FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bibula
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bibula » 25 jul 2017, 00:17

To sam i ja rekao maloprije, Husref mozda moze sada trznuti ekipu i nesto uraditi ali opet cemo se vratiti na isto za godinu dana a mozda i prije.

J... ga, treba uprava stisnuti m..a i dati podrsku nekom skolovanom treneru sa vizijom koji ima potencijal i naravno ako treba platiti malo vise (al da je opravdano)

Daj Boze da grijesim ali mislim da trenutno niko u FKS ne razmislja na taj nacin. Gledaju prvo ko je jeftin a onda ko moze napraviti neki instant uspjeh.

Onaj Marinovic mi nekako izgleda najozbiljniji (barem za nase standarde)

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 25 jul 2017, 00:30

Daj nekog školovanog, čovjeka sa vizijom, evropskog trenera ( može i azijski, singapur npr. :D ) i ugovor na 3 godine, pa da svi znamo da mu ne smiješ dati otkaz jer ćeš isplatiti šestocifrenu cifru. Tražiti afirmaciju mladih igrača i tražiti da kandidat iznese svoj trogodišnji plan koji će se uklopiti u finansijske mogućnosti kluba koje će mu uprava jasno predstaviti. Minimalni ciljevi nakon pola godine, nakon godine, nakon dvije godine... Šta nam se može desit što do sad nije? Ispast ne možemo sigurno, mislim da ne možemo ni u ligu za opstanak bilo ko i kako da nas vodi. A dugogodišnji plan možda može donijeti rezultat, ovo na vrat na nos ne ide, osim ako nisi spreman da upumpaš ozbiljne pare u igrački kadar ali i u organe saveza. Imamo li u upravu koja ovo može iznijeti? Sumnjam. Imamo li navijače koji ovo mogu istrpiti? Sumnjam. Ali eto da iznesem svoje želje i nadanja. Prilično sam siguran da bi čak i Jarni imao rezultate da ga se istrpilo i da mu se dala podrška, a da ne pričam o Mehi Kodri. Međutim, lahko je sad pametovat.
Samo naprijed Saraj'vo!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 jul 2017, 00:34

znate sta nama treba

novi stadion

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 jul 2017, 00:41

Tele33 je napisao/la:Daj nekog školovanog, čovjeka sa vizijom, evropskog trenera ( može i azijski, singapur npr. :D ) i ugovor na 3 godine, pa da svi znamo da mu ne smiješ dati otkaz jer ćeš isplatiti šestocifrenu cifru. Tražiti afirmaciju mladih igrača i tražiti da kandidat iznese svoj trogodišnji plan koji će se uklopiti u finansijske mogućnosti kluba koje će mu uprava jasno predstaviti. Minimalni ciljevi nakon pola godine, nakon godine, nakon dvije godine... Šta nam se može desit što do sad nije? Ispast ne možemo sigurno, mislim da ne možemo ni u ligu za opstanak bilo ko i kako da nas vodi. A dugogodišnji plan možda može donijeti rezultat, ovo na vrat na nos ne ide, osim ako nisi spreman da upumpaš ozbiljne pare u igrački kadar ali i u organe saveza. Imamo li u upravu koja ovo može iznijeti? Sumnjam. Imamo li navijače koji ovo mogu istrpiti? Sumnjam. Ali eto da iznesem svoje želje i nadanja. Prilično sam siguran da bi čak i Jarni imao rezultate da ga se istrpilo i da mu se dala podrška, a da ne pričam o Mehi Kodri. Međutim, lahko je sad pametovat.
Možeš i tako pogriješit, itekako. Nešta slično je imao Ješić. Školovan, evropski trener, iskusan, došao s jakom reputacijom, otkaz se nije smio dat zbog isplaćivanja velikih cifara. Afirmisao mlade igrače, on je imao u planu titulu, naravno, al kako je ispalo na kraju? A kod rastjerivanja ekipe je imao veeeliku podršku navijača. Ne samo ovdje na forumu gdje se aminovao svaki njegov potez pričama kako "zavodi red", ukinute im društvene mreže, ovo ono. Pričalo se i po gradu, i na kafama, Kasap Ješić, čovjek s mudima itd itd. I evo, glavna priča ovdje je kako i sad trpimo njegove greške. Tako da itekako možeš pogriješit, dovedeš neku ublehu i ćao. Riba smrdi od glave, s ovakvom upravom džaba da dođe Zidane i donese svoje vizije i ideje. Moramo se riješit rak rane kluba, nama treba neki "požar" da scica sve do temelja pa da nanovo krenemo. Ovdje više nema nafake, u klubu ni čistačicama više ne vjerujem, i njih gledam kao uhljebe i sanjam kako vise na klupskoj sisi i muzu pare. Više nije pitanje "kuda plovi brod zvani Sarajevo", sad je pitanje "koliko duboko će potonuti olupina zvana Sarajevo". Nažalost! :(
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 25 jul 2017, 01:04

