Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jun 2019, 18:08

ASD je napisao/la:
Fantasista je napisao/la:Svicarska ili Njemacka nesto vise od 6000 km za Hadz, BiH 8500. Al ti moras finansirat i glavesine IZ, u tome je caka.
Zar Svicarci i Nijemci imaju svoje islamske zajednice ili su to ovi friskopridosli :D
Nemaju, to je ova naša ista, samo se razlikuje zbog zemlje iz koje ideš.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 jun 2019, 18:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Fantasista je napisao/la:Svicarska ili Njemacka nesto vise od 6000 km za Hadz, BiH 8500. Al ti moras finansirat i glavesine IZ, u tome je caka.
Zar Svicarci i Nijemci imaju svoje islamske zajednice ili su to ovi friskopridosli :D
Nemaju, to je ova naša ista, samo se razlikuje zbog zemlje iz koje ideš.
Gore svaka nacija ima svoju IZ, tj ispostavu matične koliko ja znam. Pa Turčin tipla 6 a naši 8,5 milja.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jun 2019, 18:21

Penaltiky je napisao/la: Gore svaka nacija ima svoju IZ, tj ispostavu matične koliko ja znam. Pa Turčin tipla 6 a naši 8,5 milja.
Pa naša IZ pokriva našu dijasporu, neće pokrivati tursku. I naši plaćaju gore isto jeftinije nego mi ovdje. Jer zavisi odakle ideš. Mogu naši ljudi iz Austrije ići iz Austrije na hadž, ili Njemačke, ako su gore. Imam u familiji takvih slučajeva. Al usotalom šta se ti brineš kad ionako nemaš namjeru ići :mrgreen:

To isto da se ja brinem gdje idu pare od tvoje plate :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 jun 2019, 18:27

Penaltiky je napisao/la: Gore svaka nacija ima svoju IZ, tj ispostavu matične koliko ja znam. Pa Turčin tipla 6 a naši 8,5 milja.
Pa naša IZ pokriva našu dijasporu, neće pokrivati tursku. I naši plaćaju gore isto jeftinije nego mi ovdje. Jer zavisi odakle ideš. Mogu naši ljudi iz Austrije ići iz Austrije na hadž, ili Njemačke, ako su gore. Imam u familiji takvih slučajeva. Al usotalom šta se ti brineš kad ionako nemaš namjeru ići :mrgreen:

To isto da se ja brinem gdje idu pare od tvoje plate :mrgreen:
Idu tebi za plate :kafa: :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jun 2019, 18:33

Finn je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa imaš izvještaj na stranici, prikupe 8 mil od zekata, zna se koliko gdje ide, jer zekat daju samo oni koji ispunjavaju određene uslove (visinu nisaba), jer ljudi brkaju zekat sa sadekatul fitrom.

I ne ide gladnima sve, jer se moraju finasirati i medrese, i FIN i sve druge kulturno prosvjetne organizacije pod krovom IZ. Sadekatul fitre ti možeš kome hoćeš, to nisi u obaveza da daješ IZ, iako možeš, to imaš 7,10 i 20 po članu porodice godišnje i možeš u komšiluku naći nekoga ko je u potrebi, al da je musliman, logično.
Cuj zna se, pa ne zna se, u tome i jeste problem. Sve je pod velom misterije. Zato bih i volio da dodje kod Senada da se to sve razjasni. Daj stavi link tog izvjestaja da vidim gdje sve to ide, nmg nac.

Gledaj, finansiranje medresa i FINa je imalo smisla prije 20 godina kada su svi ti ljudi zivjeli od donacija obicnih ljudi. Danas su na budzetu drzave i licemjerno uzimati sa obje strane. Shvatam ja namjeru na papiru i ovo je u serijatskom Iranu normalno. Ali garantujem i da je 1000 puta transparentnije i organizovanije i da nikog ne grize savjest gdje mu ide novac.
Pa imaš određeno po pravilniku koliko ide gdje, tačno po postotku, svake godine se iznos mijenja pa nije isti, al zavisi od nisaba. Izvještaj dobiješ u IZ, ja sam od dobio od svog džematskog odbora jer me interesovalo. Nije ništa tajno, to je dokument koji se usvaja svake godine. Isto kao i svaki drugi izvještaj.

Finansiranje je za ove studentske domove, internate, ishranu, i sve ostale troškove u medresama i FIN-u, plus za pojedinčne džemate iz koga se onda daje za ove naugroženije kategorije, jer svaki džemat najbolje zna kome je tu najpotrebnije, pa za povratnike.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 jun 2019, 18:35

Ovako su se i za kurbane onda digli kod pomozi.ba
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 jun 2019, 21:26

BSMO. :baklava:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 jun 2019, 21:38

Jesam vam ikad reko da bi pocjepo Maju Čengić ko Dejan Kukrić putovanje o trošku države.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jun 2019, 21:45

Penaltiky je napisao/la:Jesam vam ikad reko da bi pocjepo Maju Čengić ko Dejan Kukrić putovanje o trošku države.
ima li neka da je ti ne bi pocjepo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 04 jun 2019, 21:45

Penaltiky je napisao/la:Jesam vam ikad reko da bi pocjepo Maju Čengić ko Dejan Kukrić putovanje o trošku države.
To yebu odlikasi :mrgreen:
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 jun 2019, 23:52

