Za Dulju i 400Zenzo je napisao/la:Mi da damo 300.000 za jednog igraca jeste li vi normalni ?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- PticaSelica1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
U srcu nosim te ja ! 1921
Budući da nismo još taj nivo koji će platiti za naše uslove bezobraznu XY cifru, evo nekih zanimljivih (prema mojoj skromnoj procjeni) mladih igrača koji su na ljeto slobodni:
Stipo Marković (Široki Brijeg) - datum rođenja: 03.12.1993. - POZICIJA - lijevi bek
Asim Zec (Sloboda Tuzla) - datum rođenja: 23.01.1994. - POZICIJA/E - krilne pozicije, špic
Mićo Kuzmanović (Mladost DK) - datum rođenja:18.03.1996. - POZICIJA/E - krilne pozicije, polušpic
Besim Šerbečić (Radnik Bijeljina)) - datum rođenja: 01.05.1998 - POZICIJA - štoper
Marin Galić (Mladost DK) - datum rođenja: 21.09.1995 - POZICIJA - desni bek
Stjepan Lončar (Široki Brijeg) - datum rođenja: 10.11.1996 - POZICIJA - centralni vezni
Almedin Ziljkić (Sloboda Tuzla) - datum rođenja: 25.02.1996. - POZICIJA - lijevo krilo
Moj lični favorit od svih navednih je Mićo Kuzmanović, mada su tu već neke mahalske priče da ima ponude za inostranstvo.
Stipo Marković (Široki Brijeg) - datum rođenja: 03.12.1993. - POZICIJA - lijevi bek
Asim Zec (Sloboda Tuzla) - datum rođenja: 23.01.1994. - POZICIJA/E - krilne pozicije, špic
Mićo Kuzmanović (Mladost DK) - datum rođenja:18.03.1996. - POZICIJA/E - krilne pozicije, polušpic
Besim Šerbečić (Radnik Bijeljina)) - datum rođenja: 01.05.1998 - POZICIJA - štoper
Marin Galić (Mladost DK) - datum rođenja: 21.09.1995 - POZICIJA - desni bek
Stjepan Lončar (Široki Brijeg) - datum rođenja: 10.11.1996 - POZICIJA - centralni vezni
Almedin Ziljkić (Sloboda Tuzla) - datum rođenja: 25.02.1996. - POZICIJA - lijevo krilo
Moj lični favorit od svih navednih je Mićo Kuzmanović, mada su tu već neke mahalske priče da ima ponude za inostranstvo.
Šerbečić je po meni baš veliki potencijal i mnogo je realniji od Vukotića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sigurno realnija opcija. Momak je nedavno odigrao vrhunski U19 turnir. Vizija sa njim i Kemom na štoperskim pozicijama iz ove pozicije zvuči TOP.Virtu4l je napisao/la:Šerbečić je po meni baš veliki potencijal i mnogo je realniji od Vukotića.
- Neandertalac
- Kontakt:
Meni se sviđa i onaj malac iz Krupe, Redžić mislim ali on neko reče ima ugovor do iduće godine. U dvije utakmice sa nama najviše pokazao na terenu u oba tima.Virtu4l je napisao/la:Šerbečić je po meni baš veliki potencijal i mnogo je realniji od Vukotića.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Zar nismo napravili takvih transfera dovoljno da bi stekli neki ugled? Dzeko Sehic Visca Bajic Cocalic ? Mora se nekad i nesto platiti da bi se moglo zaraditi. Na kraju sezone ce se sigurno prodati Lendric i Kjosevski i od tih para treba odvojiti dio novca i dovesti neke igrace iz nase lige koji su mladi a pokazali su neki kvalitet. Ne mozemo traziti samo igrace kojima istice ugovor i koji nemaju gdje pa dodju kod nas da im Zeljo ozivljava karijeru. Pa vise nas kostaju ti polovni igraci nego da platimo neko obestecenje. Sjeti se samo zadnja 2-3 prelazna roka. Kroz nasu ekipu proslo 20 igraca koji su bili samo trosak i to ne mali. Ako hocemo da budemo dominantni u nasoj ligi moramo biti spremni i da oslabimo nase rivale tako sto cemo kupiti najbolje igrace iz njihovih ekipa.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
TOP igrač, samo što ima ugovor do 30.06.2018. i odma uz to ide nažalost nerealna cifra za nas.Neandertalac je napisao/la:Meni se sviđa i onaj malac iz Krupe, Redžić mislim ali on neko reče ima ugovor do iduće godine. U dvije utakmice sa nama najviše pokazao na terenu u oba tima.Virtu4l je napisao/la:Šerbečić je po meni baš veliki potencijal i mnogo je realniji od Vukotića.
Ne treba nam ta pitarska priča o dovođenju igrača iliti bosanski dinamo. Kad budemo u poziciji da plaćamo igrače, plaćaćemo ih, a do tada prati kome ističe ugovor naredni prelazni rok i uživaj.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ta opcija dovodenja igraca iz da se ne uvrijede manjih klubova iz nase lige je bolja varijanta nego traziti po europi neke kojima istice ugovor ili koji neigraju pa ih daj nama tipa POzder,Bevab,....jer igraci poput evo ovoga Šerbečić,Galic,...dolaze u veci klub imaju vece ambicije i motivaciju za napredovati jos bolje,nego igrac koji se vrati u nasu ligu ali otom.....imam neki filing da je Vukotic nas igrac isto kao i da na Kosevu prosljavljamo titulu....
