Cleveland Cavaliers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la KK_Bosna » 06 avg 2014, 19:26

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@KK Bosna A sto mislis da je Love igrac koji igra s loptom?Ja to kod njega nisam vidio,osim kad je morao.Covjek je jedan od najboljih P'n'Pop igraca u ligi i to se se forsirati u njegovoj igri,a ne igra na niskom postu.Nece njemu to biti nikakav problem. ;)
Pick and pop ce izgledati nestvarno sa Loveom i Irvingom/Jamesom. Pick and roll ce takodjer biti tesko obranjiv sa ta tri igraca, pa i Waiters je dobar u pick and rollu. Love ce imati svoje suteve i cak bih rekao mnogo lakse suteve nego sto je uzimao u Minnyu. Vjerovatno ljudi zbog njegovog broja poena misle da ce propasti ako ne bude prva violina tima, a ja mislim da bi bas mogao igrati dobro sa Jamesom i Irvingom, koji mu sigurno mogu izraditi bolje akcije od Rubia i ostalih s kojima je igrao. Jedino cega me strah kod Lovea i zbog cega ne bih dao Wigginsa za njega su povrede kojih je vec imao i previse. Odbrana mu i nije toliko losa koliko se ovdje predstavlja. Nije aman zaman defanzivac, ali nije ni rupa, pogotovo ako Blatt i treneri instaliraju dobar defanzivni sistem, u sto ne sumnjam.
ne mislim bukvalno da "igra s loptom" u smislu da je vodi stalno kao iverson vec na to da se vecina napada igra za njega i da je on taj koji najcesce suta... evo nije mi bilo mrsko potraziti statistiku prosle sezone...

Love FGA: 18.5 FTA: 8.2
Martin FGA: 15.0 FTA: 5.0
Pekovic FGA: 13.0 FTA: 4.6
Brewer FGA: 10.0 FTA: 2.8
Rubio FGA: 8.2 FTA: 3.5

znaci od prve petorke on uzima 28,6% suteva i 34% slobodnih bacanja, sto ce reci da on voli da se otprilike trecina napada kreira za njega...

za lebrona je suvisno govoriti koliko on zeli loptu, sto je i normalno s obzirom da je najbolji igrac danasnjice i mora on biti taj koji vuce sve konce igre...

pitanje je koliko ce love biti ucinkovit sa smanjenim brojem pokusaja i akcija...

a love je jedan od najgorih defanzivaca na PF poziciji, mislim da je to glupo uopce i dovoditi pod neki upitnik, ali eto... @adriano tako misli i to je to...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 avg 2014, 19:31

Nista neobicno u toj Love-ovoj statistici kad se ima u vidu da je prva napadacka opcija i jedan od 2 lika u petorci koji moze pogoditi sut.Bice njemu dovoljno i 12 suteva po tekmi u CLE. ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 avg 2014, 19:43

NEZALAGANJE je napisao/la:Nista neobicno u toj Love-ovoj statistici kad se ima u vidu da je prva napadacka opcija i jedan od 2 lika u petorci koji moze pogoditi sut.Bice njemu dovoljno i 12 suteva po tekmi u CLE. ;)
lebron 20
love 12
irving 10
waiters 10
thompson 10
allen 5
varejao 5
miller 3
jones 3

ovako nekako?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 06 avg 2014, 19:55

Irving ako se bude zadovoljio sa 10 šuteva po tekmi, ja ću prodati bubreg i otići u Ohio da mu ku.rac poljubim.
Nama je Željo svetinja jedina.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 avg 2014, 20:04

KK_Bosna je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Nista neobicno u toj Love-ovoj statistici kad se ima u vidu da je prva napadacka opcija i jedan od 2 lika u petorci koji moze pogoditi sut.Bice njemu dovoljno i 12 suteva po tekmi u CLE. ;)
lebron 20
love 12
irving 10
waiters 10
thompson 10
allen 5
varejao 5
miller 3
jones 3

ovako nekako?
Pa ne mora bas tako,ali je u principu,to to.Mislim da Jamesu vise ne treba 20 FGA po tekmi,osim kad je neka velika tekma i kad treba povuci,jer ekipa nema iskustvo.U ostalim tekmama,on ce namjerno pustati druge da sutiraju vise.To je moje misljenje.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2014, 19:34

Neka je samo otisao vise negdje, buni se citavu karijeru kao da je Jordan, a nw Love igrac koji nije igrao PO. Automatsko u meni povukao da ga hejtam do kraja pro karijere...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 avg 2014, 10:15

