Mokroguz je napisao/la:rodjak je napisao/la:P.S.Mokrokuz sta je tebi smijesno sto sam reko VFC RELIGION

,je li zbog pravopisa(jer nisam namjerno stavio ono THE ili ti smijesno sto svoj klub smatram svojom religijom,i on to zaista i jeste

)
VFC RELIGION
A zar se nebi ti nasmijao da neko kaze da se klanja Orasju npr? Niste ni do koljena Bayern Münchenu, samo prdez u svemiru kao i svi ostali.
Mislio sam da se salis, ali ako si ozbiljan, onda je samo zalosno sto ne znas za bolje.
Pa jbt ako je Velez neki bog, sta smo tek mi iznad vas?? A ja volim Olimpic vise nego vi Veleza, i nema mi smisla prekrsiti takvu granicu nego drzim religiju za sebe a klub i fudbal za sebe. Da mi neko kaze "Hajmo se ubiti da pokazemo koliko volimo Olimpic" - to nebi pokazalo koliko ga volim, vec koliko bih ja bio glup da to uradim.

Ako si ateista, nije ni cudo da ovako mislis, ako vjerujes u Boga, zar ces ga iznevjeriti zbog icega?
Bola Mokroguz,gdje ces Orasje mjesati sa jednim BH velikanom Ccccc ili recimo taj tvoj Olimpic(smijesan si stare mi).U rang sa Velezom mogu doci samo timovi tipa Zeljo,Sarajevo,C.Zvijezda,Hajduk,Vojvodina i ostali.Na stranu sto u poslijeratnoj istoriji nemamo nikakvih rezultata(svak zna zbog cega )ali recimo da je Velez trenutno i u kantonalnoj lizi to mu ne umanjuje velicinu.Olimpic je osnovan 2000-te i sad to je ko neki tim sa kojim se Velezova velicina treba mjeriti

,dje si sta mai.Ne mozes pilice mjesati sa starim kokama nosilicama(doduse u zadnje vrijeme slabo nose zbog neadekvatnih uslova

)
A sto se tice ovo RELIGION,da ti pojasnim.Nisam neki vjernik niti sam ateista ono izmedju(kao i velika vecina Bosnjaka).Najprimarnija stvar za mene je Velez pa onda ide sve ostalo,i zato mi je Velez-Religija(nekome je praktikovanje vjere prva stvar pa sve ostalo,meni nije) Ja imam svoju "vjeru" i to je Velez,i svaki put pred spavanje ponovim 3 puta FORZA VELEZ ,FORZa VELEZ ,FORZA VELEZ i ja imam fin san
Ti ne mozes biti nikako veci navijac Olimpica od mene(kao navijaca Veleza,i ne samo mene),eto ti si sam naveo dokaz da ne bi prekrsio takvu granicu za jedan klub,a ja jesam.E sad dalje kad bi ti prico kakve sam sve stvari i bedastoce

radio radi Veleza ti bi se poceo ibretiti i pitati se jesam li normalan

.I zato ne trci pred rudu,a ja tebe postujem kao navijaca Olimpica(ako si istinski navijac tog kluba i ako nemas neki rezervni klub)
P.S.Istina je da je Velez svjetlosnu godinu udaljen od Bayerna,Barcelone i ostalih placenickih klubova

(koga boli qrac za to),ali to dalje ne utice na mene da svoj klub nevolim vise od nekog svog rodjenog ili vise od religije(tebi je to neshvatljivo ali vjerovatno si jedan od mladje generacije,pa nisi imao priliku upoznati takve navijace,a ima ih i u drugim klubovima bivse YU lige,jbga)
Oko mene se nalaze puno bolje stvari(mozda za nekoga),ali te me stvari ne interesuju,mene interesuje samo "sveti klub"

(kakav je takav je jbga,bit ce nekad bolje)
VFC RELIGION

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA