FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

alenpitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 05:42

PitarBordo je napisao/la:
alenpitar je napisao/la:mali je otisao, zadovoljio, dobio ponudu, ali je odbio iz istih razloga zbog kojih sad nije potpisao za nas-trazio odma fiksnu platu od XXX evra. ljudi ga normalno odbili I ostao je kod nas.
A kako ti ovo znaš? Da mu je Benfika ponudila nešto i on tražio više?

Na kraju krajeva ako je zadovoljio probu u Benfiki, vrijedi li onda lomiti kola na "balavcu" od 17 godina koji je zadovoljio najvećem portugalskom klubu?

Ne kontam zašto je odjednom taj stav mora pasti mrtva glava... I ne vjerujem, tačnije nemam pristup informacija gdje mogu da znam da li je zadovoljio i šta je Benfika ponudila i ko je odbio. For all I know možda je naša Uprava odbila jer njima nije odgovarao dio ugovora... Ponavljam ako je istina da je zadovoljio Benfiku, koji kurrac je onda nama puno dat mu kako tih 2k platu? Ako će nakon priprema i koje utakmice u prvom timu na zimu sa dužim ugovorom otići za značajne novce?

Evo ako ćemo matematikom, do zime da se na njega potroši 50.000€, ako je takav talent da je, ponavljam prema tvojim riječima, zadovoljio apetite jedne Benfike, onda će se na zimu za njega uzeti višestruko. Daleko od toga da mu treba dati, ili ne treba dati tolike pare, to uopšte nije u mom domenu debate, nego mi je zanimljivo kako smo haman "svjesni" koliko djete vrijedi, ali se budi polako ona "što bi on sa 17 imao platu što ja zaradim za pola godine."
to za benfiku sam cuo od nekog njemu bliskog I opet nisam vjerovao dok se sad nije desilo ovo sa nama.

zadovoljio je I dobio istu ponudu kao od nas. znaci minimum plata, uz mogucnost povisice I zarade u vidu bonusa ako se dokaze I zaigra u prvom timu, ali neko njemu blizak ne misli da je to dovoljno nego zeli odma ''milione''. znaci I velika benfika tako radi, sto je po mom misljenju sasvim ispravno jer nije isto igrati protiv djece I protiv krkana od 30 godina.

uprava treba I mora u ovakvim situacijama pokazati da niko nije iznad kluba, pogotovo ne dijete od 17 godina koje se tek treba dokazati u prvom timu. ako sad popuste, isto ce im se desiti iduce godine sa nekm novim hadzicem.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 05:56

alenpitar je napisao/la:
alenpitar je napisao/la:mali je otisao, zadovoljio, dobio ponudu, ali je odbio iz istih razloga zbog kojih sad nije potpisao za nas-trazio odma fiksnu platu od XXX evra. ljudi ga normalno odbili I ostao je kod nas.
A kako ti ovo znaš? Da mu je Benfika ponudila nešto i on tražio više?

Na kraju krajeva ako je zadovoljio probu u Benfiki, vrijedi li onda lomiti kola na "balavcu" od 17 godina koji je zadovoljio najvećem portugalskom klubu?

Ne kontam zašto je odjednom taj stav mora pasti mrtva glava... I ne vjerujem, tačnije nemam pristup informacija gdje mogu da znam da li je zadovoljio i šta je Benfika ponudila i ko je odbio. For all I know možda je naša Uprava odbila jer njima nije odgovarao dio ugovora... Ponavljam ako je istina da je zadovoljio Benfiku, koji kurrac je onda nama puno dat mu kako tih 2k platu? Ako će nakon priprema i koje utakmice u prvom timu na zimu sa dužim ugovorom otići za značajne novce?

