Joj druze al' ti smrdi prica. Znaci na kilometre...Nisi dao konkretan odgovor na konkretno pitanje nego si isao nadugo i nasiroko o temama kakve veze nemaju sa mojim upitom.VolimTz je napisao/la: ↑10 maj 2020, 19:21Nije poenta u tome da li je to meni ili tebi uredu, stvar je u tome da ljudi izrazavaju svoje misljenje. Kao sto i svi ostali imaju pravo na to sve dok fizicki ne ugroze drugog.LlullSergio je napisao/la: ↑10 maj 2020, 18:49Ti ni u jednom svom upisu nisi odgovorio na konkretno pitanje.
Ova NeoNazis preseravanja po SAD, da li imaju smisla kad znamo proslost jednog takvog pokreta i ono sto su vodje i pripadnici tog pokreta uradili u periodu od 39-45 ?
Samo me zanima taj odgovor. Da li je po tebi uredu sto oni izlaze na ulice sa svastikama, zastavama, marsiraju naokolo i ozivljavaju takav jedan pokret ?
Od samog pocetka sam govorio da su migranti prijetnja za sigurnost, rekli su mi da sam fasista. Kad kazem da je JNA bila agresor na međunarodno priznatu drzavu, onda sam fasista. Kad kazem da su partizani strijeljali ljude bez pravednog suđenja, onda sam fasista. Kad kazem da su partizani pocinili zlocin nad Bosnjacima civilima Nevesinjskog kraja i Koraja, onda sam fasista. Kad kazem da su Bosnjaci uzeli oruzje od ustasa kako bi branili svojr kuce, onda sam fasista. Kad kazem da je titin sistem zatvarao ljude jer su drugacije mislili, onda sam fasista ...
A fasistom me proglasavaju oni koji su sebi umislili da imaju to pravo. Da podsjetim samo fasista je sinonim za covjeka koji je spreman plinom ubiti milione civila. Mislis da je meni ugodno kada me neko nazove fasistom samo zato sto mislim drugacije nego on ?
Antifasizam je paravan iza koga se kriju ljudi koji podrzavaju komunizam. Znam ja razliku između dobra i zla ne treba mi kojekakav revolt i picke materine da mi drze predavanja.
Neki dan na temi filmova napadose momka momka jer je rekao da ne voli filmove sa crncima. To je kao rasisticki bilo za reci. Dotle to ide. Ne voli covjek tu njihovu geto pricu i yebi ga, ne volim ni ja indijske serije pa odgovorno tvrdim da nemam namjeru da pobijem ili porobim milijardu indijaca.
[
To dalje implicira da je tebi okej da se ovi neonacisti okupe ovako i po Tuzli, marširaju, uzvikuju Sieg Heil i Heil Hitler. Okej je to sve, nisu ono povukli pistolj, nema veze sto im je retorika cisti agresivizam i pozivanje na nasilje.
Sto neko kaze onda je Seselj pacifista po toj takvoj logici i takvom razmisljanju. Ni on nije nikog ubio, samo je izrazio svoje misljenje.
A bas me zanima misljenje o ****/lezbacama i njihovoj paradi.