Kao sto sam i prizeljkivao, angazovali smo Alexa Kirka, tako da sada imamo tri centra i minute se itekako mogu podijeliti. Kirk je solidan igrac i siguran sam da moze odigrati tih 15-ak minuta na dobrom nivou. Visok je, jak je, zna sta moze, ne zanosi se, na koledzu je bio dobar bloker, igra solidnu odbranu, ima solidan sut sa poludistance, tako da sam misljenja da je to to sto se tice centara. Ako FO i trener misle da treba jos jedan, onda bih volio da to bude Jack Cooley koji je takodjer igrao za nas u Ljetnoj ligi i bio je vise nego solidan.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 avg 2014, 10:34

Brate dragi, ti od svakog igraca napravi nekog solidnog koji moze igrati na vrhunskom nivou. Valjda bi ga neko draftovao da je takav, jer je danas malo dobrih centara u NBA. :)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 avg 2014, 10:41

dscile je napisao/la:Brate dragi, ti od svakog igraca napravi nekog solidnog koji moze igrati na vrhunskom nivou. Valjda bi ga neko draftovao da je takav, jer je danas malo dobrih centara u NBA. :)
Niko nije draftovao ni Big Bena, ni Haslema, ni Calderona, ni Brad Millera, ni Bowena ni mnoge druge, pa su ljudi imali duge i zapazene karijere. Ne kazem da ce Kirk biti starter, niti kazem da je zvijer od igraca niti da je can't miss player, nego da odgovara onom sto nam treba, a to je visok covjek, jak, solidan bloker, solidan defanzivac, te da eto malo zna kosarke. U Kirku to dobijamo i ova vijest me itekako obradovala.

Kada ti je salary cap limitiran, a ne zelis se odreci nekog solidnog igraca, onda ovakvi potpisi mogu biti od itekakvog znacaja. Trazio se treci centar, a ne starter ;) .

Mes Que Un Club!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 avg 2014, 16:35

adriano_leite je napisao/la:Trazio se treci centar, a ne starter ;) .
adriano_leite je napisao/la:Kirk je solidan igrac i siguran sam da moze odigrati tih 15-ak minuta na dobrom nivou
treci centar 15 minuta? drugi bi barem morao igrati 5 minuta vise, znaci 20.

20 + 15 = 35

znaci prvi centar ce igrati 13 minuta? :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 avg 2014, 16:37

Vjerovatno je već uračunao da će prvi centar po običaju propustiti 70% sezone :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 avg 2014, 17:00

dscile je napisao/la:Brate dragi, ti od svakog igraca napravi nekog solidnog koji moze igrati na vrhunskom nivou. Valjda bi ga neko draftovao da je takav, jer je danas malo dobrih centara u NBA. :)
Niko nije draftovao ni Big Bena, ni Haslema, ni Calderona, ni Brad Millera, ni Bowena ni mnoge druge, pa su ljudi imali duge i zapazene karijere. Ne kazem da ce Kirk biti starter, niti kazem da je zvijer od igraca niti da je can't miss player, nego da odgovara onom sto nam treba, a to je visok covjek, jak, solidan bloker, solidan defanzivac, te da eto malo zna kosarke. U Kirku to dobijamo i ova vijest me itekako obradovala.

Kada ti je salary cap limitiran, a ne zelis se odreci nekog solidnog igraca, onda ovakvi potpisi mogu biti od itekakvog znacaja. Trazio se treci centar, a ne starter ;) .
Ne bih ja rekao da je ovaj potpisao garantovan ugovor.Vjerovatno je to ugovor za trening kamp,a ukoliko se bas pokaze dobrim,ostace do kraja sezone ili na koliko je vec potpisao. ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 avg 2014, 17:08

KK_Bosna je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Trazio se treci centar, a ne starter ;) .
adriano_leite je napisao/la:Kirk je solidan igrac i siguran sam da moze odigrati tih 15-ak minuta na dobrom nivou
treci centar 15 minuta? drugi bi barem morao igrati 5 minuta vise, znaci 20.

