FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 18:21

majestic24 je napisao/la:
Bundesliga nije zanimljiva igracima,to treba da znas
Ovde si izvalio ogromnu glupost. Znamo koliko je baš veliki igrača zadnjih par godina došlo u Bundesligu, a zavisi sad šta ti smatraš pod top igračima. Za tebe vjerovatno ti mnogi igrači nisu top igrači.
Igrači koji ne dođu u Bundesligu, nije da ne dolaze zbog nezanimljivosti, nego zbog toga što klubovi iz Primere i Premier League-e daju više para. Sve je to prežvakana tema koju ti ili nisi pratio ili si ovaj post napisao eto tek da nešto napišeš. A u suštini nikakve svrhe tvog posta.
Damir_BvB je napisao/la:
:lol: :D :D :D Jel isto kao Reus ? Ili prosle god Sahin, ili ove godine Gotze ili Lewandowski, ili prije par god Van der Vaart kad vas je odbio ... Nemoj Effe molim te kenjat, svjestan si sam da od ovog nista nema ... Shvati prosla su vremena kad je Kobasicar rekao kad nekog zelimo nas je . Tog vise nema i sto prije shvatis ti i ostali lakse ce bit podnosit poraze . Smjesno je da pored toliko alternativa Bayern dovede Pizzara od 33 god . I de mi molim te reci gdje bi to Hazard igrao ? umjesto koga ? Imate covjece Robery-a plus sad Shaqiria . Al na kraju krajeva ne bitno je to i da ga zelite dovest ne mozete nikad . Pored Uniteda, Citya , Reala, sta vi tu imate trazit. Kao prvo ruku na srce svako ce otic prije u Englesku il Spaniju nego Bundesligu, kao drugo vise para ce mu dat svi ovi gore navedeni klubovi .
Van der Vaarta kao prvo Bayern nikad ozbiljno nije htio, poslije se on htio utrapit u Bayern, ali Van Gaal ga čak nije htio.
Pizarro-a smo doveli iz dobro poznatih razloga neg se koprcaš ko riba po suhom pa sad to navodiš kao neki argument, a ja koliko znam za Peruanca je i BVB bio zagrizao, a čovjek se naravno odlučio za Bayern.
Shaqirija su htjeli brojni top klubovi u Evropi a došao je u Bayern.
O Sahinu se tek ove godine govori kao mogućem pojačanju, ja ne znam šta ti njega trpaš u neku prošlost i neki tadašnji interes Bayerna.
Što se Hazarda tiče Bayern je dovodio tu kategoriju, a čak i veći kalibar igrača, prema tome nemoj mi sad Hazarda dizat u nebo. Ako pričamo o Messiju, Pique-u, Ronaldu, Rooneyu onda su to igrači koje je nemoguće dovest, jer ih njihovi klubovi ne puštaju. A 90 % ostalih igrača su Bayernu dostupni, ako Bayern za njih pravo zagrize.

Od prilike u 95 % slučajeva kada Bayern zagrize za igrača i kada želi iskeširat pare za njega, to tako i bude. A još sad imamo veću finansijsku moć nego prije, jer sve smo jači i moćniji kao klub po tom pitanju i ti to dobro znaš.
Zato mojne mi se ovde koprcat ko riba po suhom.
Ovo za Reusa priznajem i još jedan ili 2 igrača su odbila Bayern, a jedan od njih je Baines iz Evertona i to čovjek nije odbio zbog para nego iz časnih razloga.

Naravno da uvijek postoje nedostupni igrači, za koje bi Bayern otišao u bankrot da ih dovede, ali isto tako su nedostupni za druge igrači poput Neuera, Schweinija , Riberyja. Znamo kolike su sume nuđene za ovu dvojicu posljednjih.
Dok evo ima ovih klubčića koji skoro pa badava prodaju svoje najkorisnije igrače. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 maj 2012, 18:23

GAL je napisao/la:26 je MAJ 2012 danas se obiljezava sedmica od kada je bayern izgubio finale na svome stadionu.velika tuga i zalsost je zadesila istinske navijace bayerna i dan danas ne mogu da vjeruju sta se desilo .danas ce se odrzati tehvid na alianz areni svi su dobrodosli . :lol:
Pa nisu umrli da im se odaje pocast. :roll:
Poraz ne treba gledati kao tragediju, isti je sastavni dio svakog sporta i treba se podnijeti stojicki sta god na kraju bilo.

Ovo oko Martineza je izgleda sve ozbiljnije. Navodno postoji ponuda od 23 miliona eura. Pitanje je hoce li ta cifra zadovoljiti upravu Baskijaca?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 26 maj 2012, 18:26

ma zajebavam se sala mala nema nista da se ozbiljno komentarise ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2012, 18:40

Kada se vec prica o tome ko bi mogao pojacati Bayu da i ja prozborim koju. Vidim navode se primjeri igraca kao sto su Dzeko i Torres, prvog ne bih doveo u Bayern iako je Bosanac i volim tog covjeka, medjutim on je veoma slican tip igraca Gomezu. Naravno posjeduje bolju tehniku nego li Gomez, medjutim ja bih volio da Bayern dovede nekog brzonogog napadaca koji bi predstavljao suprotnost Gomeza, a ne da se gomilaju korpulentni centarfori. Svaka cast Dzeki medjutim kada je njega Bayern trazio on je rekao da ne zeli preci niti u jedan bundesligaski klub pa cak ni Bayern. Svi znamo sta se desilo poslije, otisao je u City i postao 3 ili 4 napadac tog kluba, a sto je jos i gore forma mu je pala pa barem za 40%. Nije to vise onaj igrac od prije i ja ga ne bih dovodio iz cistog razloga jer je potrcao da zaigra u engleskoj Premier Ligi, a odbio je jedan veliki Bayern kako bi presao u placenicki klub poput Manchester Citya. Dakle Dzeko svi te volimo ali ja te licno ne zelim u Bayernu. S druge strane spominje se Torres kao moguce pojacanje, covjek koji je neprepoznatljiv otkako je napustio Anfield Road. Kod njega definitivno jos uvijek i to uveliko postoji ta psiholoska barijera i pitanje je uopste hoce li on ikada vise biti onaj stari, po mom misljenju nece, vec sam jednom o ovome pricao cini mi se. Takodjer niti njega Abramovic nebi pustio za manje od 25 milki a mozda i vise sigurno. Pustite se ovakvih napadaca, dajte nekog brzanca s kojim bi Robbery mogli igrati kombinacije i sigurno cuda raditi, a ako taj igrac kojim slucajem zakaze tu je uvijek Mario Gomez masina za golove. 8-)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 18:59

Bundesliga je napisao/la: Svaka cast Dzeki medjutim kada je njega Bayern trazio on je rekao da ne zeli preci niti u jedan bundesligaski klub pa cak ni Bayern.
Nije on odbio Bayern, čak je rekao da od svih bundesligaša bi jedino u Bayern i došao.

A s ostatkom posta se slažem uglavnom. Nekako i nakon danas ove utakmice s Irskom opet sam još više tog mišljenja da nam treba neki drugi tip napadača. Džeko je trenutno i udaljen od prave forme. Ali trenutno se mnoga imena spominju, mnogo je špekulacija, tako da ćemo tek nekad poslije biti pametniji.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2012, 19:21

effe_sa je napisao/la:Nije on odbio Bayern, čak je rekao da od svih bundesligaša bi jedino u Bayern i došao.
Ne znam ja sam prije 2 gdine i to dobro se sjecam citao njegovu izjavu kako zeli da napusti Bundesligu i da zaigra u nekom vecem klubu, tada su u opticaju bili Milan,Juve i City a ovaj posljednji je ponudio najvisu sumu i zato je i presao tamo. Sjecam se bas te izjave kako ne zeli vise da igra u Bundesligi pa cak ni u slucaju da ga Bayern trazi, sada nisam siguran jer novinari vole svasta da izmisljaju (cast izuzetcima) medjutim ove izjave se sjecam kao da je juce bila. Bilo kako bilo ja sam rekao sta mislim o eventualnom transferu Dzeke u Bayern, znam mnogi se ne slazu s time , neki se slazu ali tako je kako je.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 26 maj 2012, 20:06

:o :o :o

Jao drugog Hulkovog gola. Kakva je to igračina! Uh, kako bi nam sjeo...
24.04.1991.
Stern des südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2012, 20:26

Financijski smo moćni da možemo kupiti koga želimo ali politika kluba nije takva i nadam se da će uprava mudro odabrati ovog ljeta.Mnogi imaju svoje želje pa ćemo vidjeti koja će doći do Ulija. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 20:30

