Jest da bi trebalo novcanih sredstava, ali da li su nasi razmisljali da naprave tuzbu na sportskom sudu i kao pozadinu uzimajuci te slucajeve preldzic, biberovic i zadnji slucaj matkoviczaostrog je napisao/la: ↑27 nov 2024, 00:35Pravilo FIBA je da je do 16. godine morao imati državljanstvo BiH, inače ne može biti domaći igrač.
U biti, to pravilo je sasvim ok i po njemu Garza ne može igrati za BiH kao domaći.
Međutim, problem je što je FIBA kriminalna i što se to pravilo primjenjuje selektivno. Znajući to, Garzi se može skinuti zvjezdica uz dobar rad i trud sa FIBA.
Na primjer, priča da bi Vezenkov mogao igrati za Kipar uopšte nije ni van propisa, jer Vezenkov od rođenja ima kiparski pasoš.
Međutim, primjeri lakrdija su svuda oko nas, a u tome prednjači Turska. Primjera radi, Biberović do 16. godine nije nikada vidio Turske, a kamoli da je imao pasoš. Slična stvar je bila s Preldžićem, koji je u Tursku tek došao sa 20 godina, a Ilyasovi su tek izmislili sve. Čovjek rođen kao Arsen Ilyasov u Uzbekistanu 1984. godine, došao u Tursku 2002. Nahvatali nekog dedicu koji je lika prijavio kao Ersana i prijavio da je rođen "prije 15 godina"Kad je sve prošlo, priznali su da je rođen 1984., ali nisu ostatak priče
![]()
Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑27 nov 2024, 12:27Nema to nikakve veze, Garza je sigurno pojacanje za ovu ekipu pa makar i kao 12 igrac, FIBA po nekim smjesnim parametrima odreduje kome se skida zvjezdica i to je problem ove price, a ne to sta Garza nam moze donijeti.Shategabri je napisao/la: ↑27 nov 2024, 11:36Tačno se vidi kad piše neko ko poznaje materiju. Svaka čast!Divos je napisao/la: ↑27 nov 2024, 11:14Igrači mogu igrati kao nenaturalizovani igrači ili po osnovu rođenja (da su rođeni u toj zemlji) ili po osnovu porijekla jednog od roditelja. Uslov je da imaju pasoš te zemlje prije šesnaestog rođendana i da nisu nastupali za nacionalnu selekciju druge zemlje nakon sedamnaestog rođendana.
Tako kaže pravilnik FIBA. No FIBA ima običaj kršiti vlastiti pravilnik, brojni su primjeri, jedan je da je Karlo Matković nakon sedamnaestog rođendana igrao 2018-e za U-18 selekciju BiH a danas igra za Hrvatsku kao nenaturalizovani igrač. Ima još podosta sličnih primjera.
Kada je Garza u pitanju, tu je ključno da li je imao pasoš BiH prije šesnaestog rođendana. Ako nije, sužen je prostor dobijanja statusa nenaturalizovanog igrača. Naravno, valja pokušati, pa ako uspije, dobro i jest.
Opet kod očekivanja od igrača, ljubitelji košarke nekad izgube osjećaj za realnost. Velika očekivanja donose i velika razočarenja. Nešto slično kao sa Garzom imali su u Hrvatskoj gdje su godinama čekali Godoa, odnosno Šamanića, ravnajući se da čim je NBA igrač taj mora biti opasan i prema dosta dobrim brojkama u razvojnoj dži ligi. Kada su napokon dočekali Godoa, odnosno Šamanića, u nacionanoj selekciji, pokazalo se da su očekivanja bila prevelika, Kamenjaš i Amar su ga jednostavno izdominirali, što se pretvorilo u jednu jako ružnu pljuvačinu po ovom igraču u jednom hrvatskom sportskom portalu.
