FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Odlican potez sto se tice ugovora Hajdarevica. [emoji106] [emoji106]
Sutra ce teren biti odron. I to ce nam bas otezati posao.
Sutra ce teren biti odron. I to ce nam bas otezati posao.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Steta sto te bayern ugrabio, taman si mogo u zelji SD bitbraco je napisao/la:.

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Radio bih ja u Želji ali im se nisu svidjele moje animacije u Powerpointu.irfo je napisao/la:Steta sto te bayern ugrabio, taman si mogo u zelji SD bitbraco je napisao/la:.
I Projic i Sinisa povrijedjeni. Ona odbrana protiv GOSK-a nakon izlaska Projica nije izgleda dobro nikako.
- Neandertalac
- Kontakt:
Bravo Braco@
Mene pored deficita na bokovima zabrinjavaju naši bespotrebni faulovi u zoni. Zadnja utakmica Bogičević, Graovac i Stanic, sve tri situacije bile nezgodne po nas go a svi faulovi fakat glupi. Nekada tako sebi napravimo pritisak i prenesemo težište igre na našu polovicu.
Eh sada, nije da nisam za jače duele ali kada je potrebno cak i podržavam. Tu smo dosta tanki, nemamo ni neke "razbijace" ali stvarno nema ni ozbiljnosti u duelima, gubimo ih olako. Kaznjavanje igraca za žute karzone nema nikakvog smisla. To što igrač pravi glupe faulove se da popraviti ali igra u kojoj se igrač čuva da ne dobije karton je veće zlo.
Takođe skok igra i ona ispucavanja su nešto što mozemo popraviti. Pogotovu ispucavanja nikome, poklanjamo posjed. Vezni red treba trčati više, pomagati da se lopta iznese i iz posjeda, kombintorike osvajati teren.
Ugrubo i na brzinu. Bit ce mislim dobra tekma sutra.
Satav:
Veca
Šehić Bogicevic Kemo Stanic
Blagojevic Anel
Žerić
Zakaric Ubiparip
Kajkut
Ako bude loš teren Mujagić, koji bi bar neke od nabijenih lopti mogao spustiti suigračima. Šehić jer nam treba brzina, Graovac sa onom agilnoscu, bilo bi pogubno. Neka djeteta.
Mene pored deficita na bokovima zabrinjavaju naši bespotrebni faulovi u zoni. Zadnja utakmica Bogičević, Graovac i Stanic, sve tri situacije bile nezgodne po nas go a svi faulovi fakat glupi. Nekada tako sebi napravimo pritisak i prenesemo težište igre na našu polovicu.
Eh sada, nije da nisam za jače duele ali kada je potrebno cak i podržavam. Tu smo dosta tanki, nemamo ni neke "razbijace" ali stvarno nema ni ozbiljnosti u duelima, gubimo ih olako. Kaznjavanje igraca za žute karzone nema nikakvog smisla. To što igrač pravi glupe faulove se da popraviti ali igra u kojoj se igrač čuva da ne dobije karton je veće zlo.
Takođe skok igra i ona ispucavanja su nešto što mozemo popraviti. Pogotovu ispucavanja nikome, poklanjamo posjed. Vezni red treba trčati više, pomagati da se lopta iznese i iz posjeda, kombintorike osvajati teren.
Satav:
Veca
Blagojevic Anel
Žerić
Zakaric Ubiparip
Kajkut
Ako bude loš teren Mujagić, koji bi bar neke od nabijenih lopti mogao spustiti suigračima. Šehić jer nam treba brzina, Graovac sa onom agilnoscu, bilo bi pogubno. Neka djeteta.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Mozda onaj Benjamin Sehic pocne kao bek. Vidim po slikama da trenira sa prvim timom, a bio je i na klupi protiv GOSK-a.
Nemam šta dodati.Neandertalac je napisao/la:Bravo Braco@
Satav:
Veca
Blagojevic Anel
Žerić
Zakaric Ubiparip
Kajkut

Mah cim je Zeba ozdravio eto njega u prvih 11.