Bundesliga je napisao/la:
Ne znam ja sam prije 2 gdine i to dobro se sjecam citao njegovu izjavu kako zeli da napusti Bundesligu i da zaigra u nekom vecem klubu, tada su u opticaju bili Milan,Juve i City a ovaj posljednji je ponudio najvisu sumu i zato je i presao tamo. Sjecam se bas te izjave kako ne zeli vise da igra u Bundesligi pa cak ni u slucaju da ga Bayern trazi, sada nisam siguran jer novinari vole svasta da izmisljaju (cast izuzetcima) medjutim ove izjave se sjecam kao da je juce bila. Bilo kako bilo ja sam rekao sta mislim o eventualnom transferu Dzeke u Bayern, znam mnogi se ne slazu s time , neki se slazu ali tako je kako je.
Ma bilo je tu više intervjua, a znam da je tada u par intervjua istakao da bi mu Bayern uvijek izazov bio. Međutim, Džeko se deklarisao kao navijač Milana i rekao je da taj klub voli od djetinjstva te je tamo zato htio otići, a City je došao samo u igru jer je bio jedini spreman toliko obeštečenje za Edina platit. A pojedini menađeri Džeku stalno sele negdje, svi bi oni da omaste brke u slučaju njegovog transfera. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 maj 2012, 21:10

Jao i ja kakve sve gluposti necu procitati ovdje glava boli :D :D
Hazarda ne mozemo dovesti u Bayern, i to u Bayern koji je u top 5 najbogatijih klubova svijeta... :lol: smijesno
Pizarro dosao u Bayern kao slobodan igrac, gdje ce zavrsiti karijeru i to ljudi uzimaju kao argument da Bayern nema novaca za transfere :lol: :oops:
Sto se pak tice Hazarda, ja ne vidim bas neku potrebu za njim u Bayernu.
majestic24 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:Hazarda vi lutke moje zaboravit ne dostizan je on za vas . Dakle nemate apsolutno nikakve sanse da dovedete njeg .
Lutko moja, mi ako zapnemo za njega mi ćemo ga i dovest. Samo je stvar u tome dal naša uprava želi toliko para iskeširat za njega, koliko mu se cijena procjenjuje. ;) A koliko znam za sad nije aktuelan kod uprave, samo što ne bi imao ja ništa protiv da postane aktuelan. ;)
Mozete qrac...da prostis

Koga je to Bayern doveo kao top igraca tipa hazarda zadnjih 10 godina a da nije Njemac i da nije stariji od 27 godina???

Ako se nevaram samo bi Riberyja mogli tu ubaciti jer je on imao 26 godina kad je dosao u Bayern (barem mislim).

Bundesliga nije zanimljiva igracima,to treba da znas
Ispravka, Ribery sa 24 ljeta presao u Bayern!
Robben sa 25 presao u Bayern i prvoj sezoni u Bayernu otisao covjek na Old Trafford i objasnio 8-)

[youtube][/youtube]

Transfer politika Bayerna je mnogima ovdje nepoznanica kako ja vidim. Bayern moze potrositi 60 miliona na nekog igraca ali zasto to da radi?? Pogledaj ti malo ove igrace kao sto su Schweinsteiger, Kros, Muller, gdje su ponikli??
Ili pak David Alaba, a njega ti posebno naglasavam iz jednog razloga http://manunitedbalkan.****/201 ... -evru.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kada su ti transferi u pitanju, ljudi u upravi Bayerna su u prvi plan stavili da ulazu novac u mlade igrace, ali igrace koji obecavaju, kao sto je Xherdan Shaqiri recimo. Navodim njega kao samo jedan primjer. I zivi bili vi meni pa vidjeli kakvu ce cijenu imati takav igrac za par godina.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 maj 2012, 21:32

Jesam li ja mozda nesto rekao pogresno u svom postu (osim za broj godina Riberyja),Robbena nisam spomenuo,al sam def bio siguran da je stariji a sad sam vidio da je 84 godiste (Izgleda ko da je 74)