Ovo treba biti pouka i kada je Garza u pitanju. Luka je zaista dobro odigrao pretkvalifikacioni OKT u Poljskoj, međutim igrao je na parketu u paru sa Nurkićem protiv protivnika koji su igrali sa 4 spoljna i koji nisu pravi omjer, tu je jednostavno dominirao u reketu. Kako će se pokazati protiv igrača koji igraju evroligu ili jake evropske lige poput endesa, pokazaće se kada dođe do tog duela. Za sada je teško dati valjano predviđanje, Garza ima nesreću što su mu u timu konkurencija jedan od najboljih defanzivaca lige, Gober te Naz Rid, ponajbolji šesti igrač lige, tu je jako teško dobiti minute, a bez minuta, gubi se i kontinuitet igara.
Mada BiH je tu baš dobro popunjena, tu su Kenan Kamenjaš, Miralem Halilović a ako se plasira na EP (a šanse su dobre) priključiće se Jusuf Nurkić.
Usput smijesno je porediti ta dva igraca, Garza je igrac koji je stvoren za Europski sistem, plus ima i sut sto ovoj reprezentaciji moze biti od presudnog znacaja.
Kako god sve se mora uraditi da mu se skine zvjezdica i da zaigra kako treba, pa cemo mu onda suditi po partijama, ne skine li se zvjezdica nikad necemo ni dobiti priliku da ga poredimo sa tim boljim centrima.

"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
-
- Kontakt:
Koliko znam, Biberovic za Tursku moze igrati samo kao naturalizovani igrac, ne vodi se kao domaci
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Treba misliti i na budućnost.
Garza 25 godina, Kameni 24, Nurkić 30, Halilović 33.
Alternativa je Lončar koji igra iz zabave.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Pare, pare pokreću svijet
Politiku i nogomet
Parama ja kupujem sve
Jahte, konje, zamkove

Politiku i nogomet
Parama ja kupujem sve
Jahte, konje, zamkove

Defanzivnivezni je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:23Treba misliti i na budućnost.
Bgm,isti je bio jedan od glasnijih u svlacionici posle tekme

- InatSilniBosanski
- Kontakt:
I to isto uzeti u obzir, sa Garzom i ovim malim Amerom rijesili smo playa i centra u narednih 10 godina.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:23Treba misliti i na budućnost.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Dobrodosao...Defanzivnivezni je napisao/la: ↑26 nov 2024, 21:04
Pratim forum već godinama, ali tek sam se neki dan uspio registrovati.Vaya je napisao/la: ↑25 nov 2024, 22:19E upravo sve ovako...MElloo je napisao/la: ↑25 nov 2024, 21:29JA samo ne znam otkud tolika prica u Hrvatskoj da su oni kvalitetnija reprezentacija a BiH se kao vise borila i imala bolju publiku.
Oni su propali mnogo, u kvalama su znali izgubit od puno gorih ekipa od Bih.Njihova liga je losija od nase.
Cibona je sigurno trenutno losija ekipa od Kk Bosne , Zadar i Spliut se ajde malo drze al sve to ekipe donjeg doma ABA lige.
Koliko su prizivali ovog Brankovica lik ni sam ne zna kako je zavrsio u Bajernu.Kamenjas bi s njegovim tijelom nba starter bio.
Ako oduzmemo sut za 3 koji je Hrvatsku srao u prvoj a BiH u drugoj utakmici,Bih je mnogo kvalitetnija ekipa u svakom kosarkaskom segmentu.
Oni su okupili najjace sto mogu trenutno, a nama su falili i Halilovic i Sulejmanovic pa cak i Penava.S njima ovo ne bi bilo ni blizu.
Ja i dalje mislim da smo mi u ovim sastavima bolji od njih i dosta uigraniji, koherentniji i smislenij tim i zbog toga uopce sinocnju pobjedu necu pripisati kao zasluga Adisu, kao sto su mnogi danas...
Njih je prosrala trica u prvoj utakmici, a nas je prosrala u drugoj i to je to...
Mi mozemo samo Bogu zahvaliti sto je na suprotnoj strani je podjednako ista ubleha od trenera ili cak i gora... Jel smo mi svjesni, da smo zadnjih 8 minuta utakmice odigrali gdje su nam 4 igraca prve petorke odigrali sa 4 faula i da su zavrsili utakmicu bez iskljucenja, ne racunajuci Atica koji izasao odmah na pocetku 4 cetvrtine... Pa da ja na suprotnoj strani bio iole pismeniji i sposobniji trener, mi bi zadnjih 5 minuta utakmice igrali sa Camparom, Sejficem, Loncarom i Vrabcom u petorci - hvala Bogu pa nije ispalo tako...
