Rekonstrukcija stadiona u BiH

Vamos
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Vamos » 01 avg 2012, 00:34

sef_mafije je napisao/la:dobar ovaj velezov stadion ;) ;) ;)

Ima li slika da vidimo te neke radove i dosminkavanje Vrapcica???

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 avg 2012, 02:13

Lik je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Sto sad nema neka budala u nasoj upravi da im zabrani igranje. Nista Zenica moze sama, a ostalima ce oni pomagati, **** jedna. Nije tih 52000 malo.
Šta si želio reći ovim gore ? Pa nije ni Zenica sama uložila milion i po u teren već je UEFA dala čini mi se pola para ili nešto manje. A ovo za AFH je super vijest, bar se krenulo sa mrtve tačke mada bi naravno bilo bolje da su se našle pare za komplet tribinu, ali šta je tu je jbg.
Provjeri svoje informacije. Zenica je dala milion ipo za teren BP. To sto je Uefa dala novce to je za trening kompleks na Crkvickom brdu. A i tu je Zenica dzaba dala zemljiste.
Celik!3,2,2.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 avg 2012, 17:13

Istina je da je grad Zenica (sa svojim insitucijama) osigurala 1.5 miliona KM za novi teren, klupe, ogradu, razglas na Bilinom Polju i naravno svaka cast. Za trenutne uslove u BIH to su ogromne pare, ali iteko isplativa investicija. Mnog ce nam pomoci barem reprezentaciji.

Za stolice (12.000) na Kosevu treba 52.000 + KM, a jos im treba 500.000 + KM da srede mokre cvorove, i ostale nedostatke kojih ima dosta. E sad zamislite kad bi se "popravljao" komplet zapad koliko para trebalo, da ne spominjemo citav stadion. Znaci samo popraviti a kamoli nadograđivati.

A tek graditi nesto novo (negdje) ....

P.S. Dokle su radovi u Zenici ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 01 avg 2012, 17:18

Elegant je napisao/la:.. Mnog ce nam pomoci barem reprezentaciji...
A i reprezentacija Zenici, amin, da se ne lazemo ;)
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 01 avg 2012, 17:25

slika

Vrse se pripreme za postavljanje trave
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 01 avg 2012, 18:21

Emir ZENICA je napisao/la:slika

Vrse se pripreme za postavljanje trave
Nema vam druge, nego da Vladu natjerate da uvede tiki-taka taktiku. :D Šalu na stranu, ovo me svakoga dana sve više fascinira. Svaka čast.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 02 avg 2012, 00:30

AllGunsBlazing je napisao/la:
Lik je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Sto sad nema neka budala u nasoj upravi da im zabrani igranje. Nista Zenica moze sama, a ostalima ce oni pomagati, **** jedna. Nije tih 52000 malo.
Šta si želio reći ovim gore ? Pa nije ni Zenica sama uložila milion i po u teren već je UEFA dala čini mi se pola para ili nešto manje. A ovo za AFH je super vijest, bar se krenulo sa mrtve tačke mada bi naravno bilo bolje da su se našle pare za komplet tribinu, ali šta je tu je jbg.
Provjeri svoje informacije. Zenica je dala milion ipo za teren BP. To sto je Uefa dala novce to je za trening kompleks na Crkvickom brdu. A i tu je Zenica dzaba dala zemljiste.
Mrsko mi je sad tražiti ali je uefa ili fifa nisam 100 % siguran uletila nešto love za B.Polje, mimo centra.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 02 avg 2012, 00:35

@AllGunsBlazing
Evo ja se informisao druže ;)

Zenica: Za novu rekonstrukciju stadiona Bilino polje Općina Zenica neće čekati obećani novac od Svjetske i Evropske nogometne federacije (FIFA i UEFA), koji, kako je vijećnicima u četvrtak prilikom usvajanja budžeta za 2012. kazao načelnik Husejin Smajlović, kasni zbog procedura ovih organizacija.

Budžetom Općine, naime, umjesto 700.000 KM planiranih nacrtom, bit će osigurano svih 1.500.000 KM.

- Kada dobijemo novac od FIFA-e i UEFA-e, knjižit ćemo ga kao vanredni prihod budžeta - kazao je vijećnicima Smajlović, istaknuvši da moraju zauzeti stav žele li da državni nogometni tim u septembru igra u Zenici.

Već je raspisan i tender za izbor izvođača radova, a za 24. april zakazano je i otvaranje prispjelih ponuda potencijalnih izvođača, dok bi radovi trebali početi 25. maja.

- Rekonstrukcijom će biti urađena nova kanalizacija i drenaža te promijenjena trava, s električnim grijanjem terena. Bit će promijenjeni i golovi te klupe za rezervne igrače - objašnjava Lejla Brljevac iz Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada te dodaje da bi ovi radovi mogli koštati između 1,3 i 1,5 miliona KM.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 02 avg 2012, 00:52

voltron30 je napisao/la:
Nema vam druge, nego da Vladu natjerate da uvede tiki-taka taktiku. :D Šalu na stranu, ovo me svakoga dana sve više fascinira. Svaka čast.
haha pokusat cemo,al nije ni on Ibrakovic :lol:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 02 avg 2012, 00:53

emire jel od sutra krece postavljanje trave?