Nezamaram se politikom Bayerna,al mogu reci ono sto vidim. Bavarci nisu kao City,Chelsea,pa kao ni Spanjolski divovi Barca i Real. Meni je definitivno draze ovo kad se igraci iz vlastite skole podignu nego kad se iskesira 50 mill za nekoga. Ali nemozete reci "Mi mozemo dovesti igraca kojeg pozelimo". To sigurno nije tacno i nema sanse da dovedete mnoge superstare (u ovom slucaju Hazarda). Pa sad je gotovo svima zelja u Primeru ili Premiership. Ribery je jedan od rijetkih koji se preselio u Bundesligu a mogao je ici i u druge lige. Jednostavno nije Bundesliga zanimljiva i to je to bez obzira sta bi ih mozda trazio jedan Bayern.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 maj 2012, 22:21

majestic24 je napisao/la:Jesam li ja mozda nesto rekao pogresno u svom postu (osim za broj godina Riberyja),Robbena nisam spomenuo,al sam def bio siguran da je stariji a sad sam vidio da je 84 godiste (Izgleda ko da je 74)
Nezamaram se politikom Bayerna,al mogu reci ono sto vidim. Bavarci nisu kao City,Chelsea,pa kao ni Spanjolski divovi Barca i Real.
Pa mislim da si po mom skromnom misljenju promasio kompletan post. :)
Bayern moze da se nametne kao ravnopravan konkurent u transferima svim tim klubovima koje si nabrojao u predhodnom postu, ali to nije Bayernova politika. To poslovanje nije recept za uspijeh, i ja to podrzavam.
Meni je definitivno draze ovo kad se igraci iz vlastite skole podignu nego kad se iskesira 50 mill za nekoga. Ali nemozete reci "Mi mozemo dovesti igraca kojeg pozelimo".
Nije to tacno. Ako Alex Ferguson moze dovesti Davida Alabu onda i Bayern moze dovesti sve sto pozeli.
Dakle niko nije svemoguc, ali reci da Bundesliga nije zanimljiva igracima je malo neozbiljno, izvini, ali tako je.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 22:53

majestic24 je napisao/la:Jesam li ja mozda nesto rekao pogresno u svom postu
Sve si pogrešno rekao.....
majestic24 je napisao/la: Nezamaram se politikom Bayerna,al mogu reci ono sto vidim. Bavarci nisu kao City,Chelsea,pa kao ni Spanjolski divovi Barca i Real. Meni je definitivno draze ovo kad se igraci iz vlastite skole podignu nego kad se iskesira 50 mill za nekoga. Ali nemozete reci "Mi mozemo dovesti igraca kojeg pozelimo". To sigurno nije tacno i nema sanse da dovedete mnoge superstare (u ovom slucaju Hazarda). Pa sad je gotovo svima zelja u Primeru ili Premiership. Ribery je jedan od rijetkih koji se preselio u Bundesligu a mogao je ici i u druge lige. Jednostavno nije Bundesliga zanimljiva i to je to bez obzira sta bi ih mozda trazio jedan Bayern.
Ovde si ko nešto i pametno rekao, ali mora ti biti jasno da Bayern može mnogo više iskeširat nego što iskešira i ja ne znam da li ti razlikuješ , da li znaš razliku između "nešto htjeti" i "nešto moći".
Mi smo nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine doveli 2 superstara, jednog svjetskog prvaka, jednog vice prvaka.
A sad ti hoćeš da kažeš da je veća zvijezda igrač koji opšte ne igra na velikom takmičenju, ovaj put Euro-u. Sad se zamisli i umij pa onda nešto ponovo napiši. Ne znam ja opšte poznaješ li ti šta je logika i logičko rezonovanje.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 maj 2012, 23:34

Bilall je napisao/la: Ako Alex Ferguson moze dovesti Davida Alabu onda i Bayern moze dovesti sve sto pozeli.
:D

Drago mi je da ima sve vise fanova koji ne gledaju na Bayern kao sto mnogi gledaju (bilo da su njihovi simpatizeri ili pak, mrzitelji (ne pada mi na pamet neka druga rijec).

Bilal (sa dva "l" :mrgreen: ) dobrodosao u große familiju. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 23:39

geronimo je napisao/la:
Drago mi je da ima sve vise fanova koji ne gledaju na Bayern kao sto mnogi gledaju (bilo da su njihovi simpatizeri ili pak, mrzitelji (ne pada mi na pamet neka druga rijec).
Znaš da se ova riječ ne smije upotrijebit, oni su realni, nisu mrzitelji :) :) :) :) S pričom o superstarsima su realni....A ne bi znali za tu riječ da tinejđerski reality show-ova bilo :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 27 maj 2012, 11:27

http://sportsport.ba/ino_fudbal/sluzben ... yern/81200" onclick="window.open(this.href);return false; evomomci i sluzbeno pizaro potpisao nisam bas toliko ni zadovoljan a ni razocaran sada je sve na pizzru da se pokaze.znaci doasao sacir dante stark i pizaro solidno jos mozda jedno pojacanje i to je to za jeltni prelazni rok.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 maj 2012, 11:31

effe_sa je napisao/la:Od prilike u 95 % slučajeva kada Bayern zagrize za igrača i kada želi iskeširat pare za njega, to tako i bude.

