FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Arvid
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Arvid » 23 maj 2025, 20:59

Centre forward je napisao/la:
23 maj 2025, 20:56
Ako je već negdje mor'o a da nije Minhen, neka je to onda najveći klub sa Otoka. :salut:
Fala brate đe čuo i ne čuo :ljepota:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 23 maj 2025, 21:00

Ma on je ujutro u Minkenu vidit cete :mrgreen:
Xavi iz lajpciga tesko da ce i on doci

Nama treba neko da lijevom krilu Nico Williams ili Desire Doue opet :mrgreen:
Ipak Mitoma :urnebes: ili Leao

Valjda prodaju king konga kad je dosao Tahonja

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 23 maj 2025, 21:12

Ansu Fati je na transfer listi. U Barceloni nema mjesta tako da ne vjerujem da bi vam Deco puno tražio za njega, a vama bi bio ponajbolji igrač.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 23 maj 2025, 21:21

Koji kreten moraš biti da izabereś Liverpool sa onim hudzericama od kuća, umjesto velegrada, tvojih jarana i zemlje tvoje zemlje…a za šačicu ojra, kao da će 5 života imati pa mu nike dovoljno pišam mu se u usta, a i babi mu. Što se tiče prošlih želja i iACL, odbacujem ih da bi dodao i ACL na drugij nozi ( naravno ako stvarno neće doći u Bayern).
Zadnja izmjena: Dilah, dana/u 23 maj 2025, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 23 maj 2025, 21:23

@boixos ti si onaj sto govorio dok je Flick bio kod nas da nema pojma kao trener i da je sve hanimun i da ce uspjehe sa nama nigdje neće ponoviti pa reko jeli gotov hanimun u kataloniji ili j.ebite ansu u anu.s

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 23 maj 2025, 21:26

BoixosNois1899 je napisao/la:
23 maj 2025, 21:12
Ansu Fati je na transfer listi. U Barceloni nema mjesta tako da ne vjerujem da bi vam Deco puno tražio za njega, a vama bi bio ponajbolji igrač.
Favelas Rafinja ce u Bauern da podigne klempu u nadolazecim godinama. Bas kao i Coutinho. svjestan je da nece nikada u barceloni to postici. :yawn:

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 23 maj 2025, 21:27

Prespavajte transfer rok i glasine, lakše je a i bolje po zdravlje.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 23 maj 2025, 22:56

BoixosNois1899 je napisao/la:
23 maj 2025, 19:21
Sasvim očekivana odluka Wirtza. Nije lud da provede karijeru u Bundesligi.
Kao i odluka Taha. Nije lud da strijepi hoce li ga kokuzi iz Barcelone moci registrirati do pocetka sezone.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2025, 22:57

Tah, here we go

Ne moze bit gori od upe i kima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2025, 23:59

Ova tema je bila nekoć najbolja tema na forumu koju su krasili najbolji forumaši, gdje se pisalo najobjektivnije i najkvalitetnije. Tu sam 17 godina, Bayerna pratim 27-28 godina aktivno. Vremenom su odlazili mnogi forumaši, neki zbog privatnog života, neki zbog toga šta je postala ova tema i općenito ovaj sportski forum koji izaziva i budi sve loše u čovjeku.

Davno sam prestao pisati ozbiljno, više sam rekreaciono to, pišem tu i tamo kad sam na poslu da brže vrijeme prođe ali ova delikanta situaciju oko Wirtza i najezda neznalica Bundeslige jednostavno nalaže elaboraciju Bayernove transfer politike jer je pomalo iritantno čitati ograničenost i neznanje ljudi koji ne prate Bundesligu, pa čak i onih koji je prate a opet je primjetna izrazito loša percepcija stvarnosti, što dovodi do pogrešnih zaključaka.

U ime stare najbolje teme, u ime našeg voljenog tima, dužan sam napisati par rečenica.

Bayernova transfer politika je jednodimenzinalno i vrlo jednostavna. Primarni atribut je dovođenje najkvalitetnijih igrača iz Bundeslige ako Bayern smatra da imaju kvalitet za Bayern. (Ze Roberto, Lucio, Ballack itd). Bilo je tu i promašaja, Borowski, Frings, Gotze itd. Zbog dominatnog njemačke transfer politike, nema šanse da neki Bundesligaš, Nijemac ode iz Bundeslige a da ga je baš htio Bayern, pa čak i stranci, vratit ću se kasnije na to.

