Svaka čast Zrinjskom, trebali su i prije onaj spomenik pomesti.1981oldschool je napisao/la: ↑28 jan 2026, 15:29
Malo komunisti, pa ustaše, pa zionisti, ali uvijek gnjide!!!
Šut je kazu ispred stadiona, pa prenosite ga u vrapcice
Svaka čast Zrinjskom, trebali su i prije onaj spomenik pomesti.1981oldschool je napisao/la: ↑28 jan 2026, 15:29
Kakav si ti drug bolesnik,samo dokaz kakvi ste ljudi.LavoviGabela je napisao/la: ↑28 jan 2026, 17:42Svaka čast Zrinjskom, trebali su i prije onaj spomenik pomesti.1981oldschool je napisao/la: ↑28 jan 2026, 15:29
Šut je kazu ispred stadiona, pa prenosite ga u vrapcice![]()
Cuj skrenuo
Ovakvi nikad nisu bili i sjećam se perioda dok je Smajić uredno dobijao nagrade za najboljeg igrača još prije 20 godina bilo je normalno da u klubu igraju Smajić, Karadža...
DoktorXabaras je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:33Ovakvi nikad nisu bili
A zašto jednostavno ne napravite na Fortici spomenik pa nek ga gledaju onda vječno kao vi križ sa Huma1981oldschool je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:32Izjava za N1 Admira Rahimića, predsjednika FK Velež Mostar
Nevažno je da li je spomenik srušen ili "uklonjen". Sama činjenica da je nestao preko noći, bez jasnog obrazloženja, bez javne riječi i bez poštovanja prema žrtvama, govori sama za sebe. To nije administrativni čin – to je čin brutalnosti prema sjećanju.
Velež nije samo fudbalski klub. Velež je ideja. Ideja otpora nepravdi, solidarnosti i hrabrosti da se stane na stranu čovjeka kada je to najteže. Imena 77 naših palih igrača nisu fusnota istorije, već temelj moralnog identiteta ovog kluba i ovog grada.
Sport, kada je istinski sport, ne bježi od vrijednosti. Naprotiv – on ih čuva, prenosi i brani. Antifašizam nije ideološki ukras prošlosti, već civilizacijski minimum sadašnjosti. Ko pokušava da izbriše simbole te borbe, zapravo pokazuje strah od istine koju oni nose.
Spomenici mogu nestati, ali pamćenje ne može biti uklonjeno bagerom.
Sjećali smo se.
Sjećamo se.
I sjećat ćemo se.
FK Velež Mostar ostaje na strani časti!!!
E sportsport pišite vi o raznim glupostima iz sporta, a ovakve vijesti ignorisite. Prodane gnjide
Razocarao si me, mislio sam da si ti nas.
Nismo mi oni, svako X godina izađe zlo koje je potiskivano pa bude kao pušteno sa lanca, ali uvijek na kraju svjetlo pobjedi. Svako normalan bi ovo osudio, i sve ostalo sto rade, ali evo samo pogledaj ovaj portal( poplaceni mali miševi bez mozga i časti)ušutio se ko picka zadnja, ne smije se od ustasa i cionista ništa progovoriti jer su odma majorizirani, prekopirali taktiko od cionista. Ali ti kazem, sad je in biti fasista, vidiš da je to popularno, ali svjetlo uvijek pobjedi, sporo je ali uvijek dođe!segasega je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:41A zašto jednostavno ne napravite na Fortici spomenik pa nek ga gledaju onda vječno kao vi križ sa Huma1981oldschool je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:32Izjava za N1 Admira Rahimića, predsjednika FK Velež Mostar
Nevažno je da li je spomenik srušen ili "uklonjen". Sama činjenica da je nestao preko noći, bez jasnog obrazloženja, bez javne riječi i bez poštovanja prema žrtvama, govori sama za sebe. To nije administrativni čin – to je čin brutalnosti prema sjećanju.
Velež nije samo fudbalski klub. Velež je ideja. Ideja otpora nepravdi, solidarnosti i hrabrosti da se stane na stranu čovjeka kada je to najteže. Imena 77 naših palih igrača nisu fusnota istorije, već temelj moralnog identiteta ovog kluba i ovog grada.
Sport, kada je istinski sport, ne bježi od vrijednosti. Naprotiv – on ih čuva, prenosi i brani. Antifašizam nije ideološki ukras prošlosti, već civilizacijski minimum sadašnjosti. Ko pokušava da izbriše simbole te borbe, zapravo pokazuje strah od istine koju oni nose.
Spomenici mogu nestati, ali pamćenje ne može biti uklonjeno bagerom.
Sjećali smo se.
Sjećamo se.
I sjećat ćemo se.
FK Velež Mostar ostaje na strani časti!!!
E sportsport pišite vi o raznim glupostima iz sporta, a ovakve vijesti ignorisite. Prodane gnjide
Cuj nisu ovakvi bili. Ti si neki jako mlad momak. To im je sva poenta postojanja od nastanka.DoktorXabaras je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:33Ovakvi nikad nisu bili i sjećam se perioda dok je Smajić uredno dobijao nagrade za najboljeg igrača još prije 20 godina bilo je normalno da u klubu igraju Smajić, Karadža...
Sad se i više ne trebamo čuditi ovim izjavama od princa i sve su prilike da to dolazi iz kluba a ne iz njegove glave.
Ne postoje hrvati u BiH. To su Bošnjaci katolici koji su izdali svoju zemlju. Ali nije im prvi put, oni su izdali sve drzave i narode sa kojima su imali bilo kakve veze.
Jasta sam, nego vasAkrep je napisao/la: ↑28 jan 2026, 18:45Razocarao si me, mislio sam da si ti nas.
Ili su i tebe zaebali ko brata Muhu i navukli te u viber grupu pa ti otkrili identitet i sada se bojis pa pises ono sto ti prekodrinski cetalji narede??
Ako te neko na bilo koji nacin maltretira javi mi I pomoci cu ti jer ne vjerujem da ti podrzavas tu gamad.