FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 15 jan 2017, 11:03

Namjerno sam ih stavio u "istu rečenicu" da pokažem neke stvari pojedincima.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 jan 2017, 11:08

Krizmanu se ide iz Zeljeznicara i on cini sve da to i ostvari. Izabrao je pogresan nacin jer je bilo dosta boljih. U zadnjim utamicama se vidjelo da to nije to. Slavko ga nece namjerno pustiti vec ce ga natjerati da ispunjava obaveze iz ugovora.

A sto se Mire tice ta prva plata je realna kada uzmemo u obzir kakav je dosao. U Zelji odigrao vise utakmica nego u prethodnim klubovima zajedno. On je sad podigao formu i cilja da ide vani. Moze to biti dobro za njega pa negdje zaigra,a moze biti i lose pa se vrati u formu prije Zelje. Ako ne pristaje na te uslove sve okej. Dovesti Djelmica i uigravati ga sa ekipom.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 15 jan 2017, 11:14

Neandertalac je napisao/la:Namjerno sam ih stavio u "istu rečenicu" da pokažem neke stvari pojedincima.
Znam na sta aludiras i nema potrebe bilo sta dodati napisanom. Ti su napisao sta bi se radilo nasoj djeci da su uradili isto sto i Krizman. Razapela bi ih vecina ko Isusa.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 jan 2017, 11:21

Realno, većina raje piše samo da bi nešto napisala, totalno zanemarujući činjenice koje su im pred nosom.
Evo kao ljoŽe@ npr u postu iznad.
Njemu se ide!? Cilja da ide vani!?
A to što Mi Hoćemo da imamo najboljeg igrača lige za ova primanja, hebo to.
Pa i ja bi htio ići vani pod ovim uslovima a volim Želju više od svih trenutnih igrača!

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 jan 2017, 11:32

Ja stvarno ne znam sta je bilo izmedju njih. On zeli vecu platu mi je ne mozemo priustiti i tu se sva prica zavrsava. Neke stvari puno su nas kostale,a to se tek sad vidi. Ja bih volio da on produzi,ali to se nece desiti. Mozda smo trebali pokusati da ga prodamo sad. Ne mora to milion biti. Bolje da nesto zaradimo nego da ode dzaba.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 jan 2017, 11:45

LjoZee je napisao/la:Ja stvarno ne znam sta je bilo izmedju njih. On zeli vecu platu mi je ne mozemo priustiti i tu se sva prica zavrsava. Neke stvari puno su nas kostale,a to se tek sad vidi. Ja bih volio da on produzi,ali to se nece desiti. Mozda smo trebali pokusati da ga prodamo sad. Ne mora to milion biti. Bolje da nesto zaradimo nego da ode dzaba.
Pa valjda nam je cilj da imamo što bolje igrače u timu?
A ne da budemo poligon za vraćanje u formu, neka vas par mjeseci, po godine ili godinu Max pa možete ići.
Dugoročno, mi smo gubitnici na svim frontovima.

Evo npr, ruku u vatru stavljam da je Zakarić trenutno plaćeniji od Mire, možda i duplo. Cenera tražio na početku pregovora. Ili čekamo Nestu iz Tuzle da vidi šta će biti a vjerujem slična situacija finansijski. Ovi LB što valjaju i u kakvoj smo situaciji, vjerujem da nam lupaju cijene kao da ih iz Intera dovodimo.

Šta hoću reći? Sve što valja je skupo. Spremni smo se odreći najboljeg jer za Boga miloga hoće da bude najbolje plaćen a u isto vrijeme prihvaćamo rizik sa igračima koji vjerovatno nikada neće biti na njegovom nivou.

Meni nema logike. Ni na kratke staze a na duži vremenski period pogotovo.

