FK Rudar Kakanj

GK1996
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la GK1996 » 11 nov 2013, 21:53

Hvala :))

A sto se videa tice,nema jos :D
Rudar Kakanj !!!

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 12 nov 2013, 10:10

Ako nastavite ovako,evo vas u premijer ligi :D imate dobar niz... kakve su ambcije kluba,jel se to konacno ide na premijer ligu ili? :) Red bi bio da i vi udete ove sezone,SRETNO! :D :D
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 12 nov 2013, 10:28

FanVitez je napisao/la:Ako nastavite ovako,evo vas u premijer ligi :D imate dobar niz... kakve su ambcije kluba,jel se to konacno ide na premijer ligu ili? :) Red bi bio da i vi udete ove sezone,SRETNO! :D :D
Hvala :D Ma načelnik je dao zeleno svjetlo, ambicije su oduvijek tu samo je trebala ta podrška općine. Sad to treba dokazat i u prelaznom roku i dovest kvalitetno pojačanje :mrgreen:

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 14 nov 2013, 00:19

Što jes jes, najlakši raspored imate, ali to je kad se čitaju imena, Mladost, Igman i to. Ali sve te ekipe će igrati za opstanak, neće moći gubiti bodove kod kuće i njih će malo ko dobiti, ali opet čini mi se da ćete biti u prednosti maloj, ali pojačamo se mi valjda :D

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 14 nov 2013, 01:22

đaba nam raspored kad' nemamo ekipu, možda glupo zvuči ali ide Prva Liga ,pa nekoliko stepenica ,pa PL ...ako ćemo igrat PL s ovakvom ekipom više volim da i ne uđemo; da se ne sramotimo k'o neke ekipe; da ne budemo kanta za nabijanje :?

Trebaš bit' previše dominantan u ovoj ligi da bi mog'o ostat' u PL s tom istom ekipom,aa mi nismo baaš dominantni. Istina da imamo kvalitenih igrača ali isto tako u prvoj postavi igraju neki koji po meni ne mogu za juniore igrat(ne mislim da juniore-prvotimce ,njima svaka čast) i uz to su još stranci koje debelo plačamo. Neke stvari se trebaju riješiti u klubu i oko njega što nije posao koji se može završiti preko noći. Ne mogu pokuditi upravu jer uz dobru finansijsku podršku oni bi sigurno još bolje funkcionisali i sada posao obavljaju zadovoljavajuće. :D
Nadam se da nećemo dovodit' igrače kako bi samo pojačali konkurenciju i povečali brojno stanje igrača nego da ćemo dovest prava , kvalitetna pojačanja i tako motivisati ove koji su u klubu na veće zalaganje i borbu :mrgreen:

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 14 nov 2013, 16:05

slika

Gledaj ovo ba jbt.. :shock: ja ne znam kako Rudar još uvijek igra po prvoligaškim livadama :roll:
#samoRudar #zauvijek

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 14 nov 2013, 16:17

Pa kad se udje u Premier Ligu onda je lako naći pojačanja. Igrači se sami nude. Tu se ostavi 5-6 igrača koji su bili najbolji, i dovesti još 5-6 iz PL da igraju, a napraviti konkurenciju na klupi. I uz redovna primanja, može se napraviti nešto fino. Nisu ni klubovi u PL toliko daleko od ove lige. Bolji su sigurno, ali tu nije teško napraviti tim. Kad se ima para, jači si od Želje.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 nov 2013, 18:53

Glavni sudija je Elvedin Topuzović iz Tuzle.
Ne volim pričati o sudijama, al'..., nadam se da ga sutra neću spomenuti.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 nov 2013, 22:30

L' Imperator je napisao/la:
Glavni sudija je Elvedin Topuzović iz Tuzle.
Ne volim pričati o sudijama, al'..., nadam se da ga sutra neću spomenuti.
Ali moram!

Da hajvan nije penal svirao, GOŠK nam ne bi do sutra dao gol. Priznajem, slab je Rudar bio, ali GOŠK se otvorio u drugom poluvremenu i garant bi sjevnula jedna-dvije kontre po čemu smo najjači u ligi.., ne bi izgubili garant!

