Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Arnelinho
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Arnelinho » 15 okt 2012, 10:52

secer je napisao/la: da, ali samo ako konkurenciju pojacamo indijskim i africkim trenerima.
pa samo u mesarskoj ligi imamo najmanje 4 trenera koji su bolji od vengera - covjeka koji je zadnju titulu uzeo prije nekih 10-ak godina(libo me r. za opravdanja koja guraju simpatizeri).
A što onda misliš da mene ne boli nešto šta ti misliš o Wengeru? Iza moje tvrdnje stoje brojna priznanja, mišljenja, časopisi i komentari uglednih ljudi, iza tvog samo ta suša od sedam godina, koja je i utemeljena, jer Arsenal ima četvrti najveći budžet u ligi, a taj je velik kao 50% trećeg. Zato bolje da ovaj dio ostavim za neki drugi put, staću na tome...
secer je napisao/la:drugo, odakle arsenalu klasicna ´desetka´ kao sto je miske? nema je.
Što ti treba klasična desetka? Pričamo o ofanzivnim, sporim igračima, sa dobrom tehnikom. Tu nabrojah i više od jednog. Chelsea mi isto pade na pamet - Anelka.
secer je napisao/la:trece, arsene je pocesto igrao u formaciji 4-3-3 - formaciji koja mu omogucava da te mekse igrace gurne blize liniji, jer svaki taj igrac ima osiguraca.
Arsene je većinu "života" igrao 4-4-2 ili modificiranu 4-4-1-1 formaciju, a i tu 4-4-2 kada je igrao, nije igrao nužno u klasičnoj formaciji, varirala je od 4-6-0 do 4-2-4 i sve one formacije izmedju.

Igrač tipa Diaby nije nikakav mehak igrač, osim što je sklon ozljedama, pa je u par navrata igrao lijevo krilo. Denilson isto tako nije mehak igrač, dobar dio dosadašnje karijere je bio razbijač, pa je igrao krilo. Ramsey jeste malo mekši i čak nedovoljno jak za EPL, al' je i trom. Bendtner je igrao krilo...
secer je napisao/la: dakle, sto dalje od repke s tim bezveznim eksperimentima od kojih nema nikakve koristi.
Ovde ste kontradiktorni i ti i @Junvetisimo (sorry ako sam pogrešno nick napis'o, al' iskoristiću ovaj dio da odgovorim obojci).

Kontradiktorni iz razloga što on, a pretpostavljam i ti, prigovarate Papetu na eksperimentima, a istovremeno prizivate Stevana na desno krilo. On to po vokaciji jeste doduše, al' problem je što nema dovoljan broj utakmica za reprezentaciju, da bi se mogao okvalifikovati kao "neeksperimentiranje", još veći problem je što nema jake utakmice u nogama za reprezentaciju.

To što vi vjerujete da bi Miroslav dobro odigrao, to nisu nikakve činjenice, to su ubjedjenja. Činjenica je da je neku noć doživio debi u kvalifikacijama za A reprezentaciju. A istovremeno govorite o eksperimentisanju, kad je u pitanju Misimović.

Pape se tu pokazao kao majstor ove igre. U utakmici, gdje nam 95% okolnosti ne ide na ruku, on se sjetio iskoristiti Misimovića sa desne strane, koji bi mogao djelovati kroz sredinu. Kada je vidio da neće proći, da su Grci dominantniji, opet je povukao jedan sjajan potez, gurnuo je Zvjezdana u sredinu, da malo zgusne vezu sa tri igrača, a Ibiševića prebacio na krilo.

I još jedne dobre stvari se sjetio, koja je i bila posljedica toga da Zvjezdan ode na krilo, igrao je sa dva srednja vezna igrača iz dubine.

Problem je bila jedino činjenica da su naši igrači u vezi i naš zadnji red stajali po 10-15 metara daleko jedni od drugih. Pojedinačno su morali zatvarati ogroman prostor, na tako velikom prostoru nisu smjeli prići igraču bliže, al' i sem toga, Grci su ukupno stvorili 3 velike šanse. Prvo krećem od toga, da utakmica nije normalna, ako protivnik ne stvori šansu, onda još i smatram da su 2 od te 3 šanse bile plod tehničkih grešaka (kako ih Pape lijepo nazva), a jedino treća je bila izradjenija, mada je meni i ona mirisala na ofsajd (i sad mislim da je ono bio ofsajd, sve dok me šta ne uvjeri drugačije).

Niko takođe ne spominje ni sjajno branjenje kod kornera. Većina ovde ih je kukala na njih, a Grci su od možda i deset kornera uspjeli da zaprijete malo puta i malo preopasno.
Imamo super jak vezni red sa Dzekom i Vedom u napadu...ja smatram da sa trkom,zalaganjem,borbenoscu,srcem mozemo svakoga pobijediti..u odbrani skripi ali ima Spaha i ja mu vjerujem da ce izbiti sve jednu loptu..samo ga treba dobro nalozit i njega niko proci nece.. :D
Moram istaći da se sa tobom slažem sve do ovog dijela. Tj. ne slažem se samo u tome da ne možeš porediti Wengera i Sušića. Oba ona pokušavaju sa danim igračima iz danih situacija izvući najviše, tako da to ima itekakve sličnosti.

No, ovaj dio sam morao prokomentarisati. Ti vjeruješ da imamo dobre igrače, ja, a očigledno je tog mišljenja bio i Pape, da bi bilo samoubistvo da smo se htjeli bilo kako nametnuti kao favoriti u toj utakmici. Jedino ispravno za mene je bilo da zatvorimo prilaze Asmiru, a gore šta se uradi. Pitaš kad ćemo uzeti neku jaču reprezentaciju? Strpljenja, Grčka se ne dobiva u Atini, možemo je dobiti u Zenici, gdje su realne šanse da se pobjedi. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

MrTaki
Kontakt:

Post Postao/la MrTaki » 15 okt 2012, 11:23

[youtube][/youtube]

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 okt 2012, 11:23

Arnelinho je napisao/la:A što onda misliš da mene ne boli nešto šta ti misliš o Wengeru?
znam da te boli. jer vi, mali idolopoklonici, u vengera gledate kao u neko bozanstvo kojem se treba klanjati.
pravdate se trecim najvecim budzetom?
sta cemo reci za borusiju koja je do prosle godine imala 4 puta manji budzet od bayernovog?!
ok, arsenal nije imao snage da se bori na dva fronta. u redu, postujem. recimo da vec godinama podbacuju u ligi jer su se koncentrirali na ligu prvaka u kojoj ostvaruju vrhunske rezultate :mrgreen:
dosta o arsenalu.
Arnelinho je napisao/la:Što ti treba klasična desetka? Pričamo o ofanzivnim, sporim igračima, sa dobrom tehnikom. Tu nabrojah i više od jednog. Chelsea mi isto pade na pamet - Anelka.
hah :? poredis kakve-takve ofanzivne veznjake sa klasicnom desetkom? poredis misketa sa anelkom? dosta si rek´o.
Arnelinho je napisao/la:Kontradiktorni iz razloga što on, a pretpostavljam i ti
pretpostavke su majke svih zayeba. recimo da sam bio medju rijetkima, pa mozda cak i jedini koji je govorio da stevanovic ne smije poceti protiv grcke.
dosta od mene. bolestan sam, tako da nemam snage da ti odogovorim na ostatak posta.
nadam se da ce ti ovo biti dovoljno. ono, morao sm odgovoriti jer cijenim trud koji si ulozio da bi sastavio taj veliki post, iako se ne slazem osim, mozda, u jednoj ili dvije recenice.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Grunf
Kontakt:

