FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la admin » 01 nov 2016, 16:47

carsijaba je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ovo je najbolja uprava, vratili smo sve dugove. Masala, kucni te u drvo.
Imam konstruktivan prijedlog. Uprave i ljudi koji su napravili dugove treba da ih i vrate, a naročito ukoliko se ustanovi (a revizije su ustanovile) da su usput radile i protuzakonito. Ako radiš protuzakonito onda ide prekršajna ili krivična prijava za odgovorna lica.

Glupo bi bilo @amazon, da ti u kućnom budžetu zadužiš se neku silnu lovu, zavališ se Bogu i narodu i onda sav sretan odeš i kažeš mlađem bratu, de Boga ti vratider ovih pišljivih par miliona KM što sam se uvalio. Yebiga, varao sam Državu, igrače, uposlenike, ma nema koga nisam varao i pravio dugove, ali ti si mlađi brat i ti to sve treba da vratiš pošteno.
Jel bi ovo važilo samo za one koji su krenuli od nule ili iz minusa, pa pravili minuse ili vrijedi i za onog ko je startao sa 4-5 miliona pa ih sveo na 1-2?

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 nov 2016, 16:51

Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:Smanji ti malo doživljaj, baci šta konkretno ;)
Petrović godišnje, sa svim skoro 150 000. Bez bonusa. Ako uzme titulu ja bi mu dao 200 000 svijetla obraza. Da mi ne počneš vrijedi li i te floskule...

Edit. Još bolje odraditi komparaciju. Amar nas nije toliko koštao u dvije sezone, Oda da je ostao u tri. Uzmi papir i olovku pa računaj.
Najjača je ta "sa svim skoro 150", a onda ti bi mu dao 200.000 a titulu može uzet al u rcuku. Ja iskreno ne znam niti koliko je Amar imao niti koliko Mrvica ima. Ne znaš ni ti ali lupaš neke mahalske ovdje, kao imaš info insajder iz prve ruke. Bjež ba...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 nov 2016, 16:57

admin je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ovo je najbolja uprava, vratili smo sve dugove. Masala, kucni te u drvo.
Imam konstruktivan prijedlog. Uprave i ljudi koji su napravili dugove treba da ih i vrate, a naročito ukoliko se ustanovi (a revizije su ustanovile) da su usput radile i protuzakonito. Ako radiš protuzakonito onda ide prekršajna ili krivična prijava za odgovorna lica.

Glupo bi bilo @amazon, da ti u kućnom budžetu zadužiš se neku silnu lovu, zavališ se Bogu i narodu i onda sav sretan odeš i kažeš mlađem bratu, de Boga ti vratider ovih pišljivih par miliona KM što sam se uvalio. Yebiga, varao sam Državu, igrače, uposlenike, ma nema koga nisam varao i pravio dugove, ali ti si mlađi brat i ti to sve treba da vratiš pošteno.
Jel bi ovo važilo samo za one koji su krenuli od nule ili iz minusa, pa pravili minuse ili vrijedi i za onog ko je startao sa 4-5 miliona pa ih sveo na 1-2?
I tim sto su krenuli od 0 su legle nekke neplanske pare u liku i djelu Edina Dzeke.Zatim ti sto su kretali od nule su imali sigurnih blizu 300 milja km godisnje samo od Fabrike duhana i BH telecoma.Pa su od kantonalnog ministarstva kulture i sporta imali do 100 milja.Znaci da nisu nikako mogli krenuti od nule.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2016, 17:01

Monci je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:Smanji ti malo doživljaj, baci šta konkretno ;)
Petrović godišnje, sa svim skoro 150 000. Bez bonusa. Ako uzme titulu ja bi mu dao 200 000 svijetla obraza. Da mi ne počneš vrijedi li i te floskule...

Edit. Još bolje odraditi komparaciju. Amar nas nije toliko koštao u dvije sezone, Oda da je ostao u tri. Uzmi papir i olovku pa računaj.
Najjača je ta "sa svim skoro 150", a onda ti bi mu dao 200.000 a titulu može uzet al u rcuku. Ja iskreno ne znam niti koliko je Amar imao niti koliko Mrvica ima. Ne znaš ni ti ali lupaš neke mahalske ovdje, kao imaš info insajder iz prve ruke. Bjež ba...

Ti si pravo naporan lik. Popularni mrvica ima osam milja platu. Izračunaju sa porezima i stanarinom koliko to izađe u konačnici.
Amar u zadnjoj sezoni imao pet nakon povećanja.
Oda imao tri.
Sjajni dvojac iz Slovenije, bez ostalih troškova 12 000 mjesečno. Za raskid samo Allah zna koliko je dato jer su imali ugovor na dvije godine.

