FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Nojer ce da pati od sindroma "imam preko 40 kuka", ko i Bufon birvaktile, znaci vanzemaljska partija u jednoj (odmah goat i slicno) i onda tri tekme sa tri sizofrena i dementna kiksa. Jos ako pokazes odbrani da nisi pouzdan onda su i oni gori. Lp se ne osvaja tako, niti ce.
Ne krivim ja Nojera, vec ko mu je dozvolio, ne samo to vec su totalno zapostavili i bilo kakav B plan i ideju za dalje.
Ne krivim ja Nojera, vec ko mu je dozvolio, ne samo to vec su totalno zapostavili i bilo kakav B plan i ideju za dalje.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
E tu je problem Bundeslige. Bundesliga je pa rekao bih da mozda nikad nije bila slabija liga nego danas.Bundesliga je napisao/la: ↑26 nov 2025, 23:10Popravit ćeš malo sutra. Ide sad trpanje sirotinje, pa nekakvo lažno uvjeravanje da su jaki, sve do nokaut faze i novog laganog ispadanja. Dosadila jedna te ista skripta.
50+1 podhitno ukinuti jer ovo nema smisla!
Tesko je ocekivati u OVAKO SLABOJ ligi da imas konkurenciju koja ce te nositi pa da imaš ŠIRU klupu jer ovo je zaista pretanko.
Neuer, Stanisic, Upamecano (kazem, ne produzuj ugovor prije kraja sezone da vidimo kvalitetu ili nekvalitetu), Stanisic, Laimer, Kimmich, Pavlovic. Znaci vise od pola ekipe u banani i lose odigrano.
E sad tu dolazimo do pretankog kadra jer se misli da je ovo dovoljno jako za 3 iscrpljujuca natjecanja.
Kane se isto gura da igra svaku tekmu i onda u ovim jakim tekmama jedva hoda po terenu i slab poprilicno.
Ljudi, ljutite se na mene koliko hocete ali igrac od 100 milijuna eura mora drasticno bolje u ovako velikim utakmicama. Spor je ko puz ali zasto onda igra veznog igraca umjesto naprijed?
I onda kad ispucamo loptu naprijed prilikom presinga protivnika, nemamo naprijed Kanea koji ce to primiti, spustiti i predati suigracima ko onomad Lewandowski ili Mandzukic (ne usporedujem Maria sa Kaneom u kompletnom smislu nego samo u ovom segmentu odnosno igri leđima prema golu protivnika).
Takoder, sve mogu razumjeti ali nikako ne mogu razumjeti Neuera kod kornera gdje frajer stoji ZACEMENTIRAN NA LINIJI i onda pliva ko riba na suhom.
Nisam bio golman ali neka logika mi govori pa stani dva metra van linije i sa svojih 1.92m boksaj te lopte u pm. A ne ovako uvijek OPASNO I PANIKA.
Uglavnom, nedostatak svjezine i individualni kiksevi su odlucili tekmu ali opet Arsenal fantastican.
Arsenal svakako POTPUNO zasluzeno pobijedio i cestitke na pobjedi! Odlicna igra i imao sam osjecaj da su brzi i jaci svagdje na terenu.
EDIT.
Poraz u pravo vrijeme, da se resetiraju i ponovno promisle o nekim odlukama koje predstoje upravi.
Navijači ne bi bili navijači da ne idu iz krajnosti u krajnosteffe_sa je napisao/la: ↑26 nov 2025, 23:42Ovde se bespotrebno neko vrijeme ide iz krajnosti u krajnost. Prosto je dosadna ta neka negativnost, kao da se LP nije 30 godina osvojila itd. Neka frustriranost kod pojedinih je poseban fenomen. Više sam puta znao spomenuti, a to najbolje oslikava nekakvo prisjećanje na izgubljena finala u LP, iako su zadnja 2 finala koja smo igrali dobijeni. Samo se tu postavi pitanje otkud ljudima prevladava negativan pogled. To ovako kad se gleda ispadne i smiješno, nekad dosadno i poseban je oblik patetike.
Treba realno pogledati stvari: U LP dosta dominatno do večeras i dobijena 2 jaka protivnika Chelsea i PSG.
Večeras Arsenal zasluženo pobijedio, ali naša ekipa nepovezana i spora naprijed i sa greßkama pozada. Dvije napravio Neuer. Ne treba zaboraviti da je Neuer protiv PSG-a odlično branio. Ali morao bi on kod nekih stvari povući ručnu.
Kako se može jednostavno i sjajno odigrati pokazala je akcija kod izjednačujućeg gola. Ali toga je jednostavno bilo premalo večeras. U K.O. fazi bi ja protiv njih opet bio jako optimističan.
I glavna slabost nam je branjenje kornera i prekida i na tome treba poraditi.
Čeka se kiks da bi se omalovažilo sve ono do sada odigrano i da bi se gledalo u magičnu kuglu budućnosti knock out faze LP. LP nije Bundesliga da je Bayern apsolutni favorit za osvajanje, Bayern čak pred početak sezone gledajući roster, dubinu, kvalitetu i ostale parametre nije bio u top 3 možda i 5 favorita ovog takmičenja. Ali je igrom, sistemom pokazao da se može nadati najvećem dometu i to bez startnog lijevog beka i ofanzivnog veznog koje bi svaka ekipa na svijetu željela imati u svom timu.
Poraz je normalan, Arsenal je brutalno taktički i fizički spremna ekipa te imaju predubok roster, sa klupe toliko opcija, za razliku od nas koji pored onog dvojca jel' nema još jednog (Diaz) odmah se osjeti i nedostatak svježine itd.
Večeras je falilo pored koncentracije dvojice koji su napravili individualne greške kod golova igrač tipa Musiala, koji je u stanju se riješiti pressinga igrača kao i Diaz koji može to uraditi. Ne treba zaboravit da je i Kimmich rovit kao i Gnabry. Sve u svemu imamo se čemu nadati i možemo gledati uspravne glave na nastavak kada se ekipa kompletira.
Kimmich je i pored rovitosti odigrao brutalno, pogotovo dijagonala iza leđa odbrane prema Gnabryu je bila poezija. Pavlović isto korektan u svojoj ulozi, dovoljno je rečeno da je dvojac napravio kardinalne greške.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Ja mislim da je Kane u sredini Kompova ideja da se tu ostvari višak igrača, uzme posjed i spriječi otvaranje protivnika iz faze obrane i tjera ga se na ispucavanja koja bi trebali pokupiti vaši stoperi.
A zašto neki igrači moraju igrati stalno i baš u svakoj utakmici (Kane, Olise, Laimer) mi je misterij i to bi vas u konačnici moglo skupo koštati.
A zašto neki igrači moraju igrati stalno i baš u svakoj utakmici (Kane, Olise, Laimer) mi je misterij i to bi vas u konačnici moglo skupo koštati.
Poraz koji ne boli mnogo, ali ipak pokazuje mnoge nedostatke u igri Bayerna iako se čini da ih nemaju trenutno. Bundesliga je takva kakva jest i mi ćemo izdominirati sigurno. Liga prvaka je ipak nivo za sebe i tu se treba dokazivati. sezona se lomi u martu, aprilu a mi smo tada najslabiji meni se čini. Sinoćnja tekma je pokazala mnogo toga. Stanišić ne može igrati beka prespor je posebno za igrače iz EPL, Upamecano može bundesligu samo igrati jer pokazuje da mu se gaće tresu u bitnim utakmicama. Podhitno tražiti zamjenu za Nojera jer je izašao iz ovkira ozbiljnog fudbala. Fali nam kretivac, čovjek koji zna podvaliti loptu Pavlović to ne može a posebno Gorecka. Vidjet ćemo šta će biti na nama je da navijamo.
joj hamo vidi mu glave
Bitno je da Neuer dobije opet ugovor a zadnje 2-3 sezone jedna dobra utakmica i 5 losih svaka njemu cast najbolji ikad ali 40 godina ti je skloni se...da se na vrijeme povukao do sada bi imali dobrog mladog golmana
Sve u svemu nije prvi put da kompany bude popisan on nije za Bayerna i to svi znaju
Sve u svemu nije prvi put da kompany bude popisan on nije za Bayerna i to svi znaju
Poraz koji je pokazao neke slabe tacke i mozda dobro dosao da se skine to breme kako smo nepobjedivi u dosadasnjem djelu sezone.
Procitah izjavu Kimicha i defenitivno se slazem sa njim.
Klasicna takticka utakmica gdje su neke nijanse odlucile utakmicu. Prekidi, duge lopte, individualne greske.
Ako pogledamo sastave ekipa prije 2 sezone vidimo da je Arsenal sinoc bio jaci za Merina, Zubimendia, dva bolja beka nego li je to bio slucaj onda. Sa druge strane mi smo tad igrali u odbrani sa De Ligtom, Dierom, Kimich kao desni bek a Davies kao lijevi bek, u vezi Goretzka i Laimer, krila su nam bila puno slabija. Ali smo tad odigrali puno bolje takticki nego li sinoc. (2:2 prva tekma, kuci pobjeda 1:0).
Na zalost sinoc je do izrazaja doslo to sto je Laimer igrao na lijevom beku i odigrao najlosiju utakmicu sezone, gdje nikoga nije mogao pretrcati, napraviti prazan prostor za Gnabrya, kreirati nesto kada se spusti u sredinu. Upamecano upao u crnu rupu, a to je uvijek pogubno. Neuer koji je bio na prekidima i dugim loptama uzasan, kao da je tek izasao iz juniora pa ne zna kako da izadje na dugu loptu, a sa druge strane 2x nas spasava iz nemoguce situacije, onda ono istrcavanje uz pogresnu procjenu.
Ovakve utakmice sa igracima koji igraju na svojim prirodnim pozicijama Bayern dobija, bez obzira sto nam je forma u padu zadnjih mjesec dana, ali nekako sam ubjedjen da bi ovo dobili u punom sastavu i odigrali bi puno bolje.
Sinoc se pokazalo sta znaci zatvaranje naseg najboljeg igraca, tj. Kanea. Igraci Arsenala su ga markirali i preuzimali odlicno, nisu mu davali ni milimetar prostora. Nista mu nije uspjevalo, kada se izvuce da proba nesto odigrati, napraviti prostor Karlu, Gnabryu ili Oliseu jednostavno nije islo. Pored ovih lose branjenih prekida u tom segmentu treba traziti uzrok poraza i kako ubuduce odogovoriti na takvu igru protivnika.
Do kraja sezone nase igrace samo povrede da zaobidju i mislim da ovo mogu izgurati do samog kraja. Dugo je do maja, a u maju se podizu trofeji.
Mia san mia
Procitah izjavu Kimicha i defenitivno se slazem sa njim.
Klasicna takticka utakmica gdje su neke nijanse odlucile utakmicu. Prekidi, duge lopte, individualne greske.
Ako pogledamo sastave ekipa prije 2 sezone vidimo da je Arsenal sinoc bio jaci za Merina, Zubimendia, dva bolja beka nego li je to bio slucaj onda. Sa druge strane mi smo tad igrali u odbrani sa De Ligtom, Dierom, Kimich kao desni bek a Davies kao lijevi bek, u vezi Goretzka i Laimer, krila su nam bila puno slabija. Ali smo tad odigrali puno bolje takticki nego li sinoc. (2:2 prva tekma, kuci pobjeda 1:0).
Na zalost sinoc je do izrazaja doslo to sto je Laimer igrao na lijevom beku i odigrao najlosiju utakmicu sezone, gdje nikoga nije mogao pretrcati, napraviti prazan prostor za Gnabrya, kreirati nesto kada se spusti u sredinu. Upamecano upao u crnu rupu, a to je uvijek pogubno. Neuer koji je bio na prekidima i dugim loptama uzasan, kao da je tek izasao iz juniora pa ne zna kako da izadje na dugu loptu, a sa druge strane 2x nas spasava iz nemoguce situacije, onda ono istrcavanje uz pogresnu procjenu.
Ovakve utakmice sa igracima koji igraju na svojim prirodnim pozicijama Bayern dobija, bez obzira sto nam je forma u padu zadnjih mjesec dana, ali nekako sam ubjedjen da bi ovo dobili u punom sastavu i odigrali bi puno bolje.
Sinoc se pokazalo sta znaci zatvaranje naseg najboljeg igraca, tj. Kanea. Igraci Arsenala su ga markirali i preuzimali odlicno, nisu mu davali ni milimetar prostora. Nista mu nije uspjevalo, kada se izvuce da proba nesto odigrati, napraviti prostor Karlu, Gnabryu ili Oliseu jednostavno nije islo. Pored ovih lose branjenih prekida u tom segmentu treba traziti uzrok poraza i kako ubuduce odogovoriti na takvu igru protivnika.
Do kraja sezone nase igrace samo povrede da zaobidju i mislim da ovo mogu izgurati do samog kraja. Dugo je do maja, a u maju se podizu trofeji.
Mia san mia
-
thomashasler
- Kontakt:
Arsenal zasluženo pobjedio. Golovi su primljeni na osnovu induvidulanih grešaka, koje su se desilo pritiskom protivnika.
Nojer zalosno kako je izgledao na prekidima i skakanje ko žaba te plivanje u prazno par puta, a o njegovom izlijetanju za treci pogodak da se ne prica, nebitna utakmica al znao je ovako zadnjih 10 godina mnoge bitne zasrati.
Upamecano za mene nikad nece biti drag igrac jer to je TREMAROŠ I ****, koji ne zna igrati pod pritiskom, trebao je vani čim mu je oprošten čist drugi žuti i automatski napolje. Znalo se jer tako je bilo u prošlosti kad napravi kiks sljedi idući i idući, da nije onako pogriješio za drugi gol, napravio bi penal.
Treći gol je Nojer zaplivo da je ostao na golu sumnjam da bi bio pogodak al...kako je on kriv za treći tako je i Olise jer se probija kroz trojicu i gubi loptu nepotrebnim driblanjem.
Eh sada dolazim do Stanišića hem ne može igrati u prvoj ovakve tekme hem je spor hem ....i jako bitan momenat koji je mogao okrenuti tekmu u našu korist.
Kod rezultata 1:1 najveća greška na utakmici, idemo 3-1 na penalu mu Olise a na drugoj ne znam ko je mozda Gnabry i on šuta a obisi ga. Taj momentum je mogao prelomiti tekmu u nasu korist psihicki potpuno.
I svakako d anam je klupa pretanka sinoc bila.
Jackson mogu i ja onako ono što ono daje trenutno kao i Goretcka.
Arsenal i Real su ispred nas za osvajanje LP
Nojer zalosno kako je izgledao na prekidima i skakanje ko žaba te plivanje u prazno par puta, a o njegovom izlijetanju za treci pogodak da se ne prica, nebitna utakmica al znao je ovako zadnjih 10 godina mnoge bitne zasrati.
Upamecano za mene nikad nece biti drag igrac jer to je TREMAROŠ I ****, koji ne zna igrati pod pritiskom, trebao je vani čim mu je oprošten čist drugi žuti i automatski napolje. Znalo se jer tako je bilo u prošlosti kad napravi kiks sljedi idući i idući, da nije onako pogriješio za drugi gol, napravio bi penal.
Treći gol je Nojer zaplivo da je ostao na golu sumnjam da bi bio pogodak al...kako je on kriv za treći tako je i Olise jer se probija kroz trojicu i gubi loptu nepotrebnim driblanjem.
Eh sada dolazim do Stanišića hem ne može igrati u prvoj ovakve tekme hem je spor hem ....i jako bitan momenat koji je mogao okrenuti tekmu u našu korist.
Kod rezultata 1:1 najveća greška na utakmici, idemo 3-1 na penalu mu Olise a na drugoj ne znam ko je mozda Gnabry i on šuta a obisi ga. Taj momentum je mogao prelomiti tekmu u nasu korist psihicki potpuno.
I svakako d anam je klupa pretanka sinoc bila.
Jackson mogu i ja onako ono što ono daje trenutno kao i Goretcka.
Arsenal i Real su ispred nas za osvajanje LP
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.