Post Postao/la Grunf » 15 okt 2012, 11:32

xavi26 je napisao/la:
Grunf je napisao/la:- Bod u onakvoj utakmici protiv Grcke je ogroman. Ovakve utakmice smo nekad gubili glatko. recimo da je to vec jedan veliki pomak naprijed.
- Jeste li primjetili koliko smo problema imali sa prenosom lopte, i tu naravno je bilo i previse ocigledno sta nama Pjanic znaci!
- Jeste li vidjeli koliko smo daleko bili od njihovih igraca kad oni napadaju (oko 2 m) a koliko su oni blizu bilo kojem nasem igracu kad mi trebamo graditi akciju (do 0,5 m) i na nasoj i na njihovoj polovini. Znaci mi da predjemo centar muka teska, oni da dodju do naseg sesnesterca cas posla , pogotovo u 2. pol. Tu je debelo podbacio Misimovic koji se trebao vise povuci i uvijek nuditi ostalima kad imamo loptu i pod presingom smo, i gledati odmah da dugim loptama trazi 2 napadaca ili nekoga na boku. on i kad je to radio zavlactio se medju trojicu i pokusavao driblingom na sredini osloboditi se, i svaku je loptu drzao cijelu vijecnost tako da i nije bilo smisla da salje onda dugu loptu jer su svi vec bili debelo pokriveni. A obzirom da i nije bio u elementu, imao je i dosta gresaka kad je probavao dugim loptama, cak su se i zakacili on i Ibisevic.
- Generalno, u ovakvim utakmicama u gostima gdje protivnik je fizicki jaci na sredini i cija agresivnost ima dosta uspjeha, znaci ne mozes izgraditi igru kako hoces i prenijeti loptu pas igrom, potrebno je vise probati dugim loptama traziti napadaca, pogotovo ako vec igras sa 2 koji su odsjeceni naprijed. Razumijem da hoce igrom da dodje do gola ali ako ne ide i svaki napad rizikujes da ti uzmu loptu na sredini i krenu sa ubitacnim kontrama, probaj malo i ovako razvuci protivnika!
- Samaras me izbezumio! nije ni toliko bilo do nasih stopera koliko je on bio jak u ovoj utakmici! Da ne znate nista i gledate prvi put njega i Dzeku, koji bi vasi komentari bili nakon ove utakmice? Koji vrijedi koliko? jedina greska mu je bila sto nije pucao u 4. minuti kad je ponizio Vranjesa.
- Jos jedan propust po meni je sto lulica ne stavi na desnog boka a Salihovica na sredinu. on puno vise trci horizontalno i pomaze sredini kad se treba braniti. Pa eto i u Laziju Lulic igra nize.
- Veoma pozitivno: Spahic i Begovic igraju u zivotnoj formi!
meni tvoj komentar za Misimovica nije nikako na mjestu. Pa jedini je on nesto i pokusavao, grci su mu tesko uzimali loptu, ali da bi on mogao nesto konkretnije uraditi, treba mu pomoc ostalih veznjaka, a u petak se vidjelo da to nisu, niti ce ocito kada biti, ni zahirovic, ni medunjanin, a vala, ni lulic nije odskakao od te dvojice. ima jedna situacija gdje se misimovic 'satrao' da progura loptu negdje na 20-ak metara pd protivnickog gola, da bi istu (cini mi se) medunjanin iz cista mira vratio nazad. svaka utakmica se dobija na sredini terena, a mi te sredine u petak nismo imali. isto tako, ni protiv latvije nas nije bilo nigdje dok nam sudija nije svirao onaj kazneni udarac, i to mene itekako brine, jer. zelimo li na SP, to sve mora biti puno, puno bolje.
Istina nisam pomenuo ni Medunjanina ni Zahirovica, nekako mi je Misimovic taj koji mora napraviti razliku na sredini sa potezom (moze i Medunjanin kad je u formi). I sjecam se tog poteza sa vracanjem iz cista mira nazad, imas pravo i ja sam se iznervirao! znaci pomoc na sredini je bila nikakva.
Ali Miske upravo grijesi kada se zainati i satire da provuce loptu medju trojicom a ne ide... pa jednom, pa dva puta... i uvijek je tu 1, 2, 3 poteza viska, i onda vise ni taj dribling i ako uspije nema vise smisla jer nisi napravio visak, protivnik se vec fino postavio, pokrio napadace ili su vec u opsajdu. pa daj probaj jednom odigrati iz prve (imas tu mekanu nogu), kao totti, pa onda i pogrijesi 2, 3 puta, kako god manji je rizik jer je lopta naprijed a ne na sredini gdje kad ti je trojica oduzmu krenu u kontru a da se nisi ni snasao!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 15 okt 2012, 11:36

Imam neki osječaj da ćemo im petardu uvalit... 8-)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 okt 2012, 11:40

Ne može se bez fizičke spreme igrati džaba njemu sva tehnika ovoga svijeta kada guzicom ne može da mrdne nakon 65 minuta. ( Misimoviću )
Najdraži mi je igrač u repki, al činjenice su činjenice, ako hoćemo rezultat, trebamo imati pokretan vezni red, igrače koji će se kretati, nuditi se, tražti loptu, i da lopta kruži a ne stajati na svojoj poziciji.
Naravno, ja sam ovo naglasio pod " trebamo " sada imamo li takve igrače u rosteru, i hoćemo li ih iskoristiti, to je druga stvar.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 15 okt 2012, 11:42