Fino ti kažem, možeš djeci i dijasporcima muda pod bubrege.

Čekamo da konačno u upravi stisnu jajca pa otvoreno krenu na na najtrofejnijih Željinoj trenera u istoriji a n ovako, mic po mic, kao mace oko teleće glave.

A ne smiju, krenuli bi oni...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 nov 2016, 17:14

Nek ima i 10 milja. Posteno je zaradio svaku marku. Covjek se trudi,planira i svaka mu cast. Glupo je porediti prosla i ova vremena. Ja bih volio kad bi mi mogli omoguciti odlicne plate i premije velike za svakog igraca koji se trudi. Samo nek im placaju redovno. Ne daj Boze da dodjemo u situaciju da im kasne od 2-3 mjeseca. Ljudi hrane porodice od tih para i zaradjuju ih posteno. Da Bog da imali tri puta vece nego sad nekad u buducnosti ako Bog da. Imate na ****.ba intervju sa Slavkom tu objasnjava neke stvari pa mozete pogledati ako zelite.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 01 nov 2016, 17:24

carsijaba je napisao/la:

U globalu priča Vam je bezveze, jer se bavite posljedicama, a ne uzrocima. Kancerogeno tkivo je davno trebalo biti odstranjeno, kako bi se pacijent što brže oporavio. Sreća u nesreći je što je dijagnosticiran problem i on se rješava, nadam se ne prekasno. No bolje je ovako iz šupljeg u prazno.
Sve bi to bilo dobro i mogli se kititi necim da su dali svoje licne pare. Znaci oni su vratili to nesto od nasih para (dug nam je preko 4mil ukupan), a onda su potrosili isto nase pare na raskide ugovora sto nikad niko u historiji kluba nije. Znaci uzmi na teku i uporedis to dvoje oni nisu nista uradili u konacnici. Malo nesto vratili duga koji u odnosu na preko 4mil ukupnog nije nista za svrsavanje. A Boga mi raskidi ugovora mogu samo povecati taj dug jer nema priliva novca, nema evrope, nema Amira., Baje i Zubana. Znaci oni su klinicki mrtvi ako ne izvale svoje pare. A nisu budale da saju svoje pare ako cemo realno, to moze samo Amar budala.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2016, 17:27

Ček sekundu, u štabu su plaćenici, na instrukcijama, da vide do koje granice smiju pisati. Pa kada se vrate kreće diskusija.

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 nov 2016, 17:34

aleksandar_veliki je napisao/la:
Monci je napisao/la:Vidim neke komentare da imamo najskuplju ekipu ikada, pa bi zamolio one koji znaju da nam napišu koliko ova ekipa košta, koliko je koštala ekipa koja je osvojila duplu krunu, ili koliko je koštala ona iz 2001-02 godine sa Bešlijom i Muratom?
Kako pojedinci imaju sve papire i knjige ispred sebe, imaju uvid u sve znaju sve šega im je da nam bace ovaj odgovor. Hvala unaprijed...
Ako tebe interesuje, iako cisto sumnjam, pokazat cu ti ja platni spisak. Nije fer da ga ovdje lijepim posto svi klubovi to kriju.
Mene apsolutno ne interesuje, a sramota za klub je da ga ti imaš. Sa druge strane korektno od tebe je da ga ne objaviš. Iskreno većina ovoga što se ovdje piše me ne zanima, tipa finansije uprava dug, Kemo, Žujo, Amar, Miske i ostali...libo me ćuna za njih. Mene zanima da odem pogledat tekmu sa ekipom, i volim napustiti sretan i zadovoljan Dolinu. Ako i nije tako biće drugi put. To je moj otac usadio u mene još od 1971,od kada idem na tekme, i ja ne mogu a niti hoću drukčije.
A ovi "pro" et "contra" nek se glođu. Mene ne dotiču, al nemogu vala niti čitat kako kenjaju...moram nekad odgovoriti. I jednim i drugim, da znaju da postoje i "treći" koji svojom glavom misle...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 nov 2016, 17:43

Slavko kaze da je Besirevic prikljucen prvom timu,ali da ima problem sto jednu sedmicu bude dobar pa ga Slavko zeli staviti na klupu,a u drugoj potone skroz. Mali je potencijal. Jos je rekao da nije sigurno 100% da dolazi Zeba i da zna za price kad nije stavio Bekrica u tim za derbi,ali da ovaj nije bio spreman ( realno nije nikad,ali sta cemo). Na zimu trebamo vidjeti sta je sa Jovanom. I jos je rekao Slavko da je predao spisak pozicija gdje zeli igrace(vjerovatno je naveo i koje igrace zeli) i da u zimskom prelaznom roku nece ih puno otici jer ce im dat sansu do ljeta.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2016, 17:51

Pa ja i jesam "treći". Samo za Želju. To što me etiketiraju sa svih strana ne znači da je njihova laž istina.