Evo ako ćemo matematikom, do zime da se na njega potroši 50.000€, ako je takav talent da je, ponavljam prema tvojim riječima, zadovoljio apetite jedne Benfike, onda će se na zimu za njega uzeti višestruko. Daleko od toga da mu treba dati, ili ne treba dati tolike pare, to uopšte nije u mom domenu debate, nego mi je zanimljivo kako smo haman "svjesni" koliko djete vrijedi, ali se budi polako ona "što bi on sa 17 imao platu što ja zaradim za pola godine."
to za benfiku sam cuo od nekog njemu bliskog I opet nisam vjerovao dok se sad nije desilo ovo sa nama.

zadovoljio je I dobio istu ponudu kao od nas. znaci minimum plata, uz mogucnost povisice I zarade u vidu bonusa ako se dokaze I zaigra u prvom timu, ali neko njemu blizak ne misli da je to dovoljno nego zeli odma ''milione''. znaci I velika benfika tako radi, sto je po mom misljenju sasvim ispravno jer nije isto igrati protiv djece I protiv krkana od 30 godina.

uprava treba I mora u ovakvim situacijama pokazati da niko nije iznad kluba, pogotovo ne dijete od 17 godina koje se tek treba dokazati u prvom timu. ako sad popuste, isto ce im se desiti iduce godine sa nekm novim hadzicem.
Sorry al' to zvuči kao teška mahalska. On ako je odbio Benfiku za iste uslove koje nudi FKS sada onda što naši uopšte nude? Eto neće u Benfiku nego u FKS pod tim uslovima? Nema logike. A i to "hoće odmah milione da uzima" mi je pravo mahalski. Ovdje ispada da njegovi hoće veću platu nego što je Benfika nudila?

Ova Uprava očigledno ne može da se nosi sa ovim problemom jer još nije riješeno. Ili ne znaju ili čekaju da se samo riješi.

Da podvučemo crtu, prema tvojim saznanjima:

- Pustili ga zimus (a znali da treba na ljeto pregovarati novi ugovor) da ide na probu umjesto na pripreme s prvom ekipom
- Nakon kratkog perioda zadovoljio apetite Benfike
- Benfika mu ponudila minimum platu (rekao si kao i kod nas to znači 500€), on odbio i tražio više
- Vratio se u FKS, Klub zna šta je i koliko je odbio
- Šalje ga da igra sa juniorima
- Debituje zadnjih 17 minuta prvenstva
- Nakon svega FSK mu nudi ugovor (isti?) iako znaju šta je kod Benfike odbio

Ako je ovako - klub je "sam sebi kriv" - ako mali ne želi (a ako je istina to što ti kažeš, bilo je to jasno onda još prije pola godine) da produži, ili raskinuti ugovor na njegovu štetu (mislim da se ne bi bunio) ili poslati ga u niželigaša ili ostaviti da odigra još jednu sezonu sa juniorima. Ako smatramo da ne vrijedi pare koje traži zašto se toliko bojimo da ga "odje8emo?"
Samo Saraj'vo.

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 06:13

Sorry al' to zvuči kao teška mahalska. On ako je odbio Benfiku za iste uslove koje nudi FKS sada onda što naši uopšte nude? Eto neće u Benfiku nego u FKS pod tim uslovima? Nema logike. A i to "hoće odmah milione da uzima" mi je pravo mahalski. Ovdje ispada da njegovi hoće veću platu nego što je Benfika nudila?

Ova Uprava očigledno ne može da se nosi sa ovim problemom jer još nije riješeno. Ili ne znaju ili čekaju da se samo riješi.