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 15 jan 2017, 11:50

Odličan osvrt Neandertalca na situaciju oko Mire. Mnogo se griješilo, i nije na pravi način procjnjeno oko ovog momka. Mada sa druge strane trebali su biti malo agresivniji kada mu je ponuđeno da potpiše novi ugovor, i trebali su neki rok dati. Mislim da mu je ponuđeno zajedno sa Lendrićem koji je odmah potpisao produženje, a Miro već tada krenuo sa zavlačenjem. Manevarski prostor je bio duži, i njemu ne bi tada bilo svejedno da ga "ohladiš" malo, jer godina pauze je mnogo, dok bi pola godine izdržao. Da ne bi bio pogrešno shvaćen nisam za to da se na bilo koji način sankcioniše, mora igrati ako to zasluži, samo sam mišljenja da će se na žalost cjelokupna situacija odraziti i na njegovu igru proljetos. Volio bi da nisam u pravu, i da će Miro sam sebe, a i Slavko uspjeti psihički spremiti momka za najvažniji dio sezone.
Što se Mire tiče ne sumnjam da će odigrati pošteno i dati sve od sebe da zaradi svaku marku iz ugovora. A kada se završi tribina, kada tekme i atmosfera krenu, bude li dobre igre, rezultata, titule ili Europe, ko zna možda i produži....sudbina je čudo...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 jan 2017, 11:50

Ako daju tako velike plate znaci da imamo love. Ne moze covjek u ovakvoj situaciji biti pametan i reci zasto ne daju pare Miroslavu.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 jan 2017, 11:52

Ma neamdrtalac je 100% u pravu, medjutim sad smo doveli dosta dobre igrace realno. Koliko kostaju nije bitno. Ono sto mislim oko Mire da on ne bi ostao da mu dajemo 10k eura.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 15 jan 2017, 12:01

Ja mislim da se stvari preuvelicavaju kada su novci u pitanju, kako se pise o platama vezano za nase igrace ispade da vecina ima ministarsku platu, da nam klub pliva na parama a zapravao je realnost drugacija.

Miroslav ili zeli vecu platu (nasi je ne mogu platiti) ili na ljeto vec ima dogovoren transfer pa ne zeli produziti sve i da nasi mogu da plate. Ja mislim da je ovo drugo u pitanju.

Najgore je to so mi necemo na njemu zaraditi neke novce kada bude odlazio, ali to ne treba da vas cudi, on je sebe u Zelji preporodio obzirom da je prije toga lutao trazeci klub - niko mu ne smije prigovoriti zalaganje i poteze koji su nam donjeli pobjede i sada zeli da ide odavde dok je jos mlad u jaci klub, jacu ligu.
Zadnja izmjena: Zenzo, dana/u 15 jan 2017, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.
- Zeljeznicar -

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 15 jan 2017, 12:07

Sretno Dženise, ti si pravi Željovac !

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 15 jan 2017, 12:08

To što se on preporodio u Želji ne mora da znači ništa. Niko mu ne garantuje mjesto u prvih 11 u bilo kojem klubu u koji ode poslije Želje...i da mu se opet ne desi situacija kao prije nego je došao u Želju...Činjenica je da je on uzeo dobre pare u karijeri, ali ako ćemo realno meni nije jasno kojom linijom je on dobacio do Sevilje, jer nije niti blizu taj potencijal..

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 jan 2017, 12:13

Koji su naši ciljevi u budućnosti? Neke grupe Euro takmičenja, titule, dominacija ili neki prosjek?

Ako je ovo prvo onda se to pokušava sa igračima Mirinog kalibra i to košta!
Ako je ovo drugo onda kao i do sada, neka vas godinu, dvije maximalno i možete ići, još ste mladi a mi ćemo sada sebi naći novog bivšeg talenta kojeg ćemo probati vratiti u život. Dok ne čučnemo finansijski skroz pa budemo opet primorani igrati sezonu dvije sa mladima iz naše škole.

Jao priče i logike kod pojedinih, što je najgore i u klubu neki slično razmišljaju.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 15 jan 2017, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 15 jan 2017, 12:16

@Nea to i jeste sustina price da nama za ovaj fantomski cilj da izborimo grupnu fazu nekog takmicenja treba kontinuitet sa igracima kvalitete tipa Miroslava i to vise njih na razlicitim pozcijama a takvi igraci kostaju.

Znaci dok klub ne bude finasijski stabilan da moze dovesti 3-4 prvojereno kvalitetna igraca da imaju platu po 10.000 € ili vise, mi nemamo o cemu pricati.
- Zeljeznicar -

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 15 jan 2017, 12:31

Desilo se s Mirom to sto se desilo. Greska je napravljena, ali mozda i potpise. Znate i sami kakvih preokreta bude, a i 12.000 kako se prica nije zanemarivo. Mene vise iritira situacija sa Beganovicem.prije godinu i po smo imali njega kao igraca koji ce nam u buducnosti donijeti veliku zaradu. I sta rade ljudi u klubu, prave pocetnicke greske. Dovodimo Lendrica i Djermanovica, a onda i Nikolica. Lendric u redu, ali zatvaramo vrata Beganovicu sa Nikolicem i Djermanovicem. Bez njih dvojice danas bismo pricali o odsteti uzetoj od Turaka, a ne bismo govorili o njegovom dobrom potezu zbog odlaska u Mettaleghe. Sta je s Mujagicem, kako radi na treninzima.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 jan 2017, 12:33

Zenzo je napisao/la:@Nea to i jeste sustina price da nama za ovaj fantomski cilj da izborimo grupnu fazu nekog takmicenja treba kontinuitet sa igracima kvalitete tipa Miroslava i to vise njih na razlicitim pozcijama a takvi igraci kostaju.

