Al, zato ima naznaka za domaću posjetu čak su i Moldavski novinari dobili informaciju kolika se posjeta očekuje.High je napisao/la:Nema nikakvih naznaka o cijenama karata? Vrijede li Moldavke tri forinte?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
SRETAN BROJ - 1725
Čitali su moje postove?pitic je napisao/la:Al, zato ima naznaka za domaću posjetu čak su i Moldavski novinari dobili informaciju kolika se posjeta očekuje.High je napisao/la:Nema nikakvih naznaka o cijenama karata? Vrijede li Moldavke tri forinte?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Podhitno se pojačat moramo...
Ovo sto si boldirao,nadam se da se salis i da ne mislis ozbiljno. Gdje to klub odreduje koji sistem ce trener da igra?!ShofaII je napisao/la:Ja samsam protiv mjenjanja trenera na ho-ruk. Bio sam protiv mjenjanja Jarnija, Kodre, Dzene, Prije toga protiv mjenjanja Husa pa i Varesanovica(sa djecom je zavrsio drugi)
Protiv Jesica sam bio jer se nigdje nije zadrzao vise od sezonu i pol a u 80% slucajeva ni sezonu. I on je vise trener kojeg dovodisse kad podmladjujes ekipu, gdje nema imperativ trofeja. I da nema vise od dva nova igraca.
Sad je najgori trenutak za mjenjanje Cale, iz razloga sto ne znamo ko bi dosao. Cala jee dosao, da spasi sezonu, da napravi stabilizaciju i taj proces jos nije zavrsio.
Sad bi se moglo razgovarati ko bi kao trener bio dobar iduce sezone, kao sto to rade klubovi poput Bajerna, Jeventusa isl. Znaci trener koji bi nastavio tamo gdje Cala zavrsi i trener koji nebi mjenjao stil igre nego ga unaptijedio. I poslije tog slijedeceg trenera novi koji dodje da unaprijedi stil igre.Trener nebi trebao da odredjuje stil i nacin igre, to bi trebao klub da odredjuje. A klub bi trebao da bira trenera koji moze da sa ekipom donese na terenu uz rezultat. U suprotnom je mjenjanje trenera jovo na novo ali nikako stabilnost.
Po meni treneri su tu na dvije sezone najoptimalniji, rijetki su kao Alex Ferguson, Wenger i slicni.
Calu bih ja drzao do kraja sezone i rekao mu da je ovo zadnja prilika da kao trener sa Sarajevom osvoji titulu, i da vise nece imati priliku. A u ovoj sezoni bih trazio trenera koji bi preuzeo ekipu iduce sezone. Cak ne bih otpisivao ni vracanje Kodre ili u najgorem slucaju dati priliku Dzeni ali da taj trener ostane tu dvije sezone.
To i ako negdje postoji to su bas izuzetni slucajevi. Druga stvar ko mislis da bi kod nas trebao to da odredi? Valentin,Sabrina,KenCho... ili da se se ostavi Calin sistem kao sveto pismo koje ce naredne generacije da slijede i unapreduju?
Dalje da te pitam,kazes Cala ne bi trebao da vodi ekipu duze od 2 godine,a ove sezone mu dati ultimatum da osvoji titulu ili ce letiti. Pa po tvojoj analizi on bi trebalo da bude bivsi svakako nakon ove sezone,jer ako ne osvoji ide smjena,a ako osvoji svakako je tu 2 sezone i treba da dode neko ko ce taj njegov sistem dalje usavrsavati.
Ne vidim nikakvu logiku ovdje!
Edit: u slijedecem postu kazes da Real godinama igra 442 i da mislis da i sada igra tu formaciju.
Pa ako si imalo Pratio Real ove,a i prethodnih sezona,mogao si vidjeti da igraju 433 ili rijede 4231. Dakle vec godinama ne igraju 442,a pogotovo to nije nikakva naredba ili strategija Reala ili bilo kojeg ozbiljnog i nkrmalnog kluba da se nareduje koju formaciju ekipa treba da igra i da time uslovljavaju trenera.