Niko ne osporava pozrtvovanost i posvecenost igraca, pogotovo kada nemaju nikakve podrske od saveza, kada igraju u losim uslovima i slicno...medjutim, ja mislim da mi previse znacaja dajemo ovoj sinocnjoj pobjedi...i opet se pokazuje da smo sampioni u pumpanju atmosfere bez opravdanja, kao i obicno u pljuvanju koje po obicaju slijedi nakon toga...
Evo priznajem, da strucni stab nema podrske od sistema i sve...ali Adise dragi, ovakva rastimovana Hrvatska je u Zagrebu izgledala kao Warriorsi iz 2015/2016... Smith je bio kao Curry, a Bozic kao Larry Bird... Mi smo u Zagrebu u zadnjih 30 sekundi primili 2 trice kao posljednji levati i zaostatak digli sa 7 na 13...e na ove stvari ja imam prigovor Adisu, kao i njegovo glupiranje i baljezganje oko naturalizovanog igraca, kako to nama ne treba...isto mene ne moze niko ubjediti, da decko koji pauziro 3-4 godine igranja reprezentativne kosarke i to u omladinskim kategorijam gdje se prvenstva igraju svake godine, je odjednom postao toliki negativac...svi znamo da Suljina karijera nije otisla u zeljenom pravcu, tako da vjerujem kada bi on samo interesno za sebe razmisljao (a uvjerili smo se danije takav), da bi u konacnici htio igrati za reprezentaciju da se samo u konacnici nesto bolje izreklamira na trzistu... Eno sad se spominje i neki beef sa Halilovicem...evo treba ispratiti naredne utakmice italijanskog prvenstva i FIBA Eurocupa, ako bude igrao - onda je opet neki zajeb...
Eh sad se postavlja pitanje, da si u Zagrebu imao n raspolaganju Alibegovica, Halilovica i Sulejmanovica da se rotiraju i trose Bozica - **** bi on moj postigao skoro 30 poena...da si imao iole normalno crnca, pa makar onog iz Bosne, da si mu dao pasos i da je samo bio dostupan ovaj prozor, mislim da bi bio dovoljan da Smith na kraju gadja trice 40%, a ne 70% kao sto je bilo...
Evo ja vjerujem da interni dusmani rade sve da se sistem sabotira, od politike do poltrona koje redaju u savezu...ali vajda je u interesu i Adisu da sa ovom ekipom napravi neki iskorak i bolji rezultat, valjda ce i njemu onda biti bolje u trenerskoj karijeri...s toga mi nije jasno, sto nije, kada je shvatio prije 8-9 da od Robersona nema vise nista, otisao u savez i na sto im stavio spisak od 5 playeva iz Eurocupa i dubio na glavi slijedecih 6 mjeseci dok se jedan ne rijesi...nego on mamlaz pricao Talicu koji je propao i Kondicu, a obojica pisaju po njemu ima 2 godine...
Sve vjerujem i sve razumijem...cestitke svim igracima, pogotovo ovim sto su sinoc pobjedu iznijeli sa povredama, Musi koji nije igrao mjesec dana i Vrabcu koji je razmisljao o materi u bolnici, ali treba se ohladiti od sinocnje euforije...jasno je meni da je nama svima drago sto smo ih sinoc mlatnuli, pogtovo radi ovih nasih skutora u savezu...medjutim ljudi nemojte da se zavaravamo...ovakva Hrvatska je odavno rastimovana i raspustena banda, koja da nema 2-3 kapitalca iz NBA bila donji dio evropske kosarke...i cvrsto i dalje stojim, samo da je bilo vise ozbiljnosti i sistema za 10%, uvjeren sam da smo mi trebali ovakve Hrvate pobjediti po 10 u razlike u obje utakmice i vec bi stavili prst u uho sto se tice EP...