Ako kažem da se amateri trebaju odmaknuti od sportskog dijela i prepustiti ga, ali pravo a ne fiktivno, ne kontam kako to ne ide u Željinu korist. Ne ide u korist nekih ljudi i vidi, baš ti me i napadaju najviše. Interesantno, zar ne...

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 nov 2016, 18:09

Neandertalac je napisao/la:Pa ja i jesam "treći". Samo za Želju. To što me etiketiraju sa svih strana ne znači da je njihova laž istina.

Ako kažem da se amateri trebaju odmaknuti od sportskog dijela i prepustiti ga, ali pravo a ne fiktivno, ne kontam kako to ne ide u Željinu korist. Ne ide u korist nekih ljudi i vidi, baš ti me i napadaju najviše. Interesantno, zar ne...
"U Zubanu i ekipi iz Tuborga je spas" :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Haj ba nismo djeca :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2016, 18:13

Monci je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Pa ja i jesam "treći". Samo za Želju. To što me etiketiraju sa svih strana ne znači da je njihova laž istina.

"U Zubanu i ekipi iz Tuborga je spas" :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Haj ba nismo djeca :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Eto vidiš. Tebi otac usadio da ideš na tekme, hvala mu. Miske, Dejo, Mini Mi i ostali ti usađuju ovo ostalo.

Još jednom, pošto si ti "treći", šta ima loše u tome da se amateri odmaknuti od sportskog segmenta?
Šteti li to Želji ili koristi?

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 nov 2016, 18:22

Iskreno ja fakat ne znam ko se šta pita i ne zanima me. Jedina stvar kojoj sam bio svjedok i čuo svojim ušima je da ova uprava odbija bilo kakav "rad" sa sudijama. Sigurno je da svako treba da radi ono što najbolje zna, pa i da vodi sportski segment. Ali odmah da smo načisto to ne može biti Zuban iz više razloga. Nuđena je ova pozicija Staniću i Šabanu, ali oni nisu trenutno zainteresovani. Čuo sam da je nuđeno još nekim ozbiljim poznavaocima nogometa, sjajnim bivšim igračima, sa odličnim konekcijama, ali niti oni nisu prihvatili. Razloge ne znam.
I buraz misli šta hoćeš ali nećeš me upaliti na priču Miske, Dejo i ostali...nisu moja tipa niti sekunde...kao ni što nisu ovi "iz sjene"..
Na žalost teško da se tu može pojaviti neko sa ozbiljnom pričom, idejom, strategijom i kešom Bogami...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 nov 2016, 18:24

Neandertalac je napisao/la: A ne smiju, krenuli bi oni...
Zašto bi neko krenuo na Amara, mislim 'krenuo' je malo grub pojam svakako?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2016, 18:35

Monci je napisao/la:Iskreno ja fakat ne znam ko se šta pita i ne zanima me. Jedina stvar kojoj sam bio svjedok i čuo svojim ušima je da ova uprava odbija bilo kakav "rad" sa sudijama. Sigurno je da svako treba da radi ono što najbolje zna, pa i da vodi sportski segment. Ali odmah da smo načisto to ne može biti Zuban iz više razloga. Nuđena je ova pozicija Staniću i Šabanu, ali oni nisu trenutno zainteresovani. Čuo sam da je nuđeno još nekim ozbiljim poznavaocima nogometa, sjajnim bivšim igračima, sa odličnim konekcijama, ali niti oni nisu prihvatili. Razloge ne znam.
I buraz misli šta hoćeš ali nećeš me upaliti na priču Miske, Dejo i ostali...nisu moja tipa niti sekunde...kao ni što nisu ovi "iz sjene"..
Na žalost teško da se tu može pojaviti neko sa ozbiljnom pričom, idejom, strategijom i kešom Bogami...
To što si čuo su ublehe. Evo da pojasnim. Ponude iz uprave Refikuu poziciju SD. Refik bolje od mene i od tebe zna dešavanja u klubu, ko se pita, koji je komandni lanac i kako funkcionišemo, mailovi, izvještaji i te stvari. Pa onda, upućen je kako u klubu nema nikoga iz njegove generacije, iz prijeratnih i posleratnih generacija, kako su neki od Zeljovaca za koje zna koliko su krvi za klub propišali brutalno popljuvali. Npr taj Zuban nam je toliko valjao da mi se gade iz kluba samo zbog njega. Zuban je legenda, oni su qarne. Vrijeme će pokazati, pred nama je.
I onda na sve to ponude Refiku platicu od pazi sada , 1 200 km. Čovjek se uredno zahvali i odbije.