Dakle, idemo nekim redoslijedom novije generacije da ne idem sada 20 godina unazad, sa stavima koji jednostavno obični narodni puk koji ne prati Bayern i Bundesligu ne prati. Morate znati da Bayern detaljno prati i privatni život svakog pojedinca kojeg želi dovesti, imidž im je sve, vidjeli ste nedavno Mazarouia i dešavanja da je zbog jedne izjave morao ići iz klub, pa makar onda i tačna bila.

Mesut Ozil je otišao svojevremeno u Real Madrid za smiješnih 17-18 miliona eura. Trebao je u Bayern a jedini razlog što nije otišao u Bayern je bila Anna Maria Ferchichi koja danas ima 6-7 ili koliko već djece sa poznatih reperom Bushidom koji je pobjegao iz Berlina u Dubai jer je postao smijurija, o repu kojeg detaljno pratim, neki drugi put. Bayern zbog imidža dotične, što se kasnije pokazalo i "tačnim" u neku ruku nije potpisao Mesuta i on je otišao u Real. Trebam naglasiti da im je upala kašik u med sa kasnijim dešavanjima oko Erdogana.

Ilkay Gundogan je otišao u City za 27 miliona eura 2017 nekad. On je otišao jer je Pep obavezno htio Ilkaya u City. Kod Bayerna su u veznom redu tada igrali Thiago Alcantara, Renato Sanches (skupo plaćen), Vidal, Xabi Alonso, Javi Martinez i tu i tamo je upadao Alaba kad je zatrebalo, godinu ranije Lahm kad je Pep vodio ekipu. Bayern nije smatrao da im je potreban.

Timo Werner, Bayern je smatrao da je preskup i da neće donijeti kvalitet ekipi. Otišao je za 53 miliona eurai Bayern je pogodio s njim što ga nije doveo.

Havertz je bio dugo interesantan Bayernu, bilo je naznaka da će doći ali Bayern je igrački bio popunjen a cijena od 80 miliona eura je bila upitna za tog igrača a gledajući njegove igre u Engleskoj rekao bih dobra odluka.

Rudiger je otišao u Romu kasnije Chelsea, bilo je kvalitetnijih stopera, kasnije je mogao džabe doći ali donijeta je odluka, više iz nekih drugih razloga a manje sportskih da isti ne dođe u Bayern.

Draxler, 42 miliona eura, isto kao za Wernera, preskup, nije opravdao potencijal, desio bi se novi Gotze.

Schurrle, smatralo se da ne može donijeti napredak u igri zato nije došao a relativno jeftin je bio.

Leroy Sane, 50 miliona eura plaćen, bio preskup i prevelik rizik, kasnije je došao u Bayern gdje se pokazalo da nije konstantan.

U starijoj historiji, Schweini je pušten u Englesku ligu iz respekta. Ballack nije htio ostati i htio je izazov, možda jedini igrač koji se nije mogao zadržati.

Nuđeno je 100 miliona eura za Mullera od Uniteda i odbijeno je, tada je rečeno da neki igraču nemaju cijenu.

Od stranih igrača, brzinski:

De Bruyne, preskup bio, mislilo se da neće donijeti kvalitet, Bayern bio dobro popunjen, greška Bayerna, ne možeš sve pogoditi.
Haaland, imali Lewandowskog, kasnije Kane.
Jude Bellingham, 113 miliona eura preskup igrač i prevelik rizik za politiku koju vodi Bayern. I ovako su jedva dali pare za Harry Kanea, provjerenog igrača. Jude je odigrao dobro, ali sjetimo se Sancha i šta se desilo nakon odlaska iz BvB-a, zato je postajala bojaznost. Isto Sancho bio preskup i odluka je da je prerizičan i to se tačnim pokazalo. Sada se razmišlja o Gittensu i to je vjerovatno prevelik rizik za Bayern.

Eh sada, ima tu još 20 igrača, ali valjda ne trebam u detalje ići što sam gore ovo naveo.