Da podvučemo crtu, prema tvojim saznanjima:

- Pustili ga zimus (a znali da treba na ljeto pregovarati novi ugovor) da ide na probu umjesto na pripreme s prvom ekipom
- Nakon kratkog perioda zadovoljio apetite Benfike
- Benfika mu ponudila minimum platu (rekao si kao i kod nas to znači 500€), on odbio i tražio više
- Vratio se u FKS, Klub zna šta je i koliko je odbio
- Šalje ga da igra sa juniorima
- Debituje zadnjih 17 minuta prvenstva
- Nakon svega FSK mu nudi ugovor (isti?) iako znaju šta je kod Benfike odbio

Ako je ovako - klub je "sam sebi kriv" - ako mali ne želi (a ako je istina to što ti kažeš, bilo je to jasno onda još prije pola godine) da produži, ili raskinuti ugovor na njegovu štetu (mislim da se ne bi bunio) ili poslati ga u niželigaša ili ostaviti da odigra još jednu sezonu sa juniorima. Ako smatramo da ne vrijedi pare koje traži zašto se toliko bojimo da ga "odje8emo?"
ponudili su mu isto minimum, ali mislim da je njihov minimum 1500 eura s tim da AKO SE DOKAZE dobio bi puno vise u vidu bonusa, isto kao kod nas.

ovo dole upravo tako kao sto si rekao;
-pustili ga (izasli mu u susret)
-on propustio pripreme i odbio ponudu benfike
-vratio se u klub I normalno je da ga vrate u juniore jer je propustio pripreme sa prvim timom (bar ja tako mislim)
-debituje zadnjih 17 minuta kad je vec bilo jasno da smo ostali bez trofeja I daje mu se na znanje da ce se racunati na njega
-na kraju FKS mu nudi ugovor I daje mu novu sansu da igra I da se dokaze ali on opet odbija.
nije klub nista kriv, dali su mu sansu zimus koju on nije iskoristio nego se vratio i klub mu je opet dao sansu da se dokaze ali on to odbija.mislim da mu je to bila velika greska jer sigurno bi se lakse prodao ako se dokaze u prvom timu nego iz junior. mnogi sanjaju da dobiju sansu u prvom timu a on je 2 puta odbija. treba imati na umu da je on jos uvjek samo talenat I ova bahatost bi ga mogla kostati karijere. unistice ga necija pohlepa
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 06:16

alenpitar je napisao/la: nije klub nista kriv, dali su mu sansu zimus koju on nije iskoristio nego se vratio i klub mu je opet dao sansu da se dokaze ali on to odbija.mislim da mu je to bila velika greska jer sigurno bi se lakse prodao ako se dokaze u prvom timu nego iz junior. mnogi sanjaju da dobiju sansu u prvom timu a on je 2 puta odbija. treba imati na umu da je on jos uvjek samo talenat I ova bahatost bi ga mogla kostati karijere. unistice ga necija pohlepa
Ako je tačno to što ti kažeš; koji inžinjer u Klubu je mislio da će neko ko je odbio 1.500€ u jednoj Benfiki, pristati na 500€ u zadnjoj ligi Evrope? :urnebes:
Samo Saraj'vo.

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 06:25

alenpitar je napisao/la: nije klub nista kriv, dali su mu sansu zimus koju on nije iskoristio nego se vratio i klub mu je opet dao sansu da se dokaze ali on to odbija.mislim da mu je to bila velika greska jer sigurno bi se lakse prodao ako se dokaze u prvom timu nego iz junior. mnogi sanjaju da dobiju sansu u prvom timu a on je 2 puta odbija. treba imati na umu da je on jos uvjek samo talenat I ova bahatost bi ga mogla kostati karijere. unistice ga necija pohlepa
Ako je tačno to što ti kažeš; koji inžinjer u Klubu je mislio da će neko ko je odbio 1.500€ u jednoj Benfiki, pristati na 500€ u zadnjoj ligi Evrope? :urnebes:
pa brate 500€ u FKS je kao 5000 u benfiki. a druga stvar je sansa koja mu se pruzila a on je odbio, znaci momak (ili neko njemu blizak) zeli bolji transfer za njega, a najbolja sansa za to mu je ako se pokaze u prvom timu I privuce europske klubove. nema tu nista cudno

