Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ide li ko na Paradu Ponosa u Sarajevu?
- Fantasista
- Kontakt:
Idem ja ispred SDA.Drape je napisao/la:Ide li ko na Paradu Ponosa u Sarajevu?

- ultrabosnia
- Kontakt:
Toshiba televizor u boji im necu nikad halalitOsim13 je napisao/la:Evo nađi svoju veš mašinuVarg je napisao/la::
Da se znaNA DANAŠNJI DAN - Bitka kod Bileće
Na današnji dan 27.8.1388. srpske čete zajedno sa osmanlijskim upadaju u Bosnu.
Naime, Osmanlije predvođeni poznatim vojskovodjom Lala Šahin pašom napadaju Bosnu na poziv srpsko-crnogorskog velikaša, Đurađa Straćimirovića Balšića, inače zeta srpskog kneza Lazara.
Osmanlije zajedno sa Đurađovim četama bivaju potpuno potučeni i poraženi od Bošnjaka koje je predvodio veliki vojvoda bosanski Vlatko Vlković Kosača.
Sam Lala Šahin se jedva spasio bjekstvom.
To je jedan od prvih poraza Otomanske vojske na Balkanu i to za vrijeme vladavine bosanskog kralja Tvrtka I.
Nakon ovoe pobjede Bosna je bila duži period mirna od upada Osmanlija.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
ljudi parkirali traktor ispred MaksimiraOsim13 je napisao/la:Evo nađi svoju veš mašinuVarg je napisao/la::

Imas upade akindzija deset godina poslije, pa pljackaske pohode 1414. itd., znaci dva - tri nasrtaja u 20-ak godina sto nije za neku pohvalu.To je jedan od prvih poraza Otomanske vojske na Balkanu i to za vrijeme vladavine bosanskog kralja Tvrtka I.
Nakon ovoe pobjede Bosna je bila duži period mirna od upada Osmanlija.
Poslije smrti Tvrtka I (prvog i zadnjeg pravog kralja) pored Osmanlija imas Ugarsku (Sigismunda) a Hrvoje Vukcic i Tvrtko II traze bas pomoc pomenutih Osmanlija (prvi da se rijesi pritiska Sigismunda a drugi da se vrati na prijestolje). Pa onda imas prevrat gdje se Hrvoje i Sandalj udruzuju sa Ostojom i sve ti pod okriljem sultana.
Znaci interesne sfere tadasnje elite poslije smrti kralja Tvrtka su otvorile vrata okupatoru.
Tu je i tuzna sudbina velikaske porodice Pavlovica te generalno medjusobne intrige i lizanje paksu Mehmedu I, Muratu II itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
da, opcija da NE dobiješ novac,programe i naoružanje je tako primamljivaKristijan je napisao/la:Potpisao pristup? Nije. Ljudi se u BiH generalno bave površno tematikama.BosniaBoston je napisao/la: Koliko je znam vec je Radmanovic potpisao
Vojna neutralnost je jedino razumno riješenje... Nije valjda da se neko boji i plaši komšija...

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
TEŠKI DANI I NOĆI ZA PORODICU, ZA RODITELJE ČIJI SINOVI SU NAPADNUTI PREKSINOĆ U SARAJEVU... nadlažne institucije moraju imati sluha za sve što je prethodilo ovoj samoodbrani koja je rezultirala krvavo... takođe, vlasti moraju s punim pravom kazniti sve one medije koji su izašli u javnost sa pogrešnim podacima, detaljima, navodima itd o ovom slučaju...
Dva brata, dječaka, koja su na putu od kuće do džamije napadnuti u Sarajevu preživjeli su napad Allahovom voljom i svjesnošću stanja u kojem se nalaze u datom trenu. Da nije bilo tako, pitanje je da li bi njihovi roditelji ostali bez oba sina koja su bila napadnuta.