- svrakino1921
- Kontakt:
bravo majstorebraco je napisao/la:Ovo sam napisao pred prvu utakmicu sa njima ove sezone i ovo je neko moje temeljno viđenje njihove ekipe.Neandertalac je napisao/la:Braco@, ko će nam beka igrati šta misliš? Daj malo o Mladosti, da se odmaknemo od ovih previranja. Jako bitna utakmica sutra, jeste kup ali može donijeti ili odnijeti prijeko potrebno samopouzdanje. Ovi jesu mali klub ali nisu levati, imaju kompaktan tim, par dobrih igrača, kvalitetne trenere, jako puno rade i mogu napraviti problem ako ne budemo sto posto u utakmici. Vjerujem da će Adžem tražiti maximum.
Kako god postoje neke korekcije u igri Mladosti, u odnosu na prethodni meč sa nama. Odmah da kažem, da ne mogu sa sigurnošću reći kakav će sastav izvesti u kupu jer postoji mogućnost da će Sablja rotirati u odnosu na najjačih prvih 11. Prošli put protiv nas su izveli sastav tačno onakav kakav sam mislio da će izvesti (pogledaj spoiler). Šta se promjenilo u Mladosti od tada? Generalno, može se i reći očekivano su malo ispuhali u odnosu na početak sezone. Tada se bili zaneseni Edisovim pristupom prema njima, dao im je njegov pečat agresivnosti, ratnički kakav je on kao i trener,a takav je bio kao igrač. Kako to inače ide u fudbalu, na taj neki motiv i agresivnosti ne možeš dugoročno pobjeđivati utakmice, određeni period da. U septembru i oktobru je Mladost upisala samo 1 pobjedu, i to protiv Čelika 4:0.
Uzet ćemo uzorak od prethodnih nekoliko utakmica Mladosti. I dalje igraju standardnu 4-2-3-1 formaciju, ali sa određenim modifikacijama u prvih 11. U toku sezone su se pojačali sa 2 igrača koja nisu bili tu kad su igrali protiv nas, a to su desni bek Mišić koji je bio na probi kod nas i štoper Regoje. Njih dvojica su se sada ustalili u prvih 11, tako što je Mišić izbacio Čomora iz postave, a Regoje Metalsija. Čomor i Metalsi su igrali protiv nas. Sljedeća promjena u njihovoj ekipi je Abid Mujagić umjesto Šišića na desnom krilu i po formi u posljednje vrijeme Mujagić je to opravdao jer u posljednje 3 utakmice dao 2 gola. Možda mi je to malo iznenađenje jer je Šišić solidan igrač, ali Mladost je u posljednje 3 utakmice igrali protiv Viteza, GOŠK-a i Čelika. Šišić nije bio uopšte u protokolu protiv GOŠK-a i Čelika, dok je protiv Viteza ušao s klupe pa pretpostavljam da je neka povreda u pitanju.
Veliki hendikep za Mladost je izostanak Zahirovića koji je povrijedio koljeno i za njega je polusezona završena. E sada je pitanje ko će igrati u mjesto njega. Ako gledamo 3 posljednje utakmice, Mladost nije imala teške protivnike. Mulalić je tu odlučio da postavi ofanziviju varijantu, što i nije bio pun pogodak jer su primili 2 gola od GOŠK-a i 2 od Viteza. Tu se vidi taj izostanak Zahirovića po meni, jer je Sablja na mjesto centralnog veznog povukao Arežinu koji realno ne može dati dobar doprinos u defanzivnom segmentu veznog reda. Arežina je igrao u paru sa Šećerovićem, a ispred njih su se na mjesto ofanzivnog veznog mjenjali Anes Vazda koji je sin našeg nekadašnjeg igrača Nermina Vazde i naš nekadašnji junior Hiroš. Zato mislim da postoji mogućnost da se Sablja odluči za Čomora kao partnera Šećeroviću u veznom redu,a da Arežinu pomjeri prema naprijed. Čomoru nije strano da igra u veznom redu, a defanzivno je bolji od Arežine. To mi je nekako logično jer mi nismo ni Vitez ni Čelik, tako da će Edis morati po meni ići na tu defanzivniju varijantu u veznom redu, pogotovo jer igra u gostima.