AYAN je napisao/la:Imam neki osječaj da ćemo im petardu uvalit... 8-)

5 komada 5 komada to je naša nada !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 okt 2012, 11:58

AYAN je napisao/la:Imam neki osječaj da ćemo im petardu uvalit... 8-)
Nakon Grčke ja trubim da Džeko, Vedo, Pjanić i Miske se moraju nekako odužit a to će biti golijadom u Zenici ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 okt 2012, 12:02

Nek' bude i 1:0... babo ruč'o ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 15 okt 2012, 12:23

Koštaće nas Sušić plasmana na prvenstvo,zapamtite dobro, slunto sluntavi,,,,,,,,,,,,pa on veze sa životom nema........MOTIVATOR :evil: :evil:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 okt 2012, 12:27

hroni je napisao/la:Koštaće nas Sušić plasmana na prvenstvo,zapamtite dobro, slunto sluntavi,,,,,,,,,,,,pa on veze sa životom nema........MOTIVATOR :evil: :evil:
Najbolji start kvalifikacija u historiji, najvise postignutih golova u prva tri kola i to sve pod vodstvom Susica i opet se neko javi i kaze da je Susic propalitet i da cemo zbog njega na kraju ispastati.

Ako nas iko odvede na jedno veliko takmicenje to ce biti Safet. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 15 okt 2012, 12:34

Omerbavarac je napisao/la:
hroni je napisao/la:Koštaće nas Sušić plasmana na prvenstvo,zapamtite dobro, slunto sluntavi,,,,,,,,,,,,pa on veze sa životom nema........MOTIVATOR :evil: :evil:
Najbolji start kvalifikacija u historiji, najvise postignutih golova u prva tri kola i to sve pod vodstvom Susica i opet se neko javi i kaze da je Susic propalitet i da cemo zbog njega na kraju ispastati.

Ako nas iko odvede na jedno veliko takmicenje to ce biti Safet. ;)
Ja najsretniji ako tako bude jarane,,al ne zna lik,nema osječaja ni za što,što se igre tiće, a plus što je po prirodi mrtav hladan.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 15 okt 2012, 12:36

Ohladite više sa prepucavanjem oko Sušića... Vidjećemo dokle će nas dovesti ali sve manje od odlaska u Brazil bi bilo porazno sa ovakvim igračima kakve imamo u reprezentaciji.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 15 okt 2012, 12:53

:roll:

Očekujem 5:0 protiv Litvanije :mrgreen:
You'll never walk alone.

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 15 okt 2012, 12:56

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... g40XmHaIc8

ta će litvanija ovako ćemo im kroz geno probacivati :)
Zadnja izmjena: fixator, dana/u 15 okt 2012, 13:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Semper Fidelis

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 15 okt 2012, 12:59

Ma, i da odemo na SP, kao prvi, naci ce se grupica navijaca koja ce osporavati Susica, igrace i mogucnosti istih. Mi smo pokvaren narod i prije svega bi vam bilo pametno prihvatiti tu cinjenicu, a nakon toga mozemo pricati o drugim stvarima...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 okt 2012, 13:07

Optimista sam sto se tice ove tekme sutra.
Mi smo kao ekipa sazreli i znamo kako igrati na rezultat, posebno protiv slabijih protivnika.
Drugi razlog sto bi trebali sutra poderati Litvaniju je taj, sto ne vjerujem da ova repka moze odigrati 2 slabe utakmice u par dana.
Ono u Grckoj je slaba tekma uz fenomenalan rezultat (svako normalan bi pred tekmu potpiso bod), tako da na Bilinom ocekujem pristojnu tekmu i pobjedu od 3 gola razlike.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 15 okt 2012, 13:11

slika
Sejo na preskonferenciji :lol: :lol:
faca glavna :mrgreen:

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 15 okt 2012, 13:13

Ma sutra svi ocekujemo pobjedu i da tako ucvrstimo se na prvom mjestu i sa sto boljom gol razlikom aBd.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 okt 2012, 13:17

Gdje su izabrali Seju i Asmira za press konferenciju, muku muce da recenicu sastave. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.