Ova nasa generacija igraca je zaista unikatna i specificna, svi poznajemo te karakteristike...vjerujem da imamo kvalitetnijeg trenera, da bi on uspio izvuci iz ove ekipe jos 15%-20%...
Nista, dosta pametovanja...
Zavrsit Castanedu, sjest pricat sa Sulejmanovicem i Halilovicem, te vidjeti sta se dogadja sa Penavom, mada je on kalkulant i nije mu prvi put da izbjegava igranje za reprezantaciju...ispratiti formu Mutica i vidjeti je li to sto on igra u Belgiji kvalitet koji bi pomogao nama u reprezentaciji...ovo srediti do februara 2025...tada ce biti pauza u Euroligi, za nadat je se da ce Francuzi htjeti rijesiti krizaljku za sebe u Zagrebu i da se nece htjeti zajebavati sa nama oko toga u zadnjoj utakmici...
Ako to aBd prodje dobro, obavezno stisnuti savez da i sve relacije koje postoje da skine zvjezdica Garzi i sa zdravim timom bez povreda, ubjedjen sam da bio ova ekipa uspjela napraviti iskorak na Eurobasketu, kao i da bi bila kadra odigrati vrhunske slijedece kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pa mozda u konacnici i probati se kbalifikovati na isto...sto bi bio vrhunski rezultat, a za sta ova ekipa sigurno ima potencijala...
Eto dosta od mene...
Evo skoristit ću prvi post da se potpuno složim sa tvojim komentarom, potpis.![]()

Jesi siguran u ovo?19vendetta87 je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:20Koliko znam, Biberovic za Tursku moze igrati samo kao naturalizovani igrac, ne vodi se kao domaci
-
- Kontakt:
Vaya je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:44Jesi siguran u ovo?19vendetta87 je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:20Koliko znam, Biberovic za Tursku moze igrati samo kao naturalizovani igrac, ne vodi se kao domaci
Tarik je rođen u Zenici, u Bosni i Hercegovini, a poseduje i tursko državljanstvo, međutim za njihov nacionalni tim neće moći da zaigra kao domaći igrač.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
HvalaVaya je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:41Dobrodosao...Defanzivnivezni je napisao/la: ↑26 nov 2024, 21:04
Pratim forum već godinama, ali tek sam se neki dan uspio registrovati.Vaya je napisao/la: ↑25 nov 2024, 22:19
E upravo sve ovako...
Ja i dalje mislim da smo mi u ovim sastavima bolji od njih i dosta uigraniji, koherentniji i smislenij tim i zbog toga uopce sinocnju pobjedu necu pripisati kao zasluga Adisu, kao sto su mnogi danas...
Njih je prosrala trica u prvoj utakmici, a nas je prosrala u drugoj i to je to...
Mi mozemo samo Bogu zahvaliti sto je na suprotnoj strani je podjednako ista ubleha od trenera ili cak i gora... Jel smo mi svjesni, da smo zadnjih 8 minuta utakmice odigrali gdje su nam 4 igraca prve petorke odigrali sa 4 faula i da su zavrsili utakmicu bez iskljucenja, ne racunajuci Atica koji izasao odmah na pocetku 4 cetvrtine... Pa da ja na suprotnoj strani bio iole pismeniji i sposobniji trener, mi bi zadnjih 5 minuta utakmice igrali sa Camparom, Sejficem, Loncarom i Vrabcom u petorci - hvala Bogu pa nije ispalo tako...
Niko ne osporava pozrtvovanost i posvecenost igraca, pogotovo kada nemaju nikakve podrske od saveza, kada igraju u losim uslovima i slicno...medjutim, ja mislim da mi previse znacaja dajemo ovoj sinocnjoj pobjedi...i opet se pokazuje da smo sampioni u pumpanju atmosfere bez opravdanja, kao i obicno u pljuvanju koje po obicaju slijedi nakon toga...