Trener je taj koji odlucuje koju ce mu formaciju i taktiku igrati ekipa,naravno shodno svojoj zamisli i igracima kojima raspolaze.
To svaku polusezonu i sezonu govorimo.SiouxLukavac je napisao/la:Podhitno se pojačat moramo...
SRETAN BROJ - 1725
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Šta će Velkoski igrat kod Čale?
Fudbol.SiouxLukavac je napisao/la:Šta će Velkoski igrat kod Čale?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Remija
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Hocemo novu anketu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pregledaš presicu i saznaš kao i Moldavci kolika se posjeta očekuje.High je napisao/la:Čitali su moje postove?pitic je napisao/la:Al, zato ima naznaka za domaću posjetu čak su i Moldavski novinari dobili informaciju kolika se posjeta očekuje.High je napisao/la:Nema nikakvih naznaka o cijenama karata? Vrijede li Moldavke tri forinte?
SRETAN BROJ - 1725
- muhamedhulk
- Kontakt:
Pogledao do 2:0, sutra cu ostatak. Utisak dosad je da su nasi bili nijemi posmatraci i da je trener dosao da ne izgubi. Golovi su stvar individualnih gresaka; kod prvog Hodzic (koji je bio los, nezz sta je u pitanju), kod drugog golman naravno...
Mislim da je premalo kreacije na sredini bilo, Ivetic/Radovac je bio visak i nema sanse da ce opet zaigrati u cetvrtak zajedno - Rahman pocinje sigurno, zajedno sa Saricem i Radovcem/Iveticem.
Mislim da je premalo kreacije na sredini bilo, Ivetic/Radovac je bio visak i nema sanse da ce opet zaigrati u cetvrtak zajedno - Rahman pocinje sigurno, zajedno sa Saricem i Radovcem/Iveticem.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Kakve ovo tikove ima Čala, nije prije radio onako, u fazonu Aca Lukas 
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Prvo nisam rekao da klub odredjuje koji ce se sistem igrati nego koji ce se stil igrati. Da li igras napadacki ili se branis al nebitno to.zagorski je napisao/la:Ovo sto si boldirao,nadam se da se salis i da ne mislis ozbiljno. Gdje to klub odreduje koji sistem ce trener da igra?!ShofaII je napisao/la:Ja samsam protiv mjenjanja trenera na ho-ruk. Bio sam protiv mjenjanja Jarnija, Kodre, Dzene, Prije toga protiv mjenjanja Husa pa i Varesanovica(sa djecom je zavrsio drugi)
Protiv Jesica sam bio jer se nigdje nije zadrzao vise od sezonu i pol a u 80% slucajeva ni sezonu. I on je vise trener kojeg dovodisse kad podmladjujes ekipu, gdje nema imperativ trofeja. I da nema vise od dva nova igraca.
Sad je najgori trenutak za mjenjanje Cale, iz razloga sto ne znamo ko bi dosao. Cala jee dosao, da spasi sezonu, da napravi stabilizaciju i taj proces jos nije zavrsio.
Sad bi se moglo razgovarati ko bi kao trener bio dobar iduce sezone, kao sto to rade klubovi poput Bajerna, Jeventusa isl. Znaci trener koji bi nastavio tamo gdje Cala zavrsi i trener koji nebi mjenjao stil igre nego ga unaptijedio. I poslije tog slijedeceg trenera novi koji dodje da unaprijedi stil igre.Trener nebi trebao da odredjuje stil i nacin igre, to bi trebao klub da odredjuje. A klub bi trebao da bira trenera koji moze da sa ekipom donese na terenu uz rezultat. U suprotnom je mjenjanje trenera jovo na novo ali nikako stabilnost.
Po meni treneri su tu na dvije sezone najoptimalniji, rijetki su kao Alex Ferguson, Wenger i slicni.
