Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

CAZIN
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la CAZIN » 26 dec 2024, 08:28

L-Train je napisao/la:
26 dec 2024, 00:16
Ma bitno je da dovedu ovog Maledona i Hifija,ta dva kad krenu rafalna paljba,nema ih ko cuvati kod hrvata.
Kod nas Air Sparrow-a na Maledona i Gegica na Hifija ljudi su zatvoreni cijelu tekmu :zviz:

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 28 dec 2024, 17:58

Cibona otpustila Barisu Krasica i imenovala Josipa Sesara za novog trenera Cibone...

Hajd i to je jedan mali pokazatelj da i oni haman dizu ruke od naredne dvije utakmice kvalifikacija...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 dec 2024, 18:32

Vaya je napisao/la:
28 dec 2024, 17:58
Cibona otpustila Barisu Krasica i imenovala Josipa Sesara za novog trenera Cibone...

Hajd i to je jedan mali pokazatelj da i oni haman dizu ruke od naredne dvije utakmice kvalifikacija...
Ako su ga otpustili sa mjesta selektora reprezentacije, to moze vise biti lose po nas nego dobro. Novi trener ako dodje, mozda izazove pozitivan sok, pa iznenade Francuze.

Ako je ostao i na mjestu selektora uz Cibonu, sasvim je svejedno po nas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 28 dec 2024, 18:54

DamirT je napisao/la:
28 dec 2024, 18:32
Vaya je napisao/la:

Ako su ga otpustili sa mjesta selektora reprezentacije, to moze vise biti lose po nas nego dobro. Novi trener ako dodje, mozda izazove pozitivan sok, pa iznenade Francuze.

Ne pise da je napustio reprezentaciju...
Nego kontam, ako je u ovakvoj situaciji sto se tice reprezentacije, gdje za manje od 2 mjeseca imaju tako bitnu utakmicu uzeo i da trenira Cibonu - imam osjecaj kao da je i on svjestan da su male sanse...pogotovo sto ce se u prvoj polovici februara igrati nacionalni kupovi, znaci imat ce obaveza u tom periodu sa njima, koliko ce se onda u sustini ganjati sa repkom...

Samo da se u tom periodu ne vrati Saric u Europu...a znat cemo ubrzo, kad se zatvori deadline prije Allstara...ali ovo do sada sto je bilo, nista nije imao minuta u Denveru...

Gledao sam malo potencijalni sastav Francuza...kad izmiksas po par igraca Monaca, Asvela i Parisa, te na to dodas Poirea, Furniea i Ntlikinu - da **** rak raka ne znam kako bi ih Hrvati mogli pobjediti...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 dec 2024, 18:57

Vaya je napisao/la:
28 dec 2024, 18:54
DamirT je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

Nego kontam, ako je u ovakvoj situaciji sto se tice reprezentacije, gdje za manje od 2 mjeseca imaju tako bitnu utakmicu uzeo i da trenira Cibonu - imam osjecaj kao da je i on svjestan da su male sanse...pogotovo sto ce se u prvoj polovici februara igrati nacionalni kupovi, znaci imat ce obaveza u tom periodu sa njima, koliko ce se onda u sustini ganjati sa repkom...

Samo da se u tom periodu ne vrati Saric u Europu...a znat cemo ubrzo, kad se zatvori deadline prije Allstara...ali ovo do sada sto je bilo, nista nije imao minuta u Denveru...

Gledao sam malo potencijalni sastav Francuza...kad izmiksas po par igraca Monaca, Asvela i Parisa, te na to dodas Poirea, Furniea i Ntlikinu - da **** rak raka ne znam kako bi ih Hrvati mogli pobjediti...
Ma ne vjerujem da ih mogu dobiti. Nas su iskljucivo dobili zbog trojki, u svakom drugom segmentu smo bili daleko bolji. Ne moze ih opet onoliko prosrati da ga yebes.

Vise me strah da mi ne popusimo od Kipra, nije da nismo u svim sportovima znali ocajno odigrati kad je najbitnije.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 28 dec 2024, 19:09

DamirT je napisao/la:
28 dec 2024, 18:57
Vaya je napisao/la:
28 dec 2024, 18:54
DamirT je napisao/la:

Ma ne vjerujem da ih mogu dobiti. Nas su iskljucivo dobili zbog trojki, u svakom drugom segmentu smo bili daleko bolji. Ne moze ih opet onoliko prosrati da ga yebes.

Vise me strah da mi ne popusimo od Kipra, nije da nismo u svim sportovima znali ocajno odigrati kad je najbitnije.
Ne vjerujem za Kipar da cemo kiksati...ako ne bude povreda i na to da dodas Halilovica, Penavu i Castanedu - jednostavno prevelika razlika u kvaliteti i tamo smo ih mlatnuli haman 30 razlike...
Oni jedino mogu pobrkati racune da im i Vezenkov (za sto se nadaju) i Moses Wright zaigraju u februaru...ali mislim da ovaj prvi nece igrati za njih nikako, a Wright nema na terenu kako kazu prije pocetka marta...tako da...

Samo da Hrvati ne osmisle nesto...