Evo priznajem, da strucni stab nema podrske od sistema i sve...ali Adise dragi, ovakva rastimovana Hrvatska je u Zagrebu izgledala kao Warriorsi iz 2015/2016... Smith je bio kao Curry, a Bozic kao Larry Bird... Mi smo u Zagrebu u zadnjih 30 sekundi primili 2 trice kao posljednji levati i zaostatak digli sa 7 na 13...e na ove stvari ja imam prigovor Adisu, kao i njegovo glupiranje i baljezganje oko naturalizovanog igraca, kako to nama ne treba...isto mene ne moze niko ubjediti, da decko koji pauziro 3-4 godine igranja reprezentativne kosarke i to u omladinskim kategorijam gdje se prvenstva igraju svake godine, je odjednom postao toliki negativac...svi znamo da Suljina karijera nije otisla u zeljenom pravcu, tako da vjerujem kada bi on samo interesno za sebe razmisljao (a uvjerili smo se danije takav), da bi u konacnici htio igrati za reprezentaciju da se samo u konacnici nesto bolje izreklamira na trzistu... Eno sad se spominje i neki beef sa Halilovicem...evo treba ispratiti naredne utakmice italijanskog prvenstva i FIBA Eurocupa, ako bude igrao - onda je opet neki zajeb...
Eh sad se postavlja pitanje, da si u Zagrebu imao n raspolaganju Alibegovica, Halilovica i Sulejmanovica da se rotiraju i trose Bozica - **** bi on moj postigao skoro 30 poena...da si imao iole normalno crnca, pa makar onog iz Bosne, da si mu dao pasos i da je samo bio dostupan ovaj prozor, mislim da bi bio dovoljan da Smith na kraju gadja trice 40%, a ne 70% kao sto je bilo...
Evo ja vjerujem da interni dusmani rade sve da se sistem sabotira, od politike do poltrona koje redaju u savezu...ali vajda je u interesu i Adisu da sa ovom ekipom napravi neki iskorak i bolji rezultat, valjda ce i njemu onda biti bolje u trenerskoj karijeri...s toga mi nije jasno, sto nije, kada je shvatio prije 8-9 da od Robersona nema vise nista, otisao u savez i na sto im stavio spisak od 5 playeva iz Eurocupa i dubio na glavi slijedecih 6 mjeseci dok se jedan ne rijesi...nego on mamlaz pricao Talicu koji je propao i Kondicu, a obojica pisaju po njemu ima 2 godine...
Sve vjerujem i sve razumijem...cestitke svim igracima, pogotovo ovim sto su sinoc pobjedu iznijeli sa povredama, Musi koji nije igrao mjesec dana i Vrabcu koji je razmisljao o materi u bolnici, ali treba se ohladiti od sinocnje euforije...jasno je meni da je nama svima drago sto smo ih sinoc mlatnuli, pogtovo radi ovih nasih skutora u savezu...medjutim ljudi nemojte da se zavaravamo...ovakva Hrvatska je odavno rastimovana i raspustena banda, koja da nema 2-3 kapitalca iz NBA bila donji dio evropske kosarke...i cvrsto i dalje stojim, samo da je bilo vise ozbiljnosti i sistema za 10%, uvjeren sam da smo mi trebali ovakve Hrvate pobjediti po 10 u razlike u obje utakmice i vec bi stavili prst u uho sto se tice EP...
Ova nasa generacija igraca je zaista unikatna i specificna, svi poznajemo te karakteristike...vjerujem da imamo kvalitetnijeg trenera, da bi on uspio izvuci iz ove ekipe jos 15%-20%...
Nista, dosta pametovanja...
Zavrsit Castanedu, sjest pricat sa Sulejmanovicem i Halilovicem, te vidjeti sta se dogadja sa Penavom, mada je on kalkulant i nije mu prvi put da izbjegava igranje za reprezantaciju...ispratiti formu Mutica i vidjeti je li to sto on igra u Belgiji kvalitet koji bi pomogao nama u reprezentaciji...ovo srediti do februara 2025...tada ce biti pauza u Euroligi, za nadat je se da ce Francuzi htjeti rijesiti krizaljku za sebe u Zagrebu i da se nece htjeti zajebavati sa nama oko toga u zadnjoj utakmici...
