FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HausMan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HausMan » 13 dec 2016, 14:40

"Željezničar je u prošlosti, koliko znam, griješio sa dovođenjem igrača i u klubu žele da najprije dođem i jedno vrijeme treniram sa ekipom. Meni se ne isplati prevaliti toliki put, tako da mislim da od cijele priče neće biti ništa. Ako ne dobijem uskoro neku primamljivu ponudu, onda se vjerovatno vraćam u Latviju. Takav imam dogovor s klubom", dodao je fudbaler koji je rođen u Tuzli.

Nasli ga na jutubu i onda na treningu da ga skautiraju :rol: :rol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 dec 2016, 14:41

Mislim da niko nece prihvatit da dodje na neku kao probu pa ako zadovolji da potpise. To mozda jeste ispravan put,ali rijetko koji igrac ce pristati na to.
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 13 dec 2016, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 13 dec 2016, 14:42

Mogu ja biti skaut na ovaj nacin. Dodji par treninga i onda cemo ocijeniti. Jesmo amateri u pm. :facepalm: :facepalm:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 dec 2016, 14:47

Reko je i slavko u prvom intervjuu, svaki igrac kojeg nije uzivo gledao bar nekoliko puta ce morat doc na probu, tako da ovo ne cudi
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 13 dec 2016, 14:50

Nijedan kvalitetan igrac nece dolaziti na probu. To su obicne gluposti i nestrucnost ljudi u klubu. Pri tome ne mislim na ovog igraca nego opcenito. Ako budu tako dovodili igraca nikad kvalitetnog igraca necemo dovesti. Zamisli Miroslovu Stevanovicu, Zeljo kaze dodji na probu par dana :clap: :clap:

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 13 dec 2016, 14:51

Tako je slažem se

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 13 dec 2016, 14:53

narodniheroj je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:
Ne znam kakav je stav kluba i rukovodtsva kluba po tom pitanju, negdje sam procitao da ono sto NFSBIH dogovori klub mora da ispostuje jer je isti clan tog saveza, i ako sam protiv te lige/kup-a (vec koji format bude) svakako da ce zarada konkretno sto se tice nas biti i vise nego dobra, na tih 800.000 eura dodas, iznos od prodaje karata dodje ti npr. Dinamo, Zvezda, Partizan sigurno da ce biti minimalno +8.000 dusa na stadionu kao i vecu atraktivnost domacih sponzora jer ce autom. imati siroko trziste za samopromociju samim tim i davat ce vise,a da ne govorim o eventualno tv. pravima, citam na jednom srpskom forumu kako je Arena Sport vec stala prva u red da otkupi TV.prava, znaci po tom pitanju se nesto zaista ozbiljno vrti i dogadja.
Moram priznati da mi je malo iznenađujuće da nisi za ovaj balkanski kup-ligu. Nekako sam stekao dojam da starija raja žele to takmičenje a ovi mlađi iz nepoznatih razloga izbjegavaju. Dovoljno je pogledati snimke prijeratnih utakmica protiv ondašnjih ekipa i jeza te prođe.
Smatram da bismo baš mi trebali biti pokretačka snaga iz BIH za organizovanje tako jakog takmičenja. Mali milion pozitivnih efekata bismo dobili tom ligom. Imali bi sigurno drastično povečan broj članova (masa raje ovu ligu ne shhvata ozbiljno i šprdaju se s njom u poređenju sa nekadašnjom, što i jest istina) Svaka tekma u Dolini urnebes, pun stadion, bolji kvalitet fudbala itd. TV prava, ulaznice, dobar izlog za mlađe igrače, sve bi bilo dinamičnije i sa više medijske pažnje, kao nekada. Na kraju krajeva takva liga bi jednostavno tjerala sve nas da budemo bolji, a to nam realno fali, taj neki pozitivan rivalitet sa ostalima. Svi znamo da je naša liga ispod svakog kriterija, po kvaliteti, infrastrukturi, posjećnosti, marifetlucima itd.
Protiv sam lige iz nekoliko razloga, medjutim ako dodje do formiranja iste i mi budemo ucesnici svakako da ce to biti dobro za klub sto se tice finansija i finansijskih prihoda, ali ni po cemu drugom.

