FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amar92
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amar92 » 03 jan 2017, 01:01

Ako je stvarno rijec o Jamaku onda nemam rijeci. Hajd vracati u zivot Zakarica ili Crnova, koji imaju 24 odnosno 26 god ali vracati u zivot Jamaka sa 30 godina nema smisla. Igraca koji u svojim najboljim danima nije bio dovoljno dobar za Zelju, zasto bi sad bio?

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 03 jan 2017, 01:02

amar92 je napisao/la:Ako je stvarno rijec o Jamaku onda nemam rijeci. Hajd vracati u zivot Zakarica ili Crnova, koji imaju 24 odnosno 26 god ali vracati u zivot Jamaka sa 30 godina nema smisla. Igraca koji u svojim najboljim danima nije bio dovoljno dobar za Zelju, zasto bi sad bio?
Sem zakrica i crvnova jos jedan u igri po meni bolji od obojice :D
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 03 jan 2017, 01:03

Koji? :mrgreen:

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 03 jan 2017, 01:05

Quinlan je napisao/la:Koji? :mrgreen:
Veselinovic :kafa: nista nije losi od zakrica ili crnova al ako zakaric ne dodje odma bi veelog uzeo
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 03 jan 2017, 01:09

Meni je bolji Zakaric ne znam sto, meni je ono igracina bas za nase lige :mrgreen: ali nemam nista ni protiv Veselinovica, ako stvarno Miro ide, onda obojcu neka uzmu sta fali :mrgreen:

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 03 jan 2017, 01:12

Quinlan je napisao/la:Meni je bolji Zakaric ne znam sto, meni je ono igracina bas za nase lige :mrgreen: ali nemam nista ni protiv Veselinovica, ako stvarno Miro ide, onda obojcu neka uzmu sta fali :mrgreen:
Slazem sa tobom ima ti ta mjesta- valjda razmisle o tome slavko i cenan- Mada zakaric na ljevoj i miro po desnoj strasni prema naprjed- elem kostic ce doci sigurno :P

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 03 jan 2017, 01:14

Odlican je i Veselinovic ali zar nije receno da on ne moze dobiti slobodne papire. Zakaric bi bio najvece pojacanje koje sad u januaru mozemo dovesti.

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 03 jan 2017, 01:15

amar92 je napisao/la:Odlican je i Veselinovic ali zar nije receno da on ne moze dobiti slobodne papire. Zakaric bi bio najvece pojacanje koje sad u januaru mozemo dovesti.
Zakaric ima sa nama dogovor ako ne ode vani tu je sigurno al et ima ova rezerna opcija vidjecemo uskoro sve

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 03 jan 2017, 09:30

Quinlan je napisao/la:
amazon je napisao/la:Vrlo dobro ti znas sta ja pisem. Kad je bilo vrijeme za dovodjenje igraca na pocetku sezonu mogli smo dovesti Ordagica, J.Mesanovica, Kajkuta, Subica da pokrije lijevu stranu ali mi kao necemo na posudbu jer mi smo velikan samo prodajemo igrace. A kod nas igraca bez posudbe odu za 4 mjeseca. I da ne nabrajam dalje. Ko to jos pravi ekipu na polusezoni, ko? Nemas lijeve strane nikako, stopera nemas. Al je bitno bilo otjerati Kosorica s seljackim pricama po forumima, poturanjima price, kako zaman nije u formi i on je jedini problem. Je.bes Kosorica, al kad decka otjeras, onda dovedi 5 puta boljeg i poseri se svima u u...
Nije pitanje kod nas ko ce doci, nego ko ce do priprema jos biti otjeran. Bekric, Beganovic, Mujagic? Neko ce morati da se tradicija nastavi. Jer to je pravi posao.

Nego hajmo svrsavat otjerali Violinu, Husaric zabranili prilaz, treneri ne mogu uzimati pare i kolektivno idemo u ambis.

Znas Mujagic nece da produzi menadzer ga truje, a mali dobije pola minute. Cim traze vise, a Pozder za 3 mjeseeca odnese iz kluba oko 50.000KM.

