Ti vjeruješ da postoji skupina ljudi koji su iole razumni a da podržavaju sve navedene. Mene kao Bošnjaka boli qrc za nabrojanima, a ti u glavi imaš predstavu kao da neko gaji simpatije prema tim likovima. Ne podržava više niko SDA iz ubjeđenja buraz, to je historija.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
pokusavam mu objasnit da ne generalizira.BosniaBoston je napisao/la: ↑10 maj 2020, 14:53Velika skupina.Koliko ih ono beše,12 ili 14?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Prozivati nekog zbog predrasuda na osnovu porjekla je slično prozivanju na osnovu boje kože. Čak ni opšti stepen kulture nije garancija ni za što, Nikola Koljević je bio iz ugledne porodice, omiljeni profesor i vrstan "šekspirolog" koji je mogao iz glave na tečnom engleskom recitovati Šekspira u orginalu pa je opet u ratu bio pri vrhu onih koji rado osmisliše i provedoše najveće zločine. Šta meni znači što je on bio emancipovani gospodin, je li mi treba biti simpatičan?
I jos je slicno prozivanju nekog zbog nacionalnosti. I tu imas paradoks u Tz, ako je Srbin ne treba generalizovati, pruzimo ruku, ali ako je Bosnjak Podrinjac odmah mu mater yebi.Drape je napisao/la: ↑10 maj 2020, 14:59Prozivati nekog zbog predrasuda na osnovu porjekla je slično prozivanju na osnovu boje kože. Čak ni opšti stepen kulture nije garancija ni za što, Nikola Koljević je bio iz ugledne porodice, omiljeni profesor i vrstan "šekspirolog" koji je mogao iz glave na tečnom engleskom recitovati Šekspira u orginalu pa je opet u ratu bio pri vrhu onih koji rado osmisliše i provedoše najveće zločine. Šta meni znači što je on bio emancipovani gospodin, je li mi treba biti simpatičan?

Da se razumijemo Podrinjci isto ovako mrze Tuzlake. I njih napadam zbog toga.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Ako je Tuzlak bilo koje nacije moj je, ako je Podrinjac nije. 

Zamisli predizbornu koaliciju SDP/HSPRigoletto je napisao/la: ↑10 maj 2020, 14:58pokusavam mu objasnit da ne generalizira.

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Hoces da kazes ako je iz seljublja ?
Vucem tu i tamo,bodem se u celije,kad murija dolazi odma vadim prangije.
Ne pricam o tim ljudima. Oni koju su ostali, a narocito oni koji su bili u Armiji su heroji, građani BiH prije svega.
Riječ je o tome da ćeš pružiti ruku Nemanji iz Zvornika, a Almiru iz Zvornika nećeš. Moj stav je da treba upoznati obojicu, naravno, pa onda procijeniti.
- legenda reala
- Kontakt:
kažu 28.05
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ne bi vala ni jednom iz Zvornika.VolimTz je napisao/la: ↑10 maj 2020, 15:19Ne pricam o tim ljudima. Oni koju su ostali, a narocito oni koji su bili u Armiji su heroji, građani BiH prije svega.
Riječ je o tome da ćeš pružiti ruku Nemanji iz Zvornika, a Almiru iz Zvornika nećeš. Moj stav je da treba upoznati obojicu, naravno, pa onda procijeniti.

Nullius in verba
E to je vec posteno.Heller je napisao/la: ↑10 maj 2020, 15:21Ne bi vala ni jednom iz Zvornika.VolimTz je napisao/la: ↑10 maj 2020, 15:19Ne pricam o tim ljudima. Oni koju su ostali, a narocito oni koji su bili u Armiji su heroji, građani BiH prije svega.
Riječ je o tome da ćeš pružiti ruku Nemanji iz Zvornika, a Almiru iz Zvornika nećeš. Moj stav je da treba upoznati obojicu, naravno, pa onda procijeniti.Generalno ti Srbi (i Bošnjaci) oko Drine su stoka u odnosu na one u Doboju il Modriči.

Materina strina se kune u ObrenaVolimTz je napisao/la: ↑10 maj 2020, 15:25E to je vec posteno.Heller je napisao/la: ↑10 maj 2020, 15:21Ne bi vala ni jednom iz Zvornika.VolimTz je napisao/la: ↑10 maj 2020, 15:19
Ne pricam o tim ljudima. Oni koju su ostali, a narocito oni koji su bili u Armiji su heroji, građani BiH prije svega.
Riječ je o tome da ćeš pružiti ruku Nemanji iz Zvornika, a Almiru iz Zvornika nećeš. Moj stav je da treba upoznati obojicu, naravno, pa onda procijeniti.Generalno ti Srbi (i Bošnjaci) oko Drine su stoka u odnosu na one u Doboju il Modriči.
![]()

Uporedi samo Brijesnicu i Sapnu. Prvi su Bečka Gospoda za druge.
U Doboju sad kafu mogu popit s 10 ljudi. Na istoku čitavom samo s jednim likom se poznajem s koncerata i to iz Bijeljine.
Nullius in verba
Teski su, nije da nisu. Da vidis te netrpeljivosti kod njih između sela, to je tek prica.

Opet ti je loš primjer s obzirom da porediš manju grupu radikalnih islamista sa većinskim dijelom stanovništva Hrvatske.Rigoletto je napisao/la: ↑10 maj 2020, 14:58pokusavam mu objasnit da ne generalizira.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Ko kaže da je manja?
Ima ih kroz cijelu Bosnu hehe
Ima ih kroz cijelu Bosnu hehe
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Niko ne spori da ih nema, ali specifično hrvatska strana prikazuje kao da ih bošnjačka politika u tome podržava.
Niko ne voli vehabije majstore.
Kao što ne volimo ni šite itd, umjesto da bošnjacima pružite podršku u borbi protiv stranih uticaja vi radite suprotno.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 10 maj 2020, 15:55, ukupno mijenjano 2 puta.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Mislim da je takvo rezoniranje stava bosnjaka zbog ne bas jasnog djelovanja protiv te zajednice.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑10 maj 2020, 15:52Niko ne spori da ih nema, ali specifično hrvatska strana prikazuje kao da ih bošnjačka politika u tome podržava.
Niko ne voli vehabije majstore.
Kao što ne volimo ni šite itd, umjesto da bošnjacima pružite podršku u borbi protiv stranih uticaja vi radite suprotno.
2019 je msm tek islamska zajednica dala kakav takav stav u vezi toga ali i dalje se traži da se na čisto istjera to financiranje vehabizma od strane arapa i sl.
Vjerojatno bi otvorenom borbom protiv tih stranih uticaja (od strane BiH) i druge države stale u stranu BiH.
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 10 maj 2020, 16:02, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.