Postao/la mamonelafo » 23 mar 2026, 13:53
E gledaj kako se upalila ergela nacionalističkih torova u ovoj napaćenoj zemlji.
Nećete vječno sijati mržnju i uništavati ovu zemlju i to samo zato što ste nepismeni i što se vama ovlada za šaku ispraznih etno-nacionalističkih obećanja, što sami sebe lažete, što sami sebi krojite historiju kakvu vi mislite da je ona bila, jer eto, vašim etno-nacionalnim torovima to odgovara, a sveukupnom puku punom ovaca je sve doboro - jer šahovnica, trobojka i slično, bude taj nekakav ponos. Sve čovjek konta, pa valjda će se dohavizat, valjda će početi koristiti te svoje, etnonacionalistčke ograničene mozgove, ali evo, ne još.
Nadam se da je pravda jača od vaših šovinističkih ispada, od vaših ispraznih floskula o zaštiti ovog ili onog naroda.
Fudbal ili ti ga nogomet će pobijediti sve vaše etno-nacionalističke, šovinističke i kakve sve ne principe - a država će konačno prodisati, punim plućima, kako i treba da diše, a ne da je guše vaši zaostali motori devedesetih, četrdesetih i ranijih vijekova.
Valjda će, nepismena etno-nacionalistička garda raznih naroda dospijeti do dvadeset i prvog vijeka, pa neće više brojati krvna zrnca, nego će gledati da svi nekako napredujemo, da imamo plate kako nam i dolikuje, da imamo svi struju i vodu, da imamo normalne živote bez straha od bilo čega, da nam nove generacije ne budu zadrte.
Znam da je ovo možda zabluda ljudi koji su operisani od vaših ideja o nekakvim kvazi para-državama, o vašim nekakvim snovima kojim vas uče vaši očevi i djedovi. Gadite mi se vala, na svim tim vašim jezicima. Čisto, moji bosanci i hercegovci, uvijek ćeto to i biti - jučer, danas i sutra - i na vijeke vijekova.
SRETAN DAN REINTEGRACIJE GRBAVICE, SA ZAKAŠNJENJEM!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!