De jos nesto nam recite da svrsavamo? Menaf koci jelde?
Nisi mogao na pocetku godine ordagica dovest, Mesanovica isto ne vjerujem, ali i ne treba ti imamo napadaca, Kajkut nepotreban, Subic bi bio pun pogodak, nabrojavat nemoj dalje jer si od 4 naveo jednog kojeg se moglo na posudbu dovest
Imas Krizmana lijevo, eto mozda dodje zakaric, treba ti samo lijevi bek
Da ja kazem stopere nemamo ok, ali ti kojem je Bogi super stoper ne znam sto to govoris
Kosoric je sam htjeo da ide, ja prvi nisam za njegov odlazak jer je po meni jedan od najboljih stopera lige

Opet ides u neke svoje projekcije da neko ce biti otjeran, a i da bude to nije tradicija, igraci ce uvijek ici iz zelje koji ne zadovolje, samo je fazon to smanjiti na prihvatljivi nivo

Za miru sam rekao do igraca je, ali njemu nemam srca zamjeriti i ako ne produzi, da ce ispast nefer i to je istina ali jbg ni prvi ni zadnji koji ce to uraditi

ja ti kazem konkretno tesko ista napises, a i jadas se kao da je sutra pocetak proljetnog dijela, a ne da jos ni okupljanje nije bilo ;)

plavousrcu je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:pa i Zakaric i Crnov su bili sjajni u BH ligi, ne znam koga bi vi da mi dovedemo?
Zakaric je klasa za ovu ligu uvijek bio, ja bih ga rado volio vidjeti kod nas ;)

Ja ne znam koga to boljeg mozemo dovesti? vi ko da pratite od jucer nasu ligu? pa pojacanja ce uvijek biti oni koji nisu mogli igrati van bh pa hoce jos jedan krug da ovdje razvaljuju pa ino transfer i slobodni igraci iz drugih timova bh lige koji ne mogu jos u ino ;)
fazon je ubosti tj. procjeniti ko ce biti od njih pojacanje, ali to su dvije grupe igraca koje mozes dovest i nikoga vise ;)
Crnov u polusezoni jedan od najlosijih igraca nikad goreg Sirokog. Sta je tu sjajno. Zakaric otisao na posudbu u Slaven Belupo i glumio zid na treninzima. Meni je u redu sto pokusavas ili pokusavate svaki potez opravdati, ali nije mi u redu da svi skacete u od srece kad Petrovic kaze za dvije godine Evropa liga, a sta dovodimo i na osnovu cega mu vjerujete. Na osnovu dolaska Stojanovica, Zakarica i Crnova? Na osnovu toga sto cemo dovoditi ove "propale" iz vana i slobodne iz BiH. Tu iskoraka nema i tacka. Bolje gurati Zerica i Mujagica nego ove dovoditi.
Crnov u zrinjskom je bio dobar, na momente i u sirokom u kojem ove godine osim wagnera niko nije zadovoljio ;)
na treninge zelje ne ides, da znas kakav je zakaric bio u belupu, a i da je drko na treninzima za nasu ligu je tito sto je pokazao kad god je ovdje igro ili imas nekog boljeg koga bi mogli dovest?

ja imam povjerenja u petrovica i za razliku od vas navijam i nadam se, yebo vas pesimizam sta god da se uradi vi okrenete da ne valja, pa yebemu zivot nije to navijanje za klub nikako, ne mogu biti lose neke stvari koje se nisu ni desile nikako
Mani se demagogije. Nemoj da te cuju navijaci Sirokog kad kazes na momente bio dobar. Karijera mu je u silaznoj putanji kao Zakaricu i Stojanovicu. Ako su nam to pojacanja za iskorak u Evropi iskoracit cemo, ali u k.urcu. vidim znas i ko ide na treninge kojeg kluba, a u nedostatku argumenata pitas mene imam li boljeg. Neka me zaposle, mozda cu i imati :). Argumenti - Stojanovic rezervna opcija u Zrinjskog, Zakaric glumio zid na treninzima Slavena, Crnov sve gori i gori. Jesu li to pojacanja za iskorak u Evropi? Ako nemamo vizije ili para onda je najbolje da guramo nasu djecu koja nisu losija od ove trojice. Naglasavam, dugorocno su bolji, ovo je samo krpljenje rupa koje nam nece donijeti nista. Bojim se i da nije ugradjivanje menadzera.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 03 jan 2017, 09:53

Svi igrači koje dovodiš, a nisu bili standardni u svojim timovima su mačak u vreći. Ne zaboravimo i da su i Miro i Lendra dovedeni kao takvi, ali isto tako i mnogi drugi sa kojima je u međuvremenu raskinut ugovor. Sanel Jahić je doveden kao standardni igrač, pa smo vidjeli šta se desi. Teško je tu biti pametan. Mnogo faktora igra ulogu, od psihološkog stanja igrača, fizičke spremnosti, pa do prijema u novu sredinu, atmosfere u klubu i među igračima, kao i velikog faktora sreće. Činjenica je da nam bek i stoper trebaju ako hoćemo u Europu ove godine. Lijevo zatvara Križman, koji je špic, ali eto nije odigrao loše i kada prođe pripreme i bude fizički jači očekujem i više od njega.Zeba je takođe tu kao provjeren, pa ćemo vidjeti kako će se on uklopiti u Slavkov sistem igre. Zimski prelazni rok je težak za dovesti kvalitetnog igrača, naravno za džabe. U ozbiljnim klubovima se tada rade obično neke razmjene, ili se dogovaraju igrači za ljeto. Nekako zbog toga mislim da se trenutno traže pouzdani i iskusni igrači sa kojima se može izboriti Europa, a na ljeto će se dovoditi dugoročnija pojačanja, ili eventualno tražiti rješenja u omladinskom pogonu.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 03 jan 2017, 10:03