Prvi i glavni razlog mog protivljenja regionalnoj ligi jeste rat, ratna desavanja i agresija, uzimajuci u obzir da sam tri godine rata proveo na prvoj liniji Trga Heroja i gledao kako kako nam jos 1991. Grbavicu i Zeljin stadion polako ali sigurno "zaokruzuju" a zatim i 1992. kako pale zapadnu tribinu, te kako sve nestaje u plamenu, sve ono sto Zeljo jeste, sto Zeljo predstavlja, ono bratstvo jedinstvo kada se nije gledalo ko je ko i kada smo svi bili jedno - navijaci Zelje, sva ona raja a bilo ih je mnogo koji su presli na drugu stranu i cinili taj zulum a mi bespomocni sve posmatrali.
Proslo je mnogo noci i strazi gdje sam sa nasim Muhamedom Bikicem inace prvoborcem te linije mastao i sanjao kada cemo se vratiti, nije bilo upitno hocemo li vec kada cemo se vratiti, pa zimske noci gdje od ludila i hladnoce nabrajas napamet sve igrace od sezone 1972., dok istovremeno sa druge strane gledas i slusas Slavkine cetnike sacinjene pretezno od Grobara i Delija, gdje slusas himne i navijacke pjesme Partizana i Zvezde, gdje orgijaju i senluce do ludila, a ja sve to nisam zaboravio niti cu ikada, i sa takvim izvinices danas jos gorom omladinom navijaca pomenuta dva kluba ja ne zelim i necu da moj Zeljo igra zajednicku ligu, ne za sve pare ovog svijeta niti za tih 800.000 eura, ima nesto mnogo svetije od toga a to su sva ona raja nasa, djeca, omladina, prijatelji, clanovi porodica koji su dali svoje zivote da odbrane taj dio.
Neko ce reci j*** sva ta prica, rat bio i prosao, idemo dalje ali ima na svu srecu i onih koji ne zaboravljaju neke stvari a ja sam jedan od takvih.

I na kraju samo zamisli kada bi npr. Zeljo otputovao u Beograd na utakmicu protiv Zvezde ili Partizana, sav taj cetnicki folklor na tribinama, pjesme, vrijedjanje, dali bi oni u stanju bili odigrati utakmicu kako treba? sjeti se utakmice repke u Beogradu, utakmice Srbija - Hrvatska, i pored toga sto nebi gledali gostujuce navijace tu bi opet bilo svega i svacega, i na kraju kome to sve treba?

Drugi razlog jeste kvalitet bh. fudbala u odnosu na Hrvatsku i Srpsku ligu, ruku na srce i Zeljo kao i Sarajevo bi u toj ligi tavorili u sredini tabele ili bi se borili za opstanak, vjerovatno bi i doslo par puta do bljeska i neke pobjede, ali ruku na srce po kvalitetu mi bi bili donji, samim tim osim finansijske koristi mi nikakve druge nebi imali, Dinamo i Rijeka zadnjih godina igraju grupne faze bilo LP. ili EL. Zvezda i Partizan mnogo manje ali su tu negdje vrte se, takodjer Hajduk i Vojvodina sigurno po kvalitetu su mnogo mnogo ispred nas po svemu i u takvoj konstalaciji snaga cemu sve onda? jednostavno to nam ne treba.
Imamo nasu ligu kakva god da je, izborili smo se za to, boze moj koliko ulazes toliko na kraju i dobijes, pa je tako i sa klubovima, za sve vece uspjehe treba novac, iskreno se nadam da ce se i to u buducnosti promijeniti, necu i ne zelim da domaca liga bude u podredjenom polozaju naspram te regionalne po bilo kojem osnovu a svakako da ce se to desiti ako dodje do formiranja regionalne lige, sve u svemu molim boga da od te lige zajednicke ne bude nista iz hiljadu i jednog razloga ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 dec 2016, 14:57

HausMan je napisao/la:Nijedan kvalitetan igrac nece dolaziti na probu. To su obicne gluposti i nestrucnost ljudi u klubu. Pri tome ne mislim na ovog igraca nego opcenito. Ako budu tako dovodili igraca nikad kvalitetnog igraca necemo dovesti. Zamisli Miroslovu Stevanovicu, Zeljo kaze dodji na probu par dana :clap: :clap:
Nece kvalitetni dolazit na probu, oni ce potpisat prije ,a ovi upitnog kvaliteta kao ovaj tomic ce dolazit

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 13 dec 2016, 15:01

irfo je napisao/la:
HausMan je napisao/la:Nijedan kvalitetan igrac nece dolaziti na probu. To su obicne gluposti i nestrucnost ljudi u klubu. Pri tome ne mislim na ovog igraca nego opcenito. Ako budu tako dovodili igraca nikad kvalitetnog igraca necemo dovesti. Zamisli Miroslovu Stevanovicu, Zeljo kaze dodji na probu par dana :clap: :clap:
Nece kvalitetni dolazit na probu, oni ce potpisat prije ,a ovi upitnog kvaliteta kao ovaj tomic ce dolazit
Da mogu dovesti kvalitetno ne bi dovodili igrace na probu. Ti za pet treninga ne mozes nista vidjeti. Igraci se skautiraju mjesecima..