Calu bih ja drzao do kraja sezone i rekao mu da je ovo zadnja prilika da kao trener sa Sarajevom osvoji titulu, i da vise nece imati priliku. A u ovoj sezoni bih trazio trenera koji bi preuzeo ekipu iduce sezone. Cak ne bih otpisivao ni vracanje Kodre ili u najgorem slucaju dati priliku Dzeni ali da taj trener ostane tu dvije sezone.
To i ako negdje postoji to su bas izuzetni slucajevi. Druga stvar ko mislis da bi kod nas trebao to da odredi? Valentin,Sabrina,KenCho... ili da se se ostavi Calin sistem kao sveto pismo koje ce naredne generacije da slijede i unapreduju?
Dalje da te pitam,kazes Cala ne bi trebao da vodi ekipu duze od 2 godine,a ove sezone mu dati ultimatum da osvoji titulu ili ce letiti. Pa po tvojoj analizi on bi trebalo da bude bivsi svakako nakon ove sezone,jer ako ne osvoji ide smjena,a ako osvoji svakako je tu 2 sezone i treba da dode neko ko ce taj njegov sistem dalje usavrsavati.
Ne vidim nikakvu logiku ovdje!
Edit: u slijedecem postu kazes da Real godinama igra 442 i da mislis da i sada igra tu formaciju.
Pa ako si imalo Pratio Real ove,a i prethodnih sezona,mogao si vidjeti da igraju 433 ili rijede 4231. Dakle vec godinama ne igraju 442,a pogotovo to nije nikakva naredba ili strategija Reala ili bilo kojeg ozbiljnog i nkrmalnog kluba da se nareduje koju formaciju ekipa treba da igra i da time uslovljavaju trenera.
Trener je taj koji odlucuje koju ce mu formaciju i taktiku igrati ekipa,naravno shodno svojoj zamisli i igracima kojima raspolaze.
Ne moze trener voditi sportsku politiku u jednom klubu. Trener moze imati zelje ali ne i glavnu rijec. Trener odredjuje sistem igre ali prema materijalu sa kojim raspolaze i prema stavu i politici kluba.
Ne moze npr trener Reala igrati sistem 451 ili 541 cjelu sezonu. Mozda samo u izuzetnim situacijama(necu objasnjavat koje). Sve i da hoce da igra to nece moci jer to nije u skladu sa njihovom tradicijom. A taj tvoj dokaz da Real me igra tu formaciju je ok ali su je igrali 50 godina prije toga uz izuzetke. Al nije bitna formacija bitno je da oni kao klub znaju sta hoce i bez trenera. Trener je njima samo sredstvo koje im pomaze da postignu kao klub ono sto hoce.
Ovo ko bi kod nas to trebao da odredi. Pa brate kod nas je to odredjeno davno, samo nam treba kontinuitet i postivanje kluba a ne mjenjanje trenera kao na traci. Pritom te smjene trenera pokrivaju nesposobne menadžerske igrace koke nije trener dove, a ako jeste neka ih vodi o svom trošku sa sobom.
Za Calu nisam rekao da mu se da ultimatum. Ja sam rekao da bih mu dao sansu do kraja, a ako ga planiram mjrnjat na kraju sezone da on to zna, i samim tim da zna da ima jednu sansu da osvoji tuitulu i da je pitanje da li ce je ikad vise dobit.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Šta džemat kaže - prolazimo li Moldavke?
- TobeYarabi
- Kontakt:
penali, pa sta nam bog daHigh je napisao/la:Šta džemat kaže - prolazimo li Moldavke?
Samo Sarica stavit da prvi puca a u nadoknadi uvest ako je ikako moguce Saida i Rustema, trebalo ih je prijavit ako nista zbog ubojitog izvodenja najstrozije kazne( ubojito po navijace Sarajeva).TobeYarabi je napisao/la:penali, pa sta nam bog daHigh je napisao/la:Šta džemat kaže - prolazimo li Moldavke?
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Samo da je Plakalo umjesto Pavlovića!TobeYarabi je napisao/la:penali, pa sta nam bog daHigh je napisao/la:Šta džemat kaže - prolazimo li Moldavke?
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Zeljoo1921 i 25 gostiju.