Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 26 mar 2014, 17:47

DonCorleone je napisao/la:
Ciro je iz ekipe koja je njemu bila na raspolaganju izvukao daleko vise nego sto je Safet iz njegove prilike. Ne mislim sada plasman na SP i Cirin neuspjeh po tom pogledu, nego mislim na igracke kapacitete i pogotovo na igru. Otici u jedan Portugal i onako se snjima nositi, da im se gace tresu, nije bas za podcijeniti.

Pod Safetom mi fali prepoznatljiva igra protiv jacih reprezentacija, takodjer mi je neshvatljivo da jedan covjek moze ponoviti barem 10 puta istu amatersku gresku pri formaciji i odabiru igraca. Kada stavljas Misimovica u prvih II, ne mozes igrati bez dva defanzivna vezna, a mi nemamo ni jednog, izuzev Medunjanina, koji to u sustini i nije (to se vidi protiv ozbiljnih reprezentacija). Pa Ibisevica na krilu, gubis igraca na terenu, te sredina terena suplja kompletno, zasto ne progovoriti o tome, kada je jasno i vidljivo da ne valja? Pa onda ovo oko ovih novih igraca, cirkus.

Dakle, sa jednim od najvecih talenata na svijetu na ljevom beku, sa jednim od najboljih golmana svijeta i sa jednim od najboljih napadaca na svijetu, plus Pjanke i Co, ja ocekujem vise nego ono sto vidim.
+1

Jos uvjek nije nista gotovo. Susic moze u sljedecih par prijateljskih "odkrit" pravog zadnjeg veznog. Mozda dati Hajrovicu koji minut vise. Mozda nas covjek sve iznenadi sa odlicnom igrom. Isto tako Hodzic nebi bio los 23 igrac da skupi iskustvo na svjetskom. Kao dugorocna strategija, a ne igrac koji bi odmah pomogao. Svakako bi trebao da ide prije Sunjica, Kvrzica i mozda Hadzica. Koji nam ne trebaju ni malo. Jedino ako jedan od trojca Sunjic, Kvrzic, Pandza mora da bude u 23-ici pozvanih. E onda bar po tom pitanju nije Susic iskljucivi krivac.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 mar 2014, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 26 mar 2014, 18:16

MaksuzBaksuz je napisao/la:@velez & @drummer nebranim ja Susica niti manje niti vise od ostalih igraca. Ja sam protiv unesenja nemira u i oko repke, protiv stvaranja lose atmosfere, protiv sirenja lazi i nebuloza, protiv djeljena na neke struje!! Ja sam protiv placenika koji unesu namjerno sve to u nase redove! Ja nemogu da svatim neke iskrene navijace da dozvole tako manipulisati sobom.

Jos o Susicu! I ja imam puno toga protiv njegovih odluka, i ja bi volio Vahu ili nekog puno iskusnijeg trenera imati na celu repke, ALI covjek je ispunio zacrtano i sad ga treba podrzati do kraja SP! Poslje mozemo suditi! Sad govoriti Susic napolje je krajno glupo jer obda dolazi do onog prvog napisanog. Mislim da imate dovoljno kapaciteta da skontate to sve (u suprotnom vas brojim u grupu placenika)!
Nije ispunio zacrtano..covjece, mi moramo maksimalno iskoristiti plasman na SP, privuci igrace koji su po svijetu, imaju nase korijene, i jacati je ubuduce.

Sta ce se desiti sutra ako ponovo padnemo u sivilo u kojemu smo bili, onda ova generacija i plasman nece znaciti puno osim inkasiranja novca kojim raspolazu svakakve politicke figure u savezu.

Ne mozes ostati "miran" kad vidis ko se gura u repku, ko igra, i na koji nacin su stvari postavljene na terenu.
Ovo sam pitao jos neke forumase, nisam dobio konkretan odgovor, mozda ti adekvatno odgovoris:

S obzirom da su nas sve velike repke natamburale, i svjedoci smo nemoci na terenu iskljucivo zbog postavke na terenu, i nelogicnih poteza Susica, sta ti daje nadu da ce se nesto promjeniti na SP?