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 28 dec 2024, 21:15

Vaya je napisao/la:
... Barisu Krasica ...
Vazda mi Barisino spominjanje izmami osmjeh ... koliko sam ga samo pogled'o u repci i koliko mi je tad znacilo kad je napokon zaigr'o ... i onda omatoris i vise ti nista nesto plaho ne znaci ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 28 dec 2024, 21:34

Kipar bi dobili sa igračima iz naše lige, a Francuzi bi dobili Hrvate sa igračima iz Eurocupa, a ne sa igračima iz Eurolige.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 28 dec 2024, 21:41

DaVinci je napisao/la:
28 dec 2024, 21:15
Vaya je napisao/la:
... Barisu Krasica ...
Vazda mi Barisino spominjanje izmami osmjeh ... koliko sam ga samo pogled'o u repci i koliko mi je tad znacilo kad je napokon zaigr'o ... i onda omatoris i vise ti nista nesto plaho ne znaci ... :zviz:
Osusio k'o grana...
K'o da mu ne daju da jede u Zagrebu...
A jest bio pozitivna prica...prvi Hrvat iz Hercegovina nakon rata da zaigra za BiH...mi ga uzdizali k'o da je Pippen... :D

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 28 dec 2024, 22:22

SB tad pisali da ce barisa zaigrati za nasu kos. repku a da ce zivkovic za fudbalsku, 50% su pogodili.

barisa je uz huku, castlea i air ramiza tad bio najbolji u ekipi, meni jako drag igrac, steta sto nije u nasem savezu/trenerskom timu...

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 29 dec 2024, 11:18

Luka Samanic potpisuje za Baskoniju...

Je li se zna sto Toni Nakic i Dominik Mavra ne igraju za reprezentaciju Hrvatske?

Edit: Nakic je bio povrijedjen ovaj prosli prozor, inace je tu u ekipi...

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 30 dec 2024, 18:22

Mogu Hrvati mlatnuti francuze u Jazinama i nama je malo trebalo da ih uzmemo.
Mene neajviše brine povreda Gegića, bit će totalno van forme u februaru.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 31 dec 2024, 00:09

Jel Castaneda zavrsio sve papire, da ne bude neugodnih iznenađenja u februaru.
Samo naprijed Saraj'vo!

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 01 jan 2025, 17:25

Tele33 je napisao/la:
31 dec 2024, 00:09
Za ****
"Mislim da Hrvati i dalje imaju malu prednost jer igraju protiv Francuske na svom terenu. Mislim da će pokušati sve da pobijede. Ali vjerujem da ćemo i mi biti u punom sastavu, da ćemo imati novog playmakera, kojem se treba završiti pasoš u skorije vrijeme."

E sad kod nas u Bosni je"u skorije vrijeme", jako relativan pojam.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 jan 2025, 17:27

"U skorije vrijeme" pa evo prodje skoro godina dana, a mi bez playmakera.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 jan 2025, 18:51

Mozda crnjacim, ali ne bi me zacudilo da odredjeni elementi iz saveza rade namjerno odugovlace ili sabotiraju papirologiju...plus na to, kada se krene sa pravoslavnim Bozicem, pa nahajca atmosfera oko proslave 9 januara, pa pravoslavna nova godina i 101 slava - u januaru se nece odrzati ni jedna sjednica Vijeca ministara, onda ce se uci u februar i bice nismo stigli zavtsiti; papirologija, tehnicke procedure... :roll:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 jan 2025, 19:46

Vaya je napisao/la:
01 jan 2025, 18:51
Mozda crnjacim, ali ne bi me zacudilo da odredjeni elementi iz saveza rade namjerno odugovlace ili sabotiraju papirologiju...plus na to, kada se krene sa pravoslavnim Bozicem, pa nahajca atmosfera oko proslave 9 januara, pa pravoslavna nova godina i 101 slava - u januaru se nece odrzati ni jedna sjednica Vijeca ministara, onda ce se uci u februar i bice nismo stigli zavtsiti; papirologija, tehnicke procedure... :roll:
Ista prica pred svaku utakmicu. Hrvatima plan nije uspio u međusobnom okrsaju, pa sada ide zadnji pokusaj pred zadnje dvije utakmice.

Uostalom, ako hrv element koci, neka ovaj drugi otkoci. A ne svako tri mjeseca palamuđenje. I batali sve ako ne mozemo.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jan 2025, 19:38

Defanzivnivezni je napisao/la:
01 jan 2025, 17:25
Tele33 je napisao/la:
31 dec 2024, 00:09
Za ****
"Mislim da Hrvati i dalje imaju malu prednost jer igraju protiv Francuske na svom terenu. Mislim da će pokušati sve da pobijede. Ali vjerujem da ćemo i mi biti u punom sastavu, da ćemo imati novog playmakera, kojem se treba završiti pasoš u skorije vrijeme."

E sad kod nas u Bosni je"u skorije vrijeme", jako relativan pojam.

Stize 10 EL igraca u Zadar da zavrse posao .

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 02 jan 2025, 20:51

Francuzi nece izgubiti u Zadru, a mi mozemo dobiti Kipar i bez tog Castenede.
Samo da su nesposobni, jesu..

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 02 jan 2025, 22:37

Odgledah Baskonia - Zvezda, ko god misli da Samanic ne zna igrati kosarke grdno se vara...veceras igrao 20 minuta, prva zamjena za Donte Halla...taman ima mjesec i po da se dobro uigra...jos ako se stvarno Saric vrati u Europu, bice Hrvati tezak zalogaj Francuzima...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.