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 02 avg 2012, 01:00

haris10 je napisao/la:emire jel od sutra krece postavljanje trave?
Ne znam ni jel dosla :D :D Trebalo bi ovih dana
Volim te Celik ! ! !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 02 avg 2012, 01:41

Pa kako u pm, fifa daje pare po orasju i gdje sve ne, a Grbavicu ili Hadison ni da pogledaju... mafijaaaaaaaaaa

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 02 avg 2012, 06:02

Jack777Pott je napisao/la:
Vamos je napisao/la:Na Bilinom se trebaju uraditi tribine iza golova k'o na stadionu u Podgorici. Vrlo lako izvodljivo.

Onda bi Bilino bio bas extra stadion.
Samo ne ko u Podgorici iza golova :? . Ne to, nikako, kao ni Vozdovac, uzas :?

slika

Slika sve govori, slicno da, al isto ni za zivu glavu, pola prve etaze nije upotrebljivo.

I kad vec govoris o cijeni, koliko su kostale ovakve dvije tribine?

platis kartu i gledas u betonski stub .... :D
sreca sto ga ne mogu napunit nikad ;)

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 02 avg 2012, 10:37

Ova tribina u Podgorici baš klaustrofobično djeluje (onaj dio ispod). Halal vjera arhitektu. :D

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 02 avg 2012, 10:57

bordo_Sarajevo je napisao/la: A i reprezentacija Zenici, amin, da se ne lazemo ;)
Sigurno. Da se ne lažemo, repka je glavni razlog zašto grad ulaže tolika sredstva samostalno. Ukoliko je samo Čelik u pitanju, nisam siguran da bi se ovoliko truda i sredstava posvetilo.
U svakom slučaju, lijepo je vidjeti da su naši gradski oci sebi postavili cilj i da rade maksimalno na njegovom ispunjavanju, za razliku od prijašnjih gradskih uprava. To je velika rijetkost u našoj zemlji. Kamo sreće da su sve gradske vlasti agilnije. Meni jednostavno ne ide u glavu kako gradska uprava u Sarajevu ne vidi koristi od reprezentacije i ne radi ništa po pitanju sportske infrastrukture. To je velika sramota za jedan glavni grad, ali i za komplet državu.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 02 avg 2012, 11:09

sad sa bilinog,zadnje pripreme pred postavljanje trave se vrse!stubovi za novu ogradu su postavljeni i mnogo su ljepsi nego prije!

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 02 avg 2012, 11:12

Da kazem ovima gore oko ovoga ko placa obnove.
Sto se tice bilinog polja, vrlo vjerovatno da nema nista od para od uefe, i da ce opcina sve finansirati. Uefa jednostavno ne radi tako da nesto placa retroaktivno. Ali, moguce da se nesto promijeni..
Sto se tice koseva, te pare koje ce savez uloziti samo ce se kasnije odbiti od naknade za koristenje. Ne znam koliko savez placa po utakmici, ali za te pare ce samo u narednim periodima igrati djaba. Tako da to uopste nije ulaganje u stadion, kako neki misle. Istu naknadu placa i zeljo, ja mislim.
Cisto da se zna, savez placa i koristenje bilinog polja, kao uostalom i sve ekipe osim celika ;)
Pravda za flash-a!!!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 02 avg 2012, 11:28

macak_ je napisao/la:Da kazem ovima gore oko ovoga ko placa obnove.
Sto se tice bilinog polja, vrlo vjerovatno da nema nista od para od uefe, i da ce opcina sve finansirati. Uefa jednostavno ne radi tako da nesto placa retroaktivno. Ali, moguce da se nesto promijeni..
Sto se tice koseva, te pare koje ce savez uloziti samo ce se kasnije odbiti od naknade za koristenje. Ne znam koliko savez placa po utakmici, ali za te pare ce samo u narednim periodima igrati djaba. Tako da to uopste nije ulaganje u stadion, kako neki misle. Istu naknadu placa i zeljo, ja mislim.
Cisto da se zna, savez placa i koristenje bilinog polja, kao uostalom i sve ekipe osim celika ;)
Vrlo vjerovatno da ima ako su rekli, samo je procedura dok se pare dobiju. Isto tako npr. pare koje naši klubovi treba da dobiju za nastupe u evropi od ovog ljeta dobivaju se na račun tek u maju ili junu 2013 godine. ;)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 02 avg 2012, 12:01

@haris10,o kojim stubovima pricas? Jel oko terena ili vani oko stadiona? Sto nisi napravio koju fotku?
Neko spomenu Orasje. Taj projekat je mogao otici bilo gdje,ali je ILJO ispred saveza progurao Orasje. Mislim,nije ono lose da i manji gradovi imaju stadion ali je ocigledno da je ono bio preveliki projekat za onako malu sredinu poput Orasja.
Sto se tice ovog podgorisckog stadiona,jednom rijecju,smijesno!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 02 avg 2012, 12:07

ma nisu stubovi pogresno sam se izrazio,oni metalni drzaci za ogradu alu s sad puno jaci ideblji i fiksirani za tlo!jos nesto pricaju kao bice gol linija ono kao senzori

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.