Konkretno, bez okolisanja, unaprijed hvala.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 26 mar 2014, 18:30

Evo vidim kako Papeljubac tvrdi da je Avdiji menadzer isti ko kod Mesija :lol:
--------------Dzeko-------Ibisevic
---Lulic---------------------
---------- Misimovic ----Pjanic
----------------Germanija
-Kolasinac----Spahic -- Bicakcic----Mujdza
--------------Begovic--------------

by: Glavonja Safet.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 mar 2014, 18:34

velez_mostar

U pravu si 100% bar u jednoj stvari. Postoje samo dva puta. I gdje ces ljepseg primjera nego od nasih susjeda. Bolji primjer ne postoji. Zbog slicnosti po svemu. Imas Hrvatsku koja je postala stalnica svjetskog fudbala. Zadnjh par godina ima objektivno osrednje ekipe sa 3,4 svjetska igraca. Ali se nekako provlaci na ime, i na to da igraju u 1 ili 2 jakosnoj grupi i dobijaju lakse protivnike. Imas jednu Srbiju koja je po individualnom kvalitetom tu negdje. Ali jednostavno nije materializovala uspjeh na svjetskom. Previse su se opustili treneri i igraci. I pala je u 3,4 jakosnu grupu i sad se cupaju nebili se probili bar u drugu. Moraju pobjediti 2,3 jake repke da se uopste kvalifikuju na neko prvenstvo.

U potpunosti se slazem. Da se ovaj momenat jednostavno mora da iskoristi. I da se vrbuju igraci koji se neckaju odnosno sjede na dvije stolice. ( Tankovic, Seferovic, Hrgota, i slicni ). Ako imaju kvalitet koji moze pridonjeti poboljsanju ukupnog kvaliteta tima, igre. I onako ce sa vremenom postat i patriote vjerovatno, kao Begovic. Tim igracima se mora pristupit studiozno. Zivkat ih i nagovart. Licno sa njima popricat ( selektor a ne neki izaslanik koji veze nema sa fudbalom ). Tek kada selektor licno nesto obeca to mozda nagovori ove da se predomisle. Jednostavno koliko to nekom god ruzno bilo. Ljudi zele neke garancije. Recenica promjeni drzavljanstvo i vjerovatno ces biti pozvan ne pije vode. Bar ne kod ovih boljih, trazenijih igraca. Postoji realna opasnost da se taj momenat nece iskoristiti. I da ce se pod devizom "prvog kvalifikovanja" otici sa ne najboljim igracima. I nedaj boze kiks u sljedecim kvalifikacijama i mi smo opet na pocetku. Treba maksimalno iskoristit ovaj momenat slave i vrbovat cim vise igraca. I probat proci tu Nigeriju. To mnoga vrata otvara.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 26 mar 2014, 18:38

Guzonja je napisao/la:Evo vidim kako Papeljubac tvrdi da je Avdiji menadzer isti ko kod Mesija :lol:
Lista gdje se nalazi Messi, kao i Avdija, je lista onih igraca, kojima je neko iz njihove porodice/familije menadzer. Treba nekad i procitati sta pise na toj listi.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 26 mar 2014, 18:39

Guzonja je napisao/la:Evo vidim kako Papeljubac tvrdi da je Avdiji menadzer isti ko kod Mesija :lol:
Indikativno je to sto Avdija i Kvrzic dolaze iz iste menadzerske agencije... 8-)
Zahvaljujci Susicu imamo jos jedan teret na plecima koji nikada nismo imali...
Prije su nas igraci zaobilazili i cao, znao si nece i gotovo a sad htio ili ne nema mu u repku bez da je vec mega igrac(kakvih nema vise) ili da je clan pretplacene agencije...

Strasna stvar za svakog ko imalo voli BiH... :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 26 mar 2014, 18:41

emir79 je napisao/la:
Lista gdje se nalazi Messi, kao i Avdija, je lista onih igraca, kojima je neko iz njihove porodice/familije menadzer. Treba nekad i procitati sta pise na toj listi.
Paša ali... Papeljubci.
Evo poceli su da lazu ko Pape.
Zadnja izmjena: Guzonja, dana/u 26 mar 2014, 18:41, ukupno mijenjano 1 put.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 26 mar 2014, 18:41

@velez ... Ostavi se gluposti

Nisam znao da je nam zilj bio podmladiti ekipu ... Za mene je zilj bio otici na SP, o tome sanjim odavno! Taj cilj repka je ispunila i samim tim i Susic.