Na golu je i dalje Velić, dok se desila promjena i u vrhu napada u odnosu na meč sa nama. Protiv nas je igrao Aganspahić koji nam je i dao go, ali u posljednje vrijeme je Dilaver taj koji predvodi napad Mladosti. Dao je 3 gola ove sezone. Na lijevom krilu je i dalje naš bivši igrač Lazić.
Nadam se da mi nećemo praviti onako smiješne greške u odbrani koje su nas sjebale protiv njih prošli put, igrači će sigurno imati motiva da se revanširaju za taj poraz. Sastav koji će Adžem odrediti sutra će biti interesantno vidjeti. Mislim da će šansu u prvih 11 dobiti Zec, Elsner/Hasanović, Hajdarević, Dženis. Za Žeru nisam siguran da li će od prvih 11 krenuti mada bih volio. Za ostatak ekipe nisam siguran jer ne znam kako teče oporavak Zebe, Ramovića i Siniše. Za bekove nemam pojma pravo da ti kažem, za Beširevića sumnjam. Možda Šehić krene. Ili će se zbog nedostatka bekova možda Adžem odlučiti za 3 trojicu u odbrani, a wingbackovi bi bili recimo Zakarić kao protiv Širokog (što mi se ne sviđa), a lijevo Stanić recimo.
- kyrieirving
- Kontakt:
Karte iste ko za ligu ccc.Kako los potez.
Zeljeznicar iznad svega !
KING JAMES G.O.A.T
KING JAMES G.O.A.T
Da igramo sa nekim drugoligasem onda bi bio los potez. Ovako se, ipak, igra sa timom koji je 5 na tabeli PL.
- plavousrcu
- Kontakt:
Odlicno za malog Hajdarevica. Ocekujem od njega mnogo i samo neka nastavi sa predanim radom. Valjat ce Zelji i njemu. Za ulaznice ne treba cjepidlaciti, kutija cigara i piva skoro cener.
Legle nove slike nasih pulena na zvanicnoj. Cak Bekric i Stevo su tu. [emoji38]
- Jaozinho22
- Kontakt:
Hrvanović isto,stalno ga viđam momak prav zdravirfo je napisao/la:markovic uredno trenira sa prvim timom, a ni blizu klupe a kamo li startnih 11, a plata lagano u padze svaki mjesec
Isto i bekric,
nikolic,
bobic,
hasanovic...
Jesam li koga zaboravio?

Ovo se ne odnosi na platu nego onako što ga nema u planovima a djelovao je kao najspremniji od ovih svih omladinaca što igraju...
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Igrati u Želji je isto kao da radiš u državnoj firmi ili kao da si na budžetu, ne radiš apsolutno ništa, nemaš nikakvu odgovornost, posljedice, niko te ne može otpustiti, a plata uredna i redovna.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
I ja sam mislio da ce on prvi dobiti sansu, ali izgleda nece ni minute. Doduse trenira bas cesto sa prvim timom.
Mogu se cetiri ekipe napravit kolko imamo igracaLjoZee je napisao/la:Legle nove slike nasih pulena na zvanicnoj. Cak Bekric i Stevo su tu. [emoji38]
evo malo o tome zasto treba mladima pruzat sansu sto prije, a ne da im bogicevic i slicni uzimaju mjesto u sastavuMan City have carried out research showing that 83% of players in the quarter-finals of the Champions League over the previous 10 years had played first-team football from the age of 17.
Izvinjavam se na upadu, ali kada je Ubiparip presao kod vas? Nisam ni znao.. 

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Re: RE: Re: FK Željezničar
Dosao je u toku posljednje reprezentativne pauze.marconato je napisao/la:Izvinjavam se na upadu, ali kada je Ubiparip presao kod vas? Nisam ni znao..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.