Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Ima li ikakve sanse da Sulejmanovic ponovo bude u repki. Igra brutalno u Spaniji
Keep calm and say out loud MIA SAN MIA
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
lumani je napisao/la: ↑02 jan 2025, 19:38Zaboravljaš da smo mi Bosna, repka koja ne prođe grupu sa tri pobjede, poslije pobjee nad aktualnim europskim prvakom, ispadne sa SP u fubalu nakon nepostojećeg offside itd...itd.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑01 jan 2025, 17:25Za ****
"Mislim da Hrvati i dalje imaju malu prednost jer igraju protiv Francuske na svom terenu. Mislim da će pokušati sve da pobijede. Ali vjerujem da ćemo i mi biti u punom sastavu, da ćemo imati novog playmakera, kojem se treba završiti pasoš u skorije vrijeme."
E sad kod nas u Bosni je"u skorije vrijeme", jako relativan pojam.
Imam isti osjećaj kao poslije pobjede nad Slovencima.
Naši se emotivno potrošili, imamo Cyprane na gostovanju ali susjedi uzimaju francuze.
Stize 10 EL igraca u Zadar da zavrse posao .
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Ima, kad se javno izvini suigračima i selektoru, uzme peškir i maše strpljivo dok mu ovi ne oproste.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma Luka je talenat , ali fali mu osnove košarke koliko god to čudno zvučalo ... Sinoć je sve pokušavao 1 na 1 sa fizikom , a tako protiv francuza teško da će bilo šta uraditi .Vaya je napisao/la: ↑02 jan 2025, 22:37Odgledah Baskonia - Zvezda, ko god misli da Samanic ne zna igrati kosarke grdno se vara...veceras igrao 20 minuta, prva zamjena za Donte Halla...taman ima mjesec i po da se dobro uigra...jos ako se stvarno Saric vrati u Europu, bice Hrvati tezak zalogaj Francuzima...
Šarić ne igra nikako , jeste on u NBA ali kada ne igraš izgubio rutinu i onda treba vremena da se vratiš ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ovo sto ti govoris za Luku si generalno upravu, ali ja njega ovo gledam u nekom short-term efektu u naredna 2 mjeseca... Nisam imao priliku da ga pratim do sada, pa mi je bas zanimljivo bilo da ga vidim, jer je prica bila: propao u NBA, Fener ga sutno, sluzio kao igrac za trening u Ciboni...i onu utakmicu u Skenderiji nije bilo prostora nesto plaho da se donese zakljucak...medjutim, to je daleko od realnog...ono preksinoc protiv Zvezde je daleko od idealnog, medjutim ukoliko je ta utakmica mu bila prva iole ozbiljna u posljednjih nekoliko mjeseci, onda to nije za zanemariti...on se dobro gurao i mlatio za Zvezdinim visokim igracima dvije cetvrtine...eh sad on ako bude imao takvu ulogu u narednih mjesec i pol, on moze solidnu formu da nabije do utakmice sa Francuzima...jos ako se tu nađe u reketu Saric sa njim...bit ce veselo...VensanKasel je napisao/la: ↑03 jan 2025, 10:38Ma Luka je talenat , ali fali mu osnove košarke koliko god to čudno zvučalo ... Sinoć je sve pokušavao 1 na 1 sa fizikom , a tako protiv francuza teško da će bilo šta uraditi .Vaya je napisao/la: ↑02 jan 2025, 22:37Odgledah Baskonia - Zvezda, ko god misli da Samanic ne zna igrati kosarke grdno se vara...veceras igrao 20 minuta, prva zamjena za Donte Halla...taman ima mjesec i po da se dobro uigra...jos ako se stvarno Saric vrati u Europu, bice Hrvati tezak zalogaj Francuzima...
Šarić ne igra nikako , jeste on u NBA ali kada ne igraš izgubio rutinu i onda treba vremena da se vratiš ...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kako će se Šarić vratiti u Europu kad ima ugovor do kraja sezone?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Misle da ce raskinuti sto je suludo. Nece one pare dobiti nigdje u Evropi.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:05Kako će se Šarić vratiti u Europu kad ima ugovor do kraja sezone?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jednostavno ga waiv-aju, nema on prevelik ugovor, 5 miliona...covjek od pocetka sezone nije minute odigrao za Denver...a ovo ljeto nije puno trebalo da potpise za Panatu, neko je spominjao ovdje da je opet se zakotrljala ta prica, pretpostavljam da je tome bio uzrok povreda Lesorta, jest da je na to Panata dovela Gabriela iz Macabija, ali eto vidjet cemo...negdje pocetkom februara je trade deadline u NBA...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:05Kako će se Šarić vratiti u Europu kad ima ugovor do kraja sezone?
Ovo mislim pod uslovima, da je vise Denveru zelja da ga se rijesi, nego sto to on zeli...iako vjerujem da ni njemu nije zelja da u ovim godinama ne igra nikako, nije on suvise star...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Dario ima ugovor ovu i iduću godinu (player option). Denver je preko capa i mogu ga samo trejdati bez nekih penala po njih (dakle, šanse za waive su 1%). Nije on na minimalcu, niti oni imaju prostora za manevrisanje da bi tek tako samo njegov ugovor otpisali.
Dario se sigurno neće odreći u ovom stadiju karijere 10 miliona s obzirom da je žestoko flopao zadnje dvije-tri sezone da bi došao igrati u Panatu. Od toga nema ništa.
Dario se sigurno neće odreći u ovom stadiju karijere 10 miliona s obzirom da je žestoko flopao zadnje dvije-tri sezone da bi došao igrati u Panatu. Od toga nema ništa.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
U pravu si, ja sam gresku napravio...ja sam mislio da mu je ovo posljednja godina ugovora, a on ima jos jednu opciono...sad malo ovo gledam detaljnije finansije Denvera...kako stvari nece stoje - nece on nigdje...dobro po nas...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:59Dario ima ugovor ovu i iduću godinu (player option). Denver je preko capa i mogu ga samo trejdati bez nekih penala po njih (dakle, šanse za waive su 1%). Nije on na minimalcu, niti oni imaju prostora za manevrisanje da bi tek tako samo njegov ugovor otpisali.
Thanks na info...