u pravu si, slazem se da je bitna atmosfera i psiha. cak mislim da je od pocetka tu bio slavko da bi se polovina ovih igraca koje smo otjerali kao potpune neznalice pokazalo u boljem svijetlu jer su oni dosli kad smo bili pod ogromnim pritiskom plus trener je bio covjek koji vjerovatno ni sam nije znao sta treba radit sa ekipom a kamo li da ih psihicki malo ustabili. sad je vec druga prica, slavko i od prinove zna napravit pojacanje
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 03 jan 2017, 10:27

Ma tu je ključna stvar koliko su sposobni ti igrači prilagoditi se na novu sredinu, koliko ih ekipa prihvati i podržava, kapiten, trener, navijači...Što se fudbalskog znanja tiče, nisu tu neke velike razlike u kvaliteti, dok su neki profesionalniji i psihički stabilniji, pa dođu mnogo spremniji od drugih u svakom pogledu. Naravno i povjerenje od strane trenera igra veliku ulogu u cijeloj priči, ali mora tu mnogo toga da se poklopi, nije niti malo lako i jednostavno. Ponovo sreću navodim kao izuzetno bitnu, pa možda i najvažniju stvar...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 03 jan 2017, 10:58

Monci je napisao/la:Svi igrači koje dovodiš, a nisu bili standardni u svojim timovima su mačak u vreći. Ne zaboravimo i da su i Miro i Lendra dovedeni kao takvi, ali isto tako i mnogi drugi sa kojima je u međuvremenu raskinut ugovor. Sanel Jahić je doveden kao standardni igrač, pa smo vidjeli šta se desi. Teško je tu biti pametan. Mnogo faktora igra ulogu, od psihološkog stanja igrača, fizičke spremnosti, pa do prijema u novu sredinu, atmosfere u klubu i među igračima, kao i velikog faktora sreće. Činjenica je da nam bek i stoper trebaju ako hoćemo u Europu ove godine. Lijevo zatvara Križman, koji je špic, ali eto nije odigrao loše i kada prođe pripreme i bude fizički jači očekujem i više od njega.Zeba je takođe tu kao provjeren, pa ćemo vidjeti kako će se on uklopiti u Slavkov sistem igre. Zimski prelazni rok je težak za dovesti kvalitetnog igrača, naravno za džabe. U ozbiljnim klubovima se tada rade obično neke razmjene, ili se dogovaraju igrači za ljeto. Nekako zbog toga mislim da se trenutno traže pouzdani i iskusni igrači sa kojima se može izboriti Europa, a na ljeto će se dovoditi dugoročnija pojačanja, ili eventualno tražiti rješenja u omladinskom pogonu.
Mi ocekujemo evropski iskorak. Nezadovoljni smo bili ili bar vecina titulama i kupovima, dominiranjem u Premijer ligi za Amarovo vrijeme. Je.bo Premijer ligu kad smo u Evropi kanta je recenica koja je ponavljana ovdje. Sta se sad desilo? Sad smo zadovoljni i sa domacim uspjesima koje cemo pokusati napraviti sa polumrtvim igracima koje trebamo oziviti. Nisi ti nista slagao i dobro si napisao, ali je li ovo put prema obecanom iskoraku, da li na ovaj nacin mozemo do grupne faze za dvije godine kao sto rece Petrovic?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 03 jan 2017, 11:20

Cenan kontaktiro Spahu
al da kupi stolicu :mrgreen:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 03 jan 2017, 11:54