Florian Wirtz je davno bio riješen, da ga je Bayern htio, doveo bi ga, međutim, odluka je donijeta da se ne dovede, što financijski prevelik zalog, što ugovor a najvažnije od svega, pozicija u timu. Na Euru se vidjelo da Musiala i Wirtz ne mogu zajedno igrati, slični igrač, Musiali se izmišljala pozicija. Bayern je jednostavno donio odluku, po meni potpunu racionalnu da se ne da toliki novac za igrača kada imaš Jamala Musialu sa kojim si potpisao novi ugovor. Neki mi neki napiše taktiku u kojoj mogu zajedno igrati, a oba nisu krilni igrači, ja ću mu reći da je fudbalski guru i profesionalni trener, nemoguće. Elf je pokušavao nešto na silu, pa su čak Ilkayu Gundoganu izmišljali poziciju, od napadača pa nadalje samo da ova dvojica mogu igrati.

Wirtz ima potencijal da bude svjetska klasa, u Liverpoolu ili gdje god će, bit će vjerovatno to, ali jednostavno ne može petnaest igrača igrati u timu i posebno da dovedeš dva igrača koji igraju jako sličan fudbal. Imaš Riquelmea i dovedeš Diega ili Valerona, totalno nelogično. Imaš Haalanda i dovedeš Kanea.

I da dođe, što je hipotetički i dalje moguće, mislim da bi to bio pogrešan potez Bayerna i uprave ali gledajući cijenu plus platu, teško da će se Bayern upustiti u takvu avanturu, posebno ne znajući da im trebaju krilni igrači plus bekovi. Previše bi se potrošili na jednog igrača a to nije nikako Bayernova transfer politika.

U nas sam vidio Wirtza u napadu, navijao sam tri godine da dođe kod nas, ali eksperiment sa Musialom, što kod nas, što u Elf-u nije prošao. On je AMC i ne mogu dva AMC u isto vrijeme igrati na terenu.

I da se razumijemo, i ja ne volim neke Bayernove odluke, tipa Ozil ili Mazaroui, te smeće sa okupatorima i kako se ponašaju podanički ali šta se može, tako funkcioniše klub i tu se ništa ne može.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 maj 2025, 00:06

Nakon odluke Wirtza se napokon možemo okrenuti dovođenju igrača za krilne pozicije i ne razmišljati u pravcu da iste igra Musiala kojem to nije primarna uloga.
S druge strane se također možemo posvetiti razvoju Wannera i polako ga uvoditi u prvi tim jer taj momak ima talenat koji ništa ne odstupa od talenta Wirtza.

Tahu ćemo poželjeti dobrodoslicu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 24 maj 2025, 00:13

Sad ce se ici na dovodjenje Xavi Simonsa iz RBL, bolja opcija za bayern od wirtza

korisnik32
Kontakt:

Post Postao/la korisnik32 » 24 maj 2025, 00:13

Wirtz neće da bude u klubu s dvije 10-ke, ne sviđa mu se ta ideja, da bude na terenu s musialom i da imaju istu ulogu ili da bude na lijevom krilu. Što je dobro za Bayern, neće se mijenjati način igre. Mislim da treba uprava se bazirati na pozicije koje škripe, lijeva krilo, možda nekog na poziciju 10-ke ali kao backup za musialu, mislim da će ovo u konačnici i biti dobro po bayern, biti če ovo zanimljivo ljeto..

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 24 maj 2025, 01:18

Nemam ocekivanja od Taha ali svakako, Servus!
Za Wirtza me boli chita, nije nas igrac, da je dosao, opet Servus. Ako nece, ne interesuje me.
Razloge nedolaska vidim u tome sto mozda zeli da igra u sistemu sa 3 u sredini..a ne da bude samo AM.
A druga stvar, nije on jeftin, po meni 150 ne vrijedi ali 100-120 sa bonusima je ok sasvim..
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2025, 01:24

Wanneru ne moze Bayern posluzit kao razvoj, posebno ne nakon ocajnog drugog dijela sezone, nije Bayern takav klub, vidi se i po Pavlovicu, sa novim trenerom pao u drugi plan.

Simmons realna opcija, a i on ima cudne pozicije, nije pravo krilo.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 24 maj 2025, 01:53

Rodrygo ili bust...