Nadam se da cemo zavrsiti Castanedu za papire, jer tek sinoc skontah da Castanedin trener u Bourgu - Frederic Fauthoux je novi francuski selektor...
Nek nam Xavier pomogne, nek kaze couchu da zapnu u Hrvatskoj ili da nama eventualno popuste u Francuskoj ukoliko nam bude zatrebalo, taman onoliko koliko bude trebalo da Francuzi budu prvi, a mi drugi...
Nek nam Xavier pomogne, nek kaze couchu da zapnu u Hrvatskoj ili da nama eventualno popuste u Francuskoj ukoliko nam bude zatrebalo, taman onoliko koliko bude trebalo da Francuzi budu prvi, a mi drugi...
-
- Kontakt:
Ja nesto ne vjerujem u Francusku
. Hrvati ce sve uraditi da dobiju, gledam digli se renoviraju Jazine . A Francuska i ako izgubi ima mec loptu kod kuce protiv nas ,tako da nikako mi se ne svidja ova situacija . Sve radi glupe fibe i Cipra.

Mogu izgubiti obe 8-9 razlike i opet su daljebordobijeli je napisao/la: ↑04 jan 2025, 23:17Ja nesto ne vjerujem u Francusku. Hrvati ce sve uraditi da dobiju, gledam digli se renoviraju Jazine . A Francuska i ako izgubi ima mec loptu kod kuce protiv nas ,tako da nikako mi se ne svidja ova situacija . Sve radi glupe fibe i Cipra.