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 06:53

alenpitar je napisao/la:pa brate 500€ u FKS je kao 5000 u benfik
Nisi realan... Ako je istina da je odbio savršene uslove za razvoj mladog igrača i base pay 1.500€ + bonusi - koja je budala mislila da će prihvatiti 500€ u ligi kao što je ova naša. :lol:

Ne kontam samo kako je 500€ u FKS k'o 10x više u Benfici... hajde da si rekao obrnuto...
Samo Saraj'vo.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jun 2017, 07:24

ja odbio milion eura platu u drugoj većoj firmi, jel sad dobijem 2 miliona od svoje male firme??? :D :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

kakve konstrukcije bajo moj :facepalm: :damn:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 07:33

DenchiNL je napisao/la:
ja odbio milion eura platu u drugoj većoj firmi, jel sad dobijem 2 miliona od svoje male firme??? :D :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

Šta je pisac htio da kaže? :lol:
Samo Saraj'vo.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jun 2017, 07:43

DenchiNL je napisao/la:

Šta je pisac htio da kaže? :lol:
i mene to interesuje? jesi mislio da FKS treba da se nadmeće sa Benfikom??? ili da ponudi cifru prema svojim finansijama???
simpatično baš
ali baš :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 16 jun 2017, 07:43

Nije kriv klub nego je kriv fuzio
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 07:50

alenpitar je napisao/la:pa brate 500€ u FKS je kao 5000 u benfik
Nisi realan... Ako je istina da je odbio savršene uslove za razvoj mladog igrača i base pay 1.500€ + bonusi - koja je budala mislila da će prihvatiti 500€ u ligi kao što je ova naša. :lol:

Ne kontam samo kako je 500€ u FKS k'o 10x više u Benfici... hajde da si rekao obrnuto...
ne mislis valjda da je realno da mu FKS ponudi isto ili vise nego benfika?
naravno da je trebao prihvatiti jer mu je pruzena sansa da ode van a on je nije iskoristio nego se vratio I onda mu je ponovo pruzena sansa za ispunjenje sna svakog mladog igraca, tj da zaigra za prvi tim, a on je I to odbio jer zeli pare. mislim da on u njegovim godinama nebi trebao razmisljati o visini plate nego o tome da igra I dokaze se. pa pola igraca u PL nema platu 1000km a njemu je to malo iako nije nikad nije igrao niti se pokazao u istoj. ne ide to tako brate

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 07:50

DenchiNL je napisao/la:
i mene to interesuje? jesi mislio da FKS treba da se nadmeće sa Benfikom??? ili da ponudi cifru prema svojim finansijama???
simpatično baš
Ko je rekao da treba da se nadmeće? Pitanje je bilo ko je u klubu mislio da će neko ko je odobio Benfiku i 1.500€ + bonusi (ako je istina) jer mu je bilo malo, prihvatiti 3x manje para u 100x slabijoj ligi. NIgdje nisam rekao da su budale jer nisu ponudili "više od Benfike" nego koji je ižinjer mislio da ako ponude manje da će pristati neko ko je odbio 3x više u 100x boljim uslovima jer je htio više.

Valjda kontaš šta sam htio da kažem, jer imam osjećaj da bi se ti sad sa mnom natezao, ali fakat htio da to izbacimo. I ja i ti smo navijali za FKS i prije Saida, Sabrine, Valentina, Nedima, Škore... Navijat ćemo i posle. Ako ti fakat nije jasno šta sam htio da kažem možemo nastaviti u PP, ali mislim da je jasno k'o dan.