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Izvinjajem se offtopic: al citam ovaj interviju Hadisa Zubanovica na klix.. ba pa ako niste procitali, procitajte zanimljiv clanak, Spoemuo je malog Zerica za koga sam ja ranije konto napisat da mu treba pruzit sansu ogroman je talenat i potecijal , bilo bi steta da propadne jer na njemu klub moze da fino zaradi, sjetite se baje i amira donjeli su nam Milion maraka u klub sami njih dvojica, uz zeru dodajmo vecu koji ce ako ne ode na ljeto otic uskorije vrijeme napravit sigurno dobar transfer kako za klub tako za sebeVirtu4l je napisao/la:Šerbečić je po meni baš veliki potencijal i mnogo je realniji od Vukotića.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Eto, turci prate Krupu i raspituju se za mlade igrače, a mi bi ulazili u neke kombinacije za Vukotića gdje te turčin s pola gasa može oduvati a da ne osjeti.Zeljo92 je napisao/la:https://www.klix.ba/sport/nogomet/zuban ... /170420150
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Neandertalac
- Kontakt:
Neymar11 je napisao/la:
Spoemuo je malog Zerica za koga sam ja ranije konto napisat da mu treba pruzit sansu ogroman je talenat i potecijal
Kakav trol, vrhunski.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Kad smo vec kod Zerica vidim nije danas ni igrao nit je bio na klupi u Mostaru. Je li krenuo sa ekipom u Bijeljinu ili je opet sa onom reprezentacijom ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Nek te oduva sa pola gasa u cemu je problem. Ti ponudis onoliko koliko mozes pa ako hoce bujrum a ako neko ponudi vise nek ide i nek mu je sretnoVirtu4l je napisao/la:Eto, turci prate Krupu i raspituju se za mlade igrače, a mi bi ulazili u neke kombinacije za Vukotića gdje te turčin s pola gasa može oduvati a da ne osjeti.Zeljo92 je napisao/la:https://www.klix.ba/sport/nogomet/zuban ... /170420150
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
eto turci ce kupiti prije nekoga iz Krupe,Mladosti nego iz Zelje nebudite djeca,ako zele napraviti pravu karijeru trebaju shvatiti da jedino sa Grbavice se postaje reprezentativac....maldini3 je napisao/la:Nek te oduva sa pola gasa u cemu je problem. Ti ponudis onoliko koliko mozes pa ako hoce bujrum a ako neko ponudi vise nek ide i nek mu je sretnoVirtu4l je napisao/la:Eto, turci prate Krupu i raspituju se za mlade igrače, a mi bi ulazili u neke kombinacije za Vukotića gdje te turčin s pola gasa može oduvati a da ne osjeti.Zeljo92 je napisao/la:https://www.klix.ba/sport/nogomet/zuban ... /170420150
U životu sam upoznao mnogo ljudi, ali uglednog kokuza nisam nikada. Ugled se gradi i stiče sa parama, a sve ostale priče mačku o rep možemo okačiti.
A što se tiče promocije mladih igrača,posebno iz svoje škole, i ostvarenih transfera nije nam niko niti do koljena. Memišević je čini mi se prvi mladi igrač koji nije iz Želje da se prodao i uzeo neke pare. Niko osim nas ne prodaje. Nama baš fali promocija mladih igrača koje smo doveli, nadogradili, prodali i zaradili i mi i on....
A što se tiče promocije mladih igrača,posebno iz svoje škole, i ostvarenih transfera nije nam niko niti do koljena. Memišević je čini mi se prvi mladi igrač koji nije iz Želje da se prodao i uzeo neke pare. Niko osim nas ne prodaje. Nama baš fali promocija mladih igrača koje smo doveli, nadogradili, prodali i zaradili i mi i on....
- Neandertalac
- Kontakt:
Možda u nekom utopijskom svijetu taj model i uspije a da bi se pokrenuo opet trebaš ugled. Kokuz ili sa parama, nebitno. Mi taj ugled imamo, respektabilan iako malo populjan pogrešnim odlukama u konkretnim slučajevima Memije i Dade gdje su dva igrača sa dugogodišnjim stažom u reprezentativnim selekcijama i skupa nekih 150 utakmica za prvi tim kao projekti, propali. Jedan u Danskoj drugoj ligi a drugi ma posudbi, cijena im oborena maximalno. Neznanje.
A šta je ugled, znanje i sitem pokazuje da su ta ista dva igrača bila na radaru ozbiljnih klubova kao što su Dinamo i Anderlecht iako smo "kokuzi". Čak smo imali konkretne ponude koje klub nije prihvatio, minus klubu od nekih pola miliona, minimalno. To nas je malo srozalo ali nije nepopravljiva šteta.
Šta hoću reći. Pravimo se puno pametni i izmišljamo toplu vodu a imamo sve pred nosom. Imamo taj sistem, model kako je u ovom trenutku najbolje, sve druge opcije su nerealne iz našeg aspekta, teško izvodive, skupe, nepotrebne na kraju krajeva.
Zato se okrenimo našem OP, našim ljudima, našem sistemu. Sve druge priče možemo mačku o rep okačiti.
A šta je ugled, znanje i sitem pokazuje da su ta ista dva igrača bila na radaru ozbiljnih klubova kao što su Dinamo i Anderlecht iako smo "kokuzi". Čak smo imali konkretne ponude koje klub nije prihvatio, minus klubu od nekih pola miliona, minimalno. To nas je malo srozalo ali nije nepopravljiva šteta.
Šta hoću reći. Pravimo se puno pametni i izmišljamo toplu vodu a imamo sve pred nosom. Imamo taj sistem, model kako je u ovom trenutku najbolje, sve druge opcije su nerealne iz našeg aspekta, teško izvodive, skupe, nepotrebne na kraju krajeva.
Zato se okrenimo našem OP, našim ljudima, našem sistemu. Sve druge priče možemo mačku o rep okačiti.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Kokuzu je i u avgustu zima...kaže stara narodna....pametnom dosta...
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Hansestadt i 28 gostiju.