svakom treneru pa tako i benitezu je bilo tesko sjesti na klupu intera poslije onakve sezone , otezavajuca okolnost za beniteza je i ta sto je jos iz vremena engleske lige cesto bio u sukobu sa mourinhom ,
igraci intera su stvorili prisan odnos sa mourinhom i bilo je tesko ocekivati da bilo sta slicno u pogledu odnosa imaju i sa benitezom , dakle greska je bila dovesti beniteza kao nasljenika mourinha , puno bolje bi bilo da su stavili nekog svog trenera iz omladinskih kategorija koji bi nastavio isti sistem i formaciju ili dovesti zengu za koga je mourinho govorio jos kad se nije znalo da ce napustiti inter da je njegov nasljednik , medjutim kad je vec dosao u inter onda je benitez nailazio na opstrukcije cijelo vrijeme , mourinho ako mu je inter vec ostao toliko u srcu nije trebao konstantno praviti pritisak svojim izjavama a takodjer i odredjeni igraci koji su govorili i poslije odlaska mourinha o njemu u superlativima i napominjali koliko im nedostaje , predslednik sa druge strane nije doveo odredjene igraci kako je bilo planirano , svjestan sam da su benitezove zelje bili masckerano i kyut , maskerano mi nije bila dobra opcija jer je cambiaso bolji igrac od njega i sasvim nam je neophodan takav profil igraca , a sto se tice kyta problem je bila previsoka odstete koju je liverpool trazio smatrajuci da ce moratti platiti bilo koju cifru da ispuni treneu zelje , kao sto je u proslosti redovno radio ,
Ali kad vec nisu dosli ti igraci onda se pogrijesilo sto nisu dovedeni neki drugi igraci koji bi mogli pomoci ekipi.
Kad se birao novi trener poslije mourinha , morattije htio trenera koji ce igrati sasvim drugaciju filozofiju fudbala , da ekipa ima velik posjed lopte da kontrolise tekmu i igra ofanzivno , a kad sagledamo sve problema sa kojima se benitez suocavao od atmosfere , mourinha koji lebdi u zraku do povrada i potpunog promjena sistema , formacije , filozofije fudbala i nije moglo bolje , mada ostaje gorcina za neke poraze ili remije sa ekipama donjeg doma u SERIA A .
o novom treneru ce napisati svoj stav kad saznomo tko je a po svemu sudeci je to leonardo , i na prvu mi se to cini kao greska ali i ako vec bude trener treba dobiti podrsku od svih i pokazati da mozda moze i napraviti kvalitetan pomak naprijed