Fergi je vjerovatno najbolji trener svih vremena, ali bi bio jos bolji da nije pretjerano tvrdoglav. Ali opet, da nije takav mnogi igraci ne bi napravili iole dobru karijeru, jer ih nijedan trener osim Fergija ne bi mogao toliko trpiti dok ne prorade

. To je dobro za igrace, ali ponekad nije dobro za klub.
Ali vjerujem da su ove blamaze i za njega previse. Uslo se u sezonu sa izuzetno ofanzivnom taktikom sa namjerom da se Barsa skine sa trona

. Kao rezultat takve igre stigao je poraz od 6:1 protiv gradskog rivala. Pecat na taj hajducki pokusaj udaren je u Bazelu kada je Mu dozivio jednu od najvecih blamaza u historiji kluba. Velika je bruka ispasti u onakvoj grupi. Blamaze i grozna igra su se nastavile, posljednja je ova u Njukaslu.
Od odlaska Ronalda i Teveza ova ekipa ne izgleda dobro,.. Ali se opet nekako guralo majstorstvom Fergija, velikim iskustvom i pobjednickim mentalitetom koji je utkan u ovu ekipu.
Ali sa losim igracima ne mozes uvijek pobjedjivati na guzove. Doslo je vrijeme za naplatu starih dugova.
Mislim da su sada i Fergiju jasne mnoge stvari oko ove ekipe. Nani, Valensia i Jang nisu dostojni igre na krilima u MU koji oduvijek ovisi o igracima koji igraju tu poziciju. Tu moraju igrati najbolji igraci. Moraju. Fergiju je jasno da ova trojka nije ni blizu klase koju su imali Ronaldo, Gigs ili Bekam, ali se nadao ce to ekipa nadomjestiti mukotrpnim radom. I uglavnom se nadomjestalo, dolazilo se do traljavih pobjeda zahvaljujuci mukotrpnom trudu. Ali na silu ne moze vjecno prolaziti. Mislim da je Fergiju sada jasno da od ova tri igraca maksimalno jedan moze igrati prvu postavu, a da drugo krilo mora igrati neki bolji igrac. Isto vazi za napad. Fergiju je vjerujem jasno da Runi sam ne moze igrati. Ne moze ni Mesi koji je dosta jaci igrac, ne moze ni Ronaldo, ne moze niko sam igrati,.. Vjerujem da je Fergiju jasno da treba boljeg napadaca. Hernandez je odlican kao zamjena, dok od ostalih ne treba ocekivati nista dobro u buducnosti. Sigurno da je nezadovoljan sa veznim redom,.. Tome u prilog najbolje govori pokusaj sa Runijem na centralnom veznom. Fergi inace puno miksa i na taj nacin pokusava pronaci dobitnu kombinaciju. Ali to miksanje rijetko prolazi u fudbalu. To je jednostavno 'potez ocajnika' razocaranog u losu igru i mnogobrojne povrede.
Od Fergija nista ne treba iznenaditi, covjek je potpuno nepredvidiv,.. Ali za mene ce biti veliko iznenadjenje ako u ovom prelaznom roku ne dovede makar jednog igraca ekstra klase. Kako MU igra, ne bi me pretjerano iznenadilo ni da dovede dvojicu. Uglavnom, ocekujem da ce u narednih nekoliko dana dovesti Snajdera. Neko je rekao da nema realnih pojacanja na trzistu,.. Kako nema, imaju Kaka, Hulk, Hazard itd.. Samo je problem sto sada svi pumpaju cijene, ali kada ti je nuzda za cijenu ne pitas

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.