas razmišlja. Neka rade sta hoće kao i do sada. Ko je bio u pravu pokazale vrijeme.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 15:13

Ne smijete na glas razmisljati, hocete da vas banuje mini miske :)
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 okt 2016, 15:21

Zeric je po meni dosta razvijen i on vec moze poceti igrati,ali Miro je na toj poziciji. Ne znam da li moze Zera igrati neku drugu poziciju. Moze on dosta od Miroslava nauciti i to je super za njega,ali tesko ce se naigrati pored njega.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 22 okt 2016, 15:21

Nikad Bajic,Amir,Memija i ostali nebi vidjeli prvog tima da nije nestalo para.3 sezone prije toga niko iz omladinskog nije mogao prismrditi.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 15:23

Bas tako nije bilo para i ubacimo. Zaradimo na njima 2 miliona i sad opet nemamo marke. Bice uskoro isti sistem ubacuj djecu.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 okt 2016, 15:32

To nije istina. Dado dobio šansu protiv Plzena, Bajić dobijao šansu jos pod Djurbuzovicem.
Kod Amara se vazda neki klinac vrtio oko prvog i često su znali sa klupe dobiti šansu ili u nekim utakmicama kontra slabijih ekipa. Pa i jačih, bilo je i takvih primjera.

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 15:34

Odovic je to sve lijepo sredio. Dozirao igrace, napravio igru i onda otjerase covjeka na pravdi Boga. Sad ga duvajmo.Zeru je ja mislim poceo ubacivati protiv Viteza dole, cak koliko se sjecam bio je u prvih 11.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 okt 2016, 15:43

Opasan Vitez u gostima :lol:
Obezbijedice nam ligu za prvaka :opaopa:

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 okt 2016, 15:50

Boga mi veceras MORAMO pobijediti. Nema opustanja,jako od prve minute.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 15:54

Bice veceras jedna tvrda utakmica. Ako ga ne zabijemo u prvih 30 minuta imat cemo velike probleme. Teren je u jako losem stanju i kako utakmica bude odmicala bice u jos gorem i to bi mogao biti veliki problem. Opet ce biti malo raje, pljuvanje par igraca, i to je to. Zvizdanje Bekricu ako bude igrao prvi pogresan pas. Ugljesa nakon desetog pogresnog pasa aplauz 10 cvikarosa, Vedranu poslije lose izbijene lopte jeb.at mater. itd...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 okt 2016, 16:25

TikTak je napisao/la:Da hoce nula ostati Krupa i Metalleghe.
I pitari bar bod da otkinu. Da se imamo čemu nadati.

UPRAVA NAPOLJE!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 22 okt 2016, 16:26

Neandertalac je napisao/la:To nije istina. Dado dobio šansu protiv Plzena, Bajić dobijao šansu jos pod Djurbuzovicem.
Kod Amara se vazda neki klinac vrtio oko prvog i često su znali sa klupe dobiti šansu ili u nekim utakmicama kontra slabijih ekipa. Pa i jačih, bilo je i takvih primjera.
2009/2010
Sehic-uveliko vec branio.Hajrovali na njemu.
B.Colic dobivao sanse na kapaljku.0 km
A.Mehic Bagio isto tako ko Cola.0 km
2010/2011
Zolotic se prikljucio prvom timu.Hajrovali na njemu.
2011/2012
Hasanhodzic-?
Prutina-?
Hajradinovic-Mislim da je dobio sansu na jednoj utakmici poslije toga otisao u Olimpic te smo na njemu isto tako ispusili.
2012/2013
Ramic-Dobivao sanse ali mu se izgubio svaki trag.
2013/2014
0
2014/2015
Amir-silom prilika od samog pocetka se pocelo racunati na njega kao nosioca igre.Hajrovali.
D.Sadikovic sa 19 godina prikljucen prvom timu.
Rijad Bajic sa 20 godina prikljucen prvom timu.Hajrovali.
Dzenis Beanovic sa 18 godina prikljucen prvom timu.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 16:47

Gledam Zrinjski kako ljudi igraju ko sat. A onda mi pocnemo pisati imaju sudije, bla, bla. Igraju bez pritiska. Pa igraju bez pritiska kad su napravili sistem, doveli igrace koje smo mi otjerali jer igraju bingo i kladionicu zamisli, da li se igrac ofarbao i gdje pio kafu :lol: I deru sve logicno. A mi prodajimo mud.za za bubrege i analizirajmo koga je Amar ubacivao a covjek najtrofejniji trener, da njega nije bilo pola djece ne bi prodali.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 okt 2016, 16:53

Zlonamjerni, Hajde ti to ponovo, pa po godinu čitavu fulas hbte. Ovo od oka, ne mogu da se peglam, ubjedjujs nas nešto što samo zlonamjeran može. Ili uvlakač. Lažov.