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 maj 2025, 04:09

Neutral je napisao/la:
23 maj 2025, 23:59
Florian Wirtz je davno bio riješen, da ga je Bayern htio, doveo bi ga, međutim, odluka je donijeta da se ne dovede, što financijski prevelik zalog, što ugovor a najvažnije od svega, pozicija u timu. Na Euru se vidjelo da Musiala i Wirtz ne mogu zajedno igrati, slični igrač, Musiali se izmišljala pozicija. Bayern je jednostavno donio odluku, po meni potpunu racionalnu da se ne da toliki novac za igrača kada imaš Jamala Musialu sa kojim si potpisao novi ugovor. Neki mi neki napiše taktiku u kojoj mogu zajedno igrati, a oba nisu krilni igrači, ja ću mu reći da je fudbalski guru i profesionalni trener, nemoguće. Elf je pokušavao nešto na silu, pa su čak Ilkayu Gundoganu izmišljali poziciju, od napadača pa nadalje samo da ova dvojica mogu igrati.

Wirtz ima potencijal da bude svjetska klasa, u Liverpoolu ili gdje god će, bit će vjerovatno to, ali jednostavno ne može petnaest igrača igrati u timu i posebno da dovedeš dva igrača koji igraju jako sličan fudbal. Imaš Riquelmea i dovedeš Diega ili Valerona, totalno nelogično. Imaš Haalanda i dovedeš Kanea.
Wirtz je najbolji igrac Njemacke, Musiala mu nije ni do koljena, tvrdio sam to kada su se svi divili Klauzuli zbog par seva i vamo-tamo golova. Da li ce biti u Engleskoj, vidjecemo, drugacije se igra. Liverpool mi je posle Bayerna najdrazi klub, nekoliko puta puta sam maksuzile dolazio da ih gledam izmedju ostalog i na jedan od najacih gradskih derbija u svijetu jos kad je policija na konjima gazila raju po parku, dva puta na Gudisonu gdje su mi oni stubovi skratili pola zivota, jednom mi neka baba iz security policiju zvala sto nisam htio da sjedim na svom mjestu, gdje pola igralista nisam vidio. Ipak, ne mogu im pozeljeti uspjeh, dabogda u vjetar bacili pare kao za Nuneza :rol: . Helem Neise, velika je steta sto Wirtz nece (ako nece) biti nas, yebo Musialu ima klupa ako se ne moze na krilo uklopiti, inako je pred i posle potpisa odigrao losije nego Tahirovic u Ajaksu.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 maj 2025, 04:16

CrvenoCrnaArmija je napisao/la:
23 maj 2025, 20:53
nerkolfc je napisao/la:
23 maj 2025, 20:43
Dilah je napisao/la:
23 maj 2025, 20:40
Bayern je veći od million Wirtzeva, želim mu da na prvom trenigu podere onaj isti ACL
:puke: :puke:
Nemoj da te čudi ovo od ovog debila. :thumbup:
Yebiga, nismo svi pametni ko ti, majcino mlijeko je u pitanju, cuo sam da si presto dojiti kad si poso u vojsku. Tamo si preso na Kapetana.

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 24 maj 2025, 05:38

Dilah je napisao/la:
24 maj 2025, 04:16
nerkolfc je napisao/la:

Yebiga, nismo svi pametni ko ti, majcino mlijeko je u pitanju, cuo sam da si presto dojiti kad si poso u vojsku. Tamo si preso na Kapetana.
150 milki je puno kako god okrenes. wirtz je strasan talenat tu nema sumnje i naravno da bi pojacao bajerna. ali isto tako je tu vec musiala pa ne znam kako bi se to organizovalo na kraju formacijski da obojica igraju... po meni je bolje zaganjat kvalitetnog cmf, radilicu i nekog ko ce znat povuc, krast lopte na sredini terena,gospodarit, a ne pruzat u vezi ovo sto pruzaju joshua leon laimer itd. osim toga, bajern je svakako vec prejak za bundesligu, leverkusen se raspao bukvalno, tah pojacao zadnji red bajerna, wirtz bi bio mozda malo i previse. pitanje je da li bi on bio ta prevaga u LP jer realno Bundeska se osvaja i iduce sezone 95%. u svakom slucaju nek je sretno momku u liverpulu, ne znam koliko je dobar to potez za njega jer je krhak momak a tamo se igra prejak fudbal, moj dojam je da ce ga pregazit tamo i da ce biti bas ono sto je bio thiago kad je presao iz bajerna u pool, pad u formi i prosjek.. kako god sretno mu, treba se suzdrzat ruznih komentara, ipak je elf

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 24 maj 2025, 07:54

Dilah je napisao/la:
24 maj 2025, 04:16
nerkolfc je napisao/la:

Liječi se Halide, vrijeme je majku mu. :thumbup:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Evander i 7 gostiju.