P.S. Nije nam svirao ni čist penal, prije ovog njihovog.
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 19 nov 2013, 19:22

I ja čuo da je smiješan penal dosuđen, ali ne znam zašto se dosuđeni kao da ne znate da je u Gabeli El Dorado i suđenje nije smiješno nego je cirkus :mrgreen:

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 22 nov 2013, 21:52

Budućnost treba ozbiljno shvatiti
U posljednjem ovosezonskom nastupu „zeleno-crni dočekuju Budućnost koja je prošle jeseni Kakanj napustila neporažena. Upravo iz tih razloga trener Odović traži punu ozbiljnost i maksimalno zalaganje svojih izabranika jer svako opuštanje može im se itekako osvetiti
slika
Milomir Odović

Nakon nesretnog poraza u Gabeli, igrači Rudara popravni polažu protiv Budućnosti, koja je prošle jeseni Kakanj napustila neporažena (1:1). Bez obzira na bolju formu i plasman, te maksimalan učinak na svom terenu ( svih šest pobjeda, uz gol-razliku 10:0), trener Rudara Milomir Odović traži punu ozbiljnost i maksimalno zalaganje svojih izabranika jer svako opuštanje može im se osvetiti.

- Želja mi je da se od navijača i jedne uspješne polusezone oprostimo dobrom i efikasnonom igrom. Moramo imati dominaciju, s većim posjedom lopte i pasova, te probojima po bokovima jer Budućnost ima čvrstu odbranu i samo na ovaj način možemo ostvariti pozitivan rezultat. Mi smo favoriti i to moramo potvrditi na terenu. Vjerujem da će igrači odgovoriti zadatku i jednim ozbiljnim pristupom dokazati da naši dosadašnji rezultati nisu slučajni, kaže trener Odović, koji želi pobjedu na oproštaju i mjesto u samom vrhu prvenstvene ljestice.

Stručni štab Rudara nema problema oko sastava tima. Pod upitnikom je jedino nastup mladog Belmina Kobilice kojeg duže vrijeme muče prepone zbog čega je izostao iz tima na gostovanju u Gabeli.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 23 nov 2013, 15:44

Demonstracija sile u Kaknju! Posjed lopte 90% na strani Rudara, eurogolovi Bande i Bajre :D nije lose :)
#samoRudar #zauvijek

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 23 nov 2013, 16:57

L' Imperator je napisao/la:Demonstracija sile u Kaknju! Posjed lopte 90% na strani Rudara, eurogolovi Bande i Bajre :D nije lose :)
A ništa što je Topuzović iz Tuzle, vidiš da može i bez toga :roll:

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 26 nov 2013, 12:30

slika

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 11 dec 2013, 20:07

Predsjednik FK Rudar Kakanj najavio kandidaturu za Premijer ligu BiH

Danas je u prostorijama FK Rudar Kakanj održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili predsjednik kluba, Suad Spahić, trener Milomir Odović i kapiten ekipe Zlatan Gafurović.

Predsjednik kluba je iznio mnoge prednosti igranja u Premijer ligi, od ušteda neplaćanja službenih lica, preko veće posjećenosti utakmica Rudara, do novca od TV prijenosa.

Respektujući konkurente za plasman u viši rang, Jedinstvo i Slobodu, Spahić je najavio borbu za plasman u Premijer ligu BiH.

Trener Odović je izjavio da klub posjeduje dobar igrački kadar koji će uz dva,tri pojačanja biti pravi kandidat za ulazak u elitni rang bh fudbala.

Kapiten ekipe, Zlatan Gafurović, je istakao da je ekipa loše krenula u sezonu ali da su se stvari brzo promijenile te je ekipa zaigrala onako kako treba. Gafurović je također istakao da će ova zvanična kandidatura Rudara za ulazak u viši rang značiti i bolju logističku potoru te da ekipa može ostvariti željeni cilj.

