Potreban ti je kvalitetan i stručan kadar od vrha do prvog tima i akademije. Ali ko će ti dovesti kad je nestručnost od vlasnika pa nadalje. Trenuno u FKS nema ni jedne kvalitetne persone koja bi mogla istu funkciju da obavlja u recimo Rijeci ili Dinamu ili Mariboru. Od predsjednika, nakvih bordova direktora, marketinga, stručnog štaba, ljudi u akademiji... Klub je toliko neprofesionalan da smo bliži amaterizmu nego profesionalizmu.fera je napisao/la:Dok god se slusaju ovi "pametni" sto su im uvijek krivi igraci i treneri klub ce da ovako napreduje.
J.ebes ti tu upravu kojoj je cilj opet plasman u europu... al nece sad na njih hajka jer su vec otjerali dinu i edisa pa da ne bude da sami sebi skaču u usta.
Mislim da su tan i njegovi pijuni to sto koci sarajevo jer ovaj klub je uvijek imao šampionske ambicije dok nije dosla ova nova luzerska garnitura, j.ebo dinu i kusturicu ovi letargicni gubitnici ce odvesti klub u propast.
A dok su ove ambiciozne i sposobne marionete na celu kluba prica o igracima i trenerima je samo gubljenje vremena. Kamo srece da je tjeranje trenera i remont tima spas za sarajevo...
Sve se to vraća na samo vlasništvo - priča kako Tan sada "ne da jer su ga izradili oni u sezoni sa 7 miliona troškova" ne pije vodu jer zašto je to dozvolio? Jesu to domaći papci toliko prekaljeni da milijarder nije znao da mu troše repa bez veze i ugrađuju se? Jednostavno mislim da se njegovo završilo vraćanjem tog duga poreskoj, dalje je po planu haman trebao biti taj slavni "samoodrživi" klub, ali ne može biti nešto samoodrživo kad oni koji ga održavaju ne bi znali trafiku održavati, kamoli sportski kolektiv.
Na kraju krajeva nema ti k'o smijeniti Valentina, Chooa, Limenog, Sabrinu, Ihtijarevića... Svi su tu zaposleni na amin vrhovnog vođe kojeg sad da nazoveš i pitaš kako je Sarajevo igralo zadnju utakmicu ako bude znao šta je "Sarajevo" iz prve tu me sjeci.