Da su ga Mišo, Hadžija ili Švabo pitali, trčeći bi došao. Da u klubu ima još Željovaca, da zajedno pokušaju, opet bi se uključio. Ovako, on na vjetrometini, stavlja svoj ugled na kocku, godine iskustva a tamo neki bankar i trgovac da vedre i oblače. Da mu dovode trener od deset milja što nikada kluba u životu nisu vodili Ne ide to tako, kako rekoh jednom; nisu legende levati, pa ne bi bili legende već bi bili levati. Zar ne.

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 01 nov 2016, 18:41

Znaci da saberemo sve. Ovi su nas unazadili dobro na sportskom segmentu. Imamo dug od preko 4 miliona,para nema otisli na raskide ugovora i redovne obaveze, trofeja nema, evrope nema, igraca nema.

A zamisli ovo je najbolja uprava od poslije rata jer jer napravila parking, zamjenila drvenu konstrukciju i nabavila trafiku. Pa tacno da nije tuzno bilo bi smijesno.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 nov 2016, 18:42

Ništa nisi rekao, a posebno za Šabana. Na tvoju žalost izuzetno sam dobar sa njim, i razgovarali smo na temu njegovog ulaska u klub najmanje dvadeset puta. I to u zadnjih 10 godina. Znam njegov stav i u pravu je 100%. Pametan, inteligentan i namazan kakav je kao igrač takođe bio, ne treba mu to u životu, posebno sada kada mu je sin tu kao jedan od najvećih talenata generacije.
Za Zubana kao igrača sam prije par dana rekao mišljenje, a Zuban ne može biti SD jer je manager, i to je to. Nespojive su te dvije funkcije totalno. I pusti Boga ti Mišu Hadžiju i Švabu, pa i ostale veterane i legende neka rahat starost prožive....nisu oni za ovog filma.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2016, 18:50

Virtu4l je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la: A ne smiju, krenuli bi oni...
Zašto bi neko krenuo na Amara, mislim 'krenuo' je malo grub pojam svakako?
Ljubomora. Sujeta. Novac. Strah.

Ima razloga more. Odnosi su zahladnili kada im je rekao; **** klub u kojem Dejan Nikolić dovodi igrače. To je strašno pogodilo pojedince pa je Tuborg postao mjesto gdje se okupljaju neprijatelji a Amar persona non grata. Uposlenici su ga u strahu od reakcije uvrijeđenih izbjegavali u širokom luku. Čistka Amarovaca je započela i sklonjeni su prvo neki igrači pa Dogan, Zuban, neki članovi skupštine, još malo trenera u omladinskom itd...
Dado je npr morao otići, Memiju za dlaku uništili.

A od prije kojih mjesec u glavama nekih Amar je glavni neprijatelj. Taj koji pokreće hajke, štima sudije kontra kluba, rovari protiv "novog modela poslovanja" u kojem Miske i Dejo imaju ovlasti da potpisuju na tri godine sa debilima i nakon dva mjeseca raskidaju ugovore..

Pitanje dana, vidjećeš. Vidjćete. Samo još dok malo hrabrosti skupe, koji kamen prevrnu da nađu nešto što bi prikačili. Vidiš kako idu obračuni sa neistomišljenicima, svi smo svjedoci...

Monci@ **** al fakat. Svaki put te zapišam i ti ko herpes opet po svom. Na ignoru si.

UPRAVA NAPOLJE!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 01 nov 2016, 18:53

Miske ko rahmetli Tito :rol:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 nov 2016, 18:58

Vala da hoce otici ova Uprava pa da vidimo koga necete podnositi tad. Na ovoj temi se najmanje prica o igrama Zelje i onom sto treba da se prica. Ako vam toliko smetaju ljudi idite na zapad i fino im ispricajte sve sto imate.. Postoji mogucnost da odu ovi sad u januaru pa cemo vidjet hoce li legende htjeti se prihvatit ili cemo proljece docekati u nadi da bar mozemo izboriti ligu za prvaka.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Plavamamba i 14 gostiju.