Početak priprema je zakazan za 15. januar 2014. godine u 12 sati.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 17 dec 2013, 13:03

Sinoc sam na IC-u gledao intervju predsjednika Spahica koji je govorio o stanju u klubu i ambicijama. Ko je gledao zna o cemu govorim. Ukratko najavljuje se borba za PL. Vec se krenulo sa radom kako bi se igracima obezbijedili sto bolji uslovi za rad. Vec je dogovoreno sa predsjednikom Mladosti da se neki igraci ustupe Mladosti, Mladost ce Rudaru ustupiti pomocni teren za treniranje tokom priprema, ici ce se i u Makarsku i ostat ce duze nego inace, a sve kako bi se sto bolje pripremili. Ocekuje predsjednik od opcine i mislim visih nivoa vlasti pomoc oko pomocnog terena i ogradjivanja kompletnog kompleksa, a onda ce on sa ostalim sponzorima (svojim sredstvima) da urade teren sa umjetnom travom tako da bi Rudar imao glavni teren, pomocni teren i teren sa umjetnom travom. Isto je naglasio da je u pregovorima sa nekoliko igraca koji ce ako dodju u Rudar biti prava pojacanja, a ne kao do sada, ali nije htio govoriti o imenima. Mislim da ce Rudar dosta pomoci Mladosti, a onda ce valjda i Mladost ako bude imala dobar bodovni saldo prepustiti gradski derbi Rudaru :D . Predsjednik ocekuje i pomoc navijaca cak je istakao i spremnost da razgovora sa navijacima i da klub odnosno sponzori izdvoje sredstva i plate prevoz navijacima na odredjena gostovanja. Tako da je sad do nas. Mislim da se oko Rudara desavaju dobre i pozitivne stvari i moglo bi biti svasta, a ja ocekujem PL ako Bog da bez obzira na prednost drugih klubova.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 17 dec 2013, 13:07

PS
Nije ovo bila press konferencija o kojoj pise Gusar1995, nego intervju koji je radjen nekad poslije. Samo da ne dodje do zabune :D

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 06 jan 2014, 23:55

Načelnik čestitao NG sugrađanima:
Drage Kakanjke i Kaknjci, draga omladino, draga djeco , lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju na dočeku Nove godine u Kaknju. Šta poželjeti nakon ove himne „Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino“? Poželjeti da Bosna i Hercegovina pobjedi u Brazilu, poželjeti da ove naše zvijezde pobjede u svojim takmičenjima, da naši učenici i studenti pobjede, da naši sportaši pobjeđuju , da Rudar uđe u Premijer ligu! Svima vama, vašim porodicama puno zdravlja, sreće, da Kakanj promovišemo na najbolji mogući način. Živi bili i sve najbolje u 2014. godini.
8-)

Što se tiče pojačanja dolaze poslije priprema u Makarskoj. I dalje želimo dovesti krilnog i centralnog napadača, uz to mislim da bi nam dobro došao i novi lijevi bek :D

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 10 jan 2014, 09:50

Sta je kod nas sve zamrlo? Svi konkurenti nesto rade, pojacavaju se, a mi nista. Mada smo (su/uprava) do sada svake sezone najavljivali PL i dolazila neka "pojacanja" i nista. Evo sad se suti vjerovatno radi i ja se nadam da ce i po tome biti suprotna od prethodnih, tj. da cemo se plasirati u PL. Mislim da mi imamo dobru ekipu koja je zajedno vec godinama, jos napadac, krilo i mozda ako se ukaze neki dobar igrac na nekoj drugoj poziciji radi konkurencije. Ali cini se nista do daljnjeg. Nadam se samo da ce na vrijeme stici pojacanja i da ce to biti bas pojacanja, a ne....

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 10 jan 2014, 11:53

Nada umire posljednja, mada mi se ne sviđaju želje ovog trenera al' et'... On želi centralnog i krilnog napadača, a lijevi bek mu je toliko kritičan da je smiješno pričat', Rudar vazda igro preko strana, a ovaj lik nula još kad' Belmo igra na lijevoj strani, a njegova rola traži da on ulazi u sredinu terena, ta lijeva strana potpuno neiskorištena. Ne budu dvije akcije preko lijeve strane.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.