20 + 15 = 35

znaci prvi centar ce igrati 13 minuta? :mrgreen:
Imamo Varejaa koji je starter, a tu je i Haywood ali se ne zna da li ce biti trejdan ili ce biti u rotaciji, dakle to su dva centra. Treci centar je Kirk koji je potpisan jucer. Eh sad, posto si ti bukvalno skontao da ce u rotaciji biti treci i da bi trebao igrati 3 minute ili biti na kraju klupe, to je tvoja stvar jbg. Dakle, za Haywooda se ne zna nista, Varejao je starter i igrat ce max 25 minuta da ga se sacuva za PO, Thompson i Love ce vjerovatno odigrati neke minute na centru u zavisnosti od postave koja je na parketu, mada mislim da ce Thompson tu vise vremena provoditi. Nek bude onda Tristan tu nekih 10 minuta, onda ostane tu nekih 15-ak minuta za Kirka i Haywooda (u zavisnosti da li ce Haywood ostati ili ici). Eh posto je moja procjena da Haywood nece odigrati ni minutu, jer je ili povrijedjen ili nesto drugo, onda bi Kirk mogao da se uklopi u tih 15-ak minuta. Nadam se da ti je sada jasnije na sta sam mislio pod tim trecim centrom i pod tih 15-ak minuta (da li ce biti 13 ili 16 ili 12, to ni Blatt ne zna, a vidim da ti ide od ruke to cjepidlacenje :D ).

@Donnie, u sta se kladimo da ce AV odigrati 65+ utakmica?

@NEZALAGANJE, potpisao je visegodisnji ugovor, koji nije 100% garantovan za sve godine, dakle trebalo bi znaciti da nije samo za trening kamp, nego ugovor kakav je dobio Dellavedova prosle sezone, nakon sto je zadovoljio u Ljetnoj ligi.

Mes Que Un Club!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 avg 2014, 17:13

adriano_leite je napisao/la:@Donnie, u sta se kladimo da ce AV odigrati 65+ utakmica?
Iako mi daješ nerealno laganu priliku da te natjeram da nosiš LeBrona na avataru, neću da se kladim u šalu koju sam ranije napisao.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 avg 2014, 17:14

@adriano Pa i SA je potpisao 2 takva 2 -godisnja ugovora sa Cottonom i Greenom iz SL,ali ce ostati samo ako budu strasni u kampu...Sumnjam da se takvom igrace daje garantovano mjesto u rosteru...
EDIT:Evo nadjoh i dokaz moje tvrdnje. http://www.basketballinsiders.com/cleve ... am-salary/" onclick="window.open(this.href);return false;

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 avg 2014, 17:41

The Cavaliers signed undrafted free agent Alex Kirk on Aug. 11. He likely signed for the league minimum of $507,336.
The former University of New Mexico standout will compete with Brendan Haywood for backup minutes behind starting center Anderson Varejao.

Eto, dakle, kao backup za Varejaa, dakle, nije samo trening kamp ;) .

Mes Que Un Club!

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 avg 2014, 17:17

http://nbacro.com/clanci/love-is-in-the-air-20125" onclick="window.open(this.href);return false;

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la JoseMourinho » 13 avg 2014, 19:18

Smijesno sad neki bogalj iz ljetne lige ce i ispast dobar centar :lol: :lol:

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 avg 2014, 19:26

takav je skoro svaki centar u nba

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 avg 2014, 19:57

adriano_leite je napisao/la:Imamo Varejaa koji je starter, a tu je i Haywood ali se ne zna da li ce biti trejdan ili ce biti u rotaciji, dakle to su dva centra. Treci centar je Kirk koji je potpisan jucer. Eh sad, posto si ti bukvalno skontao da ce u rotaciji biti treci i da bi trebao igrati 3 minute ili biti na kraju klupe, to je tvoja stvar jbg. Dakle, za Haywooda se ne zna nista, Varejao je starter i igrat ce max 25 minuta da ga se sacuva za PO, Thompson i Love ce vjerovatno odigrati neke minute na centru u zavisnosti od postave koja je na parketu, mada mislim da ce Thompson tu vise vremena provoditi. Nek bude onda Tristan tu nekih 10 minuta, onda ostane tu nekih 15-ak minuta za Kirka i Haywooda (u zavisnosti da li ce Haywood ostati ili ici). Eh posto je moja procjena da Haywood nece odigrati ni minutu, jer je ili povrijedjen ili nesto drugo, onda bi Kirk mogao da se uklopi u tih 15-ak minuta. Nadam se da ti je sada jasnije na sta sam mislio pod tim trecim centrom i pod tih 15-ak minuta (da li ce biti 13 ili 16 ili 12, to ni Blatt ne zna, a vidim da ti ide od ruke to cjepidlacenje :D )
e to je vec nesta drugo, pod "treci centar" sam mislio da govoris o hijerarhiji i tu nema logike da ima 15 minuta jer ni u jednoj ekipi nominalno treci centar se udara u guzicu od srece ako igra 5 minuta :mrgreen:

vec ima smisla da se kaze da dolazi da se bori za poziciju rezerve andyu sa haywoodom ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []