FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 22:36

Saurman je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:NE treba sanjati o Falcau jer ga BAyern ne moze dovesti.BAyern nikad neće dati 60 mil eura za jednog igrača niti ima tolike pare na razbacivanje.
Klasu ne možeš dovesti za 10 mil ako želiš kvalitet onda moraš i platiti znam da je transfer Falcao na bazi naučne fantatstike ali opet lijepo je sanjati. :)

Dovesti će nekog za desetak miliona i reći evo vam bomba transfer. :roll:
Pa na sljedećem izboru predsjednika BAyerna glasaj za mene.Falcao i Lavezzi bi bili prva pojačanja (rizik koji bi se isplatio).Uli je moj zli brat Derek.Potpuna suprotnost.Hoće čovjek čitav tim da dovede za 30 mil eura.Heynckes trazi od uprave veznog igrača top klase pa je moguće da napadač ne bude zvijezda kojoj smo se nadali.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 maj 2012, 22:36

Pa opet kompleksasi?? :lol:
Ovi sa ovim slikicama mogu slobodno da pokupe svoje igracke i idu u obdaniste :D

Mislim da je i Wesley Sneijder takodje zreo za obdanista, zipa ovo:

Prema pisanju italijanskih medija, vezni igrač Intera Wesley Sneijder, pozvao je svog repezentativnog kolegu, Arjena Robbena, da mu se pridruži u Interu.
Robben se našao na meti navijača Bayerna, nakon promašenog penala u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja, a iako je nedavno produžio ugovor do 2015. godine, špekuliše se da bi mogao napustiti njemački klub tokom ljeta.

Sneijder se navodno čuo sa Robbenom i rekao mu da razmisli o dolasku u Inter, koji će tokom prelaznog roka krenuti u veliku rekonstukciju ekipe.

Ne zna ni on kada je dosta... :?

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 22:39

Bilall je napisao/la:Pa opet kompleksasi?? :lol:
Ovi sa ovim slikicama mogu slobodno da pokupe svoje igracke i idu u obdaniste :D

Mislim da je i Wesley Sneijder takodje zreo za obdanista, zipa ovo:

Prema pisanju italijanskih medija, vezni igrač Intera Wesley Sneijder, pozvao je svog repezentativnog kolegu, Arjena Robbena, da mu se pridruži u Interu.
Robben se našao na meti navijača Bayerna, nakon promašenog penala u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja, a iako je nedavno produžio ugovor do 2015. godine, špekuliše se da bi mogao napustiti njemački klub tokom ljeta.

Sneijder se navodno čuo sa Robbenom i rekao mu da razmisli o dolasku u Inter, koji će tokom prelaznog roka krenuti u veliku rekonstukciju ekipe.

Ne zna ni on kada je dosta... :?
VEć sam pisao da je najveći problem u Robbenu koji se krije iza igrača iz repke i na vrlo neodgovoran način je nastupio za Holandiju u tom meču odbivši da igra za BAyern.Lično njemu je odsviralo u Bayernu što se mene tiče.Ponaša se ko derište kome je neko uzeo cuclu.Čovječe ofulao si ključne prilike i penale i preuzmi odgovornost.Trazi oprost griješniče!
Što se navijača tiče njih ne bi ni Shrink razumio.Zviždali su Neueru pola godine pa se gamad umorila.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 maj 2012, 22:44

FRANK RIBERY je napisao/la:NE treba sanjati o Falcau jer ga BAyern ne moze dovesti.BAyern nikad neće dati 60 mil eura za jednog igrača niti ima tolike pare na razbacivanje.
Gdje nema? Ja sam nedavno objavio clanak gdje uprava u novembru 2011 javno saopstava da ima 130 miliona eura rezerve u svojoj blagajnoj, iako u proslij sezoni nije nista osvojila. Druga je stvar transfer politika Bayerna gdje ce oni potrositi 60 miliona evra i dovesti nam 5 pojacanja u sezoni...

@GAL ja mislim da nije granica 30 miliona evra za transfer, nisam bas siguran ali koliko se sjecam i Gomez je dosao za 35 miliona u Bayern

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2012, 22:48

- Prije bi Heynckes u igru ubacio nekog s tribine nego mene - požalio se Pranjić.
:lol: :lol: :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 22:53

Bilall je napisao/la:
Gdje nema? Ja sam nedavno objavio clanak gdje uprava u novembru 2011 javno saopstava da ima 130 miliona eura rezerve u svojoj blagajnoj, iako u proslij sezoni nije nista osvojila. Druga je stvar transfer politika Bayerna gdje ce oni potrositi 60 miliona evra i dovesti nam 5 pojacanja u sezoni...

@GAL ja mislim da nije granica 30 miliona evra za transfer, nisam bas siguran ali koliko se sjecam i Gomez je dosao za 35 miliona u Bayern
Da , ali isto tako Bayern ima i kredit sa kojim se nije igrati u ovim vremenima.RAdi se o 130 mil eura likvidnih sredstava.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 maj 2012, 22:59

FRANK RIBERY je napisao/la: Da , ali isto tako Bayern ima i kredit sa kojim se nije igrati u ovim vremenima.RAdi se o 130 mil eura likvidnih sredstava.
Bgm meni to nije poznato... :?
To je za mene novost jer mi je bilo poznato samo da Bayern ne ulazi u kreditna zaduzenja

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 24 maj 2012, 23:04

ma nema potrebe za trosenjem tolikog novca za pojacanja bayern je prepoznatliv po umjerenim transferima,a sto se tice novih igraca ja bih doveo hargrevsa koji je dobio otkaz u city,mozemo ga angazovati kao slobodnog igraca moze on pomoci tu veznom redu,pa makar ulazio sa klupe. :)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 23:22

Bilall je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: Da , ali isto tako Bayern ima i kredit sa kojim se nije igrati u ovim vremenima.RAdi se o 130 mil eura likvidnih sredstava.
Bgm meni to nije poznato... :?
To je za mene novost jer mi je bilo poznato samo da Bayern ne ulazi u kreditna zaduzenja
Stadion!Bayern plaća preko 30 mil eura godišnje na otplatu stadiona.

Pošto su sada kamate u Njemačkoj niske, Bayern bi taj novac koji će dobiti od Audia trebao uložiti u stadion, tako da se što prije otplati kredit. Prvi plan je bio da će se stadion otplačivati 18 godina, ali sa ovim novcem u Bayernu se nadaju da će se taj period smanjiti na 10 godina. Treba znati da Bayern godišnje za otplatu kredita s kojim je financirana Allianz Arena otplaćuje 30 milijuna eura. Što prije stadion bude otplaćen Bayern će postati "najbogatiji klub svijeta", prema riječima sadašnjeg menadžer Bayerna, te ubrzo budućeg predsjednika Bayerna Ulija Hoenessa.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 24 maj 2012, 23:47

effe_sa je napisao/la:Ma nećete niko napast. :D :D
Izgleda da si u pravu jer sam očekivao odmazdu. :D :D

No valjda je ljudima dosadilo pričati o jednom te istom što je sasvim realno i očekivano.
effe_sa je napisao/la:U pravu si ti, znaš šta se ja kod njega čudim često, to je što nekad tako smotan potez neki napravi, a onda čovjek zna zabit i dobar gol. Znači nije on iz one kategorije onih napadača koji baš nikako nije tehnički potkovan, zna on tehnički dobar šut izvest, ali Gomezu fali više driblinga i igra uz aut liniju, tu se ne snalazi ili tačnije slabo se snalazi. Nekad mu se dese i čudni problemi s prijemom lopte. Gomez kao Gomez je stvarno specifičan napadač, teško ga je s nekim drugim uporedit. Znači ne može se sad reči da je jedan tip poput Croucha koji obično čeka loptu gore pa je uvali glavom ili nogom, samo je spuca u gol, onda porede ga često s Inzaghijem, a opet nije ni ko Inzaghi, jer mislim da zna ipak više s loptom nego Talijan i više je aktivan izvan šesnaesterca od Pipa, iako su slični po tome što obojica znaju utrpat golove
Istina je ovo što kažeš ovdje, potpisujem ovaj odlomak. Nema izrazitu tehniku ali ne mogu reći da je niti nema jer recimo ima poteza gdje oduševi a onda u drugom opet sve to uništi potezom koji je na razini početnika.

Tako da opet moram napomenuti da Gomez nije napredovao u tim nekim aspektima igre. Da frajer zabija pola tih zicera bio bi strašan, možda i najjači napadač današnjice jer bi bio strah i trepet protivničkim obranama. Samo pola, ništa više. Mora napredovati u tom pogledu, jednostavno utakmice kao što su finale i polufinale Lige Prvaka traže da zabije te neke zicere.

effe_sa je napisao/la:Ma ja mu ništa ne dodajem, ja sam govorio i o njegovim manama a i kvalitetima, a nekako kod njega ti je uvijek tako ili ga neki dižu u nebo ili mu drugi zbrajaju promašaje. Ne znam kako nema sredine nikako :) Zato ja nekad reagujem , kako reagujem. ;)
Zato ja kažem da je Gomez dobar napadač, svojim golovima je zaslužio respekt. Osporavanje golova koje je zabio nema niti malo smisla. Pa zato je napadač, da zabija iz bilo koje pozicije. Ja mu to nikako ne zamjeram, način zabijanja golova, kao što mu to mnogi drugi zamjeraju. Zbog toga Gomez po meni ima itekako mjesto u Bayernu ali ne kao glavni i najbolji napadač.

effe_sa je napisao/la:Da nemaš ti slučajno bosanski korijena :D
Nemam bosanskih korijena. :D :D No znam cijeniti pravu klasu i kvalitetu. A pošto je ta kvaliteta iz ovih naših prostora onda je to samo jedan argument više za Edina dijamanta.
effe_sa je napisao/la:I treba da ga ima, bitno je da ima i konkurenta, a da i mi imamo u ekipi još jednog super jakog napadača za najviše ciljeve.
Tako je Effe. S takvom konkurencijom bi mi dobili puno, puno više nego što je to možda trenutno zamislivo. Zato je jednostavno nužno dovesti još jednog napadača a ja bih svakako želio da to bude ili Edin Džeko ili Ezequiel Lavezzi.

effe_sa je napisao/la:I još sad pitanje za tebe, zašto mi , tačnije naš trener ne učini to da Gomez u Bayernu igra kao u Stuttgartu? Mislim na tamošnji njegov stil igre......Misliš li da je to moguće? Jeste teže, jer kod nas drugi više vuku loptu, a to su Ribery i Robben. A ja sam npr. mišljenja da bi mi s jednim jakim igračem iza Gomeza, koji još bolje zna podvalit lopte dobili još više. Znači možda neka nova desetka, još jača od Kroosa ili nešto poput polušpica ili neka varijanta Lavezzi na primjer. Ili tako nešto slično?
Pokušat ću odgovorit na ovo pitanje iako se ne sjećam baš sasvim sigurno kako je Stuttgart igrao u toj sezoni.
Ono što mi je ostalo u sjećanju jeste to da Stuttgart nije igrao svaku tekmu protiv bunkera, kao što to mi igramo. Tamo mi je Gomez izgledao puno bolje. Da li bi on izgledao tako dobro da i mi igramo protiv otvorenijih ekipa? Teško je reći no jedno je sigurno: imao bi puno više prostora za sve moguće kretnje, ukratko, ima bi slobodu koju u ovom sistemu nema.

I onda dolazi Edin u igru. Igrač koji bi se puno bolje uklopio u naš sadašnji sistem.

Nova desetka? Uz duže razmišljanje moj odgovor je ipak ne. Još ne. Kad pogledam kako je Kroos odigrao najesen protiv Citya, Napolia, Villareala pa sad protiv Reala obadvije tekme..... Mogu reći samo kapa dolje.

Ja bih mu dao priliku da igra i dalje na 10-ki. Još bar ovu slijedeću sezonu. Jer kako god pogledamo, bili mi realni ili nerealni, mora se priznati da je Kroos napredovao a to je ono što me veseli. Strašan napredak u odnosu na sezone prije.

E sad, prostor za napredak kod Kroosa vidim baš u toj tvojoj tezi: Kroos mora početi ulaziti više u prostor kad je lopta na stranama da bi odvukao pažnju iz sredine gdje dolazi Švajnštajger a samim time više se otvara prostor Gomezu. To je jednostavno caka koju trener mora početi koristiti jer bi se dobilo još više na igri a s druge strane znam da je Kroos sa loptom na "ti" tako da me to, taj nedostatak u taktici, iznimno smetalo ove sezone što toga uopće nije bilo ili je to bio rijedak slučaj.

Naravno, očekujem i da Kroos još više "iznaša" loptu duboko u protivničku polovicu i samim time osvaja teren jer to može samo poboljšati igru. Znanje, tehniku i toliku brzinu za to ima.

Malo sam se udaljio od Gomeza ali se ovo naravno tiče i Gomeza. Samim time Gomez bi još više profitirao. Recimo može Muller igrati tu polušpicu ali nikad mi neće biti to "to" jer kod njega ne vidim te playmakerske sposobnosti.

Ponavljam, osobno bih doveo niskog, brzog i okretnog napadača kao što je to Lavezzi da se dobi na još većoj širini taktike i zbog toga jer Lavezzi može pokriti i poziciju Riberya. No, ako naši žele visokog napadača onda ne želim niti jednog drugog osim Džeke.

Da ne citiram i taj posljednji odlomak, samo ću se kratko osvrnut.
Jupp je radio greške, između ostalih i totalno zapostavljanje igrača na klupi čime im je pokazao što misli o njima. Recimo taj Usami. Da, fali njemu fizičke moći ali mali ima tehniku i znanje. Trebao ga je bar malo više forsirati. Pa onda Olića u špici a ne na krilu. Pa Pranjića zapostavio totalno koji je skroz zahvalan igrač.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 maj 2012, 23:50

A o tom kreditu se radi ;) ma nista strasno bio sam se zabrinuo :D
Vidis, ovu vijest su prenijeli prosle godine razni mediji.
Iako ove godine nije osvojio nijedan trofej, minhenski Bayern je uprihodio 290.9 milijuna eura, obznanjeno je na skupštini kluba.
'Bayern ima razloga za slavlje jer smo poslovali sjajno', kazao je financijski direktor kluba Karl Hopfer, dok je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge objavio da Bayern trenutno ima višak od 129.1 milijun eura, te da može u zimskom prijelaznom roku kupiti i one najskuplje igrače.

Vjerovatno da te otplate kredita ulaze u rashode po sezoni, kao ovih 160 miliona evra rashoda sto smo imali u sezoni 2010/11
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/160 ... gajni.html" onclick="window.open(this.href);return false;

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 23:52

Daj Bože da je tako da to nisu pare od Audija kako se ranije spominjalo i da to nije otišlo na otplatu kredita.FAlcao je čudesan igrač, ali veoma skup.Samo u slučaju da Gomeza nekom utrpamo za 40 mil eura pa da se onda bacimo na njega.U svakom drugom scenariju nije realan.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 25 maj 2012, 10:42

Neznam mnogo se imena spominje kao moguca pojacanja. Da se mene pita ja bih pored vec sigrunih pojacanja Starkea, Dantea, Cana, Sahqirija i Pizara dove J. Martineza iz Atletika i Jovetica iz Fiorentine.

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 25 maj 2012, 13:06

Dakle, doveli smo Pizzu, al' sam mišljenja kako je nama u napadu potrebna mnogo veća klasa jer u ovom trenutku možemo reći kako je Pizza doveden kao zamjena za Olića. Nadam se kako uprava slično razmišlja jer Gomez jeste istinska klasa, al' ne može imat' cijelu sezonu teret na leđima. Jedna od mojih želja jeste dolazak Girouda koji ove sezone u Ligue 1 briljira, te je i najbolji strijelac (dakle, pravi golgeter).

- Pozdrav!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 25 maj 2012, 13:22

DAJTE IZVOR DA JE POTPISAO PIZARO.JA NIGDJE NE VIDIM .JA BI NAJVISE VOLIO MALOG SUAREZA IZ ANDRLEHTA MALI IMA POTENCIJALA A NE BI BIO NI SKUP PUNO.

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 25 maj 2012, 13:41

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 25 maj 2012, 14:03

Hvala care. :)

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 25 maj 2012, 14:17

Nema na čemu, i drugi put. :P

*Za napadačem Petersenom interes je pokazao Werder, a kao solucija spominje se eventualna posudba do kraja sezone. Mišljenja sam kako bi ovo bio veoma pametan potez jer je očigledno kako Nils nema prostora za napretka.

*Breno? Zar je potrebno šta i napisat' glede njegovog odlaska sa AA?! Otkad je došao u klub nije napravio ništa značajno osim incidenata. Kao ozbiljan kandidat za dovođenjem ovog braniča spominje se Lazio.

*Jutros sam u Bildu pročitao kako Diego želi odlazak iz kluba što me je doista neugodno iznenadilo, al' realno gledajući momak je čisti prosjek, iako sam se nadao kako će u narednim sezonama biti vrlo važan kotačić u momčadi.

*Situacija sa napadačem Usamijem je već rješena, te će ovaj Japanac od naredne sezone igrat' u dresu Hoffenheima kao posuđen igrač. Nažalost, nije se snašao u Bayernu, al' nadam se kako će u ovom klubu igrat' važnu ulogu.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 maj 2012, 19:38

slika

:mrgreen:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 25 maj 2012, 19:44

Ja nikako ne bih dovodio Javi Martineza i Matiasa Suareza.

Prvi jer je prespor da unaprijedi našu vezu i definitivno nije stoper. Za drugog ne vjerujem da može igrati u Bayernu jer nije isto igrati u belgijskoj ligi ili ovoj ligi.

Što se tiče drugih dolazaka izgleda da je zatišje pred buru.

Moram naglasiti opet da očekujem da će doći veznjak i napadač. Mi to moramo učiniti i bilo kakav drugi scenarij ne priznam. Neće biti dovoljno da dođe samo veznjak ili obrtnuto. Dakle nadam se da se u tišini radi na tim transferima, što je za očekivati prema svim izjavama. A šlag na ova dva transfera bi bio igrač koji će odmoriti Riberya. To bi bio strašan prijelazni rok.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.