Kako stvari izgledaju protiv Hrvata ce igrati svi iz E.L protiv nas nece .
Ako budu svi tu

Kolo Eurolige je planirano za 6-7. februar, a onda 27-28. februar.
Utakmice kvalifikacija su 21. i 24. februar.
Dakle, komotno svi stignu sve. Eh sad, može biti da Francuzi daju slobodno nekima kontra nas, ali to samo ako već prođu
Ja vala čisto sumnjam da će Francuzi dopustiti sebi luksuz da izgube od ovih Hrvata. Da su bez EL igrača, hajde i nekako, jer Hrvatima EL ne znači puno. Hezonja može biti luđački dobar, ali može druge unazaditi da valja. Šamanić i Branković imaju tanku minutažu da bi se uopšte pričalo o nekim prevagama. S druge strane, Fournier, Maledone, Sylvain Francisco, Okobo, Cordnier, Moustapha Fall, Ntilikina, Strazel, Poirier, Jaylen Hoard itd. Nema Lessorta doduše, ali evo imaju bukvalno da zovnu sve iz Eurolige
Dakle, komotno svi stignu sve. Eh sad, može biti da Francuzi daju slobodno nekima kontra nas, ali to samo ako već prođu

Ja vala čisto sumnjam da će Francuzi dopustiti sebi luksuz da izgube od ovih Hrvata. Da su bez EL igrača, hajde i nekako, jer Hrvatima EL ne znači puno. Hezonja može biti luđački dobar, ali može druge unazaditi da valja. Šamanić i Branković imaju tanku minutažu da bi se uopšte pričalo o nekim prevagama. S druge strane, Fournier, Maledone, Sylvain Francisco, Okobo, Cordnier, Moustapha Fall, Ntilikina, Strazel, Poirier, Jaylen Hoard itd. Nema Lessorta doduše, ali evo imaju bukvalno da zovnu sve iz Eurolige

Oni resavaju posao 21.02.zaostrog je napisao/la: ↑05 jan 2025, 02:26Kolo Eurolige je planirano za 6-7. februar, a onda 27-28. februar.
Dakle, komotno svi stignu sve. Eh sad, može biti da Francuzi daju slobodno nekima kontra nas, ali to samo ako već prođu![]()
Ja vala čisto sumnjam da će Francuzi dopustiti sebi luksuz da izgube od ovih Hrvata. Da su bez EL igrača, hajde i nekako, jer Hrvatima EL ne znači puno. Hezonja može biti luđački dobar, ali može druge unazaditi da valja. Šamanić i Branković imaju tanku minutažu da bi se uopšte pričalo o nekim prevagama. S druge strane, Fournier, Maledone, Sylvain Francisco, Okobo, Cordnier, Moustapha Fall, Ntilikina, Strazel, Poirier, Jaylen Hoard itd. Nema Lessorta doduše, ali evo imaju bukvalno da zovnu sve iz Eurolige![]()

Fournier potvrdio da ce igrati kvalifikacije za Francusku u februaru.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
https://****/hoce-li-politicari-sr ... urobasket/
Dzevdo prebacio lopticu na politiku... Ako ne odrade posao, zna se na koga pokazati prstom... Nadam se da će se Konakovic zauzeti oko ovog...
Izvor: Raport
Dzevdo prebacio lopticu na politiku... Ako ne odrade posao, zna se na koga pokazati prstom... Nadam se da će se Konakovic zauzeti oko ovog...
Izvor: Raport
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Nisam nigdje uspio upratiti, a ne znam jel se vec pisalo ovdje. Gdje ce se igrati protiv Kipra?
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
RajvosaMilanMladenovic je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:20Nisam nigdje uspio upratiti, a ne znam jel se vec pisalo ovdje. Gdje ce se igrati protiv Kipra?
https://rap.ort.ba/hoce-li-politicari-s ... urobasket/
https://rap.ort.ba/kosarkaska-reprezent ... a-naplatu/
https://rap.ort.ba/kosarkaska-reprezent ... a-naplatu/
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.