U tvom primjeru, ti ako si odbio milion maraka od Microsofta recimo jer si htio više, a onda dođe neka firma iz Somalije i ponudi ti tri puta manje para i neuporedivo gore uslove, a znaju da si odbio Microsoft i zbog čega. Nema logike uopšte da to nude zar ne?
Samo Saraj'vo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 07:54

alenpitar je napisao/la: ne mislis valjda da je realno da mu FKS ponudi isto ili vise nego benfika?
Ma kakvo crno poklapanje Benfikine ponude, kažem ako je istina to što ti pričaš, a onda su naši znali da su njegovi zastupnici odbili Portugal, Benfiku i tri puta veća primanja i bonuse i neuporedivo bolje uslove jer su htjeli više para - koji kurrac su nudili nešto što nije ni u istom nivou? Gdje je tu logika,

Neko ponudi 10 milja ti za auto ti kažeš malo ti, dođe slijedeći zna šta si odbio i ponudi ti milju i po'... Nema logike.
Samo Saraj'vo.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jun 2017, 07:58

DenchiNL je napisao/la:
simpatično baš
Ko je rekao da treba da se nadmeće? Pitanje je bilo ko je u klubu mislio da će neko ko je odobio Benfiku i 1.500€ + bonusi (ako je istina) jer mu je bilo malo, prihvatiti 3x manje para u 100x slabijoj ligi. NIgdje nisam rekao da su budale jer nisu ponudili "više od Benfike" nego koji je ižinjer mislio da ako ponude manje da će pristati neko ko je odbio 3x više u 100x boljim uslovima jer je htio više.

Valjda kontaš šta sam htio da kažem, jer imam osjećaj da bi se ti sad sa mnom natezao, ali fakat htio da to izbacimo. I ja i ti smo navijali za FKS i prije Saida, Sabrine, Valentina, Nedima, Škore... Navijat ćemo i posle. Ako ti fakat nije jasno šta sam htio da kažem možemo nastaviti u PP, ali mislim da je jasno k'o dan.

U tvom primjeru, ti ako si odbio milion maraka od Microsofta recimo jer si htio više, a onda dođe neka firma iz Somalije i ponudi ti tri puta manje para i neuporedivo gore uslove, a znaju da si odbio Microsoft i zbog čega. Nema logike uopšte da to nude zar ne?
greška u koracima, ja već radim negdje, puste me ljudi da mi veća firma ponudi posao, ja odbijem, da li ja očekujem da dobijem sad veću platu od male firme u kojoj sam zaposlen jer sam odbio veću(Msoft)??? :D šega i znaš to....

momak hoće van i to je ok, u fudbalu postoji extra način da se prodaš, igraš u prvom timu, u evropi....u izlogu si pogotovo kao mlad igrač....ili ovo što mu menadžeri govore da ide na raskid, pa da ga probaju tako negdje uliva...a evo Dulje živog(i Stevanovića) kao dokaz da je ta strategija kar.ina...a Cimi kao zvijezda vodilja šta TREBA činiti da uspiješ....

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 08:01

alenpitar je napisao/la: ne mislis valjda da je realno da mu FKS ponudi isto ili vise nego benfika?
Ma kakvo crno poklapanje Benfikine ponude, kažem ako je istina to što ti pričaš, a onda su naši znali da su njegovi zastupnici odbili Portugal, Benfiku i tri puta veća primanja i bonuse i neuporedivo bolje uslove jer su htjeli više para - koji kurrac su nudili nešto što nije ni u istom nivou? Gdje je tu logika,

Neko ponudi 10 milja ti za auto ti kažeš malo ti, dođe slijedeći zna šta si odbio i ponudi ti milju i po'... Nema logike.
pa jednostavno zato sto se je vratio kuci. nije on igrac npr olimpika, pa da mu je benfika nudila 1500 a mi 500 pa ocekujemo da prihvati. nego on nije uspio u namjeri da dobije ono sto je trazio vani I sad se vratio ko popisan I ocekuje da mu FKS ponudi isto. nije on nikakva zvijezda da moze nekom postavljati uslove. treba se prvo dokazati na terenu da bi mogao reci ja hocu ovo ili ono. nije dovoljan samo talenat, treba malo I raditi I pokazati se na djelu

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jun 2017, 08:04

alenpitar je napisao/la:

pa jednostavno zato sto se je vratio kuci. nije on igrac npr olimpika, pa da mu je benfika nudila 1500 a mi 500 pa ocekujemo da prihvati. nego on nije uspio u namjeri da dobije ono sto je trazio vani I sad se vratio ko popisan I ocekuje da mu FKS ponudi isto. nije on nikakva zvijezda da moze nekom postavljati uslove. treba se prvo dokazati na terenu da bi mogao reci ja hocu ovo ili ono. nije dovoljan samo talenat, treba malo I raditi I pokazati se na djelu
činjenice:

-on nema milju i po
-FKS mu nudi više od trenutnog ugovora

to ko je koju trebu mogo opalit i ko je šta odbio ni u osnovnoj nije palilo...

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 08:06

DenchiNL je napisao/la:
momak hoće van i to je ok, u fudbalu postoji extra način da se prodaš, igraš u prvom timu, u evropi....u izlogu si pogotovo kao mlad igrač....ili ovo što mu menadžeri govore da ide na raskid, pa da ga probaju tako negdje uliva...a evo Dulje živog(i Stevanovića) kao dokaz da je ta strategija kar.ina...a Cimi kao zvijezda vodilja šta TREBA činiti da uspiješ....
Slažem se. 100% si u pravu. Ovo sa Hadžićem je školski primjer nesposobnosti zastunika. Pogtovo ako je istina da je zadovoljo tamo u Benfiki i odbijeni uslovi. Kad skontaš da ti portugalci redovno uvaljuju Machesterima i Realima omladince za 20, 30, 50 miliona €, pa bolan kad su mu rekli milja i po' osnova (ako je istina) potpisati iste sekunde, pa u takve klubove se ide o svom trošku samo da si dio programa i razvijaš se na tom nivou.

Mada je dio krivice za cijelu priču i na klubu realno. Pustio igrača na probu, ovaj odbio zbog XYZ iznosa htio više, oni kontali da će za znatno manje produžiti nakon pola godine i 17 minuta u timu... Najviše ispašta sam igrač, bez obzira da li on stvarno želi da igra u FKS ili Barci, ovo je već druga pauza gdje fula timske pripreme, tu su krivi ti koji ga vodaju 3/4 a 1/4 klub koji je dozvolio da potencijalna (potencijalna, ne sigurna) zlatna koka hoda po probama i trune bez priprema u najvažnijim godinama za tranzcijiu u seniorski fudbal...

CIjela situacija je komedija živa, a na kraju nit će ga haman FKS prodati za velike pare, nit će mu menadžer i roditelji zaraditi velike pare... Jer ne zna se ko je ispao već levat, to je moje lično mišljenje. :thumbup:
Samo Saraj'vo.

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 08:12

ja ne vidim krivicu kluba u svemu ovome. cak mislim da mu je klub itekako izisao u susret kad ga je pustio sa priprema da ide I dokaze se, pa mu sad opet ponudili sansu da igra za prvi tim I bude u izlogu. mislim da mali ima pogresne ljude oko sebe I to bi ga moglo puno kostati u zivotu.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 16 jun 2017, 08:17

Sta je bolan dokazan igrac Hadzic, pa imali smo prije njeg stotine mladica koji su bili "dokazani" po juniorima i kadetima pa ih sad nema nigdje. Najbolji primjer mali Handzic Faris, licno sam ga i gledao, a i igrao protiv njeg par puta. Bio je svemirac s loptom u odnosu naspram nas ostalih, tad su ga dizali u zvijezde, navodno Inter zainteresovan, pa ga eno u Velezu spasava karijeru.
Radovac i Hadzic uopste nmg u isti kos. Samir se dokazao itekako, povreda ga je malo zeznula, a vjerujem da ce se ove sezone on itekako vratiti.

Za onih 17 minuta u Krupi mu se ne moze suditi, trebalo mu se suditi po pripremama s prvim timom, gdje bi pokazao zalaganje na treningu, zelju i volju. Pa na pripremnim mecevima, a nikad jadniju konkurenciju u napadu ne bi imao, kao sto je sad ima. Vjerujem da se potrudio da bi ove sezone odigrao sigurno nekih 40% utakmica, ako ne i vise.