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 13 dec 2016, 15:06

HausMan je napisao/la:Mogu ja biti skaut na ovaj nacin. Dodji par treninga i onda cemo ocijeniti. Jesmo amateri u pm. :facepalm: :facepalm:
:facepalm:

Bil ti doveo ovog Tomica, dao mu platu 3.-4.000 KM i ugovor na dvije godine? onako od oka da ne znas kakav je igrac, kao sto ne znas, kao ni ja niti bilo ka drugi, cini se da je kvalitetan igrac i nista vise, jbt igra u sklj. ligi a prije toga nastupao za prosjecnu ekipu Istre u Hrvatskoj, bolje da su mu ponudili probu nego da smo imali novog Bevaba, Husica i sl. slozit ces se zar ne?
1921'

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 dec 2016, 15:30

Zasto onda zeli Tomica ako trazimo samo kvalitetna i provjerena pojacanja ? Kako god mozda jeste ispravno,ali ako ce nam biti druga pojacanja kao ovaj Tomic jadna nam majka. Po meni glup potez Petrovica,ali eto vidjet cemo.

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 13 dec 2016, 15:32

vi ne znate bil srali il pišali

najbolje nazovemo par menadžera, kažemo spremite nam svaki po kamion igrača ali mješanac, i potpišemo ugovore sa svima, i onda ćemo raskidati

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 dec 2016, 15:40

Zaboravljate da su i markovic i krizman bili na probi pa su se pokazali kao pojacanja ;)

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 13 dec 2016, 15:50

LjoZee je napisao/la:Zasto onda zeli Tomica ako trazimo samo kvalitetna i provjerena pojacanja ? Kako god mozda jeste ispravno,ali ako ce nam biti druga pojacanja kao ovaj Tomic jadna nam majka. Po meni glup potez Petrovica,ali eto vidjet cemo.
Izvini, ali bi li ti ikada povjerovao da ce jedan Markovic koji je igrao za Lovcen, Zetu, Mogren i Mladost iz VO biti pojacanje? Jos covjek, prema Petrovicu, bio jedan od najboljih igraca.

Nadam se da ce se nastaviti sa ovom praksom. Eto, bili su sigurni u Zebu i njegove kvalitete, pa ga nisu pozvali na probu vec mu odmah dali da potpise ugovor. U kvalitete ovog su se htjeli uvjeriti, i svaka cast na tome. Nadam se da ce ovo postati novija ustaljena procedura. Dosta je bilo onih koji potpisu ugovor bez da su mjesecima unazad utakmicu odigrali.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 dec 2016, 15:55

Sve to stoji i za Markovica i za Krizmana. Medjutim,po mom misljenju je bolje dovesti kvalitetnog i provjerenog igraca npr. Subica ( samo primjer ) nego gubiti vrijeme na ovim probama. Rijetko ces ubosti,a igrac ce odraditi pola priprema i onda vidis da to nije to pa ispocetka trazi lijevog beka. Nadjes lijevog beka,a vec pripreme primakle kraju pa onda kao Krizman izdahne nakon pola sata. To je moje misljenje i ono mozda nije ispravno. Kako god valjda ce dovesti nekog ko ce nam pomoci u nastavku jer je bitna polusezona pred nama.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 13 dec 2016, 16:06

Da smo bog do i u proslosti ovako radili mi bi sada imali kristalno jasnu ekipu, nebi nam trebala ni pojacanja, nego smo sa svakom ublehom od igraca kojeg nam je preporucio jos veca ubleha u vidu Sase Cuka potpisivali ugovor.

Moja puna podrska ovakvom sistemu dovodjenja igraca :!:
1921'

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 13 dec 2016, 16:08

Za Subica, vjerujem, ne bi bilo probe. Za ove jutub igrace je MORA biti.
Sto za Zebu nije bilo probe?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 dec 2016, 16:11

Znam da ne bi. Moje misljenje je da ne trebamo gubiti vrijeme na ovakve igrace i probe vec da se dovedu 4 pojacanja provjerena i koja su spremna da igraju odmah u prvih 11 ako treba. Proba je ok ako ti neko preporuci igraca pa ga ti nisi nikad gledao uzivo.

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 13 dec 2016, 16:12

PA ŠTA SE TRENUTNO RADI NEGO SE TRAŽE IGRAČI KOJI ĆE IGRATI U PRVIH 11 JEL TI FINO IZJAVIO

o bože....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 dec 2016, 16:16

Izjavio pa se pojavila informacija da smo zvali igraca "provjerenog" na probu. Nek rade sta hoce.
Puna podrska Upravi i Slavki. ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], riki46 i 24 gosta.