skoroalen je napisao/la:
Tele33 je napisao/la:Daj nekog školovanog, čovjeka sa vizijom, evropskog trenera ( može i azijski, singapur npr. :D ) i ugovor na 3 godine, pa da svi znamo da mu ne smiješ dati otkaz jer ćeš isplatiti šestocifrenu cifru. Tražiti afirmaciju mladih igrača i tražiti da kandidat iznese svoj trogodišnji plan koji će se uklopiti u finansijske mogućnosti kluba koje će mu uprava jasno predstaviti. Minimalni ciljevi nakon pola godine, nakon godine, nakon dvije godine... Šta nam se može desit što do sad nije? Ispast ne možemo sigurno, mislim da ne možemo ni u ligu za opstanak bilo ko i kako da nas vodi. A dugogodišnji plan možda može donijeti rezultat, ovo na vrat na nos ne ide, osim ako nisi spreman da upumpaš ozbiljne pare u igrački kadar ali i u organe saveza. Imamo li u upravu koja ovo može iznijeti? Sumnjam. Imamo li navijače koji ovo mogu istrpiti? Sumnjam. Ali eto da iznesem svoje želje i nadanja. Prilično sam siguran da bi čak i Jarni imao rezultate da ga se istrpilo i da mu se dala podrška, a da ne pričam o Mehi Kodri. Međutim, lahko je sad pametovat.
Možeš i tako pogriješit, itekako. Nešta slično je imao Ješić. Školovan, evropski trener, iskusan, došao s jakom reputacijom, otkaz se nije smio dat zbog isplaćivanja velikih cifara. Afirmisao mlade igrače, on je imao u planu titulu, naravno, al kako je ispalo na kraju? A kod rastjerivanja ekipe je imao veeeliku podršku navijača. Ne samo ovdje na forumu gdje se aminovao svaki njegov potez pričama kako "zavodi red", ukinute im društvene mreže, ovo ono. Pričalo se i po gradu, i na kafama, Kasap Ješić, čovjek s mudima itd itd. I evo, glavna priča ovdje je kako i sad trpimo njegove greške. Tako da itekako možeš pogriješit, dovedeš neku ublehu i ćao. Riba smrdi od glave, s ovakvom upravom džaba da dođe Zidane i donese svoje vizije i ideje. Moramo se riješit rak rane kluba, nama treba neki "požar" da scica sve do temelja pa da nanovo krenemo. Ovdje više nema nafake, u klubu ni čistačicama više ne vjerujem, i njih gledam kao uhljebe i sanjam kako vise na klupskoj sisi i muzu pare. Više nije pitanje "kuda plovi brod zvani Sarajevo", sad je pitanje "koliko duboko će potonuti olupina zvana Sarajevo". Nažalost! :(
ili kao Kostić kod Želje. Meni ovaj Švedjanin po tim karakteristikama na njeg baca.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 25 jul 2017, 01:08

Nisam citao sta ste pisali samo ovih zadnjih stranica.

Vidim pominje se svedjanin neki, Husref garant ste pominjali Vinka, Karacica, Kodru(uz rijeci to je nemoguce), Starcevica...
Elem da kazem svoje misljenje. Pojeli smo govvno opet, isto govvno samo malo ustajalije i nacinili svesve preduslove da ga pojedemo za par mjeseci opet.
Otisao je Cala i sad je mnogima srce na mjestu, otici ce iti Husref i svi nabrojani. Mada neki koje pominjete nebi trebali biti u istoj recenici sa Sarajevom a, ne treneri, al vi u svetinju trpate svaku šugu kao sto bi ovi u klubu dali broj 7, 11, 9... svakoj budali koja sutne dva puta loptu.

Ostace u klubu neki bordovi lordovi, ostace VIDEO SKAUT a svaku ekipu u evropi koju je skautiro mi smo prvu tekmu zijanili, ostace i Ibrakovic odnosno naletiti da nam doda kojeg Stanojevica, ostace bahatost igraca i dodavanja gora nego na terminu, ostace izvodjenje kornera na prvu stativu, ostace vracanje lopte nazad...
Ostace i par nas na tribini koji ce cekati da proigramo, ostace tvorci unikatnih psovki, ostace opravdanje boysi, ostace sve sto ne valja.

Evo covjek vam rece sta je problem, ja cu damo boldirat jer ce mnogi preko ovog preci kao nebitno je.
zlo87 je napisao/la:Vidim proziva se sjever za odnos sa igracima. Za to neko psovanje. Neki dan radimo koreo na Kosevu kad oni ulaze imaju trening. Niko im nista nije dobacivao, cak se i pricalo sa Pavlovicem. Vjezbaju slobodnjake, niko gola ne moze zabit, ni pogodit haman, osim Krleta. Uze je Švrakić i iz prve ga zabi.
Znaci me mozes pitu od govvana pravit, ako covjek od 50-60 godina i dalje zna izvesti slobodnjak, a ovi ni slobodni, ni korner, ni centarsut ni dodavanje onda mi mozemo mjenjat trenere al necemo dugorocno nista rijesit.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