Bit ce jos juniora, posebno ove generacije Sadikua i mladje, koje bas dominiraju u svojim ligama, ako ti sad jedan Hadzic pocne nabijat neke cifre i ti mu to dopustis, u buducnosti ce svaki od njih trazit neke svoje i ti ces se nac u sah mat situaciji. Pa Barselona koliko je juniora pustala za dzabe, prelazili po Arsenalu itd. Svaki imalo ozbiljniji klub ima neki kalup po kojem svaki mladi igrac dobija ugovor i po onome sta pokaze, taj se ugovor moze za mjesec dana prepravit, da zaradjuje duplo.

Boze moj, ni prvi ni posljedni primjer mladog igraca koji ce, kako stvari stoje, otici dzaba na kraju sezone, ali niko, bas niko ne smije bit veci od kluba, posebno ne dijete od 17 godina.

U juniorima imate igrace koji sanjaju da dobiju priliku u prvom timu i koji ce jedva cekati da dobiju poziv na pripreme, takvi ce puno vise ostavljati sebe na terenu, nego ovaki kao Hadzic.

Ako je imalo pametan, nek pogleda Hodzica i nek se rijesi tih ljudi koji mu brinu o karijeri, jer su vec na startu napravili toliko kardinalnih gresaka.

Malom Smajlagicu dati priliku vec u Evropskim utakmicama i dati njemu minute i povjerenje koje je Nedim trebao dobit, a nazalost nece.
1946~

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jun 2017, 08:20

DenchiNL je napisao/la:
Slažem se. 100% si u pravu. Ovo sa Hadžićem je školski primjer nesposobnosti zastunika. Pogtovo ako je istina da je zadovoljo tamo u Benfiki i odbijeni uslovi. Kad skontaš da ti portugalci redovno uvaljuju Machesterima i Realima omladince za 20, 30, 50 miliona €, pa bolan kad su mu rekli milja i po' osnova (ako je istina) potpisati iste sekunde, pa u takve klubove se ide o svom trošku samo da si dio programa i razvijaš se na tom nivou.

Mada je dio krivice za cijelu priču i na klubu realno. Pustio igrača na probu, ovaj odbio zbog XYZ iznosa htio više, oni kontali da će za znatno manje produžiti nakon pola godine i 17 minuta u timu... Najviše ispašta sam igrač, bez obzira da li on stvarno želi da igra u FKS ili Barci, ovo je već druga pauza gdje fula timske pripreme, tu su krivi ti koji ga vodaju 3/4 a 1/4 klub koji je dozvolio da potencijalna (potencijalna, ne sigurna) zlatna koka hoda po probama i trune bez priprema u najvažnijim godinama za tranzcijiu u seniorski fudbal...

CIjela situacija je komedija živa, a na kraju nit će ga haman FKS prodati za velike pare, nit će mu menadžer i roditelji zaraditi velike pare... Jer ne zna se ko je ispao već levat, to je moje lično mišljenje. :thumbup:
pa eto ja opet vidim neku logiku, ma koliko naivna, tipa odbio, smatra da vrijedi više i hoće da se dokaže, odlično! evo ugovor pa da te vidimo i u prvom timu da se probiješ...normalno ne možemo parirat većim klubovima finansijski, ali eto poboljšan ugovor je vid vjere u igrača...sad što ne očekuju je to da će mu zastupnici hladno ostavit momka da presjedi još 2 prelazna i ode džabe...jer njima je do love , boli njih da li će on bit u zaostatku i zakočit svoj napredak...bezze rezonovanje...a i pada u očima svima...osim toga ko god bude htjeo pričat s njim zapitat će se gdje je bio zadnju godinu i po ako je takav talent???

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 24 gosta.