Koliko god raja padala u euforiju dolaskom Slavka Petrovica moje misljenje je da je on trener koji tek treba da se dokaze.To sto je on osvojio kup sa Radnikom ga je preporucilo za trenera Zeljeznicara al osvajali su i Leotar i Modrica prvenstvo pa gdje su sad ti klubovi i ti treneri.Pred njim je i prelazni rok i pripreme.Znaci nema vadjenja na igracki kadar koji je po meni kvalitetan uz par pojacanja na deficitarnim mjestima i pripreme koje ce on voditi nece se moci reci imaju viska kilograma ili nisu fizicki spremni.Ovaj dio prvenstva zavrsili smo bez povrijedjenog igraca i jedina zasluga za takvo stanje u nasoj ekipi se moze pripisati nasem kondicionom treneru.Sva odgovornost sad je na Petrovicu.Samo da ne zaboravimo da je Radnik kojeg je Slavko hvalio kao najspremniju ekipu nas "nespremni" Zeljo pojeo a Zrinski kao najkvalitetnija ekipa po misljenju trenera je izgledao smjesno u odnosu na nas.OK zadovoljicemo se ove godine izlaskom u evropu al sledece jasan cilj je titula.Moze spavati na Grbavici na glavu padati pored aut linije al bez trofeja vala da je Gvardiola decko pakuj kofer.Mi smo Zeljo najveci i najtrofejniji klub u BiH i mi svake godine ocekujemo pehar u nasim vitrinama.Trener je taj koji posalje na teren 11 igraca trener je taj koji odredi taktiku i ako rezultat izostane red je da nekad i trener preuzme odgovornost a ne samo da se licitrira imanima igraca.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 03 jan 2017, 12:03

Marin Popovic dolazi? Ima ugovor jos pola godine. Odigrao je 18 utakmica ove sezone samo ne znam jel frajer lijevi bek ili lijevi vezni :D
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 03 jan 2017, 12:06

Merhaba je napisao/la:Marin Popovic dolazi? Ima ugovor jos pola godine. Odigrao je 18 utakmica ove sezone samo ne znam jel frajer lijevi bek ili lijevi vezni :D
Kontaktiran sto puta do sad, odbio sto i jedan put, ne vidim sta se moze promjenit pa da dodje
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 03 jan 2017, 12:11

irfo je napisao/la:
Merhaba je napisao/la:Marin Popovic dolazi? Ima ugovor jos pola godine. Odigrao je 18 utakmica ove sezone samo ne znam jel frajer lijevi bek ili lijevi vezni :D
Kontaktiran sto puta do sad, odbio sto i jedan put, ne vidim sta se moze promjenit pa da dodje
Nikada neće zaigrati ni kod nas ni kod kona. Tako da se džabe nadate. Momak bi rado zaigrao, ali ne smije iz drugih razloga.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 03 jan 2017, 12:11

Vidite momci, jako je teško obrazložiti priču nas samo titula zanima, i biti isključiv. Činjenica je da i drugi rade, ulažu, imaju neke pare i budgete.Ja bi 100% podržao ovu priču da mi ulažemo i imamo ekipu koja odskače u ovoj ligi, koja je po budgetu, platama i imenima daleko iznad ostalih ekipa, ali činjenica je da nije tako. Nisam siguran niti da imamo finansijski, ali i po imenima najjaču ekipu. Nisam siguran niti da kao klub imamo najjači budget, trener je relativno frišak, faktički imaće prve pripreme sa ekipom zimus....poziciju u savezu da i ne spominjem, to nam je minus najveći....
Sa druge strane Željo jeste najtrofejniji bosanskohercegovački tim, tim sa najjačom istorijom, posebnom karizmom u i oko kluba, i moraju se postavljati visoki ciljevi svake godine. Titula prvenstveno, jer kup je baš utješna nagrada koja donosi isto kao i treće mjesto u ligi, plasman u kvalifikacije UEFA lige, i nije finansijski stimulisan. Neosvajanje titule nas sigurno čini nervoznim, ljutim, i nesretnim, ali mnogo stvari se mora poklopiti da bi se ista osvojila, finansije, ekipa, savez, sreća, da ne nabrajam znamo svi. Ipak mislim da je prošla sezona bila zadnja kada smo nekome oprostili plasman ispod trećeg mjesta i neigranje euro takmičenja. Kao prvo finansijski impakt na poslovanje kluba je dosta velik, a kao drugo hoćemo brate te euro tekme svake godine, pa jedno kolo makar ako ne može više, ali i tu moramo težiti nekom 3 predkolu najmanje.
Uz sve radove na stadionu, tribini, infrastrukturi, plasman u Europu je pod moranjem, svi to očekujemo i optimisti smo. Nadam se da će i uprava u ovom prelaznom roku pokazati i dodatne ambicije po tom pitanju sa kvalitetnim pojačanjima na pozicijama gdje škripi, i da ćemo ovo ljeto na našoj Grbavici Europske tekme gledati....

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 03 jan 2017, 12:12

irfo je napisao/la:
Nisam znao , nece valjda hatra Robiji i Zenicanima posto je njihovo dijete isto kao i Burekovic...stici ce ga nasa kletva ko i Dzenana :lol: :lol:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.