Ako to aBd prodje dobro, obavezno stisnuti savez da i sve relacije koje postoje da skine zvjezdica Garzi i sa zdravim timom bez povreda, ubjedjen sam da bio ova ekipa uspjela napraviti iskorak na Eurobasketu, kao i da bi bila kadra odigrati vrhunske slijedece kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pa mozda u konacnici i probati se kbalifikovati na isto...sto bi bio vrhunski rezultat, a za sta ova ekipa sigurno ima potencijala...
Eto dosta od mene...
Evo skoristit ću prvi post da se potpuno složim sa tvojim komentarom, potpis.![]()
![]()

- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ja koliko se sjecam kad je Tarik presao u Fener da je turski savez platio i Tariku i nasem savezu da promijeni drzavljanstvo, a on je pristao jer mu je trebalo da igra njihovo prvenstvo..
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
E onda je stvarno budala sto je pristao na ovo...19vendetta87 je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:49Vaya je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:44Jesi siguran u ovo?19vendetta87 je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:20
Koliko znam, Biberovic za Tursku moze igrati samo kao naturalizovani igrac, ne vodi se kao domaciTarik je rođen u Zenici, u Bosni i Hercegovini, a poseduje i tursko državljanstvo, međutim za njihov nacionalni tim neće moći da zaigra kao domaći igrač.
Nikada on nece biti izbor ispred igraca tipa Larkina i Wilbekina...
Kod nas bi se odlicno uklopio u ovaj copor 2-metrasa i igrao bih prvu petorku zagarantovano...
On je meni personifikacija svega onog u sto se Atic nije i nikada nece ni pretvoriti...
Pa dobro to je ok, da dobije tursko drzavljanstvo da se ne vodi k'o stranac u turskom sampionatu, medjutim haman nije dostigao status nenaturalizovanog igraca za Tursku po FIBa pravilima po ovome sto vendetta kaze...MilanMladenovic je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:52Ja koliko se sjecam kad je Tarik presao u Fener da je turski savez platio i Tariku i nasem savezu da promijeni drzavljanstvo, a on je pristao jer mu je trebalo da igra njihovo prvenstvo..
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Sa 17 je potpisao za Fener sto ga iskljucuje iz onog objasnjenja od ranije gdje je morao imati 16 ili manje godina, tako da bolje da igra za nas jer bi mogao doprinjeti ali sta je tu je.Vaya je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:56Pa dobro to je ok, da dobije tursko drzavljanstvo da se ne vodi k'o stranac u turskom sampionatu, medjutim haman nije dostigao status nenaturalizovanog igraca za Tursku po FIBa pravilima po ovome sto vendetta kaze...MilanMladenovic je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:52Ja koliko se sjecam kad je Tarik presao u Fener da je turski savez platio i Tariku i nasem savezu da promijeni drzavljanstvo, a on je pristao jer mu je trebalo da igra njihovo prvenstvo..
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
A ova FIBA pravila su smijesna, Varda je je igrao za 3 reprezentacije...MilanMladenovic je napisao/la: ↑27 nov 2024, 15:05Sa 17 je potpisao za Fener sto ga iskljucuje iz onog objasnjenja od ranije gdje je morao imati 16 ili manje godina, tako da bolje da igra za nas jer bi mogao doprinjeti ali sta je tu je.Vaya je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:56Pa dobro to je ok, da dobije tursko drzavljanstvo da se ne vodi k'o stranac u turskom sampionatu, medjutim haman nije dostigao status nenaturalizovanog igraca za Tursku po FIBa pravilima po ovome sto vendetta kaze...MilanMladenovic je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:52Ja koliko se sjecam kad je Tarik presao u Fener da je turski savez platio i Tariku i nasem savezu da promijeni drzavljanstvo, a on je pristao jer mu je trebalo da igra njihovo prvenstvo..
Eto Aziz voli izigravat dervisa, pa nek proba "zakuhati" potencijalno da se ovaj mali janjicar vrati u svoje maticno jato...
Ja vjerujem da njemu sutra malo karijera krene nizvodno, da bi ga se Turci odrekli...medjutim kako igra u zadnje vrijeme, da Bog da da ce se to desiti...