Stani u red helćo
Osim13 je napisao/la:Ja živim za petak i Maju Čengić, taman me zagrije za ostatak večeri

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 05 jun 2019, 05:20

Finn je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:Ispade ako ne das njima pare ne vazi ti zekat....
Jos samo fali da kazu idite na hadz sa tom i tom agencijom inace se ne racuna da ste obavili hadz. Boze sacuvaj.sta se radi...
Pa i jesu to odradili za hadz. Nema nista privatno, samo preko njih. Naravno, u talu sa S. Arabijom. Cuj 8500 KM. :tokralju:

Ferdo, daj da vidim to transparentno kome idu pare od zekata. Znaci nacisto, godisnji rezime gdje je svaka marka otisla. Hocu da vidim da 100% novca ide gladnima i manje sretnima.
Dosta ih se unesreći pred podjelu novca, siguno Kavaz radi iz uvjerenja i za platu od 500 KM
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2019, 10:40

Vidite da se covjek nije prodao preso gospodin na klasiku

® GONGASHI POWERHOUSE ®

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 jun 2019, 13:11

Vrijeme je da se izvede vojska i izda naredba da se zecevi pobiju.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jun 2019, 14:36

Pusi pusi pusi pusi pusi pusi
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 jun 2019, 15:11

Finn je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa imaš izvještaj na stranici, prikupe 8 mil od zekata, zna se koliko gdje ide, jer zekat daju samo oni koji ispunjavaju određene uslove (visinu nisaba), jer ljudi brkaju zekat sa sadekatul fitrom.

I ne ide gladnima sve, jer se moraju finasirati i medrese, i FIN i sve druge kulturno prosvjetne organizacije pod krovom IZ. Sadekatul fitre ti možeš kome hoćeš, to nisi u obaveza da daješ IZ, iako možeš, to imaš 7,10 i 20 po članu porodice godišnje i možeš u komšiluku naći nekoga ko je u potrebi, al da je musliman, logično.
Cuj zna se, pa ne zna se, u tome i jeste problem. Sve je pod velom misterije. Zato bih i volio da dodje kod Senada da se to sve razjasni. Daj stavi link tog izvjestaja da vidim gdje sve to ide, nmg nac.

Gledaj, finansiranje medresa i FINa je imalo smisla prije 20 godina kada su svi ti ljudi zivjeli od donacija obicnih ljudi. Danas su na budzetu drzave i licemjerno uzimati sa obje strane. Shvatam ja namjeru na papiru i ovo je u serijatskom Iranu normalno. Ali garantujem i da je 1000 puta transparentnije i organizovanije i da nikog ne grize savjest gdje mu ide novac.
Pa imaš određeno po pravilniku koliko ide gdje, tačno po postotku, svake godine se iznos mijenja pa nije isti, al zavisi od nisaba. Izvještaj dobiješ u IZ, ja sam od dobio od svog džematskog odbora jer me interesovalo. Nije ništa tajno, to je dokument koji se usvaja svake godine. Isto kao i svaki drugi izvještaj.

Finansiranje je za ove studentske domove, internate, ishranu, i sve ostale troškove u medresama i FIN-u, plus za pojedinčne džemate iz koga se onda daje za ove naugroženije kategorije, jer svaki džemat najbolje zna kome je tu najpotrebnije, pa za povratnike.
Ne mozes se raspravljati sa likovima koji ne poznaju materiju i kojima kakav god dokaz izneses, oni ce ga zanemariti. Fazon je pljuvati i ismijavati, a ne normalno diskutovati ;)

Problem IZ je taj sto nemaju dobar PR i sto godisnje izvjestaje o utrosku zekeata i ostalih stvari objavljuju u Preporodu (koji uglavnom citaju stariji ljudi), a ne nekim citanijim medijima (Avaz, Oslobodjenje, isl).
Vecina i ne zna da su prije par godina, nakon poplava u Maglaju dali milion maraka iz bejtul mala, da se ljudima obnove kuce i da im se pomogne na druge nacine, samo sto to niko nije dokumentovao, osim (opet) Preporod. Znaci slab PR, odnosno ne znaju se faliti :mrgreen:

Svi bi se iznenadili kad bi vidjeli gdje te pare idu i ko se sve pomaze...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2019, 16:20

A lijepog vremena
® GONGASHI POWERHOUSE ®

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 05 jun 2019, 17:03

avenija je napisao/la:

Vrijeme je da se izvede vojska i izda naredba da se zecevi pobiju.
Sve ovo treba u zatvore i kolektivne centre i ne dati da lunjaju po ulicama. Neki dan mi ženi pokuša lik u šoping centru novčanik istrgnuti, sreća da nije, dženazu bi mu klanjao istog trena, pa makar 20 godina zaglavio...

Čim čujem njihove ove riječi hama hata hama hata ufff
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 jun 2019, 17:06

U tramvaju je jedan skoro ženi krenuo iz torbe izvuć nešto, ufatiše ga dvojica izađoše kod Kampusa odvedoše ga negdje :lol:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 05 jun 2019, 17:18

Osim13 je napisao/la:U tramvaju je jedan skoro ženi krenuo iz torbe izvuć nešto, ufatiše ga dvojica izađoše kod Kampusa odvedoše ga negdje :lol:
Meni se ovo desi na Otoci, ja već bio k'o bizon na crveno :lol: Tačno bi' ga odvojio od života :mrgreen:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.