Euroleague 2023/2024
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Euroleague 2023/2024
tri španske ekipe na prva tri mjesta,sve tri bez poraza
- kraljttbvb
- Kontakt:
Očerupali su ih momacki.
Ostale ekipe su im uzele sve što je valjalo...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ovaj Tobey je teska ojebina,od njega jedino Doncic moze napraviti pristojnog igraca.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Felixians4
- Kontakt:
Ufffff. Pa godinama igrao za Valenciju, nisu ga eto tako baš izabrali Slovenci za partnera Luki. Valjda si pratio Endesu. A i u EL za Valenciju 20/21 za manje od 20 minuta izuzetno efikasna rola. Mitrović odličan, Simonoviću je ofanzivni skok baš posebna vrlina.. Problem su u biti loše šuterske večeri playeva mada su nadoknadili Rokas i Nedović. Dost veteranska ekipa, kvalitetna s dobrim stručnjakom, no realnost i jest borba za play in, playoff. EL osim Albe i Asvela nema "slabog"
Pa Zvezda se za razliku od prošle sezone natrpala kvalitetnijim škartom iz drugih ekipa uz par izuzetaka, upitno je šta je uopšte od dovedenih igrača pojačanje. Sad imaju veću širinu ali je to nedovoljno trenutno.
Giedraitis je pojačanje, Hanga i Teodosić su kvalitetan dodatak zbog iskustva prvenstveno, ali je problem ako oni budu nosili svoje pozicije, Simonović tek treba da se dokaže na ovom nivou (vjerujem da hoće, ali..), Bolomboy i Tobey su škart prošlih ekipa koji dolazi nakon loše sezone gdje je recimo Tobeya iz rotacije izbacio Nnaji sa 17 godina i poslao na tribine. Oko Napiera se bio digao hype kao da ima 5 vrhunskih sezona u Euroligi a lik ima jednu kvalitetnu polusezonu i to u Milanu koji se raspadao prošle sezone. Bjelica otišao prije nego što je i došao. Davidovac je dobro pojačanje.
Još na to Lazarević, Lazić i Ilić koji su trenutno granični euroligaški igrači (Lazić) ili čak trenutno ni to (Lazarević i Ilić) prave ekipu koja realno nema kvalitet za domet koji se očekuje ove sezone.
Giedraitis je pojačanje, Hanga i Teodosić su kvalitetan dodatak zbog iskustva prvenstveno, ali je problem ako oni budu nosili svoje pozicije, Simonović tek treba da se dokaže na ovom nivou (vjerujem da hoće, ali..), Bolomboy i Tobey su škart prošlih ekipa koji dolazi nakon loše sezone gdje je recimo Tobeya iz rotacije izbacio Nnaji sa 17 godina i poslao na tribine. Oko Napiera se bio digao hype kao da ima 5 vrhunskih sezona u Euroligi a lik ima jednu kvalitetnu polusezonu i to u Milanu koji se raspadao prošle sezone. Bjelica otišao prije nego što je i došao. Davidovac je dobro pojačanje.
Još na to Lazarević, Lazić i Ilić koji su trenutno granični euroligaški igrači (Lazić) ili čak trenutno ni to (Lazarević i Ilić) prave ekipu koja realno nema kvalitet za domet koji se očekuje ove sezone.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
-
- Kontakt:
Asvel dao Feneru 55 poena u 1.poluvremenu 

Jesu Sikma,Brazdeikis i Mckissic povrijeđeni pa ne igraju za Olympiacos?
Kevin Punter
frajer tri puta izgubi utakmicu 
Kakva odbrana Olya

Kakva odbrana Olya

Kakva košarka u Pireju i kakva akcija Partizana za izjednačenje i produžetak 

Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
- VensanKasel
- Kontakt:
- VensanKasel
- Kontakt:
Walkup ima 4 lične skoro čitavo drugo poluvrijeme , milion kontakata ima lik i nema petog faula nikako ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ma ovo je Punter izgubio,katastrofalne odluke u zavrsnici meca,a kasnije i u produzetku.
- VensanKasel
- Kontakt:
**** ga , on je i držao . U produžetku sa leđa je čist faul Walkupa , sramota je da nije suđeno u ovakvom meču .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Sudije odlučile pobjednika.
Joj Partizana. Imaš +13, 11 min. prije kraja i tako lagano prospeš.
Kako su se nadali i nije im nešto krenula sezona.
A tek idu teže utakmice, mogli bi još tri zaredom izgubiti.
Kako su se nadali i nije im nešto krenula sezona.

A tek idu teže utakmice, mogli bi još tri zaredom izgubiti.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- Felixians4
- Kontakt:
17 poraza ASVEL-a zaredom. Tony prisiljen smijeniti brata, a Herbert izbornik svjetskih prvaka je dogovoren samo Savez stvara problem. Trinchieri je prvotno spominjan kao glavna opcija. Paris pak izišlo dns dobio poziv za razgovore, vjerojatno ponuda za licencu uskoro sljeduje njima i Londonu koji je krenuo odlično u EC također.
Žalgiris nastavlja, uvijek ti nekako pronađu način izvući optimum iz onog od čeg su sastavljeni. Nadahnut narod košarkaška odista, reprezetantacija im jest u krizi.
Real Madrid autoritativno na svim frontovima s time da glavne karike tek ulaze u ritam. Past će kolektivno i oni, mazio ih je donekle i raspored s domaćinstvima, no da s pravom kao čisti favorit ulaze u obranu titule, apsolutno.
U ovom kolu svi gosti su bili u ulozi underdoga, no i sutra bi moglo neko iznenađenje, doduše u Bologni(iako je Virtus pod Banchijem doživio šok ugode i u lijepoj su formi) pogotovo, a i manje više svukud sem u Monte Carlu egal ili gostujući skalp nisu "nerealni"
Žalgiris nastavlja, uvijek ti nekako pronađu način izvući optimum iz onog od čeg su sastavljeni. Nadahnut narod košarkaška odista, reprezetantacija im jest u krizi.
Real Madrid autoritativno na svim frontovima s time da glavne karike tek ulaze u ritam. Past će kolektivno i oni, mazio ih je donekle i raspored s domaćinstvima, no da s pravom kao čisti favorit ulaze u obranu titule, apsolutno.
U ovom kolu svi gosti su bili u ulozi underdoga, no i sutra bi moglo neko iznenađenje, doduše u Bologni(iako je Virtus pod Banchijem doživio šok ugode i u lijepoj su formi) pogotovo, a i manje više svukud sem u Monte Carlu egal ili gostujući skalp nisu "nerealni"
Ovo je bas teski previd sudija,mislio sam da je ostao bez patike kada je krenuo promjeniti pravac da ne bi nagazio liniju na sredini.
-
- Kontakt:
Tesko da se sutra u Barceloni moze desiti gostujuci skalp.
Sutra samo Zvezda dobija u gostima.Sanfrancisco je napisao/la: ↑19 okt 2023, 23:42Tesko da se sutra u Barceloni moze desiti gostujuci skalp.

𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.