Bože sačuvaj.

UPRAVA NAPOLJE!

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 22 okt 2016, 16:59

Neandertalac je napisao/la:To nije istina. Dado dobio šansu protiv Plzena, Bajić dobijao šansu jos pod Djurbuzovicem.
Boga mi ni Amar nije tako bezglavo guro djecu u vatru. 2009. Benjo potpiso ugovor, odigro par utakmica, kasnije beka igro Peđa Šimić, Bajić, pa i Sejo Bučan. Tek u drugoj sezoni je odigro više utakmica.
Dado dobio priliku protiv Plzena nakon što se Hasanović povrijedio, znači prinudna izmjena, Baja ušao pred kraj, Ara takođe.
Baja je i kod Amara dobivao šansu na kapaljku, igrao desno umjesto Vernesa. Tek kad je Adžem došao i prebacio ga na špica eksplodiro je.
Memija isto tako, sjećam se kad je u Lukavici dobio par minuta krajem sezone kod Đurbuzovića. Kasnije Adžem preuzeo, i ubacio ga protiv Olimpika u drugom i ostalo je historija.
Zajedničko svim ovim igračima je da su polahko dozirani sa minutažom, nisu gurani po svaku cijenu u prvu ekipu. Dado je od 17. godine oko prvog tima, dobro se sjećam kad je prvu utakmicu odigro za prvi tim protiv neke niželigaške ekipe na plastici Koševa, Dado duga kosa, patrick dresovi bili, oni ljubičasti nekakvi. A tek za godinu se počelo računati na njega.
Jedini koji je odmah gurnut u vatru je Amir. Ali Amir je talenat, Amir je dijete kakvo se rađa jednom u 50/100 godina.

Beširević i Žerić imaju isti takav put. Žera da nije imo sitnih povredica koje su ga usporile, već sad bi bio ozbiljan prvotimac. Beširević će ići istim putem ako bude radio kako treba.
Da se mene pita, protiv Goražda bih odmorio Miroslava i ubacio Žerića umjesto njega, na lijevog beka bi mali Beširević, stoper Kemo, desno Mema, u napadu Beganović i Mujagić. Pa da vidimo šta mogu.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 okt 2016, 17:15

Tek reda radi;
U tom periodu Željeznicar je bio šampion tri puta a u kupu nije izgubio pet godina.
I još je imao najveći peh što sam vidio da se nekome desilo u ligi. Povrede Zole i Kvese, vjerovatno milionski transferi. Pojma nemate kako nas je to devastiralo, ustopalo, udarilo maljem po glavi, sjebalo godine rada.

A jos da dodamo, kada je Amar došao u klub 09_te, imali smo šest dresova i isto toliko štucni. Totalni raspad sistema. Eh tada smo bili pred "nazovi" stecajem, nikada bliže.

Nezahvalnici dođu na gotovo pa pamet prosipaju. Razvale čitav jedan sistem pravljenjen za iskorak kluba.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 okt 2016, 17:19

Nije to bio nikakav sistem, već krpljenje i stvaranje ogromnog duga koji je ugrožavao opstanak kluba. Ovo što sad imamo je sistem zasnovan na stabilnim i čvrstim temeljima, garancija za budućnost.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 okt 2016, 17:23

Virtu4l je napisao/la:Nije to bio nikakav sistem, već krpljenje i stvaranje ogromnog duga koji je ugrožavao opstanak kluba. Ovo što sad imamo je sistem zasnovan na stabilnim i čvrstim temeljima, garancija za budućnost.
Pojma nemaš sta pričaš.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 okt 2016, 17:27

Ljudima mozes sad uruciti trofej. Naravno da bi volio Zeljo bude prvi,ali ljudi dominiraju i svaka im cast.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 okt 2016, 17:31

Neandertalac je napisao/la:Pojma nemaš sta pričaš.
Naravno da imam. Upoređivati onaj javašluk sa ovim što danas imamo je u krajnju ruku neozbiljno, da ne upotrijebim neku drugu riječ. Amar Osim nema nikakve veze sa ovim, jer bi ti to odmah okrenuo u taj "anti-osim" pravac.

Klub koji je zaduživan kod ko zna koga i koliko, kojem su igrači i treneri pozajmljivali novac da preživi, klub koji nije plaćao ništa državi, klub koji nije znao kojom imovinom raspolaže, koji je tu svoju imovinu pod sumnjivim okolnostima prodavao još sumnjivijim osobama (poslovni prostori), klub sa blokiranim računima, klub kojem su Žujo i Kozarić prodavali priču o Mercedes arenama, itd... ovako mogu do zore - smiješno je taj 'sistem' upoređivati sa ovim što imamo danas.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []