Postao/la Principatus » 17 jun 2010, 13:32
Carina. Stvar je u tome, da se to sa dvije razlicite mjere gleda. Jedan smije saradjivati sa savezom, kao zato sto ce ga srusiti, a drugi nesmije, jer ga kao podrzava. Priznaj sam, da je to malo cudno.
Ja licno ne sumnjam u najbolje namjere Barbareza, covjek se ponizuje, sastaje sa onim otpadom i zeli sa njima saradjivati, samo za dobrobit reprezentacije. Ipak zbog toga su neki po njemu pljuvali, kao Barbarez se spustio, ovo ono. A sad kad se Barbarez sa savezom nije mogao dogovoriti, onda nije uredu ako je to Susicu uspjelo. Cudno, cudno.
Barbarez kad je upitan za to, da li ce on mozda preuzeti klupu Hamburga, je odgovorio da nevjeruje u to, jer nije vjerovatno, da ce se dopustiti, da se neko uci na ekipi. To je dakle za njega bilo jasno. A bilo bi mu izgleda ispod casti biti Papetov asistent.
Da samo pojasnim: I ja sam bio za Barbareza. Ne zato sto covjek ima nekog iskustva, nego sto bi najzad zasukao rukave i poceo da radi, zato sto je legenda. Na drugu stranu mi Pape sa svojim nespretnim izjavama na pocetku nije bas bio simpatican. Ali ipak ima vise iskustva (kakvog takvog) nego Barbarez, voljeli mi to ili ne. Kako vrijeme prolazi, Pape radi svoj posao umjesto da plese po svakoj svadbi, radi to seriozno, mirno i sa dostojanstvom. Legenda naseg fudbala. Pa zasto da ga ne podrzim?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.