Kazes, prosipam se, pa onda potvrdis skoro sve moje o Ginobiliju.De se dogovori sam sa sobom.ArtemisFowl je napisao/la: ↑24 mar 2026, 08:18Realno @nezalaganje se prosipa bezveze. Kad je u pitanju Ginobili onda se priča o šta bi bilo kad bi bilo i gdje bi sve bio starter, all-star, all-nba. Kad se priča o franšiznom igraču onda se gleda kompjuterski čisto da li je taj igrač dobio max ugovor, da li je broj 1 u ekipi i sl.
Mislim svakako je bezveze rasprava, kao i svake godine, o nekim nepostojećim terminima koji nemaju jasnu definiciju.
Btw. i ja da dodam za Ginobilija - sigurno je mogao imati više individualnih nagrada, ali sad da bi skočio s 2 na 10 all-star nastupa je smiješno! To je doslovno razlika u makar duplo više zarađenih novaca u karijeri, a nijedan igrač to ne bi odbio.
Ne treba biti bukvalista pa reci da bi skocio s 2 na 10 nastupa, nek skoci na 5-6 to je opet ozbiljan AS igrac u pitanju.
Nadalje, nema nikakve gimnastike u terminologiji, nego je malo teze za skontati neke stvari bez da se upale vijuge.30 je NBA ekipa, a igraca koji su na vrhunskom nivou sposobnih da donesu titulu svojoj ekipi je u vrh glave 6-7 i to su svakako fransizni igraci.
Medjutim, kako onda da zovemo ove ostale koje su FRANSIZE odredile kao svoje predvodnike?? Sta su oni? Kako se oni zovu?
Pa naravno da su i to fransizni igraci tih fransiza.I navedoh i primjere tih igraca. Evo jos jedan, svjez primjer.Mozda skontas i ti.
Haliburton. Fransizni igrac IND.Niko od nas ovdje ga sigurno ne smatra ma ni top 15 igracem u ligi. Medjutim, IND izgradi i gradi ekipu na njemu, pa dodjose u finale i zamalo osvojise.
Hocemo reci da sve to sad nije istina, jer jbg on nije dovoljno veliko ime?? Ignorisacemo da je decko dobio max ugovor, da je odredjen da predstavlja fransizu i ono najvaznije, EKIPA SE GRADI OKO NJEGA. Bez ovog zadnjeg argumenta padaju primjeri nekakvih Jalena Greena i sl, jer se oko njih nije nikad gradila ekipa, bez obzira kakav ugovor dobio.
Oko Lamela Balla se gradi ekipa, oko Bama Adebayoa MIA godinama gradi ekipu, oko Bookera PHX gradi ekipu iako ni on nije neki superstar itd itd.
Zaista tesko za skontati.Znam.