Susic jeste mogo privoljiti ponekog igraca (Konkretno Seferovic, Halilovic i Tankovic ako su oni ikad zeljeli igrati za nas, a to nikad necemo saznati! Da ova dva zadnja jos nisu za repke jos uvjek stoji, tu je Susic i najvise pokuso i najvise najebo iako su jos vise nego zeleni i iako su nas najvise iskorostili !! Gudelja i nespominjem jer njega smo stvarno samo mogli oteti jer nikad nije bio nas)!!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 26 mar 2014, 18:53

Guzonja je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Paša ali... Papeljubci.
Evo poceli su da lazu ko Pape.
Nemaju Papeljupci nista sa tim, nego pljuvaci, koji Vrsajevica stavljaju u famoznu Germaniju, sa kojom Avdija nema nikakve veze.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 26 mar 2014, 19:02

Kako nema :?: imam info da je "zastupnik" od Avdije zapravo dobar sa Seadom Susicem ;) mislis da nema nekog dogovora. To samo stoji na papiru.
Ne budi naivan.

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 26 mar 2014, 19:07

@Guzonja...Ti mora da si neki manager čim tako raspolažeš sa informacijama. Fino je i takve imati na ovom portalu :)

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 26 mar 2014, 19:16

Trinity74 je napisao/la:@Guzonja...Ti mora da si neki manager čim tako raspolažeš sa informacijama. Fino je i takve imati na ovom portalu :)

Ma placenik!

Zadnjih mjeseci kad je postala realna opcija da se BiH kvalifikuje sve je pocelo. Neki su se uplasili da bi uspjeh BiH vodio do promjena u drzavi. Sljedi nevidena kampanja u svim medijama jer uspjeh zmajeva na SP moze izazvati promjene!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 mar 2014, 19:59

MaksuzBaksuz je napisao/la:@velez ... Ostavi se gluposti

Nisam znao da je nam zilj bio podmladiti ekipu ... Za mene je zilj bio otici na SP, o tome sanjim odavno! Taj cilj repka je ispunila i samim tim i Susic.

Susic jeste mogo privoljiti ponekog igraca (Konkretno Seferovic, Halilovic i Tankovic ako su oni ikad zeljeli igrati za nas, a to nikad necemo saznati! Da ova dva zadnja jos nisu za repke jos uvjek stoji, tu je Susic i najvise pokuso i najvise najebo iako su jos vise nego zeleni i iako su nas najvise iskorostili !! Gudelja i nespominjem jer njega smo stvarno samo mogli oteti jer nikad nije bio nas)!!
Nisi mi odgovorio na pitanje..hajde, ako nista slozili smo se da se ovaj momenat treba iskoristiti bolje za ubuduce..

Ponavljam, sta ce Susic na SP promjeniti u odnosu na utakmice koje smo dosad igrali protiv jakih!?

Da li se oslanjamo na to da ce Vrsajevic odraditi vrhunski posao na bekovskoj poziciji, da ce Medunjanin sam zaustaviti Argentince bez osiguraca u veznom redu..da li ce Ibisevic imati mogucnost da uopce primi loptu na poziciji na kojoj se gubi, i kako ocekivati od njega da ugrozi gol ako je daleko od njega.
Da li je logicno da Hajrovic igra prirodnu poziciju sa vecom minutazom gdje ce biti puno opasniji po protivnicki gol sa distance.

Mozda se oslanjamo na srecu, ja ipak vise cijenim logiku.

Neprijatelj reprezentacije je onaj ko prelazi preko gresaka selektora, i nelogicnih poteza, nikako onaj koji je protiv toga.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 26 mar 2014, 20:07

@velez

Neupustam se u diskusije sbbkbb nit u diskusije koje vode nigdje!!! Znam samo da je sad repki potrebna NASA podrska i ostalo ce doci samo od sebe! Zivi bili pa vidjeli

Ostalo je sve beze! Necemo preko Foruma i ovakvih besmislenih diskusija moci nista napraviti pozitivno, naprotiv pravimo djaba frku gdje nam nije potrebna