Vlasti naše zemlje, moraju donijeti zakonske okvire koji za ovakve slučajeve glase sasvim drugačije od klasičnog ubistva. U pitanju je samoodbrana, u pitanju je spašavanje života i takva se reakcija koja je i sama po sebi prirodna, ne može kažnjavati.
Olakšavajuće okolnosti u ovom slučaju su dodatno te, što je majka napadnutih dječaka već u više navrata prijavljivala napade na svoje sinove od istih osoba koje su ih napale i datu noć. Dakle? Šta je tu nadležna služba radila? Zar ne postoji mehanizam da se kriminalcima u nastajanju stane u kraj u startu dok nekome ne oduzmu život? Ima da može. Cijeli svijet uspijeva pa može i kod nas samo ako se želi.
Takođe, do kada će RAK trpiti novinarske članke s bombastičnim naslovima u kojima se traži samo čitalac više a ne ispoljava istina i činjenica ili report? Do kada će služba koja je zadužena za kontrolu medija biti samo prisutna a slijepa?
Do kada će ozbiljne prijetnje pojedinaca na određene osobe biti zanemarive u stanicama policije? Dok ne padne mrtva glava? Krivi su nadležni, najviše pozicije cjelokupne sigurnosne strukture do samog ministra Dragana Mektića koji se kiti dobrim izjavama i Bošnjacima uvlači pod kožu, a krivci za mnoga djela tj nedjela hodaju slobodni.
Teške su ovo noći i dani za roditelje napadnutih dječaka i pozivam sve one bar koji ih poznaju da im budu od pomoći i pri ruci. Takođe stavljam se na pomoć u sopstvenim okvirima mogućnosti bilo kad da je potrebno.
Teške su ovo noći za porodicu, majku, oca napadnutih dječaka a dovoljno je samo pročitati postove i tekstove majke.
Stradali je evidentno bio već mnogima pa i policiji poznat od ranije, i šteta je što se u njegovom slučaju nije prije reagovalo adekvatno kako bi se scena od neku noć spriječila. Njegov sopstveni krvavi pohod vratio mu se kao bumerang na licu mjesta i završio je očigledno onako kako je živio.
Neka je selam porodici, ocu, majci, pa i braći koja su preživjela napad koji je možda mogao odnijeti dva života. Sad vam treba snage i sabura dosta... trebaju vam dokazi, sve prijave iz mupova i svjedoci... da sam pravnik, advokat, rado bih ponudio svoje znanje, struku i poziciju besplatno na zastupanje...
Ne sumnjam ni da je familiji stradalog lahko, svakom je teško svoga kada izgubi ali vjerujem da su i sami znali kakvim žitom živi, međutim bez obzira, budite dostojanstveni, pametni, bez preteških komentara itd... svima nam je sve jasno!
Nihad Aličković
Post majke napadnutih dječaka
- Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povređenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica , lakta , nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć. Dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino.
U predhodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali tzv. policajkama, sa komadima cigle i već ih povrijeđivali, dolazili na kuću i prijetili. Zvala sam policiju, išla na policiju, međutim ništa se nije promjenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju za šta imaju očevici koji će takođe biti pozvani kao svjedoci. Dakle..ja sam opominjala .. pozivala.. tražila da mi se pomogne..sistem nije ništa učinio, ama baš ništa.
Dva brata, dječaka, koja su na putu od kuće do džamije napadnuti u Sarajevu preživjeli su napad Allahovom voljom i svjesnošću stanja u kojem se nalaze u datom trenu. Da nije bilo tako, pitanje je da li bi njihovi roditelji ostali bez oba sina koja su bila napadnuta.
Vlasti naše zemlje, moraju donijeti zakonske okvire koji za ovakve slučajeve glase sasvim drugačije od klasičnog ubistva. U pitanju je samoodbrana, u pitanju je spašavanje života i takva se reakcija koja je i sama po sebi prirodna, ne može kažnjavati.