Larkin i wilbekim imaju više od 30 godina, jop jednu ili dvije će vjerovatno kao naturalizovani igrati za Tursku i eto Biberoviću šanseVaya je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:53E onda je stvarno budala sto je pristao na ovo...19vendetta87 je napisao/la: ↑27 nov 2024, 14:49Tarik je rođen u Zenici, u Bosni i Hercegovini, a poseduje i tursko državljanstvo, međutim za njihov nacionalni tim neće moći da zaigra kao domaći igrač.
Nikada on nece biti izbor ispred igraca tipa Larkina i Wilbekina...
Kod nas bi se odlicno uklopio u ovaj copor 2-metrasa i igrao bih prvu petorku zagarantovano...
On je meni personifikacija svega onog u sto se Atic nije i nikada nece ni pretvoriti...
U sportu i košarci važi pravilo, kako seješ, tako ćeš žnjeti. Koliko ulažeš u mlade, u njihov razvoj, tako će ti se vratiti. Ko misli drugačije, vjeruje da postoje "prečice", u zabludi je. Tu kada je budućnost BH košarke u pitanju, nije da obećava, naprotiv. Neka perspektiva se ne vidi, niti se nazire.
Nakon kratkotrajnog uzleta 2015-17.godine, slijede godine koje su obilježile posrtanja i u radu sa mlađim kategorijama i kada su u pitanju rezultati mlađih nacionalnih selekcija BiH. Selekcije U-16 i U-18 u B diviziji od osrednjosti do očaja, ova godina je blago rečeno katastrofalna.
Selekciju U-20 BiH uopšte nema godinama. Čak je progurano skaradno uvjerenje koje provejava samo u Hrvatskoj i BIH (i nigdje drugdje) da ta selekcija U-20 nije važna pa u BiH kažu "kad nije važna. koji će nam klinac". Naprotiv, to je najvažnija selekcija u mlađim kategorijama, važnija od U-16 i U-18 (koje nekad služe menadžerima da ponekad i protekcijom promovišu neke svoje klince) selekcija: Jer je to zadnja provjera pred seniorsku košarku, igrači su već isprofilisani, imaju nekoliko godina rada i to je pokazatelj tim igračima gdje su u odnosu na vršnjake, prilika da uvide i mane i koliko mogu parirati. Ja ne znam da li je u KS BiH baš tolika besparica da se moralo odustati od te selekcije, ali tim odustajanjem učinjen je zločin prema Zrni, Muliću, Trnki, Milovanoviću i drugim igračima godišta 2004. kao i onim mlađim ako u BiH istraju na pogubnoj orijentaciji zanemarivanja U-20 selekcije.
Klub u kojem se najozbiljnije radi jeste Igokea i jedini klub koji radom sa mlađim kategorijama parira timovima na eks-ju prostoru. Selekcija BiH je ove godine katastrofalno odigrala EP B divizije, Igokea koja čini jezgro te reprezentacije prije nekoliko dana pobijedi Cedevita Olimpiju koja čini jezgro slovenačke reprezentacije koja je osvojila bronzu na EP U-18. I tu ide pitanje, kako se dogodilo da isti juniori (Duvnjak, Hrelja, Jovičić, Kuridža, Aćimović) odigraju očajno EP B divizije i odigraju prije nekoliko dana odlično ABA tutnir protiv otbiljnijih ekipa nego na tom EP B divizije.
Kako napisah u mlade valja ulagati, ako ulažeš u mlade, možeš se nečemu nadati, ako ne, i ako ćeš tražiti rješenje da privoliš nekog igrača koji se formirao u Americi, piši propalo. To važi i za poziciju centra, koja obično nije deficitarna reprezentacijama na eks-ju prostoru, Kamenjaš jeste mlad, 2000.godište i centar koji je sazrio. O Garzi zavisno od statusa koji će imati, a i vidjećemo narednih godina gdje je. Onih mladih na žalost baš i nema (iako kako napisah ovi prostori ne bi trebali kuburiti sa tom pozicijom) tu je tek Andrej Aćimović, iste visine (207 cm) i igrom jako sličan Kamenjašu, no vidjećemo kako će se razvijati i da li će diostići potreban nivo. Treba tu i puno rada i puno toga da se posloži.