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 26 mar 2014, 20:10

Džaba moliti, pričati... Eto uživajte, napadajte, pljujte, unosite negativnu energiju. Neka uz pomoć raznih novinarčića koji baljezgaju po pojedinim portalima i uz pomoć ljudi koji razmišljaju kao pojedini forumaši ovdje i na svim društvenim mrežama, dođe do totalnog raskola u repki uoči SP. Da mi je samo znati šta ćete sa time dobiti? Hoće li vam srce biti na mjestu što će Pape pognute glave otići sa mjesta selektora, što će se takođe pognute glave neki od igrača oprostiti od reprezentacije ? Napisat ćete ovdje ili negdje drugo desetine uvredljivih rečenica, pričati par dana uz kafu sa jaranima i šta onda, razmislite malo šta ste dobili ? p.s. ne tako davno Džeki se psovalo i pljuvalo po njemu na sve strane a već danas ga ti isti ponovo dižu u zvijezde. Balkan :)

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 26 mar 2014, 20:17

Trinity nemogu Oni unjeti nemir u repku, zato su previse slabi! Mogu samo ubiti euforiju u zemlji i sa time sprjeciti neke procese!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 mar 2014, 20:26

MaksuzBaksuz je napisao/la:Trinity nemogu Oni unjeti nemir u repku, zato su previse slabi! Mogu samo ubiti euforiju u zemlji i sa time sprjeciti neke procese!
Nemir je vec unesen i unio ga je upravo taj kojeg vi slijepo pravdate.To ti je to.A mi pokusavamo da se to ispravi.

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 26 mar 2014, 20:30

Ok, tvoje mišljenje i vjeruj mi, ne želim da se raspravljam ali pokušajte to ispraviti nakon SP-a, ne sada ;) Sada nema šanse da bilo šta ispraviš ni ti ni peti ni deseti. Zapamtite na čemu ste pa tamo nekada u Julu udri, pucaj svim raspoloživim sredstvima po kome god hoćeš.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 26 mar 2014, 20:33

Ovdje odmah čovjeka proglase državnim neprijateljem ako se usudi da napiše da smo imali nikada lakšu grupu u historiji naše reprezentacije... Prvi put da nismo imali u grupi Španiju,Francusku,Belgiju ili Tursku ili nezgodne repke tipa Norveške koje znaju igrati lopte i plasirali smo se... A to se očekivalo odmah nakon što smo izvukli tu grupu sa amaterima sa Baltika i repkama kojima smo mi problem ako smo u formi tipa Grčka i Slovačka,a od njih nit smo bolji nit smo kvalitetniji niti iskusniji... Slovačku smo prošli ni sami ne znamo kako,i ko god kaže da smo ih dobili sigurnom igrom i dobrim taktičkim opcijama taj laže... Te noći nas je samo dragi Bog pogledao i dao snagu Hajroviću za onaj šut.. A da smo otišli u Baraž pitanje je veliko kako bi se proveli,jer mi nismo Grčka koja jednom šutne,zabije gol i ćao.. Ova repka može punoooo bolje igrat samo kad bi se našao pravi stručnjak koji može složiti formaciju koja odgovara profilima naših igrača... Našu formaciju zna svako dijete od 10 godina i zna se ko će na kojoj poziciji igrat,iznenađenja nikad nema... a tako se na SP ne ide... A vi pišite šta hoćete...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 mar 2014, 20:40

MaksuzBaksuz je napisao/la:@velez

Neupustam se u diskusije sbbkbb nit u diskusije koje vode nigdje!!! Znam samo da je sad repki potrebna NASA podrska i ostalo ce doci samo od sebe! Zivi bili pa vidjeli

Ostalo je sve beze! Necemo preko Foruma i ovakvih besmislenih diskusija moci nista napraviti pozitivno, naprotiv pravimo djaba frku gdje nam nije potrebna
Ok...vidim da ne znas odgovor na moje pitanje, necu ti zamjeriti, nisi jedini.

Susic je propast reprezentacije BiH, mogu ti dati 100 argumenata da je to tako, i kao takav je za mene navijaca neprihvatljiv..

Repka ce uvijek imati moju podrsku, nikakav francuski otpadak mi nece umanjiti emocije i ljubav koju osjecam prema drzavi i reprezentaciji.

Postujem i tvoj stav, naravno.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.