Olakšavajuće okolnosti u ovom slučaju su dodatno te, što je majka napadnutih dječaka već u više navrata prijavljivala napade na svoje sinove od istih osoba koje su ih napale i datu noć. Dakle? Šta je tu nadležna služba radila? Zar ne postoji mehanizam da se kriminalcima u nastajanju stane u kraj u startu dok nekome ne oduzmu život? Ima da može. Cijeli svijet uspijeva pa može i kod nas samo ako se želi.
Takođe, do kada će RAK trpiti novinarske članke s bombastičnim naslovima u kojima se traži samo čitalac više a ne ispoljava istina i činjenica ili report? Do kada će služba koja je zadužena za kontrolu medija biti samo prisutna a slijepa?
Do kada će ozbiljne prijetnje pojedinaca na određene osobe biti zanemarive u stanicama policije? Dok ne padne mrtva glava? Krivi su nadležni, najviše pozicije cjelokupne sigurnosne strukture do samog ministra Dragana Mektića koji se kiti dobrim izjavama i Bošnjacima uvlači pod kožu, a krivci za mnoga djela tj nedjela hodaju slobodni.
Teške su ovo noći i dani za roditelje napadnutih dječaka i pozivam sve one bar koji ih poznaju da im budu od pomoći i pri ruci. Takođe stavljam se na pomoć u sopstvenim okvirima mogućnosti bilo kad da je potrebno.
Teške su ovo noći za porodicu, majku, oca napadnutih dječaka a dovoljno je samo pročitati postove i tekstove majke.
Stradali je evidentno bio već mnogima pa i policiji poznat od ranije, i šteta je što se u njegovom slučaju nije prije reagovalo adekvatno kako bi se scena od neku noć spriječila. Njegov sopstveni krvavi pohod vratio mu se kao bumerang na licu mjesta i završio je očigledno onako kako je živio.
Neka je selam porodici, ocu, majci, pa i braći koja su preživjela napad koji je možda mogao odnijeti dva života. Sad vam treba snage i sabura dosta... trebaju vam dokazi, sve prijave iz mupova i svjedoci... da sam pravnik, advokat, rado bih ponudio svoje znanje, struku i poziciju besplatno na zastupanje...
Ne sumnjam ni da je familiji stradalog lahko, svakom je teško svoga kada izgubi ali vjerujem da su i sami znali kakvim žitom živi, međutim bez obzira, budite dostojanstveni, pametni, bez preteških komentara itd... svima nam je sve jasno!
Nihad Aličković
Post majke napadnutih dječaka
- Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povređenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica , lakta , nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć. Dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino.
U predhodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali tzv. policajkama, sa komadima cigle i već ih povrijeđivali, dolazili na kuću i prijetili. Zvala sam policiju, išla na policiju, međutim ništa se nije promjenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju za šta imaju očevici koji će takođe biti pozvani kao svjedoci. Dakle..ja sam opominjala .. pozivala.. tražila da mi se pomogne..sistem nije ništa učinio, ama baš ništa.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Nek ga Bakir pomiluje
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
Kakva je situacija na pdfu "Mobiteli & Kina" ?ItsRamiz je napisao/la:Nek ga Bakir pomiluje
Jel ima potrebe ulaziti tamo ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Nez nije mi bukmarkovanDerdiyok je napisao/la:Kakva je situacija na pdfu "Mobiteli & Kina" ?ItsRamiz je napisao/la:Nek ga Bakir pomiluje
Jel ima potrebe ulaziti tamo ?
Ali sam izgleda pocastio Osima besplatnim izletom u Banovice kako sam mu prijavio neki post ne pise vise nista

Možda gleda neki parody Harley Quinn. Sačekaćemo još, oglasiće se on.ItsRamiz je napisao/la:
Nez nije mi bukmarkovan
Ali sam izgleda pocastio Osima besplatnim izletom u Banovice kako sam mu prijavio neki post ne pise vise nista
® GONGASHI POWERHOUSE ®
4 sata proslo nije nista napisao nemas sta vise cekati