Nakon kratkotrajnog uzleta 2015-17.godine, slijede godine koje su obilježile posrtanja i u radu sa mlađim kategorijama i kada su u pitanju rezultati mlađih nacionalnih selekcija BiH. Selekcije U-16 i U-18 u B diviziji od osrednjosti do očaja, ova godina je blago rečeno katastrofalna.
Selekciju U-20 BiH uopšte nema godinama. Čak je progurano skaradno uvjerenje koje provejava samo u Hrvatskoj i BIH (i nigdje drugdje) da ta selekcija U-20 nije važna pa u BiH kažu "kad nije važna. koji će nam klinac". Naprotiv, to je najvažnija selekcija u mlađim kategorijama, važnija od U-16 i U-18 (koje nekad služe menadžerima da ponekad i protekcijom promovišu neke svoje klince) selekcija: Jer je to zadnja provjera pred seniorsku košarku, igrači su već isprofilisani, imaju nekoliko godina rada i to je pokazatelj tim igračima gdje su u odnosu na vršnjake, prilika da uvide i mane i koliko mogu parirati. Ja ne znam da li je u KS BiH baš tolika besparica da se moralo odustati od te selekcije, ali tim odustajanjem učinjen je zločin prema Zrni, Muliću, Trnki, Milovanoviću i drugim igračima godišta 2004. kao i onim mlađim ako u BiH istraju na pogubnoj orijentaciji zanemarivanja U-20 selekcije.
Klub u kojem se najozbiljnije radi jeste Igokea i jedini klub koji radom sa mlađim kategorijama parira timovima na eks-ju prostoru. Selekcija BiH je ove godine katastrofalno odigrala EP B divizije, Igokea koja čini jezgro te reprezentacije prije nekoliko dana pobijedi Cedevita Olimpiju koja čini jezgro slovenačke reprezentacije koja je osvojila bronzu na EP U-18. I tu ide pitanje, kako se dogodilo da isti juniori (Duvnjak, Hrelja, Jovičić, Kuridža, Aćimović) odigraju očajno EP B divizije i odigraju prije nekoliko dana odlično ABA tutnir protiv otbiljnijih ekipa nego na tom EP B divizije.
Kako napisah u mlade valja ulagati, ako ulažeš u mlade, možeš se nečemu nadati, ako ne, i ako ćeš tražiti rješenje da privoliš nekog igrača koji se formirao u Americi, piši propalo. To važi i za poziciju centra, koja obično nije deficitarna reprezentacijama na eks-ju prostoru, Kamenjaš jeste mlad, 2000.godište i centar koji je sazrio. O Garzi zavisno od statusa koji će imati, a i vidjećemo narednih godina gdje je. Onih mladih na žalost baš i nema (iako kako napisah ovi prostori ne bi trebali kuburiti sa tom pozicijom) tu je tek Andrej Aćimović, iste visine (207 cm) i igrom jako sličan Kamenjašu, no vidjećemo kako će se razvijati i da li će diostići potreban nivo. Treba tu i puno rada i puno toga da se posloži.
- Shategabri
- Kontakt:
Selektor U-16 je ako se ne varam Marin Bubalo, U-18 Boris Jokanović.Divos je napisao/la: ↑27 nov 2024, 15:22U sportu i košarci važi pravilo, kako seješ, tako ćeš žnjeti. Koliko ulažeš u mlade, u njihov razvoj, tako će ti se vratiti. Ko misli drugačije, vjeruje da postoje "prečice", u zabludi je. Tu kada je budućnost BH košarke u pitanju, nije da obećava, naprotiv. Neka perspektiva se ne vidi, niti se nazire.
Na njih treba adresirati neka od pitanja koja si ti naveo u ovom postu.
Koševo Zapad
Biberović nije želio da razgovara sa Bosnićem kad ga je zvao. Ne zanima ga reprezentacija BiH, ne zanima ga Bosna i Hercegovina. Kao što ni Đedovića nije zanimala deset godina, ali sad kad razmišlja šta će nakon što završi karijeru, možda u savez ili u KK Bosnu, priča da je sve to bio nesporazum, a njemu je BiH najvažnija na svijetu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.