A što onda misliš da mene ne boli nešto šta ti misliš o Wengeru? Iza moje tvrdnje stoje brojna priznanja, mišljenja, časopisi i komentari uglednih ljudi, iza tvog samo ta suša od sedam godina, koja je i utemeljena, jer Arsenal ima četvrti najveći budžet u ligi, a taj je velik kao 50% trećeg. Zato bolje da ovaj dio ostavim za neki drugi put, staću na tome...secer je napisao/la: da, ali samo ako konkurenciju pojacamo indijskim i africkim trenerima.
pa samo u mesarskoj ligi imamo najmanje 4 trenera koji su bolji od vengera - covjeka koji je zadnju titulu uzeo prije nekih 10-ak godina(libo me r. za opravdanja koja guraju simpatizeri).
Što ti treba klasična desetka? Pričamo o ofanzivnim, sporim igračima, sa dobrom tehnikom. Tu nabrojah i više od jednog. Chelsea mi isto pade na pamet - Anelka.secer je napisao/la:drugo, odakle arsenalu klasicna ´desetka´ kao sto je miske? nema je.
Arsene je većinu "života" igrao 4-4-2 ili modificiranu 4-4-1-1 formaciju, a i tu 4-4-2 kada je igrao, nije igrao nužno u klasičnoj formaciji, varirala je od 4-6-0 do 4-2-4 i sve one formacije izmedju.secer je napisao/la:trece, arsene je pocesto igrao u formaciji 4-3-3 - formaciji koja mu omogucava da te mekse igrace gurne blize liniji, jer svaki taj igrac ima osiguraca.
Igrač tipa Diaby nije nikakav mehak igrač, osim što je sklon ozljedama, pa je u par navrata igrao lijevo krilo. Denilson isto tako nije mehak igrač, dobar dio dosadašnje karijere je bio razbijač, pa je igrao krilo. Ramsey jeste malo mekši i čak nedovoljno jak za EPL, al' je i trom. Bendtner je igrao krilo...
Ovde ste kontradiktorni i ti i @Junvetisimo (sorry ako sam pogrešno nick napis'o, al' iskoristiću ovaj dio da odgovorim obojci).secer je napisao/la: dakle, sto dalje od repke s tim bezveznim eksperimentima od kojih nema nikakve koristi.
Kontradiktorni iz razloga što on, a pretpostavljam i ti, prigovarate Papetu na eksperimentima, a istovremeno prizivate Stevana na desno krilo. On to po vokaciji jeste doduše, al' problem je što nema dovoljan broj utakmica za reprezentaciju, da bi se mogao okvalifikovati kao "neeksperimentiranje", još veći problem je što nema jake utakmice u nogama za reprezentaciju.
To što vi vjerujete da bi Miroslav dobro odigrao, to nisu nikakve činjenice, to su ubjedjenja. Činjenica je da je neku noć doživio debi u kvalifikacijama za A reprezentaciju. A istovremeno govorite o eksperimentisanju, kad je u pitanju Misimović.
Pape se tu pokazao kao majstor ove igre. U utakmici, gdje nam 95% okolnosti ne ide na ruku, on se sjetio iskoristiti Misimovića sa desne strane, koji bi mogao djelovati kroz sredinu. Kada je vidio da neće proći, da su Grci dominantniji, opet je povukao jedan sjajan potez, gurnuo je Zvjezdana u sredinu, da malo zgusne vezu sa tri igrača, a Ibiševića prebacio na krilo.
I još jedne dobre stvari se sjetio, koja je i bila posljedica toga da Zvjezdan ode na krilo, igrao je sa dva srednja vezna igrača iz dubine.
Problem je bila jedino činjenica da su naši igrači u vezi i naš zadnji red stajali po 10-15 metara daleko jedni od drugih. Pojedinačno su morali zatvarati ogroman prostor, na tako velikom prostoru nisu smjeli prići igraču bliže, al' i sem toga, Grci su ukupno stvorili 3 velike šanse. Prvo krećem od toga, da utakmica nije normalna, ako protivnik ne stvori šansu, onda još i smatram da su 2 od te 3 šanse bile plod tehničkih grešaka (kako ih Pape lijepo nazva), a jedino treća je bila izradjenija, mada je meni i ona mirisala na ofsajd (i sad mislim da je ono bio ofsajd, sve dok me šta ne uvjeri drugačije).
Niko takođe ne spominje ni sjajno branjenje kod kornera. Većina ovde ih je kukala na njih, a Grci su od možda i deset kornera uspjeli da zaprijete malo puta i malo preopasno.
Moram istaći da se sa tobom slažem sve do ovog dijela. Tj. ne slažem se samo u tome da ne možeš porediti Wengera i Sušića. Oba ona pokušavaju sa danim igračima iz danih situacija izvući najviše, tako da to ima itekakve sličnosti.Imamo super jak vezni red sa Dzekom i Vedom u napadu...ja smatram da sa trkom,zalaganjem,borbenoscu,srcem mozemo svakoga pobijediti..u odbrani skripi ali ima Spaha i ja mu vjerujem da ce izbiti sve jednu loptu..samo ga treba dobro nalozit i njega niko proci nece..![]()
No, ovaj dio sam morao prokomentarisati. Ti vjeruješ da imamo dobre igrače, ja, a očigledno je tog mišljenja bio i Pape, da bi bilo samoubistvo da smo se htjeli bilo kako nametnuti kao favoriti u toj utakmici. Jedino ispravno za mene je bilo da zatvorimo prilaze Asmiru, a gore šta se uradi. Pitaš kad ćemo uzeti neku jaču reprezentaciju? Strpljenja, Grčka se ne dobiva u Atini, možemo je dobiti u Zenici, gdje su realne šanse da se pobjedi.