Znaci dok klub ne bude finasijski stabilan da moze dovesti 3-4 prvojereno kvalitetna igraca da imaju platu po 10.000 € ili vise, mi nemamo o cemu pricati.
Bitan je sistem! To je sva suština.
Ako je sistem ispravan možeš očekivati i određeni rezultat.
Mi smo još uvijek u fazi da učimo kako se pojačati po pozicijama tj adekvatno popuniti igrački kadar na mjestima gdje smo deficitarni.
Kako zadržati igrača Mirinih kvalietata je za nas SF.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 jan 2017, 12:39

Posudba u ovom trenutku je najbolja za Dzenisa. Njemu treba da igra stalno da bi se vratio u formu prije 2 godine. Ubacivao ga je Kostic i ono sto sam vidio ne lici uopste na nekog ko igra fudbal. Udje sa klupe ne moze kontru istrcati. Neka njega do kraja polusezone tamo pa cemo vidjeti. Liga za prvaka bit ce preteska i tu moraju igrati najbolji bez gledanja ko je Zeljino dijete. Ako Sinisa bude bolji nek igra na desnom beku ili obrnuto ako Memija bude bolji neka igra.
Vjerovatno ce sad na klupi bit Bobic jer Fejza je neki kao trener golmana u OP. Rekao je da nece se prestati baviti aktivnim igranjem fudbala,ali vjerujem da je Bobic doveden jer ce on vise u OP provoditi vremena.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 15 jan 2017, 12:45

LjoZee je napisao/la:Posudba u ovom trenutku je najbolja za Dzenisa. Njemu treba da igra stalno da bi se vratio u formu prije 2 godine. Ubacivao ga je Kostic i ono sto sam vidio ne lici uopste na nekog ko igra fudbal. Udje sa klupe ne moze kontru istrcati. Neka njega do kraja polusezone tamo pa cemo vidjeti. Liga za prvaka bit ce preteska i tu moraju igrati najbolji bez gledanja ko je Zeljino dijete. Ako Sinisa bude bolji nek igra na desnom beku ili obrnuto ako Memija bude bolji neka igra.
Vjerovatno ce sad na klupi bit Bobic jer Fejza je neki kao trener golmana u OP. Rekao je da nece se prestati baviti aktivnim igranjem fudbala,ali vjerujem da je Bobic doveden jer ce on vise u OP provoditi vremena.
O tome pricam. Neka njega na pozajmici i neka se vrati u formu od prije dvije godine. Kako je pao u formi? Mi ga unazadili glupim dovodjenjima. Neka njega na posudbi, a daj nam Nikolica, Djermanovica i Pozdera. Od cega cemo zivjeti.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 jan 2017, 12:52

Greske su krenule poslije Europe 2015. Odlazak Bajica,Kvesica,Zeljkovica,Colica i dr. i dovodjenje panja Joce,nekakvog lijevog beka itd. Tu je trebao se ubaciti Mujagic ili Beganovic,a ne da se dovodi onaj panj. Znamo svi kakva je ta polusezona bila ne daj Boze vise da se ponovi. Ona nas je najvise i kostala Europe jer zbog gresaka u prvom dijelu ovi u drugom nisu imali pravo na kiks. Pa nam se desi poraz,pa onda remi sa ekipom koja se ispala i onda jos jedan remi sa Slavijom i nema Europe.
Da smo pravilo krenuli raditi u 2015. moglo se sve biti drugacije.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 jan 2017, 13:06

Sada za njega i jeste najbolja posudba. Ovakav, nama nije od koristo, što ne znači da se ne slažem kako ima i naše krivice u svemu.
Treba učiti iz grešaka, ima još mladih i nadajmo se da će u klubu imati više sluha za njih i da če dobiti više šanse.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 7 gostiju.