Kako citam tvoje postove zadnjih dana, dodjem pravo blizu odluci da se i ja pocnem drogirati. Pa da i ja mogu valjati gluposti, a da se ne brinem zbog toga i da mi je sve ravno do mora 8-)

Naravno da je bajern uvijek pobjednik sto se tice transfera, jer niti traze top zvijezde (znaju da nece doci u Bundesligu), niti se takmice sa velikim klubovima. Cim se neki drugi klub ukljuci u utrku za nekog igraca i bajern vidi da se finansijski ne mogu (ili nece) takmiciti sa njima, onda se bavarci lagano povuku iz utrke i poslije pricaju kako oni tog igraca nisu ni htjeli. Tacnije da su bili malo zainteresovani za njega, jer da su bas bili zagrizli za nekog igraca, oni bi ga i doveli. Kod bajerna je prica ko kod likova koji pitaju trebu da izadju i sve najbolje o njoj misle i govore, a kad ona ne htjedne i otpepa ih, onda oni pocnu sa pricom kako je k.u.r.a.v.a.

A pricati da je bajern nekoga pobijedio u transferima riberija i robena - ma daj :lol: :lol: :lol: . Prvi je igrao za "top klubove" Galatasaraj i Marsej i tek u bajernu postao igracina, tako da kad ga je bajern dovodio i nisu se bas ovi veliki otimali za njega. A drugog se real htio pod hitno rijesiti, jer im se vise nije dalo da mu pored plate stalno placaju i bolnicke troskove...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 maj 2012, 11:40

Jes' vala, Luca Toni je bio pravi superstar (ne pomak'o se ako sam ikada napisao ovu riječ). :mrgreen: Ja stvarno ne znam ko još vjeruje u ovo "Bayern ako zapne za nekog igrača, taj će preći kod njih". :mrgreen: U trenucima kada je Ribery dolazio, nešto se ne sjećam interesovanju Uniteda, Barcelone, Reala...Vi? Ne radi se o podcjenjivanju ili šta ti ja znam, ali treba shvatiti da su igrači sada okrenuti dvima ligama (Premiershipu i Primeri). Bayern ima para, Bayern je jedan od najvećih svjetskih klubova, al' kako to objasniti jednom Hazardu? Ili, recimo, Coentrau (ne smatram ga nekim vrhunskim igračem, samo navodim primjere)? Jednostavno, oni znaju da Englezi (dobro, sada su tu Ameri, Arapi i Rusi, al' znate na šta mislim) svake godine dovode velike zvijezde i žele ići tim putem, nebitno da l' će tamo uspjeti ili ne. Isti slučaj je i sa odlaskom u Španiju. Sve se promijenilo, pobogu. Bayern će uvijek imati (finansijsko-igračku) moć kada je bundeska u pitanju, al' ipak nisu toliko privlačna sredina budućim i sadašnjim zvijezdama. Jbg, al' tako je. No, zato oni i trebaju (kao što je slučaj i do sada) biti okrenuti vlastitom pogonu i ne dozvoliti igračima poput Ozila, Khedire i inih igrača da "olako" napuste zemlju, već da se i oni uključe u njihovo dovođenje.

Alaba u Manchester? :mrgreen: Ako ga prodaju Bavarci, onda ću se opasno zapitati čime li se oni pucaju. :mrgreen: Pa "reper" će sigurno u narednom periodu biti jedan od 3 najbolja bočna igrača na svijetu. Puca od snage, ima muda, ne respektuje nikoga, a napredovao je u tolikoj mjeri da se od kiks igrača pretvorio u jednog od najpouzdanijih. Jednostavno, mislim da Manchester (uz dužno poštovanje prema SAF-u i ostatku klape) ipak nema načina da ga dovede. Dobro, načina uvijek ima, al' ne vjerujem da će Škot iskeširati 30+ miliona Eura za dovođenje lijevog beka. Eh, čak i da dogovore sa igračem (opet, teško za povjerovati u ovaj epilog), ostaje ono nešto od strane Bayerna. Sjetimo se samo Ballackovog slučaja i rečenice "gospodin Abramović nema toliko para da kupi Ballacka". Dakle, ljudi su u stanju zadržati igrača do zadnjeg dana ugovora, samo da bi pokazali zube bjelosvjetskoj javnosti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 maj 2012, 12:18

Mrzi me da trazim linkove al Ribery je bio trazena roba posle SP 06 kad je dominirao svoje cuvare
Bayern ga plati 25 M koje mu je UTD dao za Hargreavesa dirktno sa intenzivne njege

Sto kaze kralj Ribery je igrao u klubovima kao Galata ili Marsej eto nek Hazard igra u super mega giga popularnom velikom klubu

Bayern je uvjek bio najveca institucija u fudbalu i ostace :!:
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2012, 12:40

kraljttbvb je napisao/la: Kako citam tvoje postove zadnjih dana, dodjem pravo blizu odluci da se i ja pocnem drogirati. Pa da i ja mogu valjati gluposti, a da se ne brinem zbog toga i da mi je sve ravno do mora 8-)
Nećemo se vrijeđat, pod prvo, ako se spustiš sa mnom na taj nivo, onda si donji....Al ja nemam potrebe ići nisko jer kod mene je sve podkrijepljeno dokazima i moje informacije ne proizlaze iz kakvih balkanskih medija, jer ovde ljudi dođu pa nekad daju jako relevantne izvore ovdašnji medija ;) I onda ko biva ti ljudi sviju razvalili argumentima, ako su me ti razvalili onda možemo i forum odmah zatvorit...
Pa tako i ti s ovim početkom posta si valjda htio biti duhovit, ali slabo će ko na ovo počešat, a da ne govorimo o tome da će se nasmijat. Al ev ti kez od mene da ti bude lakše :D :D :D :D :D

kraljttbvb je napisao/la: A pricati da je bajern nekoga pobijedio u transferima riberija i robena - ma daj :lol: :lol: :lol: . Prvi je igrao za "top klubove" Galatasaraj i Marsej i tek u bajernu postao igracina, tako da kad ga je bajern dovodio i nisu se bas ovi veliki otimali za njega. A drugog se real htio pod hitno rijesiti, jer im se vise nije dalo da mu pored plate stalno placaju i bolnicke troskove...
Kod ovog pasusa se opet možemo vratit na ono ko koje medije prati. ;)
A znao si ti i pametniji postova napisat. Sad ti navodiš igranje Riberyja u Galati i Marseju kao dokaz da Ribery nije velika zvijezda.
E hajmo sad napravit usporedbu, pa evo malo se sad zamisli, dobro razbistri u glavi pa reci, jel to Hazard veća zvijezda od Riberyja, koji igra u Francuskoj (Ribery tada došao iz Francuske), koji igra za belgijsku repku koja se na EURO nije plasirala, a Ribery tada igrao za francusku reprezentaciju koja je bila svjetski vice prvak.
I sad odvagaj na šta sam ja prije reagovao, vezano za Hazarda.
Isto tako spominješ Robbena, jel to Bayern treba da žali što je tad kupio dobrog igrača, koji je pogotovo u toj sezoni bio fantastičan (mislim kada je došao) i koji je dao mnogo toga, samo zato što ga je Real odbacio. U utrci za Robbenom je tada bilo više evropski klubova, među njima i klubovi iz Italije.

A evo Hazardu se pumpa cijena, kao velikom broju igrača, koji jesu potencijal ali još se nisu dokazali. A dokazan igrač ne mora samo igrat velika takmičenja (to može biti jedan od načina da se dokaže i stekne veliko ime), ali barem onda mora u Ligi prvaka se istaknut, mora napravit nešto veliko. Hazard je sjajan talenat i rekao sam da bi mogao biti zanimljiv za Bayern. Ali sad da je on neka super, super zvijezda koja je toliko nedostižna za Bayern, to je presmiješno jer puno veći su igrači dolazili u Bayern.

@Monolog: Toni je bio prosjek koji je slučajno zabio hrpu golova za Italiju, bio slučajno jedan od bitnih igrača Italije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. godine. :lol: :lol: :lol: :lol: To je samo bio splet sretnih okolnosti kod Tonija i onda pošto je bio bezvrijedan igrač došao je u Bayern :lol: :lol: :lol:
Mona: Hoćemo još? Hoćemo još???' :lol: :lol: Comedy show with Mona se nastavlja....S nestrpljenjem čekamo sljedeći nastavak..... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.