High

Post Postao/la High » 25 jul 2017, 01:19

Ima li optimizma u sitni sahat?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Unknown16
Kontakt:

Post Postao/la Unknown16 » 25 jul 2017, 01:23

tesko moj @High tesko
SARAJ'VO ZIVOT JE MOJ !!!
DUPLA KRUNA 2018/19
ZORAN ZEKIC MANGUP!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 25 jul 2017, 01:26

High je napisao/la:Ima li optimizma u sitni sahat?
Ne da se sirotinji sitno samljeti., kako vrli novinar neki dan opisa situaciju. :rol:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 25 jul 2017, 02:54

Pozdrav za bordo braću, čujemo se kada budu bolja vremena. Sarajeva ili moja, nije bitno. :D

Iz Doboja ide selam za stream raju, tu sam redovan. :salut:

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 25 jul 2017, 03:19

Nije do vremena, do ljudi je.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 jul 2017, 03:24

Musemic ce biti novi trener ko da gledam i opet isto kao svake sezone. Deja vu

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Derdiyok » 25 jul 2017, 04:33

mirzatele je napisao/la:Musemic ce biti novi trener ko da gledam i opet isto kao svake sezone. Deja vu
Pa opet covjeku yebavati od do.

Sent from my SM-T211 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 25 jul 2017, 06:58

Husref je najbolje rijesenje.
UPRAVA NAPOLJE!

Fudo
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Fudo » 25 jul 2017, 07:02

Derdiyok je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Musemic ce biti novi trener ko da gledam i opet isto kao svake sezone. Deja vu

Ruzno jeste, a da mu bas toliko smeta nebi se ni vraco. Para busi gdje i burgija nece
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 25 jul 2017, 07:42

kupus army je napisao/la:Koliko god neki pricali da je dovodjenje Husrefa ostanak u zacaranom krugu,ja ipak mislim da je on najbolje rjesenje,treba biti realan njegov zadnji angazman je bio samo smirenje navijaca,nisu covjeku doveli ni jednog igraca,on ode dovedu skoro sve sto je on tad trazio,Ibrak ga sabotirao,jer nije mogao svoje pulene dovodit itd.Probali smo i sa tim ambicioznim trenerima iz vana,pa je to haman i najgore izgledalo,ne poznaju ljudi ovaj hrkljus,pocnu da rade neke stvari koje su u evropi normalne,a ovi hadalji to ne shvataju i pocnu da bojkotuju,tako da po meni i to nije rjesenje.Ako vec treba neko iz vana ko zna sa mladima,onda pola prvog tima rastjerat i guraj djecu,po cijenu i ne izlaska u evropu,al stvaranja necega za buducnost.
Treba malo drugačije razmišljati.
Po meni bila bi najbolja kombinacija Husref + mali Šveđanin.
Prvi poznaje ovu kaljugu, a drugi nas može uvesti u savremene tokove.
Neka rade zajedno(Husref šef) neki period dok mali ne svari ovo moćvaru i sazrije. Tada se Husref može povući na funkciju SD, a momak neka ide samostalno u vatru.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 25 jul 2017, 08:03

Derdiyok je napisao/la:

Sam si je kriv onda. Zna i sam kako ce biti i sta ga ceka.
Zasto onda da ga zalim, ako sam odluci i pristane na to?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 25 jul 2017, 08:11

Pa **** ce se svakom, obicno **** najvise nekom ko je nas. Husref zna sa mladim plus ima juh i oko za igrace, zna i pregovarat. jebote premunto je Komazeca da igra za 2 milje kod nas hahaha. Vidjet cemo, samo su glupani ako razvuku na 7 dana. Jos dan dva plafon da objelodane ime.
UPRAVA NAPOLJE!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jul 2017, 08:15

zlo87 je napisao/la:Vidim proziva se sjever za odnos sa igracima. Za to neko psovanje. Neki dan radimo koreo na Kosevu kad oni ulaze imaju trening. Niko im nista nije dobacivao, cak se i pricalo sa Pavlovicem. Vjezbaju slobodnjake, niko gola ne moze zabit, ni pogodit haman, osim Krleta. Uze je Švrakić i iz prve ga zabi.
Prazan go ne mogu pogoditi, ko da smo ih sve iz hotela nekog dovukli..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Derdiyok » 25 jul 2017, 08:23

Evander je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:

Sam si je kriv onda. Zna i sam kako ce biti i sta ga ceka.
Zasto onda da ga zalim, ako sam odluci i pristane na to?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Misljenja sam da on to nije zasluzio isto kao sto ce neko da, kako se kaze, ovaj, brani Uscuplica s obzirom da smo pod "njegovom palicom" osvojili Kup a zatim i Ligu.

Uostalom, kao sto je mirza napisao, sve ce biti isto kao i svake sezone. Zna se gdje je glavni problem a mi to ne mozemo rijesiti. Fakticki kao i u svakoj drugoj firmi.

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, nedimmmm1337